HABERLER>POLİTİKA
28 Ekim 2023 Cumartesi - 10:33

CHP’li Bakan’dan Hamas yorumu: Yaptıkları PKK ve Hizbullah’tan farklı değil!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hamas terör örgütü değildir” açıklamasını yorumlayan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Hamas’ın yaptığı terör saldırısı hiçbir şekilde meşru değildir. Sivilleri öldürdüler, insanları kaçırdılar. Bu bir terör eylemiydi. Hizbullah’ın, PKK’nın yaptığı terörden farkı yok. Hamas’ın saldırısı sonrası İsrail’deki aşırı uçların ölçüsüz saldırısı ile Gazze’deki sivilleri hedef alması ise devlet terörüdür. İsrail ise sivilleri hedef aldı, hastaneleri, inanç merkezlerini bombaladı. Çocukları öldürdü. Bu kabul edilir değil” dedi.

CHP’li Bakan’dan Hamas yorumu: Yaptıkları PKK ve Hizbullah’tan farklı değil!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci-Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı. Bakan programda İsrail-Filistin savaşı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

PKK VE HİZBULLAH’IN YAPTIĞI TERÖRDEN FARKI YOK
Hamas-İsrail savaşı ile ilgili değerlendirme yapan Bakan, “bizim bakışımız iki devletli barışçıl çözümden yana oldu. Filistin’in yanında olduk. İki devletli bir çözümde Filistin devletinin oluşturulması yönünde bir bakışımız var. Türkiye, İsrail’in baskısı sebebiyle Filistin’i destekledi. Son olarak Hamas’ın yaptığı terör saldırısı hiçbir şekilde meşru değildir. Sivilleri öldürdüler, insanları kaçırdılar. Bu bir terör eylemiydi. Hizbullah’ın, PKK’nın yaptığı terörden farkı yok. Hamas’ın saldırısı sonrası İsrail’deki aşırı uçların ölçüsüz saldırısı ile Gazze’deki sivilleri hedef alması ise devlet terörüdür. Türkiye uzun yıllar Filistin-İsrail arasında arabulucu konumdaydı. İsrail’de Batya Mahallesi var. İnsanlar burada Türkçe konuşuyorlar. Buradan oraya gidip yerleşmişler. Ülke içinde de çok fazla Yahudi vatandaşımız var. Yahudi diasporası, Türkiye’ye kritik dönemeçlerde destek verdi. Ermeni Soykırımı konusunda ABD’deki yasa tasarısında, BM’de de Türkiye ile birlikte oldular. Türkiye’nin stratejik ilişkileri bakımından İsrail’le ilişkilerimiz önemli. Ama bu demek değil ki aşırı milliyetçiliği onaylayalım” dedi.

TÜRKİYE’NİN HERKESLE GÖRÜŞTÜĞÜ, GÜVENDİĞİ ÜLKE POZİSYONA DÖNMESİ LAZIM
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hamas terör örgütü değildir” açıklamasını yorumlayan CHP’li Bakan, “Sivilerin hedef alındığı, kadınların soyulduğu, insanların kaçırıldığı şeye terör demeyip ne diyeceksiniz. Terörün tanımına uygun davranış… Hamas, meşru bir savunma durumunda değil. İsrail topraklarında sivilleri hedef aldı. Bu bir terördür. İsrail’in içinde yaptığı ölçüsüz saldırılar yaptılar. İsrail ise sivilleri hedef aldı, hastaneleri, inanç merkezlerini bombaladı. Çocukları öldürdü. Bu kabul edilir değil. İki devletli bir biçimde barış içinde çözüm sağlanmalı. İsrail yada Filistin’in yanında barışın yanında olmak lazım. Bizim duruşumuz böyledir. Orada yaşayan Türk vatandaşlarımız da var. Yahudi Türkler var. Onların can ve mal güvenliği bizim için önemlidir. O yüzden devletimizin hassasiyet içinde olması lazım. Filistin’de yaşanan insanlık suçu ile ilgili ne kadar destek veriliyorsa o kadar vermek lazım. Bu iktidar döneminde ortadan kalkan denge politikası var. Türkiye’nin herkesle görüştüğü, güvendiği ülke pozisyona dönmesi lazım. İlk açıklamalar bunlara yakındı… Ama giderek iç politikaya yönelik mesajlar vermeye başladı. Şu an arabulucu rolünü yitirmiş gözüküyor Türkiye…” ifadelerini kullandı. 

 
Vali Elban'dan 29 Ekim mesajı: Dönüm noktasındayız!
 
İzmir Körfezi’nde bayram havası!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 28 Ekim 2023 Cumartesi 15:11

YANİ NE DESEK NE SÖYLESEK BOŞ..PKK İLE HAMAS AYNI DİYEN MİLLETVEKİLİ VAR...

Yorumu oyla      7      3  
Lombak 28 Ekim 2023 Cumartesi 13:30

Bu açıklamanın kabul edilebilir tarafı yok. Nereden tutsan elinde kalıyor. Sanki Hamas saldırısından 1 önce her şey Gazze'de güllükgistanlık. Filistinliler denize giriyordu???? 80 yıllık işgal ve ablukadan bahsediyoruz. Sen üç gün önceki saldırının meşruluğundan bahsediyorsun. Açık olan bir şey var. El Fetih Filistin davasını temsil etmiyor artık. Hamas da Gazze şerdindeki halkın ta kendisi. Terörist değil.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Saygılı'dan Cumhuriyet mesajı: Daha güçlü kılacak adımlar…
Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle bir mesaj AK Parti İzmir ...
'Hedefimiz terörden arınmış bir Türkiye'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hedeflerinin terörden arınmış güçlü bir Türkiye ...
'Demokrasi için çalışacağız ve çaba harcayacağız'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizler, Büyük Önder Atatürk ve ...
 
Karamollaoğlu'ndan İslam dünyasına Gazze çağrısı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bugüne kadar İsrail'in ...
'Katliama sessiz kalan herkesin eline masum kanı bulaşır'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gazze'de masumlar katlediliyor, ...
Yerlikaya: Bu insanlık suçuna kayıtsız kalamayız
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, mazlumların yanında olmanın, gözyaşlarını ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yer gök bayrak olsun
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm vatandaşlarımızı evlerini, dükkanlarını, arabalarını ...
'Mısır ile ticaret hacmi hedefi 15 milyar dolar'
Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve beraberindeki iş insanı heyeti, Mısır Ticaret ...
'Gazze'de tüm insanlık bir yol ayrımında'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Gazze'de tüm insanlık bir yol ayrımında. ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva