HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
12 Ekim 2009 Pazartesi - 00:00

Bu sese kulak verin!

Sosyal risk altında bulunan ya da dar gelirli olan müziğe yetenekli 70 öğrenci, ''Sesime Kulak Verin'' projesiyle geleceğin sanatçıları olabilmek için eğitim alacak. ’

Bu sese kulak verin!


 
İZMİR - Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) İzmir Şubesince yürütülen proje, İzmir'de bir otelde, projeye destek veren tüm kuruluşların temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıyla tanıtıldı.
    
Toplantıda konuşan TOBAV İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve projenin sorumlusu İsmail Bilen, İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) kabul ettiği projenin, ortak ve iştirakçi kurumlarıyla kentten destek gördüğünü söyledi.
    
Bilen, ''Sesime Kulak Verin'' projesiyle çeşitli nedenlerle eğitimde fırsat eşitliği kapsamı dışında kalmış, iyi derecede müzik yeteneği olan, ancak bu alanda gelişebilmesi için sosyal, kültürel ve ekonomik desteğe ihtiyaç duyan 70 çocuk ve gencin, müzik alanında eğitilerek, müziği meslek edinmelerinin amaçlandığını kaydetti.
    

 
Projede, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV), Sokak Çocukları Koruma ve Çocuklar Geleceğimizdir Derneği aracılığıyla yönlendirilen çocuklar arasından seçilen, 70 yetenekli aday, eğitim programlarından geçirilerek Güzel Sanatlar liselerine, konservatuvarların ilk, orta ve yüksek bölümlerine, üniversitelerin eğitim ve güzel sanatlar fakülteleri müzik bölümlerine ve sanat eğitimi veren çeşitli okulların sınavlarına hazırlanacak. Başarılı olup, müziği meslek edinme yolunda eğitim almaya hak kazanan öğrenciler, eğitim süresince de bursla desteklenecek.
    
Projenin çalışmaları hakkında bilgi veren Bilen, bugüne kadar ikişer kez yapılan görüşmelerin ardından 30 çocuğun ön elemeleri geçtiğini belirterek, en kısa zamanda 70 çocuğun seçiminin tamamlanacağını ve eğitimlerin başlayacağını söyledi.
    
Bilen, projeye destek veren tüm kurumlara teşekkür ederek, ''Sosyal-ekonomik farklılıkların oluşturduğu kemikleşmiş sorunları biraz olsun azaltmaya yönelik bu projenin, sanatın diğer alanlarında hazırlanacak benzer projelere örnek olmasını diliyoruz'' diye konuştu.
    
Toplantıda, projeye destek veren kurumlardan EGEÇEV'in Başkanı Okan Sezer, Sokak Çocukları Koruma Derneği temsilcisi Canan Ünlü, İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zekeriya Ertaş, İZKA İzleme Değerlendirme Grubu üyesi Murat Çoban, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Swiss Otel Grand Efes Pazarlama Müdürü Pınar Baykal, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç ile İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mithat Güzel hazır bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’‘Nerede o eski filmler...’’
Efsanevi 'Baba' üçlemesi, 'Rumble Fish', 'The Conversation' ...
’“Nefes’” rekor kırmaya hazırlanıyor
Terörle mücadele eden bir komando timinin öyküsünü konu alan, sezonun ...
Boyzone'un solisti ölü bulundu
İrlanda, Boyzone grubunun 33 yaşındaki İrlandalı solisti Stephen Gately'nin ...
 
İntikam Tanrıçası İzmir’’de gün ışığı bekliyor!
Kentin önemli kazılarının yapıldığı Agora’’da İntikam Tanrıçası Nemesis ...
Karşıyaka unutulmaz şairi andı
Ülkemizin en önemli şair, yazar, gazetecilerinden biri olan Attila İlhan ...
Bağbozumu’’nda sona doğru
Bu yıl 5.'si düzenlenen Bağbozumu Kültür, Sanat ve Dostluk Festivali, ...
 
Sinemanın acı günü: Halit Refiğ'i kaybettik
Yurtiçinde ve dışında sayısız ödül kazanan ünlü yönetmen Halit Refiğ, ...
’“Sanatın Mabedi’”nde muhteşem konser
Dünyanın sayılı müzisyenleri arasında gösterilen Güher-Süher Pekinel kardeşler, ...
Şimdi Şirince'de olmak vardı...
Şirince Köyü'nde gerçekleştirilen ''Şirince Bağbozumu Kültür, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva