HABERLER>POLİTİKA
5 Aralık 2014 Cuma - 10:41

CHP’de önseçim trafiği: Eski tüfekler aday olacak mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde açıkladığı “önseçim” kararı sonrasında gözler eski isimlere çevrildi. Partiyi önemli görevlerde temsil eden isimler “ben de varım” dedi. Birçok kişi önseçimin önemine vurgu yaptı.

CHP’de önseçim trafiği: Eski tüfekler aday olacak mı?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde açıkladığı önseçim kararının ardından parti haraketlenirken birçok isim yeniden çalışmalara başladı. Partide önemli görevlerde bulunan, örgütün yakından tanıdığı isimler ön seçimde aday olabileceklerini ifade etti. Bazı isimler ise ön seçim kararını olumlu bulurken aday olmayı düşünmediklerini söyledi.

İŞ DÜNYASINDA SEÇİM HAVASI: KİMLER/NEREDEN ADAY OLABİLİR?
 


CHP İZMİR ESKİ MİLLETVEKİLİ BÜLENT BARATALI: “Partide uzun yıllar yöneticilik ve milletvekilliği görevinde bulundum. Ben belediye başkanlığından Ankara’ya gitmiş bir kişiyim. Orada milletvekilliğinin aslında sanıldığı kadar etkili olmadığını gördüm. Hele ki muhalefet milletvekili iseniz bu durumu daha net görüyorsunuz. Belediye başkanlığından milletvekilliğine geçenler daha çok sıkıntı çekiyor. Yerel yönetimlerdeki yetki ve iş yapabilme oranınız  mecliste olmuyor. Şahsen ben ön seçim kararının parti içinde hareket getireceğine inanmıyorum. Yeniden aday olmayacağım. Ben ancak bilgi ve birikimlerimi parti örgütüme sunabilecek duayen birisi olabilirim. Bu dönem oğluma destek vereceğim. Yusuf Baratalı Urla’da yedi yıl ilçe başkanlığı yaptı. Kendisine güvenim sonsuz. Milletvekili olarak İzmir’i temsil edeceğine inanıyorum. Bu seçimlerde kendim için değil oğlum için çalışacağım. Partinin de başarıya ulaşması için her zaman olduğu gibi yine gayret göstereceğim”


 
CHP İZMİR ESKİ MİLLETVEKİLİ SELÇUK AYHAN: “Ön seçim kararının uygulanıp uygulanmayacağını her birlikte göreceğiz. Bu kararı olumlu ve yerinde buluyorum. Partide il başkanlığı ve milletvekilliği yapmış bir insan olarak parti örgütünü yakından tanıyorum. Partim de beni iyi biliyor. Eğer bir sorun çıkmazsa ön seçimde aday olmayı düşünüyorum. Bu dönem milletvekili adaylığına talip olacağım. Sonuç ne olacak yaşayacağız”
 
CHP İZMİR ESKİ MİLLETVEKİLİ MUHARREM TOPRAK: “Önseçim partiye dinamizm kazandırır. Aday olan 300 kişi sürekli alanda olacak. Önseçim olması çok iyi olur. Partiye güç kazandıracak anlayışı destekliyorum. Oyumuzu yüzde 5’in üzerinde bir oranla arttırabileceğimizi düşünüyorum. Arkadaşlarım benim de aday olmamı istiyorlar. Aday olmayı düşünüyorum. Aday yapılması partimizin üyelerinin takdiridir. Yıllardır çalışmalarım sürdürüyorum. Partimden hiç kopmadım. Tam 45 yıldır asker gibi koşan birisiyim. Üyelerimizin beni değerlendirir diye düşünüyorum. Hayatımda yalan söylemedim. Ne yaptıysam herkes bilir. İnsanlarla iletişimim çok iyidir. 1999 yılında beni liste başı yaptılar. Bu benim için onurdur. Özellikle bizim bölgemiz zor. İzmir’de çalışmak kolay değildir. Zoru başardım, yine başaracağım. Her zaman zor işlere talip oldum. Yine talip olacağım”
 
CHP İZMİR ESKİ MİLLETVEKİLİ SABRİ ERGÜL: “Partide ön seçim aktif bir çalışma gerektirir. Herkes alana çıkacak ve öncelikli olarak partisini anlatacak. Tabi ki partilinin birbirini kırmaması, kötülememesi gerekiyor. Partide örgüt milletvekilini de seçebilecek niteliktedir. Her şeyi seçen örgüte güvenmelisiniz. Biz de kendimizi bu örgüte teslim edeceğiz. Şu anda net bir şey söyleyemem. Zaman gösterecek”
 


İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANI YÜKSEL ÇAKMUR: “Ben 20 yıldan beri söylediğimi söyledim. Türkiye’nin ihtiyacı olan demokrasi, özgürlüktür. Çıkıp ‘halk bilmez, taban bilmez’ fikri sona erdirilmelidir. Toplumsal değişim şart. Partinin kayıtlı üyeleri var. Üyelerin bir görevi var. Biz örgütün mobilize olmasını istiyorsak, iktidara karşı mücadele etmek istiyorsak karar vereceğiz. Tabandan mı, tavandan mı örgütlenme? Önseçim olsun. Yargı güvencesinde tüm üyelerin sandığa gitmesidir. Milletvekili listesini örgüt yapmalıdır. Dört yıl sonra değişimi yine taban yapsın. Tepeden kimse değiştirmesin. Önseçim örgütü ayağa kaldıracaktır. Artık hesap verme, hesap alma noktası örgütte olacaktır. Makamların tamamı kendilerini oraya getirenlere minnet borcu ödeme yeri değildir. Eğer böyle bir karar veriliyorsa cesaret ister. Böyle karar verdikten sonra yetki örgütün eline geçmiştir. O zaman hiçbir makam güvence altında değildir. İşte demokrasi de budur. Çıkıp nasıl önseçim yapılacağı tartışmak doğru değildir. Türkiye zor günlerden geçiyor. Makam ve mevkii arayışı olmamalıdır. Kim olacak, olmayacak karar verilmesin. Seçicileri sınırlandırmak doğru değildir. Halka inanmak gerekiyor. Ben evlatlarım, torunlarımı düşünüyorum. Türkiye’nin geleceği için karanlıktan aydınlığa çıkmayı düşünüyorum. Halkın içinde olacaksınız. 20 yıldan beri bunu yaşıyorum.  Siyasi partiler ne yazık ki despot yönetimi tercih ediyor. Biat kültürü demokrasiyi çökertti, çürüttü.  Ben özgürlük, demokrasi istiyorum. Bu anlayış gelirse mutluluk gelir. 27 yaşından beri ‘bir yere adayım’ diye çıkmadım. Bütün kararları örgütle birlikte verdim. Hakim teminatında, yargı güvencesinde seçim olduğu zaman sağlıklı olur. Partiye demokrasi gelirse bütün kararları örgüt verecek. Biz de ona saygılı davranacağız. Zamanı geldiğinde taban layık mı görüyor, olumlu mu bakıyor ben de göreceğim. Ona göre kararımı net olarak vermeyi düşünüyorum”


 
CHP İZMİR ESKİ MİLLETVEKİLİ CANAN ARITMAN: “CHP olarak mutlaka ön seçimi yapmalıyız. Bu konuda verilen sözler tutulmalıdır. Tabanın beklentisi de bu doğrultudadır. CHP’nin Türkiye genelinde ön seçim yapmalıdır. Yapılmazsa üzücü neticeler alınır. Örgüt büyük ölçüde motivasyonunu zaten yetirdi. Kendi görevlendirdiği adaylar için örgüt daha iyi çalışır. Ön seçim olursa girerim. Ben daha önce de ön seçime girdim. Listeden ikinci olarak çıktım. Biz barajı Türkiye genelinde geçemediğimiz için seçilemedik. Genel başkan Deniz Baykal merkez yoklaması yaparken bile önseçim neticelerini dikkate aldı. Bu dönem ben de partimin üyelerine güveniyorum. Artık önseçim istiyorum”
 
CHP İZMİR ESKİ MİLLETVEKİLİ ABDÜRREZZAK ERTEN: İktidar olmanın yolu önseçimdir. Önseçim olursa parti hareketlenir. AKP’nin oyları düşerken partimizin oyları yükselir. Önseçim kararı partinin iktidarını getirecektir. Karar kesinleştiği takdirde ben de arkadaşlarımla oturup durum değerlendirmesi yapacağım. Milletvekili aday adaylığını düşünüyorum. Ben de çalışmalara başlayacağım.



KARŞIYAKA ESKİ BELEDİYE BAŞKANI CEVAT DURAK: Önseçim parti içinde bizim arzu ettiğimiz bir olaydı. Her zaman söylüyordum. Parti içinde belli bir hiyerarşi olduğu için mevcut yapılanmalara uymak zorunda kalıyorsunuz. Parti içinde tekrar eskiye dönerek bir dinamizm olur. Toparlanma olur. Bunun çok iyi organize edilmesi gerekiyor. Çok önseçim yaşadım. Kırgınlıkların oluşmaması için sağlıklı yapılanma olmalıdır. İyi bir denetim olmalıdır. Pazarlıklardan kurtularak oy kullanacakları serbest bırakmak gerekiyor. Partili de bir şey yaptığı için haz duyar. Arkadaş enerjilerini sadece ön seçime harcamamalılar. Ben şu anda milletvekilliği düşünmüyorum. Önseçimde başarı elde edebileceğimi düşünüyorum. Partide şu anda ağabeylik yapmak istiyorum. Partim güçlü olsun o bize yeter.


 
BORNOVA ESKİ BELEDİYE BAŞKANI PROF. DR. KAMİL OKYAY SINDIR: Önseçim genel başkanımızın da özellikle istediği bir şey.  Genel seçimler için yaptığı açıklamalar memnuniyet verici. Önseçim delege değil üye bazlı yapılmalıdır. Daha sağlıklı bir dinamizm yaratır. Çok isabetli bir karar. Tabi ki doğal olarak kontenjan adaylar da olacaktır. Bu da haklı bir durum. Üye bazında yapılacak bir önseçim bütün üyelerimizin sürece katılmasını sağlar. Onlar da motive olurken kendi arzu ettikleri isimleri aday olarak belirlerler, sahiplenirler. Önseçim kararı partide heyecan getirecektir. Partinin tabanı İzmir’de belirlediği isimlerin listelerde yer almasından memnuniyet duyacaktır. Hiçbir aday da küsmeyecektir. Önseçimden çıkamayan sürece büyük katkı koyar. Kırgınlık, küskünlük ve kopmalar da engellenir. Önseçim olması durumunda milletvekili aday adaylığı için başvuruyu düşünüyorum. Arkadaşlarımızda durumu değerlendiriyorum. Farklı alanlarda hem ilimize hem de ülkemize katkı koyabileceğimi düşünüyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 6 Aralık 2014 Cumartesi 09:27

izmirde milletvekili olmak için şartlar açıklıyoruz..............................1. çok ama çok yaşlı olmak 2. artık siyaseten hiç bir işe yaramamak 3- dinle hiçç işinin olmaması 4- .........................................bu boşlukları siz doldurup yorum atın :))

Yorumu oyla      13      6  
yavuz arı 6 Aralık 2014 Cumartesi 04:18

millet vekilliği babadan oğula geçsin olsun bitsin

Yorumu oyla      16      6  
tombalacı mahmut 6 Aralık 2014 Cumartesi 00:10

bu resimlerdeki arkadaşların adını tombalaya atalım,noter huzurunda çekiliş yapılsın,kim çıkarsa onu vekil yapalım en iyisi...mevcut siyasi partiler yasası yerine tombala daha demokratik olur.

Yorumu oyla      17      6  
5 Aralık 2014 Cuma 23:58

aman aman eski tüfeklerin modası çoktan geçti yeni tüfekler olsun bıktık yıllardır aynı kişilerden parti gençleşmeli ve canlanmalı eski tüfeklere yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür ederim ama artık olmasınlar

Yorumu oyla      14      6  
kölemiyim sana ben,bana ne,bana ne 5 Aralık 2014 Cuma 23:48

izmir burjuvazisi işin kolayını bulmuş;sosyal demokrat diye kendini yutturuyorlar,geçiniz,alakaları yook,hepiciği lümpen burjuva sadece...oylar bölünmesin masalını kim yiyecek göreceğiz,oyum ne akp ye ne bu cehapeye,oyum canım nereye isterse oraya...

Yorumu oyla      13      6  
İrfan 5 Aralık 2014 Cuma 22:53

Helal olsun Cevat Duraka yukarıdaki isimlerden Adaylık düşünüp belkide olabilecek en Şanslı kişi ama istemiyorum diyor helal olsun görevleri herkes yapmalı bu partide paylaşmalı

Yorumu oyla      12      6  
5 Aralık 2014 Cuma 22:23

bence sedat uzunbayda aday olmalı gercek anlamda örgütün yanında duran biri

Yorumu oyla      17      9  
cengiz cangüder 5 Aralık 2014 Cuma 21:15

GERÇEKÇİ,HALKIN İÇİNDE OLAN ALİ KEMAL ELİTAŞ I MECLİSE TAŞIYACAĞIZ

Yorumu oyla      27      9  
Mahmut Karakaplan 5 Aralık 2014 Cuma 20:21

Hilmi Değirmenci. Hak edenlerin en başında geliyor.

Yorumu oyla      16      10  
Mustafa Y 5 Aralık 2014 Cuma 19:25

eski tüfekler aday olmasın, yerlerini gençlere bıraksın. artık dünya sosyal demokrasisi değişti, insan haklarına ve demokrasiye uygun hareket etmeleri gerek. yeni fikirler, yeni düşüncelere ihtiyaç var. eski tüfeklerin düşünceleri artık geçerli değil. yenilik gerekiyor.

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şengül’den Engin’e ‘cami’ tepkisi
AK Parti İzmir Milletvekili CHP İl Başkanı'nın açıklamalarına "Sayın Ali ...
Tanrıkulu’ndan çok konuşulacak 17 Aralık sorusu!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 17 Aralık’ın yıldönümünde ...
Canlı yayında büyük gerginlik: 'Küstahlık lafını alır...'
Gazeteci Abdülkadir Selvi ile CHP'li Bülent Tezcan arasında seçim barajı ...
 
Davutoğlu'ndan seçim barajı açıklaması
Başbakan Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair ...
Flaş! Meclis'ten ILO sözleşmesine onay
Uluslararası Çalışma Örgütü'nün maden işyerlerinde güvenlik ve sağlık ...
CHP İzmir’de Başkan yönetime sordu: Kimler aday olmak istiyor?
İl Yönetimi toplantısında gündem önseçim ve milletvekili aday adaylığıydı… ...
 
Günay’dan ‘Alev Alatlı’ yorumu: Tabasbus!
Kültür ve Turizm Eski Bakanı, İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Cumhurbaşkanlığı ...
Sare Davutoğlu'ndan Selvi Kılıçdaroğlu'na taziye ziyareti
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, geçtiğimiz hafta annesini ...
AK Parti kongresi yanlış isimden iptal oldu!
Fethiye’de AK Parti İlçe Kongresi, İlçe Başkanı Kadir Sarıhan'ın adının ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva