HABERLER>POLİTİKA
4 Temmuz 2023 Salı - 17:17

Ekrem İmamoğlu 'değişim manifestosu'nu duyurdu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'değişim manifestosu'nu duyurdu. iktidaricindegisim.org adresli sitede, 'değişim' çağrısı yapılan manifestoya yer verildi. Manifestoda, "CHP’de başlayacak kararlı bir değişim iradesi; politik tutumları sorgulamayı ve parti içi demokrasiyi kurumsallaştırmayı başardığı ölçüde muhalefetin genelinde bir yenilenme ve muhalefet evrenini büyütme iradesi ortaya çıkaracaktır" denildi.

Ekrem İmamoğlu  değişim manifestosu nu duyurdu

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) seçimlerdeki başarısız sonuçların ardından 'değişim' çağrısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'değişim' çağrısını yer aldığı manifestoyu duyurdu.

Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamasında, değişim manifestosunun yer aldığı "iktidaricindegisim.org" adresli siteyi paylaştı.

İmamoğlu, paylaşımında, "Değişime davet: CHP’de değişim, Türkiye’de değişim, iktidar için değişim sürecine katılımınızı, görüş ve önerilerinizi bekliyoruz;" dedi.

İmamoğlu'nun paylaştığı internet sitesinde 'değişim' çağrısı yapılan manifestoya yer verildi.

Manifestoda, "Bir yandan mevcut iktidarın sorumlu olduğu bu durumun kalıcılaşması ve toplumsal kutuplaşmanın derinleşmesi riskini yaşıyoruz, diğer yandan da, etkin ve iktidar alternatifi olmayı başaramayan bir muhalefet yapısıyla karşı karşıyayız" denildi.

"Seçimlerde Türkiye’nin değişim fırsatı kaçırıldı" denilen manifestoda, şunlar kaydedildi: "Muhalif seçmenin değişim talebi karşılanamadı. Rejimi değiştirecek güven ve umut tesis edilemedi. Ekonomik krizin yakıcı etkileri nedeniyle iktidarın en zayıf olduğu koşullarda hem parlamento hem de Cumhurbaşkanlığı seçimleri kaybedildi. Sonuçta değişim talep eden kesimlerde çok büyük bir hayal kırıklığı ve umutsuzluk ortaya çıktı."

Manifestoda, "Muhalefette değişimin anahtarı Cumhuriyet Halk Partisi’dir. CHP’de başlayacak kararlı bir değişim iradesi; politik tutumları sorgulamayı ve parti içi demokrasiyi kurumsallaştırmayı başardığı ölçüde muhalefetin genelinde bir yenilenme ve muhalefet evrenini büyütme iradesi ortaya çıkaracaktır" vurgusu yapıldı.

Manifestonun tamamı şöyle:

İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM

Türkiye Cumhuriyeti ikinci yüzyılına girerken ekonomisiyle, demokrasisiyle, adaletiyle hak ettiği yerin çok uzağında. 20. Yüzyıla dünyanın ezilen uluslarına ilham kaynağı olmuş bir kurtuluş mücadelesiyle giren ve cumhuriyetle millet egemenliğini vazgeçilmez ilke kılan ülkemizde; 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde millet egemenliği zayıflamış, devlet ve demokrasi dejenere edilmiş, halk fakirleşmiş, adalete güven kaybolmuş bir durumda. Bir yandan mevcut iktidarın sorumlu olduğu bu durumun kalıcılaşması ve toplumsal kutuplaşmanın derinleşmesi riskini yaşıyoruz, diğer yandan da, etkin ve iktidar alternatifi olmayı başaramayan bir muhalefet yapısıyla karşı karşıyayız.

DEMOKRASİNİN ASLİ BEKÇİLERİ

Devletin dejenere edildiği son yıllarda Türkiye’nin muhalif partileri demokrasinin korunmasında yetersiz kaldılar. Oysaki siyasi partiler demokrasinin asli bekçileridir; demokrasiyi koruma ve geliştirme sorumlulukları vardır. Muhalefet vatandaş için sadece bir alternatif değil, aynı zamanda demokrasi için vazgeçilmez bir denge ve denetleme unsurudur.

Öte yandan Türkiye muhalefetinin 2018’den beri çok önemli bir ittifak tecrübesi geliştirdiği görmezden gelinemez. Birleşe birleşe büyüyerek ülkeyi demokratikleştirmek için geliştirilmiş bu önemli adımlarla; zamanın ruhuyla uyumlu biçimde, demokrasi, adalet ve sosyal refah hedefleriyle cumhuriyetin ikinci yüzyılına dair vizyoner bir çaba ortaya kondu. Toplumun farklı kesimlerine açılmayı ve her siyasi kökenden yurttaşı demokrasi vizyonuyla buluşturmayı hedefleyen bu önemli tecrübe, tarihimizde bir ilk oldu.

DEĞİŞİM FIRSATI KAÇIRILDI

Ancak bu vizyon ve politikalarla girilen seçimlerde Türkiye’nin değişim fırsatı kaçırıldı. Muhalif seçmenin değişim talebi karşılanamadı. Rejimi değiştirecek güven ve umut tesis edilemedi. Ekonomik krizin yakıcı etkileri nedeniyle iktidarın en zayıf olduğu koşullarda hem parlamento hem de Cumhurbaşkanlığı seçimleri kaybedildi. Sonuçta değişim talep eden kesimlerde çok büyük bir hayal kırıklığı ve umutsuzluk ortaya çıktı.

Bu büyük mağlubiyetin sorumluluğunu hiçbir biçimde seçmene yükleyemeyeceğimiz gibi, yarınları adına kaygı duyan her vatandaşın gördüğü bu yalın gerçeği kabul etmeden ve yenilginin nedenleriyle yüzleşmeden gelecek için sağlıklı değerlendirmeler yapamayız.

TOPLUM MUHALEFETTEN DEĞİŞİM BEKLİYOR

Geldiğimiz noktada; Türkiye’nin geleceği için akılcı bir yaklaşıma ihtiyaç vardır. Değişimin temeli hiç kuşkusuz toplumsal taleptir. Sabırlı ve aklı öne koyan ama, bir o kadar da kararlı bir tutumla değişimin gerçekleşmesi pekala mümkündür. Bu ihtiyaç ortadayken, hiçbir şey olmamış gibi davranmak, eski yanlışlarda ısrar etmek, yenilgiden acı çeken milyonlarca vatandaşın duygularını anlamamak demektir.

Ülkemizin sürdürülebilir biçimde kalkınması, vatandaşlarımızın refah ve medeniyet yarışında hak ettiği noktaya erişmesi, devletimizin adil ve demokratik bir devlete dönüşmesi için muhalefet güçleri olarak değişmek ve çok güçlü bir alternatife dönüşmek zorundayız. Zira Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken vatandaşın iktidarın merhametine terk edilmesi telafisi mümkün olmayan riskler doğuracaktır.

Muhalefette değişimin anahtarı Cumhuriyet Halk Partisi’dir. CHP’de başlayacak kararlı bir değişim iradesi; politik tutumları sorgulamayı ve parti içi demokrasiyi kurumsallaştırmayı başardığı ölçüde muhalefetin genelinde bir yenilenme ve muhalefet evrenini büyütme iradesi ortaya çıkaracaktır.

DEĞİŞİME DAVET

Muhalefetteki değişim ve dönüşüm süreci, toplumun tüm kesimlerinin ortak geleceğine destek olacaktır. Bu mecra, “Nasıl bir Türkiye, nasıl bir CHP, nasıl bir siyaset, nasıl bir muhalefet?” sorularına yanıtlar aramak ve mümkün olan en yüksek sayıda vatandaşı değişim sürecine katılmaya davet etmek üzere tasarlanmıştır. Zira demokrasiyi geliştirmek, özgürlükleri korumak ve refahı artırmak sadece siyasi partilerin değil, aynı zamanda seçmenlerin de görevidir. Bu nedenle değişim sürecinde her coğrafya ve katmandan vatandaşımızın sesine kulak vermeyi, onların talep ve isteklerini siyasal zemine taşımayı olmadan olmaz bir görev kabul ediyoruz.

Değişerek iktidar olma, ülkemizi demokrasi ve uygarlık yolunda yukarıya taşıma hedefiyle çıktığımız bu yol, tüm vatandaşlarımızın katılımına açıktır. Bu topraklarda birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamak, özgür ve müreffeh bir toplum, adil bir paylaşım sistemi ve demokratik bir devlet isteyen her vatandaşımızı bizlerle iletişim kurmaya, aşağıdaki butonu tıklayarak ulaşılacak form üzerinden değişimle ilgili görüş ve önerilerini paylaşmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla"

Sitede ayrıca yurttaşların görüş bildirmesi için de bir buton hazırlandı. 

İMAMOĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?

Ekrem İmamoğlu, Türkiye'de 14 ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimlerin ardından CHP'de değişim çağrısı yapan ilk isim olmuştu.

CHP kulislerinden kamuoyuna yansıyan bilgilerde, Ekrem İmamoğlu'nun bayram sonrasında 'değişim manifestosu' hazırladığı belirtilmişti. Bilgilerde, ayrıca kurulan bir ekibin manifestoyu hazırladığı ifade edilmişti. 

CHP kulislerinde bir süredir devam eden 'değişim' gündemine son olarak Ekrem İmamoğlu'nun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bugün saat 10.30-11.30 arasında İstanbul’da bir araya geldiği bilgisi eklenmişti. İki ismin gündeminde 'değişim' vardı.

 
Kılıçdaroğlu'na Eski Zafer Partili danışman!
 
Seferihisar’a ‘yerli’ ilgi… Nüfus 750 bini aştı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 5 Temmuz 2023 Çarşamba 08:19

CHP de yüzde yüz değişim olması gerekirdi iki ay oldu değişen hiçbir şey yok sadece seçmen ve parti üyeleri değişti,bu partinin fişini çekti,genel başkan ve ekibini şu ortamda kimse değiştiremez,TBMM Kılıçdaroğlu konuşuyor büyük coşkulu şekilde alkış alıyor,çünkü onlar mutlu rekora giden senede milletvekili olmuşlar,yerel seçimlerde öndeyiz kazandık palavralarını yorumları kimse dinlemez artık yeni sağdan atanan danışmanlar CHP'ne oy patlaması yapar 14 Mayıs seçimlerinde Sinan Ateş 28 Mayıs seçimlerinde Ümit Özdağ şimdi de Çatlı'nın arkadaşı CHP oy oranını yükseltir kolay gelsin,seçmen ve üyelere güvenmesinler tıpış tıpış oy vermek olmayacak artık...

Yorumu oyla      7      3  
İZMİRLİ 5 Temmuz 2023 Çarşamba 07:19

Değişime kendini de katması gerekir bence sadece kk olmamalı kendisi de mansur dea çalıştı ve başaramadı o yüzden top yekün değişim olmalı...

Yorumu oyla      3      3  
Partili Partisiz 5 Temmuz 2023 Çarşamba 00:15

Son seçimlerde halkı büyük beklentilere soktular sonuç hüsran,baba oğul birbirine düştü,bu konuda parti içinde huzursuzluklar yok artık çünkü halk umudunu kesti,sizler birbirinizi yok ederken yerel seçimlerde büyük hezimet CHP bekliyor...

Yorumu oyla      5      4  
Vatandaş 4 Temmuz 2023 Salı 18:36

Chp'de kurultay delege yapısı değişmeden, 13 seçim kaybeden, Tek bildiği kurultay kazanmak olan K.K asla kaybetmez... Ölene kadar isterse partinin Genel Başkanı olarak kalır.. Gerisi hikaye! İmamoğlu siyasi intihar yapmıştır, Keşke olsa ama şansı hiç yok...

Yorumu oyla      8      3  
Osman Bülent Özcan 4 Temmuz 2023 Salı 18:18

Değişimin zamanı çoktan geldi geçti.Ülkemiz çok büyük ve çok yakın tehlike içinde artık uyanmalıyız. .

Yorumu oyla      5      4  
VATANDAŞ 4 Temmuz 2023 Salı 17:23

Son seçimlerin en aktif olanı siz değil miydiniz Sayın İMAMOĞLU? Bu saate neyin ve kimin değişiminden bahsediyorsunuz anladım gitti.

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na Eski Zafer Partili danışman!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni danışmanı Ayyıldız Hareketi'nin ...
Özdağ’dan Bahçeli’ye sığınmacı tepkisi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Türkiye’de mülteci veya göçmen değil ...
İYİ Parti’de İzmir’den iki isme kritik görev!
İYİ Parti yeni Başkanlık Divanı belirlenirken İzmir’den iki isim yer aldı. ...
 
CHP'li Sındır'dan kurultay süreci için uyarı: İş, aş sözü vererek...
Siyasette makam ve görevin baskı aracı olarak kullanılmasına tepki gösteren ...
Kocaeli-Bakanlık birleşti, İzmir’de panoları süsledi… Manidar reklam!
İzmir siyasetinde körfez temizliği ve koku sorunun yoğun bir şekilde tartışıldığı ...
Özcan, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Panik içinde!
CHP yönetimine bayrak açan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın "Değişim ...
 
'CHP, bir tek adam partisi değildir'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.
Bir isim daha genel başkanlık için 'varım' dedi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Parti İçi Eğitim Sorumluluğu ...
CHP İzmir'de ilçe başkanı adaylıktan çekildi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemalpaşa İlçe Başkanı Av. Ahmet Cemil Balyeli, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva