HABERLER>GÜNCEL
28 Temmuz 2011 Perşembe - 09:48

Çocuk gelişimi bölümü mezunlarını bekliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilen okulöncesi eğitim için çok sayıda nitelikli öğretmen ve öğretmen yardımcısına duyulan ihtiyacı, Çocuk Gelişimi Bölümü mezunları karşılayacak.

Çocuk gelişimi bölümü mezunlarını bekliyor

İZMİR - Lisans Yerleştirme Sınavı’nın sonuçlanması ile birlikte üniversite tercihi yapmaya çalışan adayları üniversiteler kadar, mezuniyet sonrası iş bulabilme olanakları da ilgilendiriyor. Her yıl iş dünyasının ihtiyaçları değişirken, daima uzmana ihtiyaç duyulan meslekler ise öne çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) zorunlu hale getirdiği Okulöncesi Eğitim de, üniversitelerin Çocuk Gelişimi bölümlerini daha da cazip hale getiriyor. Meslek Yüksekokulu bünyesinde Çocuk Gelişimi ön lisans eğitimi verilecek olan İzmir Üniversitesi, üniversite adaylarının tercihleri arasında yer alıyor. Çocuk Gelişimi Programı’nda istihdam potansiyeli çok yüksek MEB verilerine göre 2010-2011 eğitim öğretim yılında 27 bin 606 okulda, 46 bin 336 derslikte, 1 milyon 115 bin 818 öğrenciye, 48 bin 330 öğretmen okul öncesi eğitim verildi.
 
GELECEĞİN MESLEĞİ
Rakamlara göre Çocuk Gelişimi’nin geleceğin mesleği olduğunu gösterdiğini ifade eden İzmir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) Çocuk Gelişimi Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Neslihan Koçer, konu hakkında şu bilgileri verdi: “MEB tarafından 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında, 32 ilde zorunlu eğitime geçiş pilot çalışması başlatılmış, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında ise bu sayıya 25 il daha eklenmiştir. MEB, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar Türkiye genelinde 5 yaş grubunun okullaşma oranını yüzde 100’e çıkararak zorunlu okulöncesi eğitimi Türkiye geneline yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda, Çocuk Gelişimi Programı ülkemizde en büyük istihdam potansiyeli olan alanlardan biridir.” Avrupa Birliği’nin desteklediği program Avrupa Birliği tarafından da finanse edilen, YÖK ve MEB ortak projesi İKMEP (İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi) Çocuk Gelişimi Programı ile nitelikli ara eleman yetiştirilmesinin hedeflendiği bilgisini veren Koçer, “Üniversite adayları ders programları İKMEP doğrultusunda hazırlanan İzmir Üniversitesi MYO Çocuk Gelişimi Programı’na yerleşerek, okul öncesinde öğretmen asistanı/özel eğitimde öğretmen asistanı olabilirler” dedi.
 
Koçer mezunların, MEB’e bağlı kız teknik ve meslek liseleri, ilköğretim okulları ile resmî ve özel kurumların kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı gibi Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında, Rehabilitasyon Merkezleri, çocuk kulüpleri, özel eğitim kurumları ve kaynaştırma eğitimi yapılan sınıflarda istihdam edilebileceklerini, diğer alanlara yönelmek isteyen program mezunlarının ise ilgili vakıf ve derneklerde ve çocuk yayıncılığı alanında da çalışabileceklerini söyledi. Öğretmen olma şansları da var Çocuk Gelişimi Programını başarı ile tamamlayan mezunların ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları halinde “Okul Öncesi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği” gibi 4 yıllık lisans programlarından birine dikey geçiş yapma hakları da bulunuyor. İzmir Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programına ilk kez bu yıl öğrenci alacaklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Neslihan Koçer ve Dr. Elif Ozturk, tüm hazırlıkların tamamlandığı program için öğrenci kapasitesinin 60 kişi olarak belirlendiğini ifade etti. Dr. Ozturk, İzmir Üniversitesi MYO Çocuk Gelişimi programı da dahil olmak üzere MYO öğrencilerine, yüzde 50 ve yüzde 100 burs oranları ile eğitim olanağı sağlandığını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teos Marina'ya 5 altın çıpa
Sığacık’ta bulunan marina, Yat Limanları Birliği tarafından “5 Altın Çıpa” ödülüne layık görüldü.
Dedikodu kardeşini öldürttü
54 yaşındaki L.B, erkek arkadaşıyla ilişkisine karşı çıktığı ve hakkında ...
Şehir magandasına 36 yıl!
İzmir'in Yeni Foça İlçesi'nde 2003 yılında meydana gelen olayda bebek ...
 
Jandarma komutanları görevden alındı
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin 13 askerin şehit olduğu Silvan saldırısı ...
SGK’da ayağa hizmet dönemi
SGK İzmir İl Müdürlüğü’nün Menderes’te açtığı Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü’nün ...
Konya 5'le sallandı
Konya'da Ilgın merkezli 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, bazı binalarda çatlaklar oluştu.
 
İzmirli gazeteciler Viyana'da
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ve Viyana Belediyesi arasında bu yıl ...
İzmir'de pidenin fiyatı belli oldu
İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Necdet Durmuş, İzmir'de 300 gram ramazan ...
Genç modacı Emre İtalya yolcusu
EİB Moda Tasarım Yarışması’nın moda dünyasına kazandırdığı başarılı tasarımcı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva