HABERLER>POLİTİKA
7 Temmuz 2022 Perşembe - 17:57

CHP İzmir'de bayramlaşma mesaisi... Hükümete Menderes çıkışı: Sizleri millet görevden alacak!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, CHP İzmir İl Başkanlığı öncülüğünde Kurban Bayramı öncesi partilerin bayramlaşmasının amacıyla bir araya geldi. Toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel açıklamalarda bulunurken, konuşmacıların hedefinde ‘Menderes Belediyesi’ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yer aldı.

CHP İzmir de bayramlaşma mesaisi...  Hükümete Menderes çıkışı: Sizleri millet görevden alacak!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, Kurban Bayramı öncesi ile İzmir İl Binası'nda bayramlaşma töreni düzenledi.

Törene ev sahibi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yanısıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Parti Meclis Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekilli ve YDK Üyesi Mahir Polat, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Tacettin Bayır, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP İzmir İl Yöneticileri, parti ilçe başkanları, gençlik ile kadın kolları temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıya ayrıca bugün görevden alınan Menderes Belediyesi eski Başkanı Mustafa Kayalar da katıldı.

HUZUR GETİRMESİNİ BEKLEMEK YANLIŞLIK OLUR
Ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini belirten Yücel, “Ülke olarak zor şartlardan geçtiğimiz, ekonomik olarak vatandaşımızın çok büyük sıkıntılar yaşadığı bir döneme denk gelen Kurban Bayramı'nın, bu zor günleri bir nebze de olsa unutturabilmesi ve milletimize sevdikleri ile birlikte huzur getirmesi en büyük temennimizdir. Ancak, ülkemizin tüm zenginliklerini, tüm imkanlarını, tüm kaynaklarını; kendisi ve yandaşları için kullanma derdine düşmüş bir zihniyetin, milleti her geçen yeni krizlerle, yeni sıkıntılarla karşı karşıya bıraktığı da yadsınamaz bir gerçektir. Böylesi günlerde insanlarımız, iktidardan sıkıntılarını giderecek, dertlerine çare olacak çözümler ve sözler bekliyor. Ama AKP iktidarının ne sıkıntıları çözmeye, ne de ülkeye bayram sevincini yaşatmaya niyeti var. Memura, emekliye, asgari ücrete yapılan zamlara baktığınızda böyle bir niyetleri olmadığını çok daha iyi görebiliyorsunuz. Asgari ücretliye, açlık sınırının bile 500 lira altında bir zammı reva gören, yüzde 180’e dayanan gerçek enflasyonu bile kalem oynatarak, makyajlayarak yüzde 79’lara çeken bir zihniyetten; iyi niyet beklemek, vatandaşa çözüm, ülkeye huzur getirmesini beklemek yanlış olur. Kurban Bayramını kutluyoruz” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel

UYGULANAN ŞİDDET SADECE YASALARLA ENGELLENEMEZ
Konya Şehir Hastanesi’nde yaşanan saldırı ile ilgili de konuşan Yücel, “Memlekette en ucuz kurbanlık, asgari ücretlinin 1 aylık maaşının yarısından daha fazlayken, bırakın kurbanlık almayı, insanlar gramla kıyma almak için dahi kasaba gidemez oldu.  Ancak; insanların temel gıda maddelerine ulaşamaması, bayramda bile et yiyememesi, kurbanlık alamaması sarayın umurunda değil.  Tek adam sevdası ve AKP zihniyetinin ülkede açtığı yaralar sadece ekonomik buhranla sınırlı değil. 20 yıldır ülkeyi kin, öfke ve intikam duygusuyla yönetmeye çalışan, her türlü beceriksizliğini örtmek için, toplumun sinir uçlarıyla oynayıp kutuplaştırma politikası izleyen AKP iktidarı, sosyal ve psikolojik olarak da toplumda yıkımlara yol açmıştır. Kendisi gibi düşünmeyen, kendisine yandaş olmayan ve hakkını aramak için sesini yükselten, adalet isteyen her meslek grubu ve her vatandaş bu zihniyet tarafından ötekileştirilmiş ve hedef gösterilmiştir. Hedef gösterilen meslek gruplarının başında, doktorlarımız ve onların birliği olan Tabipler Birliği ve Odaları gelmektedir. Onlara hak aradıkları, insanca yaşam şartları istedikleri için 'giderlerse gitsinler' diyen, ağır eleştirilerde bulunan düzenin sahipleri; Konya’da bir hasta yakınının silahlı saldırısı sonrası hayatını kaybeden doktorun ve sekreter kardeşimizin katledilmesinde pay sahibidir. Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet sadece yasalarla engellenemez. Onları hedef gösterenlerin zihniyetini de değiştirmeleri şarttır. Konya’daki saldırıda hayatını kaybeden doktor ve sağlık çalışanı kardeşimize, ayrıca İstanbul’da müvekkili için hak ve adalet mücadelesi verirken uğradığı saldırıda hayatını kaybeden avukat Servet Bakırtaş’a ve müvekkiline Allah’tan rahmet diliyorum.”

SORUŞTURMADAN RAHATSIZ DEĞİLİZ
Menderes Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyon ile ilgili de konuşan Yücel, “Bunca adaletsizlik, şiddet, kriz yaşanırken tüm bu dertlerin çözümü için bizler aralıksız çalışıyoruz. Yeniden inşa edeceğimiz adaletle, liyakatle ve hukuk kurallarıyla yönetilen, şiddetten ve kutuplaşmadan arınmış ve yandaş ekonomisine son verilmiş bir Türkiye’nin parçası olmak isteyen herkesin tercihi de CHP oluyor. Genel Başkanımızın “Bize Katılın” çağrısı sonrası İzmir’de sadece 1 ay içinde 5 binden fazla vatandaşımız partimize katıldı. Doğal olarak bu sevgi ve ilgiyle birlikte CHP’nin bu yükselişi, iktidar kanadını da rahatsız ediyor, paniğe sevk ediyor. Yaratılmaya çalışılan algının tutmadığını, halkın artık suistimal edilen milliyetçilik ve din üzerinden yapılan siyasi oyunlara kulak asmadığını gören iktidar, farklı yollara başvurabiliyor. CHP’li belediyeler müfettişlerin tüm mesailerini harcadığı, tüm dosyaların didik didik edilerek, hata arandığı yerler haline geldi. Bu baskıyla, belediye başkanlarımızı etki altına almaya ve belediye hizmetlerini yavaşlatmaya çalışan iktidar, bugüne kadar bu emeline ulaşamadı. Bu konudan söz etmişken, önceki gün Menderes belediyemizde başlatılan soruşturma sonrasında bilgisine başvurulan ve ardından da görevinin başına dönen Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kayalar, bugün haksız yere ve tamamen siyaseten alınmış bir kararla açığa alınmıştır. Buradan ilan ediyorum; Bu soruşturma üzerinden CHP’li belediyelerin yıpratılmak istenmesine, iktidara yürüyen partimize leke sürülmesine izin vermeyeceğiz. Ne belediye başkanımız, ne de bizler bu soruşturmadan rahatsız değiliz. CHP’li belediye başkanları her zaman şeffaf ve hesap verebilir noktadadır. Hesap veremez noktada olursa, bu konuda ilk adımı partimiz yapar. Yapmıştır da. Örneği vardır.  Ancak,Belediye Başkanımız soruşturmanın seyrine uygun yürütülmesi için her türlü kolaylığı sağlamışken, adli makamlarla işbirliği yapmışken, verilen açığa alınma kararı akıllara doğal olarak şu soruları getirmekte; bu operasyon başlamadan sonuç belli miydi?  Belediye Başkanı hakkında siyasi iktidar tarafından karar zaten verilmişti de, yargıdan istenen sonuç alınmayınca açığa alma tedbiri mi uygulandı. Yoksa bu soruşturma CHP’li bir belediye başkanı üzerinden CHP’nin iktidar yürüyüşüne gölge düşürmek için bir araç olarak mı kullanılacak?  Yargı, işini elbette yapacak ama yargı çalışırken, onun üzerinden algı yaratma, CHP’ye çamur atma çabalarına girenlere pabuç bırakmayacağız. Belediye başkanımızı, hiçbir hukuki aciliyet ve gerekçe yokken açığa alma kararını verdiren; Neredeyse tüm mafya liderleri, suç baronlarıyla boy boy fotoğrafları olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ ya da buradan bir mesaj verelim. Bu algı operasyonları ve CHP’yi karalama girişimleriniz,  halkın gönlündeki yerimizi ve Milletin iktidarının kurulacağı gerçeğini değiştiremeyecek. Sandık geldiğinde sarayı ve tüm kabinesini, milletimiz görevden alacaktır. Bu da böyle bilinsin” dedi.

HALKIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
“Vatandaşımızın verdiği destekle, her geçen gün özlenen Türkiye’ye daha da yaklaşıyor, vatandaşımızın yüzünün güleceği bir ülkeyi ilmek ilmek işliyoruz. Hem sokaklar, hem ekonomik veriler, AKP iktidarının artan haksız-hukuksuz işleri, onların gidişini ilan ediyor. Hiç şüphe yok ki, milletin asıl bayramı AKP ve Saray zihniyetinden kurtulduktan sonra olacaktır. Ama o güne kadar, dertleri çözmek, vatandaşa destek olmak, acıları azaltmak ve umudu çoğaltmak için, halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. “

 
Harekat bölgesinden acı haber: 3 şehit!
 
Soyer’den ‘Menderes’ değerlendirmesi: Baskılar bizi yıldıramaz!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 8 Temmuz 2022 Cuma 19:15

Özdere belediyesinde üç dönem belediye başkanı olarak görev yapan Haldun ERTOK,turizm ve otellerin yapıldığı zamanlardı hiçbir usulsüz işler yapmadan alının akı ile görev yaptı iki dönem belediye başkanı olarak talepleri oldu malesef gündeme alınmadı,Menderes belediyesi Izmirin sahilde en çok yazlıklar olan bir belediye yazlıklar yol geçen hanı oldu isteyen istediği yapı yapıyor ruhsat yok imar yok,tarımsal araziler hobi bahçeleri ile doldu neredeyse belde olacak durumdadır,başkan bizden olsun ne olursa olsun mantığı ile hareket etmeye devam ediyor...

Yorumu oyla      18      3  
Vatandaş 8 Temmuz 2022 Cuma 14:12

Sayın il başkanı delegelerin çoğu size oy vermedi ve görev vermek istemedi ama atama tek aday olduğunuz için seçildiniz demekki tek adamlık böyle bir durum...

Yorumu oyla      10      3  
Vatandas 7 Temmuz 2022 Perşembe 19:40

Iktidari muhalefeti hepiniz aynisiniz.Biktik artik hepinizden.Bu ulkeye ATATÜRK lazim.

Yorumu oyla      13      3  
Partili 7 Temmuz 2022 Perşembe 18:14

Bayramı kaldı sayın il başkanı,bu konuda gerekli araştırma yapılıp kamuoyuna bilgi veriniz,halk bayramı ne zaman yaşıyor ki bayram kutlaması olsun parti kar topu gibi eriyor,bu konuda daha halk ve halka yakın olmalıdır...

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Meclis'e 'olağanüstü toplantı' çağrısı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şiddetle mücadele kanununu çıkarmak ...
Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ...
Torun, Bakan Soylu’ya Menderes üzerinden ateş püskürdü: Unutursak kalbimiz kurusun!
Belediye Başkanlığı görevini yürütürken geçici süreyle görevden uzaklaştırılan ...
 
Kaya, 'CHP'nin İzmir'e bakışı bu' dedi... 'Ekipler en son Özfatura döneminde uğramış!'
Balçova Balıkçı Barınağını ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut ...
'Helalleşme' turu: 28 Şubat mağdurunu ziyaret etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, 28 Şubat ...
Bakanlık'tan Ümit Özdağ'a suç duyurusu
İçişleri Bakanlığı, göçmenlerle ilgili çeşitli iddialarda bulunan ve "İç ...
 
AK Partili Sürekli ve Kaya Torbalı'dan Büyükşehir'e yüklendi!
AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla ...
Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’a sert Konya tepkisi
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Konya'da kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya'nın ...
Bakan Akar, Malezya Başbakanını kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Malezya ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva