HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
8 Eylül 2013 Pazar - 15:09

Büyükşehir'den 6 yeni İzmir kitabı daha

İzmir’in 91. kurtuluş yıldönümü etkinlikleri anısına, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 yeni kitap yayınlandı. Kitaplar, yazarların katıldığı bir söyleşiyle tanıtıldı

Büyükşehir den 6 yeni İzmir kitabı daha

İZMİR - İzmir’in düşman işgalinin kurtuluşunun 91. yıldönümünün kutlandığı etkinlikler kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin tarihine ışık tutacak, sosyal, ekonomik ve kültürel belleğini yaşama geçirecek 6 yeni kitap yayınlandı. İzmirlilerle buluşacak eserlerin tanıtılması amacıyla, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) yazarların da katıldığı bir söyleşi gerçekleştirildi. 

Tiyatrocu, araştırmacı-yazar Yaşar Ürük’ün moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye, Kent Kitaplığı Yayınları’ndan çıkan 6 yeni kitabın yazarları Filiz Çolak, İlhan Pınar, Ahmet Gürel, Güven Bakır ve Mehmet Emin Elmacı katıldı.

http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s469505.jpg

Yayın sayısı 110’a çıktı
Her yıl 9 Eylül anısına geleneksel olarak yeni kitaplar yayınladıklarını belirten İzmir Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir, 2007 yılında 48 olan Kent Kitaplığı serisinin bugün 110 kitaba ulaştığını belirtti. Gökdemir, önümüzdeki aylarda Basmane Uluslararası Sanat Günleri çerçevesinde 3 kitap daha yayınlayacaklarını, Cumhuriyet’in 90. yılına armağan olarak da 29 Ekim tarihinde İzmir Kent Ansiklopedisi’nin geriye kalan 8 cildini çıkaracaklarını açıkladı. Gökdemir, 2002 yılından bu yana İzmir Kent Arşivi ve Müzesi’nin kentin 8 bin 500 yıllık tarihine ilişkin pek çok yayını bünyesinde barındırdığını, diğer belediyelere kıyaslandığında APİKAM’ın zengin yayın faaliyetleri ile öne çıktığını kaydetti. 

Yazar İlhan Pınar, “Antik İzmir’in Sanat Mabedi İzmir’deki Roma Tiyatrosu” adlı kitabında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun büyük önem verdiği ve kamulaştırma işlemlerini tamamlayarak kazı çalışmalarını başlattığı Kadifekale yamaçlarındaki Roma dönemine ait tiyatroya yer verdiğini anlattı. Pınar, kitabı hazırlarken 1648 yılına ait seyyahların yazılı bilgilerinden yararlandığını kaydetti. “İzmir’de Alman İzleri” kitabının da yazarı olan İlhan Pınar, bu kitabında da İzmir’de Alman Cemaati’nin 170 yıllık tarihine ilişkin bilgiler sunduğunu vurguladı. 

http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s591455.jpg

Atatürk İzmir’e 16 kez gelmişti
“Gazi’nin İzmir Anıları” isimli kitabın yazan Ahmet Gürel, Atatürk’ün İzmir’e 16 kez geldiğini ve 146 gün kaldığını belirterek, kitabında fotoğraflarla birlikte tarihi günlere ilişkin bilgilerin yer aldığını belirtti. 

Filiz Çolak, “İzmir Şehrinde Üretim ve Dış Ticaret” kitabının bir tez çalışmasından doğduğunu söyleyerek,  kitabın 2. Meşrutiyet döneminde İzmir’in ticari hayatına ilişkin detaylı bilgiler içerdiğini söyledi. 

Yazar Mehmet Emin Elmacı, bugünün NATO binasının Amerikan Koleji’nden Kızılçullu Köy Enstitüsü’ne uzanan dönemini anlattığı “Nato Binası: Amerikan Koleji’nden Kızılçullu Köy Enstitüsü’  adlı kitabını tanıtırken,  yazar Güven Bakır da, Klazomenai’de (Urla’taki tarihi İyonya kenti) dolaşırken girdiği bir taş yapıda eline geçen metnin eksik bölümlerini tamamlayarak yayına hazırladığı “Aryballos- Vazo, Kara Böcek, Devedikeni ve Yılan Üzerine Bir Masal” isimli kitabını anlattı.

http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s486882.jpg

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyaca ünlü 10 tenor Çeşme’de buluştu
Çeşme Belediye ile Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum ...
Ayşe Kulin Bornova standında İzmir’le buluştu
Bornova Belediyesi’nin Uluslararası İzmir Fuarı’ndaki stantdında gerçekleştirdiği ...
İzmir’i heyecanlandıran film festivalinin trajik sonu!
Büyükşehir Belediyesi’nin 1-9 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenleyeceğini ...
 
Gandalf artık Sherlock!
Sevilen oyuncu Ian McKellen, emekli Sherlock Holmes rolü için kamera karşısına geçecek.
Fuar’da Yeni Türkü gecesi
82.İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sahneye çıkan Yeni Türkü, dinleyicilere ...
Vizyonda şenlik var: 9 yeni film birden
Bu hafta gerilim, aksiyon, macera, komedi, dram ve belgesel türünde 9 film vizyona girdi.
 
Tarkan Seferihisar’ın Doğa Okulu için söyledi
Beş gün boyunca Harbiye Açıkhava’yı hınca hınç dolduran Megastar, son ...
'Sarıkamış 1915'e Montreal'i fethetti
Alphan Eşeli’nin 'Eve Dönüş Sarıkamış 1915' filmiyle Montreal Uluslararası ...
Sinema dünyasını üzüntüye boğan iddia
Jack Nicholson'ın, hafıza sorunları yüzünden canlandırdığı karakterin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva