HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Temmuz 2023 Perşembe - 16:12

Büyükşehir'den 5 bin işçiye ek zam!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Belediye-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu 5 bin işçiye imzalanan protokolle ile yüzde 7 ile 10 arasında zam yapıldı. İşçilere açıklama yapan “Biz çok büyük, çok güzel bir aileyiz. Elbette ki enflasyon karşısında ücretlerinizin eriyip gitmesine seyirci kalamazdık.” dedi.

Büyükşehir den 5 bin işçiye ek zam!

Metehan UD- Ahmet Can KARATAŞ / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçiler ile İZBETON, İZDOĞA, İZSULAŞ ve İZSU’da çalışan işçilere yevmiye ücretlerinde iyileştirme yapılması amacıyla gerçekleştirilen görüşmeler sonuçlandı.

İşçilerin üyesi Belediye İş İzmir 1, 2, 3 ve 6 Nolu Şubeler ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlandı. Yaklaşık 5 bin işçiyi ilgilendiren ek protokelle günlük yevmiyelere yüzde 7 ile  10 arasında değişen zamlar yapıldı. 

SOYER: SEYİRCİ KALMADIK, KALAMAZDIK
Egemenlik Binası önünde işçilere açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Biz çok büyük, çok güzel bir aileyiz. Elbette ki enflasyon karşısında ücretlerinizin eriyip gitmesine seyirci kalamazdık. Kalmadık. Sizden bir ricam var: İzmirliye hak ettiği hizmeti üreteceğiz. Üreteceğiz ki alın teri ile hak ettiğimiz bu artışa layık olduğumuzu bütün Türkiye, bütün İzmir görsün. Her biriniz canla başla bu şehre hizmet etmeye devam ediyorsunuz. Buna inanıyorum, çünkü bu memleket daha iyisine layık. İyi ki İzmirliyiz, iyi ki birlikte çalışıyoruz ve başka bir Türkiye’nin mümkün olduğunu İzmir’den hep beraber göstereceğiz.” dedi. 

ATALAY: TUNÇ BAŞKANIMIZ BİZİ MUTLU ETMİŞTİR
Şubeler adına ortak basın açıklamasını okuyan 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay da “Değerli Arkadaşlar, Ülkemiz hem siyasi olarak, hem de ekonomik olarak olağanüstü zorlu dönemlerden geçiyor. Olağanüstü dönemler, olağanüstü kararlar almayı gerektirir. Liderlik, önderlik bunu gerektirir. İşte bugün Tunç Başkanımız bu liderliği ve önderliği göstermiş olup enflasyon karşısında eriyen ücretlerimize iyileştirme yaparak bizleri çok mutlu etmiştir. Kıymetli başkanımıza ve büyükşehir yönetimine belediye iş sendikası emekçileri olarak çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı. 

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Değerli Arkadaşlar

Bizler su arızalarından, kanalizasyona, atıksu arıtmalarından, otobüslere, şantiyelerden, atölyelere, yol asfaltlamaya kadar İzmirimizi yaşanabilir kent haline getirmek için ter döken emekçileriz.

Sendikamız Belediye-İş ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, şirket ve iştirakleri İZSU, İZDOĞA A.Ş., İZULAŞ A.Ş., IZBETON A.Ş. arasında 01.03.2022 - 14.03.2024 yıllarını kapsayan her işyerimiz için değişik tarihlerde ayrı ayrı toplu sözleşmeler imzaladık.

Toplu sözleşme imzaladığımız Mart 2022'den bugüne kadar geçen sürede iktidar, uyguladığı tutarsız ekonomik politikalar yüzünden son 20 yılın en yüksek enflasyonunu, dayanılmaz bir hayat pahalılığını yaşattı.

İktidar bile hayat pahalılığından, fiyat artışlarından kaynaklı olarak istemeden de olsa, 2022 yılının ardından içinde bulunduğumuz 2023'te de yıl ortasında asgari ücreti artırmak zorunda kaldı.

TÜİK'in çakma enflasyon oranı Haziran 2023'te yüzde 38i' aştı. Kısa adı ENAG olan, Enflasyon Araştırma Grubu'nun Haziran ayı yıllık enflasyon oranı ise yüzde 108'i geçti.

Türk-İş'in Haziran ayında yaptığı araştırmaya göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 10.373 TL, yoksulluk sınırı ise 33.789 TL olarak gerçekleşti.

TÜİK'in çakma enflasyonu, siyasi baskıyla kağıt üzerinde çarşıda pazarda halkın hissettiğinden düşükmüş gibi gösterilmesine rağmen Türkiye'de enflasyonun ve fiyat artışlarının önüne geçilemiyor.

Toplu sözleşmelerimizi imzaladığımız günden bu güne kadar geçen bir yıl gibi kısa bir sürede elde ettiğimiz ücret ve sosyal haklarımız eridi.

Bu süreçte cebimizdeki paranın alım gücü adeta buhar oldu, kayboldu. Aslında cebimize girdiğini zannettiğimiz paranın, daha elimizi cebimize atmadan uçup gittiğine şahitlik ediyoruz.

İktidar, siyasi baskısıyla TÜİK'in çakma enflasyonunu kağıt üzerinde düşüyormuş gibi gösterse de hayat pahalılığı, geçim derdi her geçen gün artıyor.

Her gün zam üstüne zam geliyor. Hayat pahalılığının durdurulamaz yükselişi alınan ücret artışlarını da aldığı gün yok etti.

Biz emekçiler, dayanılmaz hayat pahalılığı ve eriyen ücretlerimiz yüzünden her geçen gün çoluk çocuğumuzun en temel ihtiyaçlarımızı dahi karşılayamaz aşamaya geldik.

Değerli Arkadaşlar,

Ülkemiz hem siyasi olarak, hem de ekonomik olarak olağanüstü zorlu dönemlerden geçiyor. Olağanüstü dönemler, olağanüstü kararlar almayı gerektirir.

Liderlik, önderlik bunu gerektirir.

İşte bugün Tunç Başkanımız bu liderliği ve önderliği göstermiş olup enflasyon karşısında eriyen ücretlerimize iyileştirme yaparak bizleri çok mutlu etmiştir.

Kıymetli başkanımıza ve büyükşehir yönetimine belediye iş sendikası emekçileri olarak çok teşekkür ediyoruz.

 
Soyer'den Alsancak Limanı tepkisi: Yok hükmünde!
 
Net rezervler 1 ayda 16.3 milyar dolar arttı
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GARİBAN İŞÇİ 20 Temmuz 2023 Perşembe 19:59

Akaryakıtın 35 tl ye dayandığı ev kiralarınız 10 bini geçtiğini düşünürsek verilen zam devede kulak. Büyükşehir çalışanı çok para alıyor diyenler 50 derece sıcakta asvaltı kürekle atan adamın maaşı vergi dilimleri yüzünden 16 bin lere kadar düştü. Sayıştay belediyelere ödenek verirse yolun kanalizasyonun yapılıyor. Büyükşehir kendi yağıyla kavruluyor bunu da göz ardı etmesin kimse

Yorumu oyla      2      3  
Cabbar 15 Temmuz 2023 Cumartesi 07:24

Ek zam ha doğruya az aliyorlarya birde ek zam işe gitmeden bir işi on kişi yap torpille gır insanlar ekonomik yönden kan ağlarken ek zam ha.Ama az kaldı biraz daha böyle giderse batar.İnsanlar asgarai ücretle kan ağlarken siz halkın parasıyla keyif yapın.Suya zam yola vurun halkın sırtına.Hizmetbyok çalışma her berbat durumda.Ama müstehak.Yiyin yatın aslanlarim yiyin

Yorumu oyla      2      3  
Nusret 14 Temmuz 2023 Cuma 21:09

Kimse çalışmıyor inanın belediye çalışanlar i hepsi ek iş yapıyor ise gitmeden çoğu

Yorumu oyla      3      4  
Gereksiz maaşlar almayın 14 Temmuz 2023 Cuma 20:52

İzmirde Altyapı,üst yapı yok ki . Sokaklar kanilazyondan farkı yok. Sürekli elektrik sular kesilir . Üstelik önceden haber vermezler

Yorumu oyla      3      3  
Gereksiz maaşlar 14 Temmuz 2023 Cuma 20:49

Ne iş yapıyor mu işçiler de o kadar para alıyor. Şehir bol kokuyor. Mahalle aralari ve şehir merkezleri dahil sokaklar çöp kovası gibi . Çarpık yerleşme ile şehire sıcılmıs

Yorumu oyla      3      3  
Ben ali 14 Temmuz 2023 Cuma 16:45

Hizmet yapma..suya ulaşıma zam yap sonra izmirlinin parasini haksız yere dağıt

Yorumu oyla      3      3  
gerçekler 14 Temmuz 2023 Cuma 09:52

memur olarak işçi olmak istiyoruz. daha fazla maaş ve sosyal olanak bizimde hakkımız. bilseydik okumadan etmeden lise mezunu işçi olurduk.

Yorumu oyla      4      5  
izmir 14 Temmuz 2023 Cuma 09:10

seçim dönemlerinde gereksiz personel alımları ile dordunuz belediyeyi..şimdi maaş ödemek için uğraşıyorsunuz.. bir çoğu da yatarak para kazanıyor. borç içinde yüzen belediye..

Yorumu oyla      5      3  
Abızittin kıllıbıyık 14 Temmuz 2023 Cuma 01:36

İnşaatta ameleler 800 den aşşaga işe gelmiyor en son aldığım yevmiye izbeton işçisi olarak. 465 tl idi unutmayın belediye çalışanı ay boyunca bir askari ücret tutarı kadar dışarıda yiyip içiyor. Tuvalete bile eğer bulabilirsek sehrin ortasızda 5 tl ödüyoruz bulamazsak içimizde taşıyoruzzz. Hak hukuk adalet diyenler. Terazinizin ayarı bozuk. İyi analiz edin.

Yorumu oyla      2      5  
Abızittin pusbıyık. 14 Temmuz 2023 Cuma 01:31

Allah razı olsun yaptığınız %7 zam ile. Yevmiyeme 3035 tl zam geldi. Ben de bu gün kü kısmı ile gittim kızıma çokoprens aldım. Yarında. Dondurma alacağım. Başta belediye iş 3 nolu şubem olmak üzere Emeği gecenler çom tesekkürler. ??????

Yorumu oyla      2      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den Alsancak Limanı tepkisi: Yok hükmünde!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak Limanı’nın satışı ...
Selçuk'ta genç gazeteciler ustalarla buluşuyor!
İzmirli genç gazeteciler, tarım gazeteciliği ve önemi için Efes Selçuk’ta bir araya gelecek.
‘Soyer ile inatlaşma’ iddialarına Yetişkin’den cevap: Ne yapalım, sarmaş dolaş mı gezelim?
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, AK Parti Seferihisar İlçe ...
 
Bayraklılı miniklere sokakta eğitim
Okul öncesi eğitimde yaşama geçirdiği “Bayraklı Modeli” ile fark yaratan ...
ESDEM Karşıyaka'ya şifa dağıtıyor
Karşıyaka Belediyesi’nin “Daha sağlıklı bir Karşıyaka” hedefine yönelik ...
Büyükşehir'e 'anıt' hizmet binası... 'Dünyada eşine az rastlanacak'
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim İzmir depreminde hasar gördüğü ...
 
Fokların yuvasına demir kazık!
Karaburun Mordoğan’da fok balıklarının yaşam alanı olan Ayıbalığı Koyu’na ...
500 metrekarelik alan tepeden tırnağa yenileniyor... Konak'ta modern dokunuş!
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, ...
Fanzin ruhu APİKAM'da canlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ikinci kez düzenlenen Fanzin Buluşmaları, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva