HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Temmuz 2011 Çarşamba - 17:34

Başkanlar Hareketi’ne takviye güç!

Gizli toplantılarla gündeme gelen belediye başkanlarına yeni isimler de katıldı. Sekiz olan sayının 14’e çıktığı öne sürülürken, sayının artabileceği konuşuluyor.

Başkanlar Hareketi’ne takviye güç!

Can Özlü/Egedesonsöz - Kendi aralarında yaptıkları gizli toplantılar ile Büyükşehir bürokrasisi ve CHP’nin İzmir siyaseti üzerinde etkili olma mücadelesi veren ilçe belediye başkanları, güç kazandı. Çiçekliköy zirvesinde 8 kişi ile başladıkları yolculukta ivme kazanan başkanlara yeni isimler de katılınca sayı şimdilik 14’e yükseldi. İlerleyen süreçte bu sayının daha da artabileceği belirtildi.
 
Çiçekliköy’deki ilk zirveye Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün katılmıştı. Başkanlar, bu hafta Menderes’te yapılması planlanan yeni toplantıyı da katılımın az olması nedeniyle ertelemişti.
 
Süreci değerlendiren başkanlar, haftayı boş geçmedi. Yapılan ikili görüşmeler sonunda Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un da başkanların oluşumu içinde yer alacağı ve bundan sonraki toplantılara katılacağı öne sürüldü. Tunç Soyer ve Turgut Oğuz, henüz böyle bir teklif almadıklarını, gelişmeleri basından takip ettiklerini söyledi. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’nun ise toplantılara katılım göstereceği ileri sürüldü.
 
Kadrosunu güçlendiren ilçe belediye başkanları hafta başında bir kez daha toplanacak. Yeni başkanların katılımı ile karar alma mekanizması da daha hızlı işleyecek. Hafta başındaki toplantıda, gelinen nokta itibari ile rapor hazırlaması beklenen başkanlar, ilçelere yönelik hizmetler konusunda da yeni kararlar alacak.
 
HÜSNÜ KAYA ELEŞTİRİSİ
Buca- Mar Genel Müdürü Hüsnü Kaya’nın, İlçe Belediye Başkanları ile birlikte, tüm toplantılarda yer alması da dikkat çekerken, bazı belediye başkanlarının “Temsilin, başkanlar düzeyinde gerçekleştiği toplantılarda, şirket müdürlerinin yer alması çok doğru değil” şeklinde yorum yaptığı öğrenildi.

KÖSTEBEK AVI
Başkanların toplantının gizli bölümlerinde gündeme getirdikleri konuların, basında yer alması daha önce sıkıntı yaratmış, bilgi sızdıranın kim olduğu tartışmalara yol açmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, Alanya'daki son Kıyı Ege Belediyeler Birliği Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ilçelerin sıkıntılarına yönelik göndermelerde bulunması, içeride konuşulanların Kocaoğlu'na da sızdırıldığı endişesi yarattı. Adeta "Köstebek avı"na çıkan başkanların, birbirleriyle iletişim kurma konusunda daha dikkatli olma kararı aldığı iddia edildi

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
isimsiz 46 29 Temmuz 2011 Cuma 13:10

ben chp liyim...Ama belediyelerin ve belediyeciliğin siyasallaşmasına dolayısı ile de partizanlaşmasına karşıyım..Çünkü belediyeler icraat , proje ve hizmetin odak noktalarıdır...Hal böyle olunca , belediye yönetiminin , tüm belediye sınırları içinde yaşayan insanları kucaklaması , onlara eşit hizmet götürmesi , adam kayırmaması ve böylelikle de partili partisiz herkesin takdirini alması bence belediyeciliğin gerçekleri olmalıdır...Eskişehir belediyesi örneği bu konuda önemlidir...Zaman içinde küçük bir parti haline gelmiş olan DSP , yıllarca Esk.de belediye seçimlerini , sadece belediye yönetiminin zihniyeti sayesinde kazanmıştır...Bu anlamda , CHP li ve Bucalı olmama rağmen , şu anki Buca belediyesi ve yöneticileri benim bu bakış açımdan çok uzak olduklarından her zaman onları burada eleştireceğim...Keşke bu çizgilerinin dışına çıkıp , yukarıdaki belediyecilik tanımına gelebilecek yönetim tarzlarını gösterebilseler de biz de kendilerini olumlu yönde eleştirsek...Ama bunun asla böyle olmayacağını , çünkü bu belediye yönetiminin hesaplarının farklı olduğunu düşünüyorum...Bu da , en çok partiye zarar vermektedir...CHP şimdiden 2014 te Buca ' yı kaybetmeyi garantiledi , hepimize geçmiş olsun...

Yorumu oyla      17      12  
ceranimo 29 Temmuz 2011 Cuma 12:52

Bir aydan fazla bir zaman oldu. Neden bir yardımlaşma belirtisi , haberi yok.Araç veya personel eksiklikleri mi vardı. tabiki hayır. Bunlar parti içindeki hizipçiler. halkı tereddüte sokmaktan ayrıştırmaktan başka bir işe yaramaz. Chp liler bile bu konuda bölündü ise partiyi bölme amacı taşıyor demek ki. genel merkez el atmalı bu saçma oluşumu engellemeli. Yardımlaşma bir telefon görüşmesi ile de olurdu. İnsanları kandırmasınlar. Hele chp lileri hiç...

Yorumu oyla      15      11  
DEMOKRAT 28 Temmuz 2011 Perşembe 16:31

Gerçek Partili rümuzlu arkadaşım.Bunlara doğruyu ve gelecekte olacakları söylediğinizde,bizleri hemen X partili olarak adlandırıyorlar.Mantık düz mantık olduğu için onları gerçek ve gönülden CHP lilerin eleştiremiyeceğini zannediyorlar.Onlar yanlış yapmazlar,hep haklıdırlar.Eleştirdiğinizde savunmaları hep aynıdır.İşte beklentiniz vardı da havanızı aldınız ondan bize çamur atıyorsunuz gibi abuk sabuk cevaplar yazıyorlar.Bazen düşünüyorumda bunlar gerçek CHP li olamazlar diye.İnsanlar bukadar herşeyi Sabote edebilirmi.Halkta yılgınlık ve ümitsizlik yaratıp milleti akp ye yönlendiriyorlar ve bunu hala anlıyamıyorlar.

Yorumu oyla      19      14  
Gerçek Partili 28 Temmuz 2011 Perşembe 15:50

Mevcut Belediye Başkanlarının hiçbiri koltuklarını hak ederek gelmediklerinden dolayı ve de eski zihniyetin ürünü olduklarından ‘Ben atadım ver takkeyi al küllahı’ zihniyetinin ürünleri olduklarından bunlar asla ve de asla Chp’ ye çalışmazlar,o makamlara da layık değiller.Bir tek İzmir kalmıştı elde bu beceriksizler yüzünden çağdaş kent maalesef ama maalesef bu sefer bağıra bağıra teslim edilecek.Bunların hiçbirinde parti kültürü ve de partili zihniyeti mevcut değil.Ama bir gün gelecek ki kendi evlatları da bunlardan nefret edecekler.Hiç biri sokağa çıkamıyor,hepsi ne oldum delisi,sanki başkanlık koltuklarıyla doğmuşlar.2014 yılında hiçbirinin esemesi okunmıycak.Bir an önce yapılması gereken bunlara parti disiplini çerçevesinde belediyecilikten anlayan kadroları empoze etmek.Gerçi o zamanda gelen kişileri çalıştırmazlar.Çünkü dokusal uyuşmazlık olur.İstediklerini yaptıramayacaklarından dolayı.Bu işide bunlara yaptıracak olan Genel Merkezdir.Aksi taktirde hepsi kendini Kral sanmakta,hepsinin yanında da soytarıları da mevcut.İvedilikle Genel Merkez el atmalı,kulaklarını çekmeli,bunlar partinin üstünde değiller,aksi halde kimse uyumuyor.Üzülerek demokrat,çağdaş,onurlu izmiri bunların eliyle teslim edeceğiz.

Yorumu oyla      19      13  
Hasan Hüseyin 28 Temmuz 2011 Perşembe 14:40

Ağzı olan konuşuyor.Başkanlarımıza nasıl çamur atarız içerisindeler.Biz tüm CHP li başkanlarımızı sonuna kadar destekliyor.Onlara güveniyoruz.

Yorumu oyla      21      16  
bucalı 28 Temmuz 2011 Perşembe 13:01

hüsnü bey o toplantıların çogunda yoktu ki sadece bazı yandaş ınternet haber gazeteleri hüsnü bey de oradaymış gibi haber yapıyorlar...sadece gündem yaratmak için...

Yorumu oyla      22      17  
DEMOKRAT 28 Temmuz 2011 Perşembe 11:28

Dünyada Kendi Partisinden olup,Kendi Partisinin Büyükşehir Belediye Başkanını Eleştirebilen başka bir Parti Varmıdır,çok merak ediyorum.Ortada herhangi bir DÜŞÜNCE bile yok iken,olmayan bir Düşünceyi de taktir etmek ne kadar mantıklıdır,oda ayrı bir konu.Sizleri ne UMUT larla seçmiştik,sizler ile ne güzel Hayallerimiz vardı,maalesef bizleri Hüsrana uğrattınız.Nereden bilirdik ki böyle AMATÖR Olabileceğinizi.

Yorumu oyla      28      18  
aziz tekin 28 Temmuz 2011 Perşembe 10:48

Belediye başkanları bukadar kendi partisi tarafından baskılara rağmen helal olsun gende gık diyen yok. Düşüncelerinden taviz vermemeleri konusunda taktir ediyorum. Aziz Tekin

Yorumu oyla      27      27  
Can Erol 28 Temmuz 2011 Perşembe 10:29

bizler konuştuğumuz zaman partiye zarar veriyor deniyor ömrümüzü verdik bu parti uğruna ülke adına susuyoruz ömrümüz bitiyor halen yanlışlar yapılıyor bu ülke hep kaybetti niye hep sustuk.güveniyorsun birisine .bakıyorsun oda eskisinden daha v......azla tokat atıyor benim çiftcim farklıdır benim esnafım farklıdır benim sokaktaki vatandaşım farklıdır anlamak için bucade oturmak gerekir bu insanlarla yaşamak aynı havayı solumak gerek.kıbrısta tatili bölgelerinde eylenibi sızanı biri nasıl anlıycak parti binasına gidiyorum allahın kulu memleketten bir tek söz eden yok bakıyorsun hepsinin gözü kapıda bir zengin gelsinde kendime iş bulayım hderdindeler.yüz karasını yüzlerine vurduğunda .bakıyorsun hepsi chp kahramanı kesiliyor hepsi siyasi profesör kesiliyorlar .senelerdir bu böyle. gene dostlarımıza anlatıcaz. şu Ercan TATI'dan kurtulana kadar..ne yazıkki yine mecburen iki buçuk yıl bekleyeceyız nerede olduğunu bilmeyecek ALSANCAK KARŞIYAKA sahillerinde Gümüldürde dolaşıp eylenecek gidecek Ercan TATI vatandaşıda derdini anlatacak bir belediye başkanı arayacak ama belediye başkanı halktan kaçan saklananlar uzak duranı eylenen ve iş bir başkasına havale etmekten vaz geçmelidirler iş bitiren,beceren sorun çözen,dert di.nleyen,yara.iyileştiren,vatandaşı sevindiren hizmet yapan ona bir el kadar yakın olan birlenmek böbürlenmek olmuyor vatandaşın nefretini kazanmaktan başka bir işe yaramaıyor,orada.yandaş eş dost ahpap bizimk...i benim adamım her kes birilerini korur olmuşlar bucada proje yok laf dedi kudu çok kimpastayı nasıl götürecek onun hesabın yapıyolar.

Yorumu oyla      18      15  
DEMOKRAT 28 Temmuz 2011 Perşembe 09:28

İlçe Belediyelerin yaptıkları sadece,Park Bahçe Yenilemek,Okulların Boya,Badana İşlerini Yapmak ve Bazen de Kaldırımları Yenilemekten öteye gitmemektedir.Bu Zatı Muhteremler"e Büyükşehir Belediyesi neden zorluk çıkarsınki.Siz iş yapmaya kalktınız yada proje sundunuzda kabulmu edilmedi.Bunları hiç belirtmiyorlar.Halk Belediyelerden Temiz Sokaklar,Sorunsuz Ulaşım ve Alt Yapı istiyor.Bunun dışında uğraştığınız işler sadece göz boyamaya yöneliktir.Yaptığınız etkinlikler Şov"a dönüktür.Hepinizin birleşmesi hiç bir şeyi değiştirmez.Kime ne mesaj yolluyorsunuz bizlerde bilelim.Gezip tozmaktan millet sizi makamınızda bulamıyor artık.Çoğunuz sırf bedava gezmek için Avrupaya,Amerika ya gidiyorsunuz hemde kalabalık bir şekilde.Sonra da ağız birliği etmişçesine,efendim işte çok iyi izlenimler elde ettik,gibi klişe laflarla gezinize Akademik vurgular ekliyorsunuz.Gördüklerinizin 10 da birini bile ilçelerinizde yapmıyorsunuz.En kolay yaptığınız Konser ve Festival düzenlemek.Kimin parasını kimlere peşkeş çekiyorsunuz.Tabii her şeyi kılıfına uydurduğunuz için problem "de çıkmıyor.Bu göreve Talip olduğunuz adaylık dönemlerinizi bir hatırlayın bakalım millete şirin görünmek için ne maskaralıklar yapmıştınız.

Yorumu oyla      27      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DİSK’ten Başkan Tatı’ya “Emek Dostu” plaketi
“Torba Yasa” uygulamasını Buca Belediyesi’nde gerçekleşmeyeceğini açıklayan ...
Çiğli'de Ramazan davulcuları seçildi
Ramazan ayı boyunca sahurda sadece ritimli davul çalan davulcular Çiğli sokaklarında dolaşabilecek.
Gaziemir'den camilere ramazan temizliği
Üç yıldır ilçedeki camilerin temizliğine katkıda bulunan Gaziemir Belediyesi, ...
 
Buca'daki filler yenilendi
Buca’nın simgesi haline gelen Şirinyer’deki fil heykelleri, yenileme çalışmalarının ...
'Bu projelerle yeni bir vizyon kazanacağız'
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, hazırlanan 41 Sosyal Projenin, ...
Mağdur kadına panik kolyesi verilecek
Kemalpaşa Belediyesi, sosyal belediyecilik adına başlattığı uygulamalara bir yenisini daha ekledi.
 
Kutsal mekanlara Belediye eli değiyor
Bornova Belediyesi tarafından ilçede bulunan cami, cem evi ve kiliselerde ...
Konak’ta bu Ramazan nostalji keyfi var
Konak Belediyesi eski Ramazanları günümüze taşıyarak ağustos ayı boyunca ...
Aliağa ve Foça dereleri ıslah ediliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam 16.3 kilometrelik ıslah çalışması ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva