HABERLER>GÜNCEL
30 Ocak 2022 Pazar - 08:51

Buz gibi soğukta ölmesinler diye... Hayvanseverler yardım istiyor!

Zor iklim koşullarında yaşam mücadelesi veren hayvanların karınlarını doyurmak için yollara düşen binlerce hayvanseverden biri olan İzmirli gazeteci Seçkin İyener, “Mama fiyatları 40 liradan 300 liraya çıktı. Hayvanseverler, ağırlaşan ekonomik koşullar nedeniyle eskisi gibi mama bağışı yapamıyor. Sadık dostlarımız ölmesin, yardım eli uzatalım; onlara mama verelim” çağrısında bulundu

Buz gibi soğukta ölmesinler diye... Hayvanseverler yardım istiyor!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Pandemi şartlarında zaten zor günler geçiren sokak hayvanları, ağırlaşan kış koşullarında yaşam mücadelesi vermeye başladı. Dağlık alanlarda, sokaklarda soğuk ve açlıkla boğuşan hayvanlar, belediyelerin yanı sıra binlerce hayvanseverin ulaştırdığı mamalarla hayatta kalmaya çalışıyor. Buz kesen havada pek çok nokta, kar yağışı nedeniyle ulaşılmaz olurken, oralarda yaşayan hayvanlar, hem açlıkla hem de soğukla sınav veriyor.

SARIÇANTA VE MAMAVAN, HAFTADA BİN KİLOMETRE YOL KAT EDİYOR

İzmirli emekli gazeteci Seçkin İyener ve onun gibi hayatını sokak hayvanlarına adamış binlerce hayvansever, dağ tepelerinde, yol kenarlarında yaşayan hayvanlara mama ulaştırmak için çırpınıyor. Satın aldığı minibüsü “Mamavan” yaparak yollara düşen, haftada 1000 kilometre yol yapan Seçkin İyener, “Dağlarda tepelerde yollarda yaşayan hayvanlar gerçekten zor durumda.Bu soğuk havalarda köpekler 15 saat, kediler 7 saat yemek yemediler mi, donarak ölürler. Bu bilimsel bir gerçek. Ağzı var dili yok o hayvanların da yaşam hakkı var. Onları yaşatalım” çağrısında bulundu.

HALİ VAKTİ YERİNDE OLANLAR BİLE MAMA BAĞIŞI YAPAMAZ OLDU

Pawguard adlı ağda 100 bin kişinin sokaktaki hayvanlar için güçbirliği yaptığını, HAYTAP ile de sürekli temas halinde olduklarını belirten Seçkin İyener, “Yurdun dört bir yanından insanlarımız, ihtiyaç duyulan noktaya mama gönderiyor. Ancak doğada o kadar çok mama desteğine muhtaç hayvan var ki, yetişemiyoruz. Firmalar da bize yardımcı oluyorlar. Ancak 40 liralık bir torba mama 300 lira olunca, hali vakti yerinde olanlar bile eskiden 10 torba mama gönderirken, bugün 2 torba ancak alabiliyorlar. Mama yardımı yapan hayırsever sayısı, son zamlardan sonra yarı yarıya azaldı” dedi.

DEVLET KURUMLARI, SOKAKTAKİ HAYVANLARA SAHİP ÇIKMALI

Hayvanlara devlet kurumlarının da sahip çıkması gerektiğine vurgu yapan Seçkin İyener, “Belediyeler şehir içindeki sahipsiz hayvanlar için seferber oluyor ancak şehir dışında, dağlık, ormanlık alanlardaki hayvanlara ulaşamıyor. Belediyeler bu konuda örgütlense çok iyi olur” dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bazı insanlar bize tavır yapıyor, insanlar açlıktan kıvranıyor, siz hayvanları besliyorsunuz, diyorlar. Bu tür yaklaşımlar bizi çok üzüyor. Zavallı hayvanların ağızları var, dilleri yok. Bizler o hayvanlara sahip çıkmasak, memlekette köpek kalmaz, hayvan kalmaz. Benim sosyal medyada 6 bin takipçim var. Yaptığım bir çağrı, pek çok kişide karşılık buluyor, sağolsunlar. Bu pandemi sürecinde büyük katkılar koydular. Urla, Karaburun, Çeşme, Bergama, Foça, Aliağa, Ayvalık, Edremit, güneyde ta Fethiye’ye kadar Mamavan yaptığım minibüsümle mama taşıyorum. Pandemide tonlarca mama verdim hayvanlara. Yol kenarlarında, dağlık, ormanlık alanlarda bizleri bekleyen hayvanlarla kucaklaşmamız çok duygusal oluyor. Kimseden para istemiyoruz, almıyoruz, sadece mama kabul ediyoruz. Hayvanları seviyorum. Onlarla huzur buluyorum. Hayvanlara mama yardımı yapmak isteyenler, sosyal medya hesaplarımdan bana ulaşabilirler. İnstagramda @saricanta35,  facebookta @Seçkin İyener hesaplarıma ulaşabilirler.”

KEDİDEN KORKAN PİTBULL KÖPEKLER VAR!

Tehlikeli ırk kabul edilen köpeklerle ilgili düşüncelerini de anlatan İyener, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hayvana ne verirsen, onu alırsın. Tıpkı insan gibi. Tehlikeli ırk diye tabir edilen köpeklerden pitbullu örnek alalım. Bu hayvanlara kan içirenler var. Kedileri parçalatıyorlar. Hayvana kan içirirsen, saldırganlık üzerine eğitirsen, o hayvan tabii ki psikopakat olur; çevresine zarar verir, beni ısırır, seni ısırır.  Fakat hayvana sevgi verirsen, sevgi alır, sevgi dağıtır. Ben ne pitbullar gördüm, kediden korkan. O hayvanları canavarlaştıranlar, maalesef insanlar. Oysa hayvan demek, sevgi demektir; şiddet değil.”

 
350 nüfuslu köyden 120 doktor çıktı!
 
Kuyumcular’ın yeni Başkanı Buyrukçu: O düzeni değiştirmeye 2,5 yıl önce karar verdim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
350 nüfuslu köyden 120 doktor çıktı!
Sivas'ın 350 nüfuslu Kolluca Köyü, 120 doktor ile Türkiye'nin en çok doktor ...
Mehmet KARABEL yazdı... Aşk'la İzmir'i sevdi!
Mehmet KARABEL yazdı... Aşk'la İzmir'i sevdi!
Yargıtay'dan 'sadakatsiz' eş kararı
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, gece geç ve değişik saatlerde telefon görüşmesi ...
 
Kazaya karıştılar... Biri alkollü diğeri pozitif çıktı!
Edirne'de, TIR'ın kırımızı ışıkta bekleyen otomobile çarptığı kazada 2 ...
Tarım Kredi Kooperatifi'ne atama
Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, görevden alındı. ...
İzmir'de 514 paket kaçak makaron ele geçirildi
İzmir'in Urla ilçesinde polis ekipleri 514 paket kaçak makaron (filtreli sigara kağıdı) ele geçirdi.
 
Dere yatağında bulundu... İzmir'de şüpheli ölüm!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde dere yatağında bir erkek cesedi bulundu.
Tüfekle oynarken arkadaşı canından oldu
Arabanın içinde tüfekle oynayan genç, silahın ateş alması sonucu yanındaki ...
Annesiyle tartışan babasını tüfekle öldürdü
Malatya'da Bayram Yılmaz (58), eşiyle tartıştığı sırada eve gelen oğlu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva