HABERLER>GÜNCEL
21 Ağustos 2023 Pazartesi - 09:05

Çok canların gittiği Nergiz’de paramparça yaşamlar… Ceset toplayan temizlik görevlileri!

Son yıllarda intihar vakalarının sürekli yaşandığı İZBAN hattının Nergiz İstasyonu, sosyal medyada ve çevredeki vatandaşlarda merak konusu oldu. İntihar vakalarının yaşanma sebeplerinden birisi de trenin geliş yönündeki istasyonda kalan köşenin kör nokta olmasından olduğu öne sürülüyor. İntihar sonrası ise bir temizlik görevlisinin anlattıkları ise tüyler ürpertici: “Torba veriyorlar, parçalanmış vücut parçalarını bazen kazıyarak bazen eldivenle onun içine koyuyoruz. Bir sonraki gün aynı şekilde işe devam ediyoruz”

Çok canların gittiği Nergiz’de paramparça yaşamlar… Ceset toplayan temizlik görevlileri!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Son zamanlarda intihar vakalarının çokça yaşandığı İZBAN hattının Nergiz durağı gündem haline gelmeye başladı.

Sosyal medya başta olmak üzere bölge halkından da sebebi merak edilen intihar noktası için çevredeki vatandaşlar düşüncelerini ifade etti.

‘ARTIK EKİPLER GELİNCE İNTİHAR OLDUĞUNU ANLIYORUZ’
Durağın karşısında bulunan ve bölgenin en eski esnafı olan kıraathanenin sahibi intiharlar için, “Burada İZBAN durağı yapılmadan önce de çok fazla trenin önüne insan atladığı ve düştüğü kazalar oluyordu. İZBAN olduktan sonra da bu durum değişmedi. Örneğin Yeni Girne tarafında son rayı kaldıracakları gün son tren geçerken bir çocuk rayların üzerine düşmüştü. Son zamanlarda da sürekli duraktan intihar haberleri alıyoruz. Neredeyse her hafta olay yeri inceleme ve ambulans geliyor. Ekipler gelince durumun intihar olduğunu anlıyoruz artık” dedi.

‘TRENİN GELİŞ NOKTASINA GÖRE İSTASYON KÖR NOKTADA
Bir başka bölge esnafı ise, “Tahminime göre trenin geliş noktasına göre istasyonun köşesi kör noktada kalıyor. Makinistin oradan birini atladığını görmesi ve buna göre fren yapması imkansız bir hale geliyor. Özellikle o kör noktadaki köşeden insanlar intihar ediyor. Sadece bu bölgenin insanı değil çevre bölgelerden de intihar etmek isteyenler buraya geliyorlar. Bir noktadan sonra artık ‘mekanın şöhreti’ olarak insanların geldiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

TEMİZLİK GÖREVLİSİ: CESETLERİ BİZ TOPLUYORUZ
İstasyonda temizlik görevlisi olarak çalışan ve ismini vermek istemeyen bir personel ise, “O kadar çok intihar oluyor ki artık burada yatır olduğunu düşünenler bile var. Geçen hafta bir hafta içerisinde iki intihar bir kaza oldu. İntihar sayıları oldukça sık oluyor. İntihardan sonra savcı geliyor, raporu tutuyor. Savcı gelene kadar hiçbir şeye dokunmuyoruz. Daha sonra cesetleri biz temizliyoruz. Torba veriyorlar, parçalanmış vücut parçalarını bazen kazıyarak bazen eldivenle onun içine koyuyoruz. Bir sonraki gün aynı şekilde işe devam ediyoruz. Travmatik bir durum oluşuyor ancak bunu pek umursayan” diyerek intiharlara dair kendi yaşadıkları süreci anlattı.

‘GÜVENLİKLERİN YER DEĞİŞİMİ SIKINTI YARATIYOR’
Aynı istasyonda çalışan ve ismini vermek istemeyen bir güvenlik görevlisi ise kendi pencerelerinden olayları şu şekilde değerlendirdi:

Güvenlik görevlilerinin ev adresleri fark etmeksizin 2-3 ayda bir yer değişimleri oluyor. Tam bir istasyona ve mahalleye alıştık diyoruz bizi başka tarafa yolluyorlar. Bazı istasyonlarda mahalledekiler gitmemizi istemiyor. Kim olay çıkartır, kim sıkıntılı biri zaten biliyor oluyoruz. Olay çıkmadan kişinin gelişinden belli oluyor, yüz aşinalığı oluyor ona göre müdahale ediyoruz. Yer değişimleri çok olunca hiç bilmediğimiz ve bazen evimize saatlerce uzak olan yerlere geliyoruz. Bilmediğimiz bir muhit olunca ön görü şansımız çok azalıyor.

‘GÜVENLİK PERSONEL SAYISI YETMİYOR’
Nergiz İstasyonu’nun intihar noktası olması konusuna değinen güvenlik görevlisi, “İntihar eden kişi gişeden geçerken hiç anlaşılmıyor. Hatta biri bana selam verip öyle geçmişti. Güler yüzlü bir biçimde giriyorlar gişelerden. Bu anlamıyla intihar edene kadar müdahil olamıyoruz. Zaten burada iki tane güvenlik görevlisi var. Birimiz peronda dursa birimiz gişelerde duruyor. Bu istasyon büyük bir istasyon olmasına rağmen kameraları bile ayrıca kontrol edebilecek bir güvenlik personeli bulunmuyor” dedi.

 
Feci yangın... Anne öldü, baba ve kız yaralı!
 
Panama Kanalı'nda kırmızı alarm
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Ağustos 2023 Pazartesi 17:27

Raylarla peronu ayıran kapı sistemi yapılsın dedik, 4 kişi katılmamış. Afedersiniz de neyine katılmıyorsunuz? O sistem hem bu tür olayları önlüyor hem de ekstra güvenlik sağlanmış oluyor. Raylara yanlışlıkla da olsa düşüşü engelleyen bir sistem. Kesinlikle yapılmalıdır. Buca Metrosu'nda olacak.

Yorumu oyla      6      5  
Özgür 21 Ağustos 2023 Pazartesi 16:41

BAL lI BİR TANE GENEL MÜDÜR VAR. HİKAYE ALEV SÖNMEZ VAR HİÇ BİR ŞEYE YARAMAZ 5 PARA ETMEZ BİR ADAM O DA SHOW İŞİ GÜCÜ.

Yorumu oyla      2      4  
bekir 21 Ağustos 2023 Pazartesi 15:30

izbanda yönetim yok genel müdür genel müdür yardımcısı napar belli değil koskocaman izmiri dolasan hattı işleten firmada teknik müdür bakım müdürü bile yok

Yorumu oyla      3      3  
Yatırım yapılması gerekiyor 21 Ağustos 2023 Pazartesi 12:24

Defalarca İZBAN ve mevcut metro istasyonlarına da Buca Metrosu'nda olacak olan platform kapı sisteminden yapılsın diye yazdık ama özellikle İZBAN kendi haline bırakılmış. Ne yeni sinyalizasyon yapılıyor ne de yeni set alınıyor. Bergama etabı da iptal edildi. Sözde 5 dakikada bir sefer yapılacak, çift katlı trenler alınacaktı. Önlem alınmazsa daha bu tip haberleri çok okuruz.

Yorumu oyla      7      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Feci yangın... Anne öldü, baba ve kız yaralı!
Kadıköy Acıbadem'de bir apartmanın en üst katında çıkan yangında, anne ...
Tartıştığı babasının boğazını kesti!
Ardahan'ın Göle ilçesinde, akıllara durgunluk veren bir cinayet yaşandı. ...
Kabine bugün toplanıyor... Gündemde ne var?
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı bugün yapılacak. ...
 
Yozgat'ta otobüs faciası... 12 kişi can verdi!
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrildiği kazada, ...
Dedeağaç'ta yangın: Acil durum ilan edildi
Yunanistan'ın Dedeağaç ilinde dün çıkan yangın nedeniyle bölgede acil durum ilan edildi.
İzmir’deki esnaf dehşetinde yeni gelişme!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir çift silahla vuruldu, koca kaldırıldığı ...
 
Kaçak kazı yapan 2 kişi yakalandı
Samsun'un Canik ilçesinde düzenlenen operasyonda kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla 2 kişi yakalandı
İzmir açıklarına sürüklenen göçmenler kurtarıldı
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında, arıza nedeniyle sürüklenen bottaki ...
Ödemiş’te çilek ve barbunya festivali
İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Bıçakçı Mahallesi'nde çilek ve barbunya festivali düzenlendi.
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva