HABERLER>POLİTİKA
23 Temmuz 2012 Pazartesi - 19:55

CHP Buca’da non-stop kriz: Bir istifa daha

Azat Fazla, Adnan Öztekin ve Lokman Fazla’nın ardından Meclis Üyesi Bektaş Gürsoy da partiden ayrılma kararı aldı.

CHP Buca’da non-stop kriz: Bir istifa daha

EGEDESONSÖZ - CHP Buca’daki yaprak dökümü sürüyor. 25 yıllık partili ve eski yönetici Azad Fazla’nın istifa edip AK Parti’ye geçmesinin ardından örgüt, meclis üyeleri Adnan Öztekin, Rıza Zayıfoğlu ve Lokman Fazla’nın da partiden ayrılma kararlarıyla sarsılmıştı.

Suların bir türlü durulmadığı CHP Buca Örgütü’nde bu kez de Meclis Üyesi Bektaş Gürsoy partiden istifa kararı aldı. Belediye Başkanı Ercan Tatı’yla, diğer muhalif üyelerin aksine sorun yaşamayan ancak arası, belediye bürokratlarıyla açık olan Gürsoy, belediyedeki aksayan hizmetleri ve CHP Buca ilçe yönetiminin takındığı ayrıştırıcı tavrı gerekçe göstererek partiden ayrıldı. Gürsoy'un istifası ile, CHP'nin Buca'daki koltuk sayısı 21'e düştü. İstifaların devam edeceği idia edildi.

Gürsoy, “Belediyedeki bürokratik eksiklikler herkesin malumu… Hem vatandaşlar hem de meclis üyeleri olarak biz uzun zamandır şikayetçiydik… Bu durumun düzelmeyeceğine kanaat getirdik. Bunun üstüne CHP Buca İlçe Yönetimi de sorunlarına kayıtsız kaldı, birçok insanı partiye küstürdü. Tüm bu süreç beni bu karara sürükledi. Bize düşen görev onurlu davranıp bu partiden ayrılmaktı. Ben de bunu yaptım” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
asya gün 27 Ağustos 2012 Pazartesi 16:43

meclis üyeleri içinde en samimi bulduğum kişi olan bektaş gürsoy için bi kaç kelimede ben edeyim. adamı belediye otobüslerinde görmeyeniniz var mı? Hangi meclis üyesi otobüslerde halkla içiçe sorarım size. Rantçı olsa kendisi otobüsü kökünden almmaz mıydı ? Onurlu duruşunuz duruşumuzdur. saygılar

Yorumu oyla      17      6  
26 Temmuz 2012 Perşembe 19:54

İktidara gelmeye çalışan Ana muhalefet partisine bakın. Kendi içindeki seçimi bile içine sindiremiyor. Tabii çünkü herşeyi bu dünya için ve sadece kendileri için istiyorlar.Böyle olunca da sadece oy alan kazanıyor diğer yarışmacılara başarı dilemek bile lüks.Yiyin birbirinizi...

Yorumu oyla      13      9  
CHP Mİ ERCAN TATI MI 26 Temmuz 2012 Perşembe 08:11

MERAK EDIYORUM ISTIFA EDENLERDEN NEDEN CHP DEN ISTIFA NEDIYORLAR ERCAN TATI YA KIZIYORLAR AMA CHP DEN ISTIFA EDIYORLAR MERAK SIMDI SOYLE BI SORMAK GELDI ICIM DEN AZAT FAZLA CHP DE EKMEK KALMADI SANA ONUN ICIN AKP GECDIN CUNKU KIMSE SENI GORMEK ISTEMIYOR DİSK DE CHP BILMISLIK TASLARSIN AMA EN CABUK DA CHP DEN SEN KACARSIN SIMDI ISTIFA EDENLERE SORARIM LOKMAN FAZLA SECIMLER DE İLK 5 MECLIS UYELIK NE YAZILMADIN DIYE ERCAN TATIYA ILK GUN DEN BERI KARSISIN VE HERKEZDE DUYMUSTUR

Yorumu oyla      14      6  
Vatandaş 25 Temmuz 2012 Çarşamba 09:34

Bence her kesim boş konuşuyor, CHP Buca İlçe Bşk. Bld. Bşk. Tatı ve saz heyetinden hesap sorabiliyor'mu, hayır. Tatı nın yanlış icraatları sonucunda zarar gören halkın haklarını savunan ve arkalarında destek bulamayan meclis üyeleri tepkisel olarak istifa ediyorsa bunun anlaşılması lazım. Ama bakıyorum istifalar yanlış yöne çekilip hedef şaşırtılmaktadır. Buca da suların durulması için rantçı Tatı derhal disipline sevk edilerek yanlışlarının hesabı sorulmalıdır. Yoksa havanda su dövmeye devam.

Yorumu oyla      19      7  
ŞİRİNYERLİ 24 Temmuz 2012 Salı 22:11

YEL KAYADAN BİR ŞEY GÖTÜRMEZ..İSTİFA ETMEK GİTMEK,HERKES SENİNE GELMİYOR,GELMİYECEKDE,O KOLTUKDAN KALKTIN,GİTTİĞİN YERDE BAKANLIK YAPANLARA BİLE"ÖNCE UYUT,SONRA UNUT" İŞLEMİ YAPILDI..HAYIRLI OLSUN..SAYGILAR..

Yorumu oyla      15      8  
Bucalı bir öğrenci 24 Temmuz 2012 Salı 17:46

Meclis üyeliğinden istifa etsin diyorsunuzda Buca halkının sorunlarını dile getirenler onlar eğer onlarda istifa ederse bizim sorunlarımızı kim dile getirecek.

Yorumu oyla      14      12  
bucalı 24 Temmuz 2012 Salı 14:30

Chp İl Başkanı Ali Engin 08 Temmuz 2012 Pazar günü yenigün gazetesinde çıkan röportajında diyor ki ; : “Israrlıyım Buca'daki bu sorunu çözeceğim. Ben arkadaşlarla başkanımızı bir araya getirdim, en ağır şekilde şikayetlerini dile getirdiler, Başkan Tatı büyük bir olgunlukla hepsini dinledi. Hiçbir şey demedi bu konuda, hakkını yiyemem. Bu yetmez mi adam ne yapsın başka? Ne demek ne yapsın başka şikayetlere cevap versin ve bu şikayetleri ortadan kaldırsın. Şikayetlerin ortadan kalkması için il başkanı araya gireceğine başkan tatı cevap vermedi ya daha ne istiyorsunuz diyor. Cevap veremez çünkü verecek cevabı yok. Koca il başkanını mantığına bakın…

Yorumu oyla      17      8  
bucalı 24 Temmuz 2012 Salı 14:30

Anladığım kadarıyla bu arkadaşlarda CHP nin Buca belediyesinin böyle kötü yönetilmesine göz yumduğu için partiden istifa ediyorlar.CHP nin böylesine kötü bir yönetim sergileyen belediye başkanının arkasında durun dediği için chp den istifa ediyorlar. Bu arkadaşlar meclis üyesi kalıp Buca halkının hakkına, hukukuna ve parasına sahip çıkmaya devam etmelidirler.

Yorumu oyla      18      9  
BUCALI 24 Temmuz 2012 Salı 14:29

meclis üyeleri buca halkı için bu kadar mücadele ederken chp ilçe ve il başkanıyla chp genel başkanı ne diyor. Susun, konuşmayın, araştırmayın, yanlış imar uygulamalarına,yanlış para aktarımlarına, yanlış para harcanmasına, bi yerlerin peşkeş çekilmesine göz yumun,yummazsanız meclise girmeyin, partimizi küçük düşürmeyin. Asıl bunlara göz yumarlarsa parti küçük düşüyor farkında değiller.

Yorumu oyla      17      8  
BUCALI 24 Temmuz 2012 Salı 14:28

CHP den istifa eden meclis üyeleri, meclis üyeliğinden de istifa etsin diye yorum yapan arkadaşlar.Bu arkadaşlar Meclis üyeliğine buca halkının oylarıyla gelmişlerdir.Buca halkı onlara niye oy vermiştir, gidin Buca halkının hakkını, hukukunu,parasını koruyun kollayın diye. Bu arkadaşlar bence görevlerini yapıyorlar.yanlış imar uygulamalarına karşı çıkıyorlar,yurt dışı gezilerine, paraların har vurulup harman savrulmasına karşı çıkıyorlar, belediyenin işletmelerinin ( belediye kreşi gibi,belediye düğün salonları gibi, Yedigöller gibi,gölet tesisleri gibi,tenis klübü gibi) birilerine peşkeş çekilmesine karşı çıkıyorlar. Oraya buraya para aktarılmasına karşı çıkıyorlar. Buca ile ilgili proje üretiyorlar.( tabi buca belediye başkanı bu projeleri dikkate bile almıyor.)

Yorumu oyla      16      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Çocukken simit ve su satar, kitap alırdım…”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, The Istanbul Review dergisine verdiği röportajda, ...
“Devletin personel ihtiyacını Diyanet karşılıyor!”
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “Ortaya çıkan çarpıcı rakamlar ...
“Alevilik Müslümanlığın parçasıdır, din değildir!”
CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün “Alevilik bir dindir” şeklindeki açıklamasına ...
 
AK Parti’de ‘yerel devrim’ yola çıktı
AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı bünyesinde oluşturulan 5 kişilik ...
40 CHP’linin Parti Meclisi itirazına ret!
40 CHP’linin Parti Meclisi seçimine yaptığı itiraz reddedildi.
Şengül: Amacımız yuva yıkmak değil, kurmak
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Kentsel dönüşüm gündeme geldiğinde ...
 
10 yıllık performans: Meclis'ten 2 bin kanun çıktı
Meclis'te, 2002'den bu yana 2 bin kanun tasarı ve teklifi yasalaştı.
CHP evlere girip ayıcık dağıtacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni dönemde bütün politikalarını ...
Bakan Kılıç: Şike sürecini siyasallaştırmadık
Bakan Kılıç, Türkiye'de yaklaşık 1 yıl süren şike sürecini siyasallaştırmamaya ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva