HABERLER>POLİTİKA
16 Eylül 2023 Cumartesi - 18:57

CHP İzmir'de adaylar konuştu... Kim/ne mesaj verdi?

İl kongresinde adaylar konuşmasını gerçekleştirdi. Şenol Aslanoğlu ve Şakir Başak'ın delegelere seslendiği süreçte isimler çarpıcı mesajlar paylaştı.

CHP İzmir de adaylar konuştu... Kim/ne mesaj verdi?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de bugün gerçekleşen olağan il kongresinde sandıklar kuruldu. Mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile Konak eski İlçe Başkanı Şakir Başak’ın yarıştığı seçimlerde adayların listeleri ise netleşti.

Listelerin netleşmesinin ardından iki aday kürsüye gelerek konuşmasını gerçekleştirdi.

ASLANOĞLU: GENEL BAŞKANIMIZA VE İLK KONGRE İZMİR’DE YAPILSIN DEDİK
Kürsüye çıkarak adaylık konuşmasını gerçekleştiren Şenol Aslanoğlu, "Soruyorlar bazen neden ilk kongreyi İzmir'de yaptınız diye. Biz takvim açıklanır açıklanmaz gittik, genel başkanımıza ve ilk kongre İzmir’de yapılsın dedik. İzmir tüm ülkeye umut olmalı. İlk kurşunun atıldığı şehirdir İzmir. İzmir, Kılıçdaroğlu'na 2 milyon oy vermiş bir şehirdir. İzmir 10 yıllardır yerel iktidar olduğumuz kenttir . Tüm Türkiye'deki CHP'lilerin bir gözü İzmir’dedir.  İzmir'den bu yüzden heyecanı tüm ülkeye vermemiz lazım. 28 Mayıs’tan sonra AKP ve yalakaları topyekun savaş başlattılar. Muhalif olan ne varsa onlara karşı savaş başlattılar. Kafasını kaldıran kim varsa terörist diye yaftalayarak engel olmak istiyorlar.Ülkede muhalefet ile ilgili en küçük sese tahammülleri yok. Seçilmiş milletvekilini meclise sokmuyorlar.Baskılarla, yalan dolan kasetlerle bizi yıldıracaklarını sananlar… Dimdik ayaktayız, sizden korkan sizin gibi olmasın. Hiçbirimiz bir an bile tereddüt etmeden mücadele edeceğiz. Mücadelenin bayrağını daha da yükselteceğiz. Sizden korktuğumuzu düşünüyorsunuz  ancak korkmuyoruz” dedi.

8 AYDA 8 KEZ İŞYERİNE GİTMEDİM
Göreve geldiği günden itibaren çok çalıştığını söyleyen Aslanoğlu, “Göreve gelişin üstünde 8 ay geçti. 8 ayda sabahın köründen gece yarısına kadar çalıştım. 8 ayda 8 kez işyerine gitmedim. Sahurlarda da vardık iftarlarda da. 1 günde 5-6 ilçede çalıştık. Göreve geldiğimiz ilk günlerde deprem oldu. Hem İzmir’de çalıştık hem partilerimiz ile Osmaniye’de çalıştık. Seçim başladı, 1 saniyesini boş geçirmedik. 45 gün her sabah 8:30’da ilçe başkanları ile toplantı yaparak başladık. Seçim bitti, delege seçimi başladı. 1254 mahallede ve 30 ilçenin tamamında seçimlerimizi bitirdik.Birlik ve beraberlik içinde seçimlerimizi yönettik. Gerçekten kolay değil. Normalde görev yapan il başkanları 4,5 senede 1 milletvekilliği seçimleri 1 yerel seçim 1 de kongreyi anca görürü. Ancak bizim dönemimizde hemen hemen hepsini tamamladık. Yerel seçimlerde de görev alırsam 1 yıl içinde milletvekilliği, cumhurbaşkanlığı seçimleri, kongre süreci ve yerel seçimleri görmüş il başkanı olacağım.  İnsanın yoldaşlarının takdir etmesi tüm yorgunluğu unutturuyor" diye konuştu.

BİZ DİMDİK GENEL BAŞKANIMIZ KILIÇDAROĞLU'NUN ARKASINDAYIZ
Partide genel başkanlık sorunu olmadığını belirten Aslanoğlu, "Ben yenilenmeliyiz deyince Genel Başkanın yenilenmesini çıkartacağımızı sanıyorsa çok yanılıyor. Bu partinin genel başkanlık sorunu yoktur. Bu partinin daha verimli çalışmaya ihtiyacı vardır. Her toplantıda konuştuk, biz dimdik genel başkanımız Kılıçdaroğlu'nun arkasındayız. Dostta düşmanda İzmir'deki birliği görüyor. Seçim gecesi sosyal medya yıkılıyordu sana hakkım helal dedim diye. Size hakkımız helaldir genel başkanım.  CHP Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk siyasi partisidir. Bu parti 100 yılına boşuna girmedi. Bu partiyi bu güne kadar var eden kadrolarımız var” ifadelerini kullandı.

NASIL LİSTELERDE YER ALIRIM TARTIŞMALARINDAN DAHA ÇOK…
Listeler konusuna değinen Aslanoğlu, “Bizim bu kongrede ben nasıl seçilirim, nasıl listelerde yer alırım tartışmalarından daha çok gelecek yüzyılda neler olacak. Biz neler yapacağız. Torunum gençlik kollarında çalışmaya başladığında onu nasıl bir Türkiye bekliyor. Biz torunlarımıza nasıl bir Türkiye, nasıl bir Cumhuriyet Halk Partisi bırakacağız. Bunu konuşmamız gerektiğine inanıyorum. Hep geçmişten bahsedemeyiz. Soruyor musunuz kendinize gelecekte bizleri neler bekliyor? Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz çoğu şey yavaş yavaş yaşantımıza girmeye başladı. Gerek yapay zekâ teknolojisi olsun gerekse robotlar olsun bilim kurgu filmlerine konu olan çoğu şeyi, teknolojik gelişmeler ile birlikte yaşantılarımızda görmeye başladık” diye konuştu.

GENÇLİK GELECEK, GELECEK CUMHURİYET HALK PARTİSİ
Aslanoğlu sözlerini şöyle tamamladı; “Bu dünyanın içinde olmalı Türkiye. Gençlerini yurtdışına kaçıran değil, herkesi yaşadığı yerde doyuran ve mutlu eden bir Türkiye olmalı. Bunun için yol çizmeliyiz, yol açmalıyız. Bunun için kafa yormalıyız. Hızla gelene, hazır olmalıyız. Genç kardeşlerim bugün dünden daha çok etkin olacak. Onlara yol açmalıyız. Gençliğin dinamizmine, yaratıcılığına yol vermeliyiz. Bu partiyi gelecek yüzyılda temsil edecek, partiyi daha ilerilere taşıyacağına canı gönülden inandığım, gece sabahlara kadar bayrak asan, sloganları ile her daim sesimiz olan gençlik kollarımız için bir alkış istiyorum. Gençlik gelecek, gelecek Cumhuriyet Halk Partisi. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi. Yaşasın tam bağımsız Türkiye.”

BAŞAK: 25 YILDIR İKTİDARIZ BU ŞEHİRDE ANCAK YÜZDE 50'Yİ GEÇEMİYORUZ
İl Başkan Adayı Şakir Başak ise “100 yıllık bir mirasın üstünde oturuyoruz. 100 yıllık bedel ödemiş bir partinin içinde siyaset yapıyoruz. Buna ne kadar layıkız dönüp bakmamız lazım. Sizinle konuşurken, sizin kalbinizden geçen sessiz çığlığınız bu. Bugün bu çığlığın, bu mücadelenin sesi olmak için karşınızdayım. Yüreğinizdeki çığlığın sesiyim ben. Hayatımdaki 25 yılımı doldurdum CHP'de.  Tabii ki insanlar mücadele ederken eksikleri, yanlışları olur. Ancak ilkesel hatayı siyaset affetmez. Üstünde mücadele ettiğimiz CHP için mücadele etmişlerin ruhunu sızlatmamak lazım. Bana dediler ki neye güvenip aday oluyorsun. Örgütme, örgütünün vicdanına, adalet duygusuna güveniyorum. Bu sese çığlığa alışkın değilsiniz biliyorum. Bugün tarihi bir sorumluluk ile karşınıza çıktım. İlk defa il başkan adayı oldum. Ancak bugün içinde olduğumuz durumumuz, konumumuz, herkes dönüp kendine, sokaklara, örgütün heyecanına baksın. Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek ahmakların işidir. Asla bu örgütün başını öne eğdirmedim, örgütümün dışında kimsenin önünde de eğilmedim. Biz hangi çağda yaşıyoruz. Yoksa bundan 50 sene öncesini önceyi mi yaşıyoruz. Kişilik karakter, ilke, adalet olarak kendinizi sorgulayın.  Her birimiz kendini ayrı ayrı sorgulamalı. İzmir CHP'nin kalesi deniliyor. Ben buna inanmıyorum. 25 yıldır bu mücadelenin içinde olan biri olarak söylüyorum. 25 yıldır iktidarız bu şehirde ancak yüzde 50'yi geçemiyoruz. Kale Kayseri, Kahramanmaraş, Diyarbakır’dır. Yüzde 70'i geçemiyorsan kale olamazsın. Burada bir yanlış var. Bunun için karşınıza çıktım” dedi.

SEÇİLİRSEM YEREL SEÇİMDE ÖN SEÇİM KONUSUNDA MÜCADELE VERECEĞİM
Değişimin tabandan başlaması gerektiğini vurgulayan Başak, “Değişim önce örgütün çarkından başlamalı. Delege arkadaşları hiç sorgulamıyorum. 22-23 yıldır bu iktidar yoksulluğu yaşattı ve milleti dizayn etti.Biz onları kendimize benzetmeye çalışırken, onlara benzer olduk. Bugün bu yaşadığımız kongrede üzülerek söylüyorum ki 617 delegenin 67 tanesi bana imza verebildi. Neden bana imza vermediniz demedim. Bu tarihi kongre ve önümüzde yerel seçim var. Ben ekmeksizliğin, açlığın ne olduğunu bilen biriyim. Sokağı iyi biliyorum. İl başkanlığı nasıl yapılır onu göstermek istiyorum . İlçe başkanlığına aday olduğunda bir afiş yaptım. Yapılmayanı yapmaya geliyorum dedim. Sokakta dolaşırken insanlar siyasetten kaçar oldu. Siyaset kirli, yalan dolan dediler... Haksız değiller. Mazbatamı aldım, yönetim kurulu üyeleri ile oturdum ve bana bir davul getirin dedim. Attım boynuma çıktım Konak meydanına. İnsanlara seslendim orada. Dedim ki karakterli kişilikli insanlar siyasete girin. Siz girmedikçe karaktersiz ve kişiliksiz insanlar tarafından yönetilmeye devam edeceksiniz.  Bunun için tarihi dönemde çığlığı sizinle paylaşmak istedim. 2 tespitimiz vardı. Akademik arkadaşlara gittik ve dedik ki halka ulaşamıyoruz.Yolunu bulduk ve kara mizahı kullanarak insanlara el ilanı dağıttık. Yani siz denerseniz, çalışırsanız insanlara ulaşmanın yolunu bulursunuz. Yeter ki iste, yeter ki ben, o, sen deme. Yeter ki bir Atatürkçü olarak, devrimci olarak mücadele et. Hangimiz bu noktada çoğunluğuz, bu noktada yatıp kalkıyoruz diyebilir. Biri diyor ben karışmayayım. Böyle Atatürkçülük, devrimcilik olmaz. İl delegeleri, bugünkü tarihi sorumluluk sizlerin. Bu farkındalığı örgüt yerine getirmedikçe bizi karanlık günler bekliyor. Sadece CHP İzmir örgütünden bahsetmiyorum. Anlayış olarak tüm ülkeye yayılmalı. Kendinden vazgeçenlere, ben değil biz diyenlere ihtiyaç var. Bunun için önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanmak için, bu ruha ihtiyaç olduğu için, örgütün iktidarına ihtiyaç olduğu için buradayım. Takdir il delegelerinin! Önümüzdeki yerel seçimde her türlü önseçim. İl başkanı olursam bunun mücadelesini vereceğime söz veriyorum" diye konuştu.

 
Bakan açıkladı... Eylül ayı SED ödemesi yatırıldı
 
ABD'den 'Kuzey Kore-Rusya' yorumu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmirli vatandaş 16 Eylül 2023 Cumartesi 22:51

Çarşaf listeye karşı olanlar, demokratik değildir. İzmir e yakışmadı. Umudumuz, Ozgur Ozel in genel başkan olarak seçilmesi, yoksa izmir de chp nin işi çok çok zor.

Yorumu oyla      4      3  
Mami 16 Eylül 2023 Cumartesi 19:10

Başkanım size sağ gösterip sol vuracaklar sizin gibi ilkeli siyasetçi kalmadı sizin gibileri yok ederler ki her zaman da böyle olmuştur

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den CHP'ye kongre eleştirisi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ...
Başkan Soyer kongrede kürsüde: Bizi bölmeye çalışan odaklar var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Kongresi’nde ...
Erdoğan: AB ile gerekirse yolları ayırabiliriz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa Birliği Türkiye'den kopmanın ...
 
CHP İzmir İl Kongresi karıştı!
İl başkanını seçmek için sandık başına giden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir ...
CHP İzmir Kongresi'nde 'Özel' gerginlik: Beni Soylu susturamadı!
CHP Genel başkanlığına aday olduğunu duyuran CHP Grup Başkanı ve Manisa ...
Kaftancıoğlu'ndan değişim isteyenlere tepki!
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "2018'deki tüzüğün mimarı ...
 
CHP'li Yücel ve Başkan Arda'dan Özel'e destek!
Kurultay sürecinin devam ettiği CHP’de genel başkanlık için adaylığını ...
CHP İzmir’de sandık günü… Aslanoğlu ipi göğüsledi!
Kurultay sürecinin devam ettiği CHP’de İzmir İl Örgütü, yeni başkanını ...
CHP’li Öztunç'tan Özgür Özel'e istifa çağrısı!
Görevine devam edeceğini duyuran Özel, kurultay günü kesinleştiğinde bu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva