HABERLER>POLİTİKA
29 Ağustos 2023 Salı - 07:59

CHP’li Sertel, Mahir Polat’ı hedef aldı: Olağanüstü güçlerin mi var?

CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u kast ederek söylediği “Elinden tutup belediye başkanlığına getirdim, oradan indirmesini de bilirim” sözlerini eleştiren Atilla Sertel, Polat’ı hedef alarak “Olağanüstü güçlerin mi var: Başka güçlere mi ulaştın? Sen kendini dev aynasında mı görüyorsun?” sorularını sordu.

CHP’li Sertel, Mahir Polat’ı hedef aldı: Olağanüstü güçlerin mi var?

EGEDESONSÖZ – CHP 26 ve 27. Dönem İzmir Milletvekili Atilla Sertel, SONSÖZ TV’deki programda, CHP Bornova kongresinde yaptığı konuşmanın detaylarını açıkladı.

Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Sertel’in hedefinde, CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat vardı. Polat’ın Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u kast ederek, “Mustafa İduğ’u belediye başkanlığına elinden tutup ben getirdim, indirmesini de bilirim” şeklindeki sözlerini eleştiren Sertel, “Olağanüstü güçlerin mi var? Başka güçlere mi ulaştın sen? Sen kendini dev aynasında mı görüyorsun?” diye çıkıştı.

KAMİL OKYAY SINDIR’IN DA OLGUN ATİLLA’NIN DA HAKLARI YENDİ
İlçe kongresinde, Bornova Belediyesi’nin eski Başkanı ve geçmiş dönem Milletvekili Kamil Okyay Sındır örneği üzerinden giden Sertel, o konuşmasının ayrıntılarını şu sözlerle özetledi:

“Ben o konuşmamda ne demek istedim? Çok açık ve net konuştum aslında. Parti içi meseleleri ben medya üzerinde tartışmam. O kongre, partinin meşru alanı. Orada konuşmak gerekiyordu. Orada da söyleyemezsen, nerede söyleyeceksin? Orada söylediklerim baki. Kamil Okyay Sındır, benim canım kardeşim, dostum. 2009 yılında rakiptik, ikimiz aday adayı olduk. O zaman Deniz Baykal, Kamil Bey’i tercih etti. Kamil Bey, kötü belediye başkanlığı yapmadı. Sırrı başkanımız, Aziz başkanımız da temiz, dürüst, çalışkan insanlardı. Dönemin Büyükşehir Başkanı Aziz Bey, Kamil Bey’i belediye başkanlığından aldırdı, onun yerine Olgun Atilla’nın başkan olmasını sağladı. Olası bir önseçim olsaydı dedim, o kongrede… 2015 seçimlerinde gördüğümüz gerçek şu; Kamil Okyay Sındır, en yüksek oyu Bornova’dan aldı. Bornovalı, ona karşı bir vefa borcunu ödediği gibi, olası bir önseçim olsaydı Kamil Okyay Sındır yine belediye başkanı olacaktı. Dolayısıyla O’nun hakkı yendi. Yerine Olgun Atilla geldi. Olgun Atilla da gençliğiyle, enerjisiyle halkla iç içe oldu, belli bir beğeni kazandı, takdir kazandı. Mesela pazardan dönen yaşlı bir hanımefendinin elindeki iki fileden birini Olgun arkadaşım aldı, diğer fileyi de milletvekili olarak ben almıştım. Fileleri evine kadar taşıdık. Olgun Atilla da iyi bir belediye başkanlığı yaptı. ‘Biz elinden tuttuk, getirdik’ sözlerini kabul etmek mümkün değil. Olgun Atilla, bu sözü kabul etmiyor. Böyle bir sözü, şu andaki Belediye Başkanı Mustafa İduğ da kabul etmiyor. Çünkü bir insanı elinden tutup belediye başkanlığına götürmek kadar, o söylemi söylemek kadar kötü bir şey yok. Sonuçta Olgun Atilla’nın hakkı yendi. Şimdi de bu arkadaşlar bir araya gelip Mustafa İduğ’un hakkını yemek istiyorlar. Yahu bırakın önseçim olsun! Mustafa İduğ da çıksın, Olgun Atilla da çıksın, diğerleri de çıksın ve Bornova’daki üyeler de karar versin. Benim söylemek istediğim budur. Bunun dışında bir şey söylemeye gerek yok.”

SEN KENDİNİ DEV AYNASINDA MI GÖRÜYORSUN?
Milletvekili Mahir Polat’a “Sen kendini dev aynasında mı görüyorsun?” diye çıkışan Atilla Sertel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz şunu yapmamalıyız; birine iyilik yapsam bile onu medya üzerinden,  toplum içinde söylemek kesinlikle doğru bir tavır değildir. Ben bunu eleştirdim o kongredeki konuşmamda. Gene eleştiririm. Ben bunu eleştiririm ama yapılmaması için eleştiririm. Yapmayın kardeşim bunu! Böyle olur mu? Biz topluma ne anlatıyoruz, sen elinden tuttum, indirmesini de bilirim, diyorsun. Böyle sözler söylemek doğru değil. Sen kendine bir takım olağanüstü güçler mi aldın? Başka güçlere mi ulaştın? Sen kendini dev aynasında mı görüyorsun? O sözleri, bu anlamda söylüyorum. Yoksa  Mahir Polat’ı severim, çalışkan, kendi mücadelesini yapan bir arkadaşım. Ama öyle sözler söylemeyeceksin, bunlar yapılmaz! Bunlar doğru değil.  Birilerini kırayım, dökeyim diye söylemem zaten. Orada da söyledim, ben insanlara tepeden bakmam, göz hizasına eğilirim. Tepeden baktığım birkaç kişi vardır, o da boy gereğidir, fizikseldir! Benim boyum 1.90 metre, arkadaş 1.60 ise yukarıdan bakıyormuşum gibi görünür. Bu tepeden bakma fizikseldir. Duygu anlamında, insana saygı anlamında, herkes benimle eşittir. Milletvekili oldum diye ben hiçbir zaman böbürlenmedim. Böbürleneni de sevmem. Kral olanı da sevmem. Bana kızanlar kızabilir, darılanlar darılabilir ama 1989 yılında Yüksel Çakmur’un Basın ve Halkla İlişkiler Daire başkanlığını yaptım,32 yaşında… Aradan kaç yıl geçti, iki odacı arkadaşımla görüşürüm, halen sekreterimle görüşürüm. Benim dostluklarım bakidir. Ben insanı sosyal statüsüne göre sevmem, insan olması benim için yeterlidir.”

 
Memur-emekli zammında son viraj!
 
İZBAN 30 Ağustos'ta ücretsiz!
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornova Örgüt 29 Ağustos 2023 Salı 22:00

Mahir Polat örgütün temsilcisidir.Örgütün her kademesinde görev alarak vekil seçilmiştir.Bazıları gibi örgütte olmayıp medyadaki arkadaşlarının pr çalışması ile vekil olmamıştır.

Yorumu oyla      2      6  
Aynur Arslan 29 Ağustos 2023 Salı 21:23

Sayın Vekil milletvekili iken tüm gün kahvede okey oynuyordunuz ne gibi bir hizmetiniz oldu acaba?

Yorumu oyla      3      4  
dünyalı 29 Ağustos 2023 Salı 15:15

KİMSE KİMSEYE ATAR GİDER YAPMASIN AL BİRİNİZİ VUR ÖTEKİNE NEYİN KAFASINI YAŞARSINIZ BİLMİYORUM YAHU BIRAKIN BİRBİRİNİ,ZE SALLAMAYI 10 YIL VEKİLLİK YAPTINIZDA NE OLDU SİZİ ARAYIP YARDIM İŞ İSTEYENLERE EEE BENİM ELİMDEN BİRŞEY GELMİYOR YAPAMIYORUM DEMEKTEN BAŞKA KENDİ AKRABALARINIZA ELİNİZDEN HER ŞEY GELİR AMA SİZİ SEÇELİM DİYE SOKAKLARDA PARTİ BAYRAĞINI ASALIM KOŞTURALIM EEE İŞ YOK YARDIM YOK YAHU GİDİN BU PARTİNİN ÜZERİNDEN BIRAKIN HALKIN GERÇEK ANLAMDA TEMSİL EDİLMESİNİ SAĞLAYACAK İNSANLAR GENÇLER GELSİN

Yorumu oyla      3      3  
delege 29 Ağustos 2023 Salı 14:53

siz birbirinizi yiye durun selçuk belediyesi elden gidiyor ıyı parti aday çıkardığı gün belediye gider demedi demeyin

Yorumu oyla      7      4  
Asım 29 Ağustos 2023 Salı 14:47

Üyesi olduğum ve yaşamı zehir eden bu gidişten tek kurtuluşun CHP olduğuna inandığım, parti ne hale getirdi. Medya önünde kahramanlık yapmak kolay Sn. Polat ve Sertel. Partinin değerleri yerlerde sürünüyor. Kim haklı kim haksız meselesi bitmiştir. Vatandaş haklı diyerek hiç bir çıkar- gelecek düşünülmeden, doğru ne ise o seçilmeli ve destek olunmalıdır. Geçmişteki özel günlerde telefonumun mesajı susmazdı. Başta Genel Merkez ve İzmir vekilleri M.V. aday ve adayları, ilçe ve İl başkanları hepsi kutsalımız, Büyük Taaruz kutlama mesajlarını unuttular. Tüm uğraş İlçe seçimleri - delege seçimi vs.vs. Varsa yoksa iç çekişme. Yeter yeter artık. Yapamadınız be kardeşim, başaramadınız çekilin artık kurtulsun bu Parti sizlerden.

Yorumu oyla      4      4  
cigli 29 Ağustos 2023 Salı 14:17

partiyi bitirmek için çabalıyorlar.

Yorumu oyla      6      4  
cıglı 29 Ağustos 2023 Salı 14:15

hiç biri samimi değil,hiç birinin birbirinden farki yok,hele dırustluklerı birbirilerine dahi yok,hepsinin bir ortak amacı var çıkarları başkada dertleri yok.

Yorumu oyla      5      4  
PARTİLİ 29 Ağustos 2023 Salı 12:58

valla bu belediye başkanlarının MUHİTTİN BAŞKAN HARİÇ BUNLARDAN HİÇ BİR SEY OLMAZ..MESELA TUNÇ BÜUÜKŞEHRİ İFLAS ETTİRDİ HEVAL SAVAŞ İLE BİRLİKTE TEFECİLERİN AVUKATLIGINI YAPAN ADAM İZMİRDE SÖZ SAHBİ OLYOR BEN BUNU ANLAMADIM HALA ...GAZİEMİR BELEDİYESİ TÜM PARTİLİLERLE KAVGA EDİYOR...KONAK BELEDİYESİ MESAİ VEREMİYOR BİTİK..BUCA MAAŞ ÖDEYEMİYOR ÇİGLİDE SEÇİM DE SANDIKLAR KIRILIYOR..NARLIDERE MAAŞLR TAKSİTLE VERİL,İYOR BAYRAKLI BELEDİYESİ BURADA OTORUYORUM HİÇ BİR SEY YOK ..BORNOVA İDUĞ BELEDİYEYİ ŞİRLET GİBİ YÖNETİYOR..URLADA KAYYUM..TORBALI BİTTİK..MENEMEN AKP GEÇTİ MENDERES MALUM HALİ NEYİ YAZAYIM SADECE ,ÇRAAT ANALMINDA KARABGLARI HİZMET VEREN BELEDİYE OLARAK GÖRÜYORUM ONUDA TUNÇ VE EKİBİ YEMEGE CALIŞIYOR PES..VEKİLLER BİRBİRNE GİRMİŞ TUAF ŞEYLER OLYOR AMA İZMİR Lİ OLARAK HER SEYİ GÖRÜYORUZ İNŞALLAH İYİ PARTİ ADAY CIRTIRDA BU ZİHİNLERDEN KURTULURUZ ..CHP NİN TEKRARADAN KÜLLERİNDEN DOGMAYA İHTİYACI VAR...........

Yorumu oyla      7      4  
Konak 29 Ağustos 2023 Salı 12:40

İzmilinin milletvekili olarak Mahir Polat gibi Gaziantep doğumlu, İzmire göç etmiş leri öz be öz izmirli, Bornovalı Kamil Oktay Sındır a tercih eden bu CHP nin İzmirde artık işi bitmiştir. Ne yazıkki CHP kazanının fokurtusundan İzmirli milletin sesini duyamıyyor, sağırlaştı.

Yorumu oyla      8      4  
Partili 29 Ağustos 2023 Salı 11:40

Bu partiden insanları soğutmak için büyük çaba sarf ediyorlar atama milletvekilleri ve belediye başkanları Mahir Polat Antepe gitsin CHP oylarını yüzde seksene çıkarsın Izmır'de emek vermeden milletvekili seçilecek bir de ahkâm kesiyor,bunları izmir'e atayanlara yazıklar olsun onlar ve hepsi çekip gitmediği bu parti düzelmez...

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Nerede?
Mehmet KARABEL yazdı... Nerede?
Davutoğlu ve Karamollaoğlu arasında kritik görüşme
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı ...
Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na seçim sonu tepkisi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Milletimiz ...
 
CHP'li Polat'tan AK Partili Çelik'e 'kasetli' yanıt: Ahlaki ve siyasi meşruiyeti yok!
CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Dikili İlçe Kongresi’nde ...
CHP İzmir'de il başkanlığına ilk aday!
CHP Konak eski ilçe başkanı Aytekin Tunus, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ...
AK Parti büyük kongresini 7 Ekim'de yapacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez ...
 
Bahçeli’den Akşener'e yanıt: Ciddiye alınacak tarafı yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meral Akşener'in seçim önerisine yanıt ...
O İlçe Başkanı MHP'ye katıldı!
Demokrat Parti Tire İlçe Başkanı Hasan Sarp, partisinden istifa ederek MHP'ye katıldı.
MKYK sona erdi... Kongre tarihi ne zaman?
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) AK Parti Genel Başkanı ve ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva