HABERLER>SPOR
21 Temmuz 2013 Pazar - 10:14

Başkanların kavgasının perde arkası: Canlı yayınlansa…

Yumruklaşmaya varan küfürlerin havada uçtuğu Kulüpler Birliği seçimi herkesi kaygılandırdı. Kulüpler Birliği seçiminde yaşanan kavgayı değerlendiren bir başkan, “Toplantı televizyondan canlı yayınlansaydı Türkiye ayağa kalkar, taraftarlar isyan ederdi” dedi.

Başkanların kavgasının perde arkası: Canlı yayınlansa…

İSTANBUL - Kulüpler Birliği’nin önceki gün yapılan kavgalı seçiminin yankıları sürerken perde arkasında yaşananlar kaygı verici boyutlarda!.. Bir kulüp başkanı, “İçeride yaşananlar televizyondan canlı yayınlansaydı ülke ayağa kalkardı. Kulüp taraftarları ‘Biz bu insanların peşinden mi gidiyoruz’ diyerek isyan ederdi” dedi.
 
‘F.BAHÇE BAŞKANI BURAYA GELECEK’
Birliğin başkanlığını yürüten Halil Ünal, Eskişehirspor başkanlığını kaybedince birlik başkanlığından da ayrılmak zorunda kaldı. Boşalan koltuğa Kayserispor Başkanı Recep Mamur ile Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl aday oldu. Ancak Mamur’un toplantıya katılmayan Fenerbahçe’nin kendisine vekalet verdiğini söylemesiyle kavganın fitili ateşlendi. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ayağa kalkıp “Şikeci, ülke futbolunun itibarını yerler altına alan bir takımın vekaletini almaya utanmıyormusun? Biz ülke futboluna hizmet eden adamlar olarak buraya geliyorsak ve ülke futbolu için önemli karar alacak, başkan seçeceksek Fenerbahçe Başkanı da buraya gelecek” dedi.
 
MAMUR: BEN ADAM GİBİ ADAMIM
Bunun üzerine Mamur da “Sen Trabzonluysan, ben de Kayseriliyim. Adam kere adamım. Nereli olman önemli değil. Önemli olan adam olmaktır. Ben de adam gibi adamım” diyerek karşılık verdi.
Karşılıklı bu diyalog tansiyonu iyice yükseltti. Hacıosmanoğlu el kol hareketleriyle ses tonunu dahada yükselterek “Şov yapamızsın. Hacıosmanoğlu Ailesi’ne kimse dil uzatamaz. Sen hakaret mi ediyorsun? Dikkat et kendine, seni Türkiye’de gömecek yer bulamam” dedi. Yumruklaşmaya varan kavgada araya giren Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, iki ismi de uyarıp, “Arkadaşlar dışarıda medya var. Şu konuşmalar ve el kol hareketlerini tasvip etmiyoruz. Çok ayıp ediyorsunuz. Kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yoktur” diyerek ortalığı yatıştırmaya çalıştı.
 
‘MAMUR OLURSA BİRLİĞİ TANIMAM’
Devam eden toplantıda Mamur’un ısrarla “Ben Fenerbahçe’den vekalet aldım” deyince bu kez bir başka başkan “Herkes kendi kulübünden mesuldür. Bizim de çok önemli işimiz var. Biz de mi vekalet verelim. Ayıptır” diyerek karşılık verdi. Mamur ise “Ben kendi oyumu ve vekalet Fenerbahçe oyumu kullanacağım” cevabını verdi. Mamur ayrıca başkan adaylığının da süreceğini kaydetti. Tüm bu yaşananlardan sonra Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Sonrasında ise kulüp başkanları Mamur’un da çekilmesi için diretmeye başladı. Hacıosmanoğlu ise “Mamur başkan olursa bir daha Trabzonspor olarak Kulüpler Birliğini tanımam” diyerek rest çekti.
 
Bu arada Hoşcan, Mamur’u Hacıosmanoğlu ile uzlaşıp konuşması için ikna etmek istediyse de başarılı olamadı ve Mamur, salonu terketti. Nihayetinde ortak kararla en yaşlı başkan olan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav üzerinde uzlaşı sağlandı.
 
HACIOSMANOĞLU İLE MAMUR ARASINDA SERT DİYALOGLAR
Mamur: Fenerbahçe’nin vekaleti bende.
Hacıosmanoğlu: Şikecilerin vekaletini almaya utanmıyor musun?
Mamur: Sen Trabzonluysan ben de Kayseriliyim. Adam kere adamım!
Hacıosmanoğlu: Seni Türkiye’de gömecek yer bulamam.
 
BAŞKANLAR NE DEDİ?
 
AHMET ŞAN
Konya Torkuspor
Ben bunlara alışık değilim
Ben yaşanan olaylardan sıkıldım. Zaten işimiz başımızdan aşkın. Futbol faır-play’dir. Ben böyle olaylara alışkın değilim. Hizmet edilecek bir konum varsa elimizi taşın altına koyarız. Benim trenimin kalkmasına az bir zaman kaldığı için toplantıyı terk ettim.
 
MESUT HOŞCAN
Eskişehirspor
Ağızdan çıkana dikkat edilmeli
Hoş olaylar değildi. Türk futbolu şu anda içinde bulunduğu durum bıçak sırtı bir durum, olağanüstü bir durum içerisindeyiz. Bu nedenle tüm başkanlar ve yöneticiler ağızlarından çıkan sözlere dikkat etmeli. Keşke başkanlar birbirlerine daha saygılı davransa.
 
RECEP MAMUR
Kayserispor
Önce insan olmak şart
Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk çerçevesi içinde Fenerbahçe’nin bana vermiş olduğu vekaleti kullanmak en doğal hakkım. Kimse birbirine hakaret edemez. Nereli olursanız olun önce insan olmak şart. İnsanca konuşursak sorunlar çözümlenir. Adaylıktan çekilmeyecektim ama her kafadan ayrı ses çıktı.
 
GÜLTEKİN GENCER
MP Antalyaspor
İki başkan medenice konuşabilirdi
Trabzonspor Başkanı ve Kayserispor Başkanı birbirleri ile medeni bir şekilde konuşup anlaşmalıydı. Birliğin dağılmaması için mücadele ettik. Aday konusunda çıkan problemler nedeniyle İlhan Cavcav’ın başkanlığa devam etmesi gerekir. Türk futbolu için hayırlı olsun.
 
METİN KALKAVAN
Çaykur Rizespor
Herşey kürsüde konuşulmalı
Kulüpler Birliği’nde ortak amaç olmalı. Görüş ve fikir ayrılıkları olabilir ama her şey kürsüde konuşulmalı. Herkes sağduyulu olmalı. Burada haklı ya da haksızı yargılamak istemiyorum. Hiç hoş olmadı. İlhan Cavcav Başkan hayırlı olsun.
 
AHMET NUR ÇEBİ
Beşiktaş 2. Başkanı
Tasvip edilecek olaylar değil
Kulüpler Birliği kongresinde yaşanan olaylar asla tasvip edilecek olaylar değildi. Tüm kulüplerin bu birliğe sahip çıkması gerekir. Sonuç itibarıyla bu birlik tüm kulüplerin ortak menfaatleri için çalışan bir oluşumdur.
 
ERKAN KÖRİSTAN
Bursaspor
Kavga ve gürültüyle olmaz
Biz Bursaspor olarak kulübümüzün menfaatini herşeyin önünde tutuyoruz. Ancak hiç bir şekilde kavga gürültüyle de sorunları çözemeyeceğimizi düşünüyoruz. Herkes çıkıp düşüncesini özgür bir biçimde dile getirmelidir.
 
ZİYA EREN
Kayseri Erciyes
Herkes kendi hakkını korusun
Kongrelerde daha uyumlu olmak gerek. Herkes kendi kulübünün hakkını korumalı. Her başkan ve yönetici kulübünü sahiplenmeli. Çünkü genel kurulu yapılan birlikte kulüplerin geleceği ile ilgili kararlar alınacak. (Hürriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in iki yakasının dostluk buluşması
Göztepe Başkanı Hüseyin Altınbaş, pazartesi günü Karşıyaka Başkanı Fatih ...
Rusya devi Bucaspor’un gençleri için geliyor
Bucaspor’un altyapıda Rus kulübü Rubin Kazan’a ortak proje teklifi sunmaya ...
Fenerbahçe'ye bir iyi haber de yerel mahkemeden
Mahkeme, Aziz Yıldırım ve yöneticiler Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'na ...
 
Tito Vilanova görevi bırakıyor
Barcelona Teknik Direktörü Tito Vilanova'nın, daha önceden 2 kez tedavi ...
Buca Kerem’in peşinde!
Transferde Mehmet Batdal, Yasin, Erkan gibi isimlerin ayrılması nedeniyle ...
Göztepe’de taraftarla kavga krizine Altın el koydu
Göztepe’de sezonun açılışında genç futbolcusu Halil’le bir taraftarının ...
 
Galatasaray’ın İzmir geleneği: Bu kez rakip Malaga
Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, geçen yıl olduğu gibi ...
Flaş! Fenerbahçe’nin rakibi belli oldu
CAS'tan gelen haberle Avrupa yolu açılan Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi ...
Galatasaray'a Tahkim’den ‘AB’ şoku
TFF Tahkim Kurulu, Galatasaray’ın AB pasaportu taşıyan oyuncularının yerli ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva