HABERLER>SPOR
22 Mayıs 2013 Çarşamba - 14:54

Bucaspor'un final yürüyüşünde siyasi kriz!

MHP Konya Milletvekili Kalaycı’nın Bucaspor’la ilgili olarak Bakan Kılıç tarafından cevaplanması üzerine verdiği önergeye AK Parti İzmir cephesinden sert tepki geldi.

Bucaspor un final yürüyüşünde siyasi kriz!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - PTT 1. Lig Play-Off maçlarında finale doğru hızla ilerleyen Bucaspor’un Konya’da oynadığı maç krize neden oldu. Bucaspor’un 1-0 kazandığı maçın ardından devam eden sürece siyaset girince ortalık karıştı.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’de soru önergesi verdi. Kazanılan zaferin ardından İzmir takımını itham eden Kalaycı, ardı ardına soruları sıraladı. Kalaycı önergede, “Bu maçta Konyaspor aleyhine ve doğrudan sonucu etkileyen, defalarca hatalı kararlar verilmesi hakemin taraflı olduğunu göstermez mi? Bir hakemin taraflı olduğu başka nasıl anlaşılabilir? Bu maçla ilgili bir inceleme yaptıracak mısınız? Süper lige çıkacak takımın belirlenmesinde önem arz eden bu play-off maçına, FIFA kokartlı deneyimli hakemlerimiz varken neden tecrübesiz bir hakem görevlendirilmiştir? Bu görevlendirmede özel bir neden ya da kasıt var mıdır? Yakın tarihe kadar Kabine arkadaşınız olan İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın; Göztepe'yle üzüldük, Bucayla umutlandık, İzmir'e bir süper lig yakışır, şeklinde ifade edilen açıklamaları Konya’da kafaları karıştırmış olup, bir İzmir takımının süper lige çıkarılması yönünde Bakanlığınıza intikal eden bir bilgi var mıdır? Konyaspor futbolcusuyla, teknik kadrosuyla, yöneticisiyle ve taraftarıyla daha da hırslanmış olup, bu maçın rövanşını ve final maçını alıp süper lige çıkacağına inanmaktadır. Ancak, başka haksızlıklara maruz kalınmaması için Spor Bakanı olarak gerekli tedbirleri alacak mısınız?” dedi.
 
İLK CEVAP GÜNAY’DAN
Kalaycı’nın maçın ardından verdiği soru önergesine Bakan Günay’dan yanıt gecikmedi. Günay, sosyal paylaşım sitesi Twetter’dan “Sevgili Konyalı kardeşler. Bir insanın kendi ilinin spor kulübünün yarışmasını izlemesi, başarı dilemesinden daha doğal ne olabilir? El insaf” cevabını verdi.

 
MHP’DEN YANIT BEKLİYORUZ
Günay’ın açıklamalarının ardından bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’ten geldi. Bucalı olan Sait, Kalaycı’ya sert cevap verdi. Sait yaptığı açıklamada, “Böyle bir çirkin iddiayı asla kabul etmiyoruz. MHP’nin İzmir milletvekilleri Sayın Oktay Vural ve Sayın Kenan Tanrıkulu’nu göreve çağırıyorum. Bucaspor, şerefiyle ve hakkıyla maçı kazandı. İzmir’deki maçın arifesinde Bucasporun moralini bozmaya çalışanlar, yanlış yapıyorlar, böyle yapacaklarına Konyasporun sahada maçı kazanması için uğraşsınlar, bu maç mecliste değil, sahada oynanacak. Konya’da yapılan maçta Buca 2-0 galip geldi, o maçta da hakem hataları mı vardı? İzmir’de yapılan maçta Konya 1-0 galip geldi, maçtan sonra Konyalıları alkışladık, bu centilmenlikti oysa Konya’da 1-0 kazanılan maçta Bucanın otobüsü taşlandı, camları kırıldı, bu nasıl centilmenlik? Buca’da oynanacak maça MHP Konya milletvekili Sayın Kalaycı’yı da bekliyoruz, kendisini en iyi şekilde ağırlayabiliriz, uzaktan demeç vererek değil, bizzat maça gelerek takımlarını desteklemesi daha doğru olur” dedi.
 
İSTİFANIN EŞİĞİNE GELDİ
MHP Konya Milletvekili Kalaycı’nın açıklamalarına ilk olarak Günay ve Sait’ten tepki gelmesi Buca Spor 1928 Taraftar Derneği’ni harekete geçirdi. Dernek Başkanı Evren Yiğit, olaya MHP İzmir Milletvekilleri Oktay Vural ve Kenan Tanrıkulu’nun sessiz kalmasına tepki gösterdi. Aynı zamanda MHP Buca İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevi de bulunan Yiğit’in rahatsızlığını İlçe Başkanı Ali Karakuş’a anlattığı öğrenildi. İstifanın eşiğine gelen Yiğit’in henüz yazılı istifa dilekçesini sunmadığı belirtildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC DEMOKRAT 22 Mayıs 2013 Çarşamba 16:50

Buca da Oylama Yapın,Ercan Tatının Buca da Sevilmediği Ortaya Çıkar.Esnafta Zabıtadan Ceza Yemiyeyim Ayağına,Numaradan Tatı yı Seviyormuş Gibi Görünür.Buca da BUCASPOR un Yanında Hangi Parti Olursa Ve Sahip Çıkarsa,Seçimleri O Parti Kazanır.Öyle Hiç Proje Sunmaya da Gerek Yoktur. Milletinde Proje,Mroje Zaten Umurunda da Değildir.BUCASPOR Rüzgari İle Seçim Kazanmak Çok Kolaydır.Hele Takım Birde Süper Lige Çıkarsa,İşler O Zaman İyice Kızışır.

Yorumu oyla      23      10  
Işık Dikicigil 22 Mayıs 2013 Çarşamba 16:06

BU ÜLKEDE, YILLARDIR SİYASET SPORUN İÇİNDE. BİLİRSİNİZ, HER LİDER, BİR İL YA DA BİR İLÇE ZİYARETİNDE O İLİN, İLÇENİN SPOR KLUBUNUN ATKISINI BOYNUNA TAKAR SEÇİM OTOBÜSÜNÜN ÜSTÜNE ÇIKAR. İYİ UYKULAR SAYIN SEYİRCİLER.

Yorumu oyla      20      7  
BUCALI 22 Mayıs 2013 Çarşamba 15:39

içerde dışarda fark etmez ilk defa konyaspor'y yenmiyoruz biz.ligin ilk maçında konyada 2_0 kazanmıştık ondan önceki maçlarda'da kupa maçında galibiyetimiz ve beraberlliklerimiz var.şuan bucaspor'umuzun moralini bozmaya gayret göstereceklerine bizim takımın konya dönüşü otobüsünü taşlayan eşkiyaları araştırsınlar!verilmeyen golleriymiş ofsayttan atılan goller ne zaman geçerlilik kazanmış ?

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Federasyondan flaş karar: Karşıyaka İstanbul’da yalnız!
Basketbol Federasyonu iki takımın sezon içinde oynadığı maçlarda çıkan ...
Beşiktaş’ta futbol Önder Özen’e emanet
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman düzenlediği basın toplantısında futbol direktörlüğüne ...
İşe yetişirken onlarca kupanın sahibi oldu!
İş yerine gitmek için tekerlekli sandalyesiyle her gün 20 kilometre yol ...
 
Flaş!: Fener’den Cim-Bom’a büyük transfer çalımı
Sarı lacivertli takım Galatasaray’ın uzun süredir peşinden koştuğu Alper ...
Kaf-Kaf Fener’i süpürdü: 81-78
Beko Basketbol Ligi Play-Off çeyrek final ikinci maçında Pınar Karşıyaka, ...
Galatasaray seçime gidiyor
Galatasaray, olağanüstü seçime gidiyor... Sarı-kırmızılı Yönetim Kurulu, ...
 
Kaf-Kaf’ın hocasına Ordu kancası
Kongre sürecine kilitlenen Karşıyaka’da, sezon boyunca yaşanan idari ve ...
Göztepe’de gözler Başkan Altınbaş’ta…
Spor Toto 2'inci Lig’e düşmenin şokunu yaşayan Göztepe’de Merakla açıklama ...
Manisaspor’dan taraftara çağrı biletlere indirim
PTT 1'inci Lig Play off yarı final ilk maçında Adana Demirspor'u deplasmanda ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yakıştı mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva