HABERLER>POLİTİKA
16 Eylül 2023 Cumartesi - 12:45

CHP İzmir Kongresi'nde 'Özel' gerginlik: Beni Soylu susturamadı!

CHP Genel başkanlığına aday olduğunu duyuran CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, kürsüde konuşma yaptığı sırada bir grup partili gencin Kemal Kılıçdaroğlu lehine slogan atması sonrası iki kez gençlerin yanına gitti. Özel gençlere “Bakın gençler, size kim bu talimatı verdi bilmiyorum. Ama beni Süleyman Soylu bile susturamadı” dedi.

CHP İzmir Kongresi nde  Özel  gerginlik: Beni Soylu susturamadı!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Yaptığı açıklama ile genel başkanlığa aday olduğunu duyuran CHP Grup Başkanı ve Manisa Mlletvekili Özgür Özel, İzmir İl Kongresi’ne katıldı.

Kendisine destek veren parti üst yöneticileri, milletvekilleri ve destekçileri ile adeta çıkarma yapan Özgür Özel, kongrede bir konuşma yaptı.

SİZE KİM TALİMAT VERDİ, BİLMİYORUM
Özel’in konuşması sırasında bir grup partili gencin Kemal  Kılıçdaroğlu lehine slogan atması sebebiyle Özel ile gençler arasında tartışma yaşandı. 'Gençliğin umudu Kemal Kılıçdaroğlu. Gençlik Kılıçdaroğlu'nun yanında' sloganlarının atılması sonrası slogan atanlara yönelen Özel, “Hepimiz Kılıçdaroğlu'nun yanındayız. Yapamayın bunu. Kim talimat verdiyse size yapmayın. Beni Süleyman Soylu susturamadı. Yapmayın bunu” diye konuştu.

'BU EVİN TAPUSUNDA TEK İSİM YAZAR'
Kongrede konuşan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Hepinizi babaevine gelmiş bir evladınız olarak sevgiyle selamlıyorum. Herkes ama herkes babaevinde doğar. Kimi ayrılır gider, kimi ırakta, kimi yakında oturur ama herkes bilir ki; başın sıkışırsa, eğer bir gün zora düşersen babaevinde çorba kaynamakta, baca tütmektedir. İşte o babaevindeyiz. O tapuda ne Özgür Özel yazar ne Kemal Kılıçdaroğlu. Bu partiye hizmet eden, edecek olan herkes çok kıymetlidir. Hepsine minnet, aramızda olmayanlara rahmet ediyoruz. Bu evin tapusunda bir tek isim yazar; o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Dün o babaevinde, partimizde bir adım attık. Buradan sonra farklı şehirlerde Konya'da, Diyarbakır'da, Trabzon'da, Edirne'de olacağım. Bu sürecin sonunda CHP'de, partimiz daha iyi olsun diye Cumhuriyet'in 2'nci yüzyılına moral bozukluğuyla başlanmasına izin vermemek için, gençleriyle, kadınlarıyla birlikte CHP'yi yeniden umut yapmak, CHP'deki küçük iktidar savaşını kazanmak değil, Cumhuriyet'i yöneten büyük ihtilal mücadelesinde CHP'yi ayağa kaldırmak için babaevinden helallik almaya geldim. Şüphesiz Milli Mücadele'nin ilk kurşunun atıldığı, son askerin 9 Eylül'de denize dökülerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluşunun tescillendiği bu güzel şehir, 14-28 Mayıs seçimlerinden sonra en büyük hayal kırıklığı ve üzüntünün yaşandığı şehirlerin biri. Biz bu üzüntünün seçmeni ne duruma getirdiğini yaşıyoruz. Üzülerek söylemek isterim ki; büyük bir duygusal kopuş, moral bozukluğu, umutsuzluk var. Eğer biz Cumhuriyet’i kuran, günü gelince çok partili sisteme gözünü kırpmadan geçen, bu ülkeye demokrasiyi getiren parti olarak; seçmenin, bize, siyasete, sandığa küsmesine seyirci kalırsak çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız demektir. Eğer biz CHP'liler olarak bütün diktatörlerin beslendiği sandığa katılım oranının düşüklüğüne çare bulamazsak bunun sonunda elverişli zemin ortaya çıkar. Bugün Türkiye'de herkes bundan sonraki seçimle ilgili küskünlük, kırgınlık ifade etmektedir" dedi.



'CUMHURİYET'E SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM'
Kongredekilere 'Önümüzde bir karar var' diyerek seslenen Özel, "Ya hep birlikte sanki hiçbir şey olmamış gibi davranıp, seçmen kırgın değilmiş gibi davranıp, önümüzde büyük bir tehlike yokmuş gibi davranıp partimizdeki koltuklarımızı korumaya çalışacağız ya da hep beraber bir özeleştiri yapıp, samimi şekilde seçmeni anlayarak, tepeden tırnağa bir değişimle Türkiye'ye yeniden umut olacağız. Sizi umuda yolculuğa davet ediyorum. Sizi Cumhuriyet'in yüzüncü yılındaki büyük yılgınlıktan, hayal kırıklığından çıkmaya, hep birlikte omuz omuza, kol kola, CHP'yi yeniden ayağa kaldırmaya, Cumhuriyet'e, değerlerine sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu çağrı sadece CHP üyelerine, delegelerine değildir. Bu çağı Cumhuriyet ateşinin yakıldığı İzmir'den, bütün Türkiye'yedir. Bu çağrı içinde vatan, Cumhuriyet sevgisi olan herkesedir. Seçimin sonucu ne olursa olsun, CHP'lileri kenetlenmeye ve bundan sonra CHP'nin kalesinde, amiral gemisinde büyük mücadeleyi vermeye davet ediyorum. Savaşlarda mevziler kaybedilebilir ancak savaşlarda asla ve asla sancak gemisi kaybedilmez. İzmir CHP'nin sancak gemisidir" diye konuştu.

 
Kaftancıoğlu'ndan değişim isteyenlere tepki!
 
Öğretmenler için 30 ilde mülakat merkezi kurulacak
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
altan koralttan 17 Eylül 2023 Pazar 00:44

yalnız sağlam rüzgar estirdi...tarladaki başaklar bile esip duruyor...

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 16 Eylül 2023 Cumartesi 21:31

CHP bu mücadele ile Konya büyük şehir belediyesi dahil bütün seçimleri kesin kazanır...

Yorumu oyla      3      3  
Gerçekler 16 Eylül 2023 Cumartesi 15:44

Yazıklar olsun koskoca partiyi ne hale getirdiniz menfaat çıkar uğruna ama Özgür Özel i kimse susturamaz dogrulari soyluyor

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaftancıoğlu'ndan değişim isteyenlere tepki!
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "2018'deki tüzüğün mimarı ...
CHP'li Yücel ve Başkan Arda'dan Özel'e destek!
Kurultay sürecinin devam ettiği CHP’de genel başkanlık için adaylığını ...
CHP İzmir’de sandık günü… Aslanoğlu ipi göğüsledi!
Kurultay sürecinin devam ettiği CHP’de İzmir İl Örgütü, yeni başkanını ...
 
CHP’li Öztunç'tan Özgür Özel'e istifa çağrısı!
Görevine devam edeceğini duyuran Özel, kurultay günü kesinleştiğinde bu ...
'1 trilyon liralık kaynak tahsis edeceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2024 yılında afet bölgesi için 1 ...
Bakan Işıkhan'dan yerel seçim vurgusu: İzmir'in kaderini değiştirelim!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yerel seçimlerden sonra ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Tehdit mi ediyorsun?
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ya ...
Örsan Öymen, CHP genel başkan adaylığını açıkladı
CHP Parti Meclisi eski üyesi Prof. Dr. Örsan Öymen, CHP genel başkanı adaylığını açıkladı.
CHP'li Kılıç'tan ÇEDES projesi tepkisi: İzmir pilot bölge!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, karma eğitim tartışmaları üzerine ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva