HABERLER>POLİTİKA
4 Ocak 2016 Pazartesi - 14:55

Balbay'dan AK Parti'ye bombardıman!

CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Mustafa Ali Balbay Türkiye’nin gündemiyle AKP’nin gündeminin örtüşmediğini belirterek, “AKP kendi hedeflerine ulaşmak için samimiyetsiz hamleler peşinde, anayasa değişikliği de bunlardan biri” dedi.

Balbay dan AK Parti ye bombardıman!

Balbay’ın yeni yılın ilk haftasında Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmeleri şöyle: 

AKP KONTROLSÜZ YAPI: Atasözü haline gelmiş bir deyim vardır; kontrolsüz güç, güç değildir. Bunun yanına şunu da koymak gerekir; kullanılmayan güç de güç değildir. AKP Cumhurbaşkanlığından Başbakanlığa kadar tüm iktidar yelpazesiyle kontrolsüz bir güç olmaktan öte, çıkar amaçlı organize bir yapı haline gelmiştir. Ancak CHP’nin de buna karşı edilgen bir tutum sergilediğini görüyoruz. CHP, AKP planlarının parçası haline gelemez. Bu tutum sürerse CHP, AKP’nin toplum katında meşrulaştırmak istediği adımların kolaylaştırıcısı haline gelecektir. Bu kabul edilemez. CHP, AKP’nin işine gelince kullanacağı bir güç değildir. Hiçbir CHP yöneticisi buna alet olamaz.

ÖZÜ GİZLİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ: AKP’nin anayasa değişikliğinden anladığı tek şey var; başkanlık sistemini getirmek. Bunun dışında üçte ikisi değişmiş olan 12 Eylül anayasasının başka değişmesi gereken yerleri kılıf olarak kullanılıyor.12 Eylül darbesinden ve hukukundan en çok zarar görmüş kişiler olarak elbette o dönemden hiçbir iz kalmamasını isteriz. Ancak bugün AKP’nin kendi uygulamaları 12 Eylül olmuş, şimdi 12 Eylül anayasasını değiştirelim diyor. Allah aşkına sormak isterim; Can Dündar’ı Erdem Gül’ü 12 Eylül anayasası mı içeride tutuyor? Diyarbakır’da tankları 12 Eylül anayasası mı yürütüyor? Dilek Doğan’ı 12 Eylül anayasası mı kurşunladı? Burada AKP ile HDP’nin anayasa tartışmasındaki buluşma noktası rejim değişikliği talebidir. HDP’nin öz yönetim, özerk yönetim talebiyle AKP’nin başkanlık talebi parlamenter sisteme karşı ortak bir bakış oluşturuyor. Bu iki isteme karşı CHP nerede durduğunu çok net açıklamalıdır. Açıklamazsa iki tarafın da kullanmak isteyeceği bir araç haline gelir.
 
CHP’DE DEĞİŞİM, AKP’YE TAKILMAK OLAMAZ: Siyasette pek çok sözcük yıpratıldı. Bunlardan biri de değişim. CHP 16-17 Ocak’ta olağan kurultayını yapacak. Önceki kurultaylarda olduğu gibi bu kurultayda da motor sözcük değişim görünüyor. Nasıl bir değişim olacağı çok önemli. 7 Haziran-1 Kasım arası için söylenecek çok şey var. Bunlar bir yana sadece son 15 günlük dilimde AKP’nin başkanlık sistemine, ‘getirin bakalım, belki içinde iyi şeyler vardır’ diye yaklaşmak, salt başkanlık niyetiyle başlatıldığı aşikar anayasa değişikliğine, ’12 Eylül kılıfı’ giydirilmesine aracılık etmek, değişimin ne yönde olacağı sorularını sorduruyor. İktidar demokrasi, hukuk, çözüm, barış gibi pek çok sözcüğü yıprattı. CHP de değişim sözcüğünü yıpratmamalı. Görünen gidiş, CHP’yi değişime değil başkalaşmaya götürür.
 
İMZA SORUNUM YOK: Yılbaşı sürecini delegelerle, il örgütleriyle bire bir temasa ayırdım. Anadolu’yla iletişim kurdum. Özellikle Güneydoğu illerimizle görüşmelerim beni çok etkiledi. Oralarda CHP’li olmak hiç de kolay değil. Delegelerle kurduğum temaslar sonucu yaptığım değerlendirmeye göre en az 200 civarında bir imza ile genel başkanlığa aday olacağım.

 
Kaf-Kaf transferde gaza bastı!
 
Şiddetli yağış Ölüdeniz’in rengini değiştirdi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan Ciner 4 Ocak 2016 Pazartesi 17:01

Balbay'ın dediklerinin tamamına katılıyorum.Anayasa değişikliğini AKP'nin istediği şekilde konuşmak "kediye ciğeri teslim" anlamınadır. Bahçeli yetmedi bir de Kılıçdaroğlu AKP ve R.T.Erdoğan'a istepnelik yapmaya başladı.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İkinci yeni anayasa zirvesi: Davutoğlu-Bahçeli
Yeni anayasa için geçen hafta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen ...
MHP Genel Merkezi muhalifleri beyaz çoraptan buluyor!
Genel merkez yöneticileri, espriyle başlayan bu harekete espriyle karşılık ...
Erdoğan’ın intihardan vazgeçirdiği kişiye kamuda iş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Köprüsü'nde intihardan vazgeçirdiği Vezir Çatraş'a iş bulundu.
 
HDP ‘öz yönetim’ mitinglerine hazırlanıyor
DTK bildirgesinin ardından "öz yönetim" ve "özerklik" çalışmalarını yürüten ...
Tekin’den İzmir’de ‘sosyal devlet’ çıkışı: Sen kimsin?
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, ...
Savcı Sayan yeniden sahaya çıkıyor: Uzun Adam Vakfı!
AK Parti’nin 7 Haziran’da İzmir’den milletvekili adayı gösterdiği isimler ...
 
Sırrı Süreyya Önder: Bizi tutuklayacaklar
Sırrı Süreyya Önder: Dokunulmazlığımızı kaldıracaklar. Durum öyle gösteriyor. ...
CHP'li Altıok üniversite öğrencileriyle buluşut
CHP İzmir milletvekili Zeynep Altıok Akatlı “Siyasette Kadın Olmak” başlıklı ...
Davutoğlu yeni anayasa için Bahçeli ile görüşecek
Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni anayasa için muhalefet turuna yarın devam ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva