HABERLER>POLİTİKA
25 Şubat 2016 Perşembe - 18:27

CHP İzmir'de sandık mesaisi

Parti içi eğitimden sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Aytuğ Atıcı il binasında ilçe başkanı ve ilçe eğitim sekreterlerine sandık örgütlenmesi eğitimi vererek yeni dönemin yol haritasını çizdi. Atıcı, eğitim programlarında bahsederek, aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemeyeceklerini ifade etti.

CHP İzmir de sandık mesaisi

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - CHP Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ilçe başkanları ve ilçe eğitim sekreterlerine sandık örgütlenmesi için eğitim verdi.

İl binasında yapılan eğitim seminerine bir çok ilçe başkanı ve ilçe eğitim sekreterleri katıldı.

Eğitimin başında basın mensuplarına eğitim hakkında bilgi veren Atıcı, sonuç alıcı bir program hazırladıklarını belirterek, aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemeyeceklerini ifade etti.

SADECE KONUŞAN ARKADAŞLARIMIZLA OY ALAMAYACAĞIMIZI BİLİYORUZ
İl Başkanı Alaattin Yüksel’in kendisine istediğini gayet iyi anlattığını ifade eden Atıcı, “Başkanımız bize gerekenleri söyledi. ‘Benim hedefim yüzde 60. Ne yapıyorsan yap bana bu oyu aldır’ dedi. Bunun tek yolu ise insanların, üyelerin eğitilmesidir. Eğitimli insanların bir şekilde evlere girerek o evlere iyilik yapmasıdır. Sol değerleri bilen, laik, cumhuriyetçi, kadın-erkek eşitliğini savunan, sadece konuşan arkadaşlarımızla oyumuzu artıramayacağımızı biliyoruz. Evlere girip, insanlara 'merhaba' diyerek de oy alamayacağımızı biliyoruz” ifadelerini kullandı.

AYNI ŞEYLERİ YAPIP FARKLI SONUÇ BEKLEMEYECEĞİZ
7 Haziran seçimleri parti okulu için dönüm noktası olduğunu ifade eden Atıcı, “Parti içi eğitim çok eskilere dayanır fakat kurumsal anlamda 2011 yılında faaliyete geçti. Bizler üyelerimizin temel siyasi eğitimlerini üstlendik. Eğitimli üyelerimizle, partililerimizle siyasete devam ederek oylarımızı artıracağımızı planladık. 7 Haziran’da gördük ki CHP tarihi boyunca en mükemmel projelerle ile sahaya çıktı. Ön seçim yaparak tabandan gelen sesi duydu. Milletvekilleri ile sahaya çıktı. Genel Merkez projeleri mükemmeldi. Biz tamam bu iş oldu dedik. Seçime geldiğimizde bir baktık ki beklediğimiz oy artışı olmadı. Bizim halkımız kendilerine bir şey söyleyene sempati ile bakıyor fakat oy vermiyor. Bu dönem aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemeyeceğiz. Erken seçim olmazsa üç buçuk sene sonra seçim var. Eğer biz şimdiden çalışmaya başlarsak, ancak arzu ettiğimiz iktidara ulaşırız. Bir yıl kala çalışmaya başlarsak bu iş olmayacak. Çünkü o dönemlerde adaylık yarışları başlıyor. Herkes kendisini beğendirme derdinde. En mükemmel şeyleri söyleseniz bile seçmen oyunu muhafaza edecek. Onun için çalışma zamanı şimdidir” dedi.

ATICI EĞİTİM PROGRAMINDAN BAHSETTİ
Çok basit bir eğitim programı hazırladıklarını belirten Atıcı, basın mensuplarına ve örgüte hazırladıkları programdan kısa olarak bahsetti. Atıcı, “Bizler üyelerimizin evlere nasıl gireceklerini, girdikleri evlere nasıl iyilik yapacaklarını anlatarak, sempatisini, güvenini en son olarak da oyunu kazanacak şekilde bir eğitim programı hazırladık. Bu program üç dersten oluşuyor. Birinci dersimiz sandıklarda nasıl örgütleneceğiz? Örgütlerle yakın ilişki içinde olmalıyız. Şimdiden sandık sorumlularını atayın. Atanan kişilerin biraz bilgisayar kullanabilmesine ve  kendi oy kullandığı sandıkta oy kullanacak olan kişilerle iletişim kurabilmesine dikkat edin. Ev ziyaretleri ile ilgili iletişim ve ilişki kurmak için ikinci dersimiz güvenini kazanmak. Seçmen zaten televizyonlardan reklamları izleyerek partinin bildirgesini görüyor. ‘Emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz.’ ‘Asgari ücret şu kadar olacak’ gibi söylemlere gerek yok. Sizler siyaset halk için yapılır diyerek, “Ben bu partinin mensubuyum. Aynı sandıkta oy kullanıyoruz. Hatta komşuyuz. Bir şeye ihtiyacınız olursa ben yanınızdayım” diyeceksiniz. ‘Ben bu eve nasıl iyilik yaparım’ demek ise üçüncü derstir. O da sosyal proje üretimi ve yönetimidir. O hanenin bir derdinin çözecek arkadaşlarımız. Bütün gayemiz çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayarak, girdiğimiz evlerde iyilik yaparak dertlerini çözmektir. AKP bunu dini istismar ederek yapıyor mu? Devletin imkanlarını kullanarak çeşitli yardımlar yapıyor mu? Seçim zamanlarında şu kadar oy verirseniz size şunları veririm diyor mu? Algı yaratıyor mu? Dürüst siyasette bunların olmayacağını anlatacağız. ‘Bizim birikimlerimiz yüksektir. Heybemiz doludur. Heybemizde olanı da vereceğiz’ diyeceğiz. Sıcak dokunuş, hizmet ve dert çözmektir. Halkın güvenini kazanma  durumunda olacak. Bunun için il ve ilçe örgütlerimize ihtiyaç duyuyoruz. İş birliğinde bu işi yapacağız. Parti eğitmenlerimizin sayısını da artıracağız. Proje bütün Türkiye’de uygulanabilir bir projedir. Ve sonuç alıcı bir projedir. Biz yüzde 25 oy alıyoruz. Hemen ikinci halkamızda bize sempatiyle baktığını bildiğimiz seçmen kitlesi var. Diğer halkalarda ise CHP’ye zor oy verebilecek fakat gereksiz parti olarak görmeyen seçmen kitlesi var. Bunlar üzerinde çalışacağız ve sonuç alacağız” diye konuştu.

CHP İKTİDARI İÇİN KALDIRAÇ OLMAK İSTİYORUZ
İzmir’de önemli bir hizmetin başlangıcını yaptıklarını söyleyen İ Başkanı Alaattin Yüksel, “İzmir’de CHP olarak kendimize yeni hedefler koyduk. Yüzde 45’lerde olan oyumuzu yüzde 60’lara çıkartmak istiyoruz. Hem yerel yönetimlerle hem de örgütümüzle birlikte çalışarak CHP’nin iktidarı için kaldıraç olmak istiyoruz. Bunun için önemli çalışmalar yapıyoruz. En önemli ayağı ise eğitim çalışmalarıdır. Bizim yüzde 60 hedefimizde model olarak sandık bazlı örgütlenme modelini benimsedik. Seçim günüde sorunsuz şekilde sonuçları alabilmek.  Bizim için önemli olan seçim kazanmaktır. İzmirli bize her zaman sahip çıkıyor. Bizde İzmirliye gereken hizmeti vermek ve layık olduğu şekilde hizmet vermek için çalışıyoruz. Bu konuda eğitimin önemini kanıksayan arkadaşlarımızdan biri de Mersin Milletvekilimiz Aytuğ Atıcı’dır. Parti okulunda sürekli bir çalışma içindeydi. Ne yapması konusunda önemli bir arkadaşımız. Önümüzdeki günlerdeki stratejimizi belirleyeceğiz” diye konuştu.

 
AK Partili eski vekil Akçam merkeze çekildi
 
Valilik'ten kiralık araç firmalarına uyarı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emek en yüce degerse size emek harcayanlari harcamayin 25 Şubat 2016 Perşembe 21:07

Sayin atici bldiye baskanlarina orgutune ve tabanina sahip cikmalari konusunda bir konferansla mi anlaticaksiniz bir bir ilceleri gezin orgutle dertlesin bakin neler neler var. Ozellikle karabaglarda.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili eski vekil Akçam merkeze çekildi
AK Parti’nin kurulduğu 2002 yılındaki ilk genel seçimlerde İzmir’den milletvekili ...
CHP'den MİT ve Emniyet'e çağrı
CHP'lilerden MİT müsteşarı ile Emniyet Genel Müdürü'ne çağrı: Salih Necar'ın ...
Meral Akşener'e genel başkan gibi karşılama!
Denizli İl Teşkilatı'nın görevden alınan İl Başkanı Yasin Öztürk'ün daveti ...
 
İzmirli eski vekile Erdoğan’a hareket davası!
CHP İzmir Eski Milletvekili Oğuz Oyan hakkında, Sol gazetesinde kaleme ...
Bakan Ramazanoğlu; 'Cansel benim içimde bir yanan ateş'
Bakan Sema Ramazanoğlu, Denizli programında, Kayseri'de öğretmeninin cinsel ...
AK Parti’den jet ‘Bayındır’ açıklaması: Anıt ağaçlar…
Başkan Delican tartışmalara neden olan Bayındır Arıkbaşı’ndaki anıt ağaçların ...
 
Durak ve Şahin anlattı: O ziyaretler 2019 kulisi mi?
Menemen Belediye Başkanı ile Karşıyaka Eski Belediye Başkanı’nın Genel ...
Davutoğlu'ndan flaş ateşkes mesajı
Ankara saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın taziyesine katılan HDP'li ...
AK Partili Sürekli’den Selçuk’a hastane müjdesi
İzmir Milletvekili ve AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Kerem Ali ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva