HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ağustos 2009 Çarşamba - 00:00

Bornova’’da ’“yeni bir dünya’” kuruluyor

Başkan Aziz Kocaoğlu, olimpik buz pateni ve amfi tiyatrodan oluşan Bornova Rekreasyon Alanı’’nın 2010’’da açılacağını ve kentin ’“en renkli’” mekanlarından birisi olacağını söyledi. ’

Bornova’’da ’“yeni bir dünya’” kuruluyor



İZMİR - Bornova’’ya yeni bir vizyon kazandırması hedeflenen, içinde barındıracağı Olimpik Buz Pateni Pisti ve kentin en büyük amfi tiyatrosu ile benzerleri arasındaki en kapsamlı projelerden biri olarak değerlendirilen Bornova Rekreasyon Alanı Projesi tüm hızıyla sürüyor.
 
Projeye büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalışmaları yerinde görmek ve bilgi almak üzere fırsat buldukça şantiye alanına gidiyor. Tüm detayları tek tek inceleyen Başkan Kocaoğlu, geçtiğimiz gün yeniden bölgedeydi. Hızlı bir tempoda ve büyük titizlikle süren çalışmalar nedeniyle yüklenicilere teşekkür eden Başkan Aziz Kocaoğlu, projenin 2010 yılı içinde bitirileceğini söyledi.
 
Aşık Veysel Rekrasyon Alanı olarak bilinen ve 10 senedir problem olan konuyu  hallettmekle işe başladıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, şöyle devam etti: ’“231 bin m’² alanda yürüyüş yolları, bisiklet yolları, rekrasyon alanları, spor tesisleri, ayrıca 2500 kişilik seyirci kapasiteli olimpik buz pateni salonu ve 5 bin kişilik İzmir’’in en büyük amfitiyatrosunu bu alana yapıyoruz. Ayrıca sosyal ihtiyaçlar için de çeşitli kafeler yapıyoruz. Bölge biraz daha ağaçlandırılacak. Sonuçta burası Bornova’’nın nefes alacağı, çevre yoluna 100 metre mesafede, bölgedeki insanların bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bir alan olacak. Ayrıca bu alanın bir özelliği de Homeros Vadisi ile bağlantısı. Yani Bornova çayı üzerinde olması. Oradan gelecek su ile bu alanda çeşitli su oyunları da yapılacak. Ağaçlar biraz büyüdüğünde, sanıyorum İzmir’’in hem spor yapılan, hem dinlenilen, hem eğlenilen, İzmir’’in en enteresan, en renkli mekanlarından biri olacak. 2010 yılı içinde bitirmeyi hedefliyoruz.’”

 
EN KAPSAMLI PROJE
 
Bornova Rekreasyon Alanı kültür, sanat, spor, eğlence ve dinlenme faaliyetlerinin bir arada bulunacağı büyük bir kompleks şeklinde planlandı.
 
Erzene Mahallesi’’ndeki 231 dönüm arazi üzerinde yapılmaya başlanan proje kapsamında 125 dönüm yeşil alan düzenlemesi, kültür-sanat faaliyetleri için 5 bin kişilik çok amaçlı anfitiyatro, 3 adet basketbol sahası, 2 adet tenis sahası, 1 adet mini futbol sahası, bin 500 metrekare suni gölet, 2 adet ahşap köprü, 200 kişilik kafeterya ve 615 araçlık otopark oluşturuluyor. Ayrıca alanda 2 adet çocuk oyun alanı, 1,5 kilometrelik bisiklet yolu, yürüyüş yolları ve spor parkuru, seyir terasları ve dinlenme bölgeleri yer alacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlçelerin sorunları masaya yatırıldı
Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Ödemiş, Tire, Kiraz ve Beydağ’’ın sorunlarına ...
Kılıç'tan sert 'metro tepkisi'
Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, bitirilemeyen metro ...
Konsey yenilendi Başkan Özer!
Karşıyaka Kent Konseyi yeni dönem başkanlığına avukat Rıfat Özer seçildi. ’
 
Foça sahili temiz kalacak!
İzmir’’de ’“büyük çevre harekatı’” sürüyor. Yeni hedef Yenifoça’’ya 80 bin kişilik arıtma’… ’
Balçova'da gezi zamanı
Balçova Belediyesi Semtevleri’’nde kurs gören hanımları, gençler ve çocukları ...
Ödemiş kent konseyi kuruldu
İlçe Belediyesi öncülüğünde kurulan konsey ilk toplantısını yaptı, başkanlığa ...
 
Özgüven’’in çifte isyanı
Dikili Belediye Başkanı, sel sonrası yardım talebine yanıt alamadığı Başbakan ...
Buca’’da AB Masası
Master öğrencisi Seda Sönmez’’in önergesi kabul gördü, Buca Belediyesi’’ne AB masası kuruldu. ’
Balçova’’da zabıtalar buluştu
Balçova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Zabıta Haftası nedeniyle düzenlenen yemekte bir araya geldi. ’
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva