HABERLER>POLİTİKA
5 Ocak 2016 Salı - 12:20

CHP İzmir sendikaları ağırladı: O ilçelerde baskı iddiası!

CHP İl Başkanı Yüksel ve yönetim kurulu Tüm Bel-Sen şube başkanlarını ağırladı. Ortak hareket vurgusu yapılan ziyarette sendikadan AK Partili belediyelerin üyelere baskı uyguladığı iddiası geldi. Menderes, Kemalpaşa, Torbalı ve Selçuk gibi ilçelerde ücret yada ilişkiler üzerinden baskı uygulandığı ileri sürüldü. Öte yandan Yüksel yönetimine bir 'hayırlı olsun' ziyareti de TÜRK-İŞ Ege Bölge Temsilciliği'nden geldi.

CHP İzmir sendikaları ağırladı: O ilçelerde baskı iddiası!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Tüm-Bel Sen İzmir Şube Başkanı Murtaza Cenik ve şube başkanları CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve yönetimini makamında ziyaret etti.
 
- TÜRK-İŞ'TEN CHP İZMİR'E TAM DESTEK...

Zirvede İl Başkanı Yüksel sendikaların son 12 yılda kötü bir süreç yaşadığını ifade ederken, Tüm Bel-Sen cephesinden AK Partili belediyelerin üyelere baskı yaptığı iddiası geldi.



TÜRKİYE 12 YILDIR SENDİKAL ANLAMDA…
Yüksel sendikalarla ortak hareket etmeye devam edeceklerini söylerken, katılımcı demokrasiyi Türkiye’ye taşımak istediklerini söyledi. Yüksel, “Sendikalar olmak üzere hem kutlama ziyaretine geliyorlar hem de birlikte çalışmanın koşullarını belirlemeye çalışıyoruz. Türkiye sendikal örgütlenme açısından son 12 yıllık AKP iktidarında en kötü süreci yaşıyor. Bu açıdan Türkiye’deki demokratik yönetim mümkün olsaydı, örgütlenmenin, yasakların, toplu sözleşme yasaklarının en geriletildiği ülke olarak anılmazdı. Sendikaların görevi sadece toplu sözleşme değil. Sadece üyelerine maddi çıkar sağlamak değil. Sınıf mücadelesi olarak bakıyorlar. Üyelerinin ailelerinin, eğitimleriyle ve gelişimleriyle ilgililer. Tüm-Bel Sen ülke sorunlarıyla her zaman yakından ilgilenen önemli bir sendika… Bizim İzmir’de de CHP’nin iktidarda olduğu belediyelerimizde sendikal örgütlenme özgürlüğü daha geniş oluyor. Ülkenin geneliyle kıyaslandığında bizim yerel yönetimlerimizde daha özgürlükçü ortam var. Daha iyi örgütleniyorlar. Bizim genel olarak istediğimiz söylediğimiz toplu sözleşmede grev hakkı olmalıdır. CHP olarak katılımcı demokrasiyi Türkiye’ye taşımak istiyoruz. Temsili demokrasi tek başına yetmiyor, katılımcı demokrasiye geçmek gerektiğini düşünüyoruz. Öncelikle örgütlü olan sendikalardan başlayarak halkın katılımını nasıl sağlayabiliriz diye konuşuyoruz. Şu anda hem coğrafyamızda hem de Doğu bölgelerimizde yaşanan savaşa karşı olan politikalarımızda ortaklaşıyoruz. Bu kirli oyunun durdurulması ile ilgili de birlikte İzmir gibi çağdaş, demokrat bir kentte bir anlamda da sesimizi ortak yükseltmek istiyoruz. Bu sesi yükseltelim ki kendileriyle birlikte yaşamak istediğimizi bütün ülke duysun. Sokaklarda da her zaman beraber olma fırsatı buluyoruz. Bundan sonra da beraber olacağız” dedi.
 
AKP İKTİDARINA KARŞI…
Tüm Bel-Sen İzmir Şube Başkanı Murtaza Cenik ise, “Bugün yeni seçilen İl Başkanımız Alaattin Yüksel ve yönetim kurulu üyelerine başarılar dilemek için geldik. Hem de örgütlü olduğumuz belediyelerde çalışanlarımız olarak İzmir’e vereceğimiz katkıların ne olacağını anlatmaya ve görüşmek için buradayız. Tüm-Bel Sen olarak Türkiye’nin gerçeklerinden uzak kalan bir sendika olmadık. Burada CHP’nin bileşenleriyle birlikte AKP iktidarına karşı mücadele vermeye geldik. Emekçilerimizin sorunları bağlamında da İzmir ölçeğinde ne yapılabilir bunları görüşmeye geldik. Ortak çalışmalarımız devam edecek. Bizler destek vermeye devam edeceğiz. Kendilerinin de desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
TOPLU HALDE SENDİKA DEĞİŞTİRİYORLAR
Tüm-Bel Sen 1 Nolu Şube İdari Sekreteri Ömer Güngörmüş ise, AK Partili belediyelerde sendikalarına üye olan kişilerin baskı gördüğünü dile getirdi. Güngörmüş, “İzmir’de çağdaş insanların fazla olmasından dolayı direk bir müdahale söz konusu değil. Fakat farklı yöntemlerle baskı uygulanıyor.  Sendikalar, emekçiler bağımsız olmalıdır. Siyasiler bu konuda emekçileri etkilemekte, özgür iradelerinin tercihi konusunda engellemektedir. Tamamı bizim üyemiz olan emekçiler birden bire toplu halde sendika değiştiriyor. Zaten bu da açık biçimde bir baskı olduğunu ortaya koyuyor. Bizler her zaman mücadelemizle tavrımızı ortaya koyuyoruz. Karanlıklar bir gün bitecek. Emekçiler, herkes özgür iradelerine sahip çıkacak” dedi.
 
KİMİ YERDE ÜCRET KİMİ YERDE İLİŞKİLER ÜZERİNDEN…
Türkiye’de AK Partili belediyelerin, İzmir’de ise Menderes, Torbalı, Kemalpaşa ve Selçuk’ta baskının hissedildiğini söyleyen Güngörmüş, "Emekçilerin ikramiyeleri kesildi. Hak kayıpları yaşandı. CHP zamanında sekiz ikramiye alan Kemalpaşa’da ikramiyeler kesildi. Ankara katliamından sonra tüm yurtta düzenlenen protestolar kapsamında basın açıklamaları yapıldı. Selçuk’ta işyeri temsilcimize soruşturma açıldı. Okunan metin de normal bir metindi. Buna bile tahammül edemiyorlar. Kimi yerde ücret kimi yerde ilişkiler üzerinde baskı uyguluyorlar. Sadece Tüm-Bel Sen değil ayrıca” diye konuştu.

 
İzmirli diş hekiminden duygulandıran davranış
 
Aydın'daki kadın cinayeti davasında pes dedirten karar!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HANEFI COLAK 6 Ocak 2016 Çarşamba 12:20

BIR SENDIKA KENDINI BIR PARTININ ARKA BAHCESI YAPMAMALI.UYELERINE HAKARET ETMIS OLUR.AYRICA MEMUR SENDIKALARININ POLIKAYA ALAENEN MUDAHIL OLMASIDA ETIK DEGIL.HAK KAYBINA HIC BIR SENDKACI IMZA KOYMAZ.AYRICA IMZALANMAMIS BIR SOZLESMEDEN HAKKAYBI OLDU DEMEKTE YALANCILIGIN TAM ANLAMIYLA KUYRUKLUSUDUR.UYELERINI KAYBEDEN BU SENDIKA BUYUK SEHIRDE 2000 UYESINI KAYBETTI ORADA AKP YOK 4 AKP LI BELEDIYEDE TOPLU GECIS VAR DIYORLAR.HEPSI GECSE 400 UYE YAPAR.TUM YEREL SEN CANLARINA OKUYOR ONLAR TOPLU GECIS YAPARKEN ONLARI NEDENSE GOREMIYOR DIPLERINDE ANLASILAN GOZLERINDE PROBLEM VAR.TT YORUMLARI OKUDUM ILAVE EDECEK BIR SEY YOK.KAYBETMEK COK ACI KANDILDEN UZAKLASMAKSA AMAC PROBLEM YOK.DOGRU YOLDASINIZ.

Yorumu oyla      12      6  
na-memur 6 Ocak 2016 Çarşamba 10:34

tavşan kaç tazı tut ile yönetiliyor izmir artık.Sağolsunlar bütün tokatlılar büyükşehir belediyesinde yönetici oldu,izmir belediyesinde izmirli yok. meclis aynı şekilde. Çalışanlar da artık maaşlarına zam beklesin, sözleşme beklesin, elinden alınan haklarını arasın falan. BELEDİYELER KÂR ELDE ETME MÜESSESESİ, YANDAŞINA İŞ VE FIRSAT KAPISI OLMUŞTUR. hayırlı olsun.

Yorumu oyla      12      6  
Memur 6 Ocak 2016 Çarşamba 09:01

BIRAKIN AKP'Lİ BELEDİYELERİ ÖNCE ÖRGÜTLÜ OLDUĞUNUZ BÜYÜKŞEHİRDE YOL VE YEMEK HAKKINI ALMA MÜCADELESİNİ VERİN. HAALA TÜMBELSEN VE TÜMYERELSEN ÜYE KAPMANIN PEŞİNDELER. İŞVERENİN KARŞISINDA İKİ SENDİKA DA ÇALIŞANLAR ADINA GÜÇLÜ VE İSTEĞİNİ ALACAK BİR DURUŞ SERGİLEYEMİYOR. SİZİN BU ÇEKİŞMENİZ YÜZÜNDEN SOSYAL DEMOKRAT BİR BELEDİYEDE SARI SENDİKALARDAN BİRİ ÖRGÜTLENİRSE HİÇ ŞAŞIRMAYIN.

Yorumu oyla      12      6  
Ali haydar 5 Ocak 2016 Salı 19:13

İyi de kimi kime şikayet ediyorsunuz? Narlıdere'de Tüm-Bel Sen'lilere baskı yapıp zorla, devletçe kurdurulan sendika olan Yerel Sen'e geçirtmiyorlar mı?

Yorumu oyla      16      7  
5 Ocak 2016 Salı 17:11

izelman sözleşmesini Çözün Bence! Rahmetli başkan dan sonra zam yüzü göremedik.

Yorumu oyla      15      7  
YORUMCU 5 Ocak 2016 Salı 13:24

Tüm-Bel_Sen ve CHP öylemi.Hangi ortak hareketi yapacakki.Yetkili sendika değil.Eğer ki ortak hareket varsa CHP den şüphe etmek lazım.CHP ye oy vermemekle birkez daha kendimi tebrik ettim.Akil sendika ve CHP.Yazık babamın partisine

Yorumu oyla      20      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Dışişleri: ‘Suudi Arabistan’a yönelik saldırılar…
Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın İran’daki diplomatik ve konsüler ...
Bahçeli: Bunların alayı halt etmişlerdir!
MHP Lideri Bahçeli, ''Kamuoyu araştırması yaptırıp bize 2015 yılının kaybedeni ...
CHP vekillerden Roman barakalarına ziyaret
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Çanakkale Milletvekilleri Muharrem ...
 
Bakanlar Kurulu sonrası HDP'ye hendek eleştirisi
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
Davutoğlu-Bahçeli zirvesi sonrası çarpıcı HDP mesajı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis'teki ...
Delican’dan Tekin’e jet ‘küfür’ yanıtı: Birileri muhalefet etmekle…
CHP Genel Sekreteri’nin Bakan Yıldırım’ın bürokratların yüzde 25’lik zam ...
 
Balbay'dan AK Parti'ye bombardıman!
CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Mustafa Ali Balbay Türkiye’nin ...
İkinci yeni anayasa zirvesi: Davutoğlu-Bahçeli
Yeni anayasa için geçen hafta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen ...
MHP Genel Merkezi muhalifleri beyaz çoraptan buluyor!
Genel merkez yöneticileri, espriyle başlayan bu harekete espriyle karşılık ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva