HABERLER>GÜNCEL
10 Mayıs 2016 Salı - 12:08

Denizli'de 'engelsizler hayatın içinde'

Girişimcilik, CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri, İletişim, Kişisel Gelişim, Nefes Teknikleri, Resim, Müzik eğitimlerinin yer aldığı ‘Hayatın İçindeyim‘ eğitimleri ile Denizli’deki 'engelsiz'lerle iki gün hayatın her alanında yerini aldı.

Denizli de  engelsizler hayatın içinde

Girişimcilik projeleri ile ses getiren LİYAKAT derneği, Denizli Rotary Kulübü, Denizli Genç İş Adamları Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen 'Yarın İçin Girişimcilik Sahnede - Engel Hiçbir Yerde'  5 bölümden oluşan entegre projenin son etabına gelindi. 

Büyük ilgi gören final bölümü kapsamında 'LİYAKAT Akademi' 'engelsizler' için 'Hayatın İçindeyim' eğitimleri verdi. İnteraktif katılım ile TED Denizli Koleji’nde gerçekleştirilen eğitimlerde; iş hayatında nasıl yer alırsınız?, CV hazırlama ve mülakat teknikleri, girişimcilik, kişisel gelişim, etkili iletişim, resim, müzik, yoga ve nefes teknikleri konularında bedensel engellilere farkındalık kazandırıldı. 

Denizli Rotary Kulüp eski dönem başkanı Mürüvet Algümüş, TED Denizli Koleji Okul Müdürü Fatih Canpolat’ın açılışını gerçekleştirdiği eğitimlerde; Zorlu Grubu İnsan Kaynakları Müdürü Bahir Dibekoğlu, İŞKUR Meslek Danışmanı Ahmet İri, Mercan Kimya İnsan Kaynakları Yöneticisi Pınar Ergençtürk ve Yonga Mobilya İnsan Kaynakları Yöneticisi Lale Iştın 'İş hayatında neler bekliyor' başlıklı sunumları ile engellilere iş hayatı ile ilgili bilgiler verdi, sorularını cevapladı. Bahir Dibekoğlu tarafından gerçekleştirilen ‘Fotoğraf Sanatı’ sunumunun ardından iş hayatına adım atmak isteyen engelliler için Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Liyakat Proje Komitesi Başkanı Doç.Dr. Engin Deniz Eriş tarafından verilen‘CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri’ eğitimi gerçekleştirildi.  

LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi'nin 'Hayata Dair' isimli konuşmasıyla engelliler ile sorunlarını, dileklerini paylaştı. Milli Okuçu Murat Turan’ın başarı hikayesini paylaşmasının ardından Ressam Elvin Öztürk 'Renklerin Dili' isimli workshopta resim sanatının hayata getirdikleri paylaşıldı. Tüm katılımcılar kendi tuvallerinde resimlerini yaparak etkinliğe renk kattılar. İlk gün proje ekipleri, eğitmenler ve engelliler Denizli Route'da akşam yemeğinde buluşarak anneler gününü kutladı ve keyifli saatler geçirdiler. 

Engelliler, eğitimlerin ikinci gününde Profesyonel Koç Nurşen Agathe Ergün tarafından  'Dünden Kalanlar ve 3'lü Beyin Sistemi  Nasıl Çalışır' başlıklı eğitimin ardından, Yoga Eğitmeni Köklen Nart Yıldırım ile 'Nefes İle Farkında Yaşamak ' konulu  nefes teknikleri ve yoga eğitimleri aldılar. Programın son oturumunda; İletişim Danışmanı Ahmet Gülçağ'ın gerçekleştirdiği 'Hayatın İçinde İletişim' eğitiminde gruplara ayrılan engelliler kendi bestelerini yaparak takım çalışmasını öğrendiler. Eğitimlerin sonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde Eğitimci, Yazar Dr. Berna Bridge ve Yazar Sercan Gördüm’ün  kitapları imzalı olarak ve dünyaya daha rahat bağlanabilmeleri için tabletler hediye edildi.  

Beş aşamalı bir proje ile Denizli’de geniş bir kitleye hitap ettiklerini ve projenin sonuna geldiklerini belirten LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi ‘İzmir’de gerçekleştirdiğimiz projelerimizin önce Ege Bölgesi’ne daha sonra Türkiye’ye yayılması en büyük amacımız. Girişimcilik ve istihdam arttıkça ekonominin daha da güçleneceğine inanıyoruz. Bu amaç ile girişimciliği desteklemek, girişimci fikirleri artırmak, girişimcilik fikrini yaygınlaştırmak, istihdamın arttırılmasına katkı sağlamak amacı ile sürdürülebilir projeler gerçekleştiriyoruz. İzmir dışında ilk defa gerçekleştirdiğimiz projemizin amacı engelli bireyleri ekonomiye kazandırmak, hayatın içinde olabileceklerini yaşatmaktı. Proje kapsamında elde ettiğimiz geliri de yine onların yararına kullanıyoruz. Çocuklar, gençler, iş dünyası, sanat severler ve engelliler hep birlikte bir yolculuğa çıktık. Eğitimlerimiz sayesinden çocuklar, genç ve engelliler girişimcilik ve iş hayatı ile tanıştı. Kendilerini ifade etme, sorularına yanıt bulmak şansı yakaladı."  

Engelliler ile bire bir konuşarak, ihtiyaçlarını belirleyip projenin adımını planladıklarını belirten Denizli Rotary Eski Dönem Başkanı Mürüvet Algümüş ‘iyileştirme çalışmaları yapılmasına rağmen hala pek çok engelli arkadaşımız evlerinden dışarı çıkmakta ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorlar. Bu proje kapsamında amacımız onların sosyal ihtiyaçlarını biraz da olsa karşılamaktı. Bu nedenle hem bilgi alabilecekleri hem de eğlenebilecekleri bir program hazırladık. İki gün boyunca hem alanında öncü firmaların insan kaynakları yneticileri ile bir araya geldiler hem de kişisel gelişim, resim, fotoğraf, sinema gibi alanlarda ki uygulamaları yaşama şansı elde ettiler. 

Eğitime katılan Nurgül Özarslan’ın eğitim sonrası sosyal medya paylaşımı: "Mutluluğum... 2 günlük muhteşem bir ekiple almış olduğum eğitimlerden arda kalanlar. E bide sertifikalarıma çok cici bir sertifika daha eklendi... Bunlar olayın görünen yüzü, birde görünmeyen ama gönül telime dokunan maneviyat kısmı varkiii; uzun zamandır böyle olmamıştım hala ağzım kulaklarımda...Neler oldu neler... Bissürü koca yürekli insan tanıdım, iyikilerime iyikiler ekledim...Her anını her dk sını dolu dolu yaşadık... Eminim gelenler çok şey kazandı ve herkes mutlu ayrıldı...Öncelikle içindeki BENİ buldu sarıp sarmaladı herkes... Girişimciliğin esaslarını hakim kişilerden uzmanlarımızdan öğrendik... Birçok ilki gerçekleştirdim kendi adımaİlk defa tual üzerinde resim yaptim ve yaparken de çok eğlendim... Huzur kokan bi ortamda huzur kokan güzel insanlarla kendini kesfetmek ayrıcalıktı bence. Ruhumuzu aklımızı dinlemeyi hatta ve hatta nefes almayı ogrendik... Yoganın temelini yaşam koçlarımızdan aldık ve yine ilkler serisi... Başımın üstünde yerin var ve burnunun ucundakini görememek ne demekmis onu öğrendimHep birlikte avaz avaz şarkılar söylemek de çok keyifliydiBeste oluşturmak da çok zor bişey değilmiş haniÇatal bıçak tabak canak damacana eline gecirdigin herseyin bir enstrümana donusebilecegini ve harika sunumlar cikabilecegini ogrendim sen yeterki iste. Daha nice sürprizler sürprizler sürprizler... YİHHUUUU artık benim de bir tabletim var ve yazarlarından imzalı kitaplarımmmm sarılıp uyurum ki ben onlaraSatırlara sığdıramıyacağım mükemmel insanlar iyi ki kesişti yollarımızsizi çok seviyorumDaha sık görüşmek ve bol kahkahalar atmak dileğiyle darısı önümüzdeki faaliyetlerin başına..."

 
Manisa Adliyesi’nde bomba paniği!
 
MHP’de flaş ‘kongre’ karar: İzmirli delege başvuru yaptı…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dehşet: İki liseli başlarından vurulmuş halde bulundu
Ordu'da iki açıköğretim lisesi öğrencisi başlarından vurulmuş halde bulundu.
5 dil bilen Suriyeli kağıt toplayarak geçiniyor
Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve 5 dil bilen 44 yaşındaki ...
Erdoğan Gül’ü aradı, bizzat davet etti!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan’ın cumartesi günü gerçekleşecek ...
 
Bartholomeos Menemen’de barış güvercinleri uçurdu
Menemen Belediyesi'nce restore edilen Rum Kilisesi Agios Konstantinos, ...
İzmir’deki dava o dolandırıcılığı ortaya çıkardı: Sahte parayla…
İzmir’de görülen bir dava, ilginç bir dolandırıcılık yöntemini ortaya koydu.
'En iyi radyocu' ödülü İzmir'in!
İzmirli radyo programcısı Mustafa Karslıoğlu, 2016 Yılının Bölgesel ve ...
 
Van'dan acı haber: 2 polis şehit
Van’da, PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen ve imha edilmeye çalışılan ...
İzmir'in tarihi camisi dökülüyor!
İzmir'de, Anafartalar Caddesi'nde 17. Yüzyıl başlarında Tayyibe Hatun ...
Anneden iğrenç 'bekaret' talimatı
Düğün için istenen takıları fazla bulan anne Fatma M., oğlu Bedri M.’ye ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva