HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
8 Ağustos 2011 Pazartesi - 14:04

Cenazesinde sadece 15 kişi vardı

Yeşilçam’ın ünlü karakter oyuncusu Cem Erman’ın cenazesi akrabalarının gelmesi için bir süre morgda bekletildikten sonra toprağa verildi. Cenaze törenine katılımın oldukça düşük olduğu gözlendi.

Cenazesinde sadece 15 kişi vardı

ADANA - 100. Yıl Mahallesi Manolya Sitesi'ndeki evinde dün Sevim Demiroğlu tarafından ölü bulunan oyuncu Cem Erman'a Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı.
 
Erman’ın cenazesi, birinci derecede yakınları gelmediği için Cumhuriyet Savcılığının kararıyla imam nikahıyla birlikte yaşadığı Sevim Demiroğlu'na teslim edildi.
 
Cem Erman'ın cenazesi Kabasakal Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
 
Cenaze törenine Cem Erman'ın dört yıl hayatını paylaştığı Sevim Demiroğlu ile onun birkaç yakını katıldı.
 
KOKUDAN ÜÇ GÜNDÜR EVE GİREMİYOR
Gerçek adı Süleyman Faik Durgun olan Cem Erman'ın hayatını paylaştığı Sevim Demiroğlu ise cenazenin 3 gün kaldığı ve aşırı sıcağın etkisiyle çevreye ağır kokuların yayıldığı evine giremiyor.
 
Demiroğlu, evinin dezenfekte edilmesi için geçici olarak yerleştiği kız kardeşinin evinde, Cem Erman öldüğünde Akçatekir Yaylası'nda olduğunu belirterek, ''Yaylaya giderken eşimin de benimle gelmesini istedim, ancak sıkılacağını söyleyerek gelmedi. Defalarca telefonla aramama rağmen cevap alamadım. Daha sonra cep telefonu da kapalı konuma düşmeye başlayınca panikledim. Eve geldiğimde onun kanepedeki cesediyle karşılaştım. Üstelik de ölümünün üzerinden 3 gün geçtikten sonra'' diyerek gözyaşı döktü.
 
PANİK ATAK TEDAVİSİ GÖRÜYORDU
Cem Erman'ın Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde panik atak tedavisi gördüğünü ifade eden Demiroğlu, onun en büyük mutluluğunun meşhur olduğu günleri anlatmak olduğunu belirterek, ''O günleri anlatırken gözlerinin içi gülerdi. Sanki anılarıyla yaşıyor gibiydi. Filmlerindeki gibi agresif ve sinirli bir yapısı vardı. İstanbul'da sinema yaşamı boyunca çok kaliteli yaşam sürüp, sonradan sıkıntılı günler yaşadığı için geçmişini anlatmaktan başka avunacak bir şeyi yoktu'' dedi.
 
‘İSTANBUL HAYALİYLE YANIP TUTUŞUYORDU’
Demiroğlu, Cem Erman'ın televizyonda kanal kanal gezerek, eski Türk filmlerini takip ettiğini belirterek, şunları söyledi:
 
''Televizyonda kendinin rol aldığı film varsa dünyalar onun olurdu. Yayın saati değiştiğinde ise adeta küplere binerdi, öfkelenirdi. Çünkü, en büyük mutluluğundan biri de filmlerini seyretmekti. Birlikte seyrederken, bana o filmle ilgili anılarını anlatırdı. Onu can kulağıyla dinlediğimde çok mutlu olurdu. En büyük hayali İstanbul'da ev almaktı, ama emekli maaşından başka hiçbir geliri yoktu. İstanbul hayaliyle adeta yanıp tutuşurdu. Bu kenti ve orada yaşadıklarına duyduğu özlemi anlatırdı. Emekli maaşı yetmediği için sürekli strese girerdi.''
 
Demiroğlu, Cem Erman'ın erkek kardeşiyle 25, kız kardeşiyle ise 3 yıldır görüşmediğini belirterek, ''Benden başka hiç kimsesi yoktu' dedi.
 
MESLEKTAŞLARINA SİTEM
Cenazeyi almak üzere Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen Belediye-İş Sendikası Adana Şube Başkanı ve Sevim Demiroğlu'nun eniştesi Zeki Eker ise Cem Erman'ın, son zamanlarda meslektaşlarınca aranmamasına çok üzüldüğünü söyledi.
 
Zaman zaman Türk sineması ve dostluk üzerine sohbet ettiklerini belirten Eker, ''Cem Erman, eşimin ablası Sevim Demiroğlu ile Adana'ya geldiğinde tanışmış. 2007'de resmi nikah kıyarak evlendiler. Ancak, bir süre sonra aralarındaki tartışma üzerine ayrıldılar. Ancak, ayrı kalamadılar, yeniden imam nikahıyla birlikte yaşamaya başladılar'' dedi.
 
Cem Erman'ın en çok üzüldüğü konunun, ünlü sinema sanatçısı arkadaşlarının kendisini arayıp sormaması olduğunu belirten Zeki Eker, ''Kendisi çok güzel giyinir ve konuşmayı çok severdi. Birlikte yemeğe gittiğimiz mekanlarda tanınması çok hoşuna giderdi. Son zamanlarda bol bol kitap okur ve zaman zaman da şiir yazardı'' diye konuştu.
 
‘BU DÜNYA NEYE YARAR’
Türk sinemasının, ''1970'lerdeki Nuri Alço'' olarak tanımlanan Cem Erman'ın evinde, Naşide Gökbudak'ın kaleme aldığı ''Rahmi Bey'' göze çarparken, ''Gözümden akan iki damla yaş'' cümlesiyle başlayan ve ''Bu dünya neye yarar'' cümlesiyle biten kendi yazdığı 4 sayfalık şiir yazılı not defteri bulundu.
 
Sevim Demiroğlu'nun çilingirle açtırdığı evinde kanepede sağ tarafına doğru yatar şekilde bulunan Cem Erman'ın olduğu odada sehpa üzerinde tedavi amacıyla kullandığı ilaçların yanı sıra sayısal ve süper loto kuponları, 50 kuruş, cep telefonuyla Ömer Seyfettin'in ''Harem'' adlı kitabı bulundu.
 
100'ÜN ÜZERİNDE FİLM
Mersin'de 1947'de doğan Cem Erman, annesinin memleketi olan Hatay'ın İskenderun ilçesinde ailesiyle yaşarken, 1973'de Ses dergisinin açtığı yarışmada üçüncü olup sinemaya adım attı.
 
Yeşilçam'da 100'ün üzerinde filmde rol alan Erman, renkli gözleri, kıvırcık saçları, böğrü açık takım elbisesi ve altın madalyonu ve her sahnede değişen geniş yakalı İspanyol paça takım elbiseleriyle ün yapmıştı.
 
Kemal Sunal'ın "100 Numaralı Adam" filminde düzenbaz reklamcı patronu, Cüneyt Arkın filmleri ve birkaç arabesk filminde de kötü adam rolünü oynayan Erman, 1970'lerin ortalarında da başrolünde Mehmet Ali Erbil'in yer aldığı dram filminde rol aldı.
 
Cem Erman'ın, 33 yılını verdiği oyunculuğuna 1980'de son verip emekliye ayrıldığı kaydedildi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
acı hayat 9 Ağustos 2011 Salı 10:08

Hayat işte bu...Figüran olupta bin filmde yardımcı oyuncu olup yüz filmde oynayacağına başrol de tek filmin olsun yeter.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müziği bırakan Teoman’dan mektup var
Geçtiğimiz günlerde müziği bıraktığını açıklayan Teoman, yanlış anlaşılmalara ...
İzmir manzarasında konser keyfi
Yaz sıcaklarında vatandaşı evlerinden çıkartıp eğlenceyle, müzikle buluşturan ...
Demircan'dan 'Pamuk ipliğinde yaşamlar' sergisi
İzmirli fotoğraf sanatçısı Özlem Demircan'ın Afrika kıtasında çektiği ...
 
1883 eser yurda döndü
Anadolu topraklarından kaçırılan 1883 tarihi eser ait olduğu topraklara ...
Türk-Yunan ezgileri Sığacık'tan yükselecek
39 genç ve yetenekli Yunan ve Türk müzisyenden oluşan Türk-Yunan Gençlik ...
Ölümünden sonra Şöhretler Galerisi’nde
Irkçılığa karşı verdiği mücadeleyle tanınan ve geçen yıl yaşama veda eden ...
 
Hightower 'akademiye' veda etti
1980’li yılların komedisi Polis Akademisi’nin iri yarı, zenci polisi Moses ...
6 yeni film vizyonda
Sinemaseverler bu hafta bilimkurgu, animasyon, korku, gerilim ve dram ...
Teoman müziği bıraktı
Türk Rock müziğinin güçlü sesi Teoman, ani bir kararla müziği bırakacağını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva