HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Şubat 2010 Perşembe - 00:00

Başkan Tatı yanlış anlaşılmış!

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, JVM şirketinin daveti üzerine İngiltere’’ye yapılan ziyaret sonrasında meclis toplantısında gündeme oturan iddiaları basın önünde cevapladı.  ’

Başkan Tatı yanlış anlaşılmış!


Tatı, şirketin Eskişehir’’de projeler yaptığına dair ifadesini ’“Projelerde Murat Diren imzası var. O da şuan JVM adına çalışıyor’” diyerek düzeltti.
 
Yusuf Kırbiç/Egedesonsöz ’– Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, İngiltere gezisi arifesi ve sonrası JVM şirketi üzerine söylemleri ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyüklerşen’’in kendisini kontrpiyede bırakan açıklamaları üzerine basın karşısına geçti.
 
Başkan Ercan Tatı toplantıya Eskişehir’’de kendisini bilgilendiren ve JVM’’nin temsilcisi olan Murat Diren’’i de davet etti.
 
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’’in, ’‘Ercan Tatı’’yı tanımıyorum’’ söyleminde bulunduğu yönündeki söylentileri asılsız olarak niteleyen Tatı, son yapılan meclis toplantısında, kendisini meclis üyeleri ile karşı karşıya getiren İngiltere gezisi ile ilgili iddialara da yanıt verdi.
 
Tatı, mecliste sarf ettiği bazı sözlerin yanlış anlaşılmış olabileceğini, Eskişehir’’de proje üreten şirketin JVM olmadığını, oradaki projelere katkı koyan yöneticilerin şimdi bu firmada görev yaptığını söylemeye çalıştığını belirtti. 

BÜYÜKERŞEN’’İ 16 YILDIR TANIRIM!
Eskişehir’’e gitmediği, Yılmaz Büyükerşen ile görüşmediği yönündeki iddialara da açıklık getiren Tatı, ’“Benim Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’’i tanımadığımı söylüyorlar. Kendisini 15-16 yıldır tanırım. Erşen’’den hiçbir şekilde proje talebim olmamıştır. Biz projelere maddi kaynak arıyoruz. Gittiğimiz yerlerde sokaklara, kaldırımlara bakıyoruz. Eskişehir’’den yaptığım ziyaret ile ilgili resmi belgeyi utanarak istedim. Benim gitmediğimi söyleyenler yanılıyorlar. Yaptığım ziyaretin belgelerine kadar açıklamama neden olanları kınıyorum. Bunlara da inanmıyorlarsa belgelerin asıllarını oradan alabilirler’” dedi.
 

 
Eskişehir’’e ziyaretinin belgeli olarak ta basın önüne sunan Tatı, Büyükerşen imzalı ziyaret belgesini gözler önüne serdi.
 
’“YANLIŞ ANLAŞILDIM’”
Tutanaklarda yer alan JVM firmasının Eskişehir’’de iş yaptığına yönelik sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getiren Ercan Tatı, Buca’’ya yatırım yapacaklarını ve Eskişehir’’i örnek alınabileceğini söyledi.

Tatı, ’“Yaptığımız araştırmada şu anda JVM firması ile bağlantısı olan Murat Diren’’e ulaştık. Toplantıda sanki JVM firması Eskişehir’’de iş yapmış gibi algılandı. Burada bir yanlış anlaşılma var. Firma değil, firmanın ortağı olan kişi çalışma yaptı. Tüm sorun buradan kaynaklanıyor’” dedi.


DİREN: BÜYÜKERŞEN’’İN SAĞ KOLU GİBİYİM

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’’nde görev alıp almadığı tartışma konusu olan, JVM şirketi proje ortaklarından Murat Diren de Eskişehir’’de üç yıl görev yaptığını, bu süre zarfında Yılmaz Büyükerşen’’in ’“sağ kolu’” gibi çalıştığını söyledi.
 
Porsuk Çayı’’nın rehabilitasyon çalışmaları da dahil olmak üzere, 20’’ye yakın proje ürettiğini bunlardan yüzde 70’’inin kabul gördüğünü belirten Diren ’“Hem İstanbul ve Eskişehir’’de alt yapı prıjelerinin hazırlanmasında görev yaptım. Yılmaz Büyükerşen’’in makam arabasında sol arka koltukta hep ben oturdum. Tüm planların koordinatörü olarak görev yaptım. Sayın Büyükerşen’’in beni tanımıyormuş gibi ifade vermesi üzücü. Benim uygulama yapmadığım da basında yer almış. Evet, ben uygulama yapan değil, uygulanan projeyi hazırlayan koordinatörüm’” dedi.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çöp alanı için 11 yıldır imza bekliyor!
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü 11 yıl önce Türkönü köyünde alan tahsis ...
Başkan hasta hasta ’‘geçmiş olsun’’a gitti’…
Başkan Kocaoğlu yarın akşama kadar raporlu olmasına rağmen bu sabah erken ...
Konak’’ta belediye-emniyet el ele
Başkan Tartan, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından İl Emniyet Müdürlüğü'ne ...
 
İZSU Buca Mezarlığı’’nı kurtardı!
Su taşkınında Yeni Buca Mezarlığı’’na anında müdahale eden ekipler, çalışmalarını ...
İyilik neferleri iş başında
Bayrağı eşi Başkan Şenol’’dan devralan Birsen Şenol’’un başkanlığındaki ...
Karşıyaka Belediyesi EMITT’’de’…
Karşıyaka Belediyesi, ikinci kez Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve ...
 
Başkan Solak’’tan Prof. Dr. Sabah’’a teşekkür
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Çiğli'deki engellileri genç diş ...
Başkan Oğuz’’dan 5 milyonluk kömür vurgunu iddiası!
Geçen dönem gündeme gelen ancak belgeleri kamuoyuna açıklanmayan "kömür" ...
3. İzmir Projesi tamamen iptal
Kimilerinin Manhattan gibi olacak dediği kimilerinin de Çin Seddi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva