HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Eylül 2023 Pazartesi - 09:16

Başkan Selvitopu'ndan seçim yorumu: İttifaksız da kazanırız!

Son günlerde siyasetin gündeminde yer alan ‘ittifak’ konusunda değerlendirme yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Ben Karabağlar'da ittifaksız da olsa seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Yeter ki sağlıklı ve disiplinli bir çalışma yapılsın. Ancak ittifaklar olursa tabii ki iyi olur. Daha fazla güçle seçime girmiş oluruz. Bunu partimizin genel merkezi değerlendirecektir. Bunlar kongre süreci tamamlandıktan sonra netleşecektir. İttifak olmayacakmış gibi bizim seçimlere hazırlık yapmamız gerekir. Önce kendi gücümüze güvenmek zorundayız” dedi

Başkan Selvitopu ndan seçim yorumu: İttifaksız da kazanırız!

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Selvitopu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Belediye olarak çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Selvitopu, “Belediye çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Asfalt çalışmalarında yoğun bir hız var. Programdan sonra Üçkuyular Mahallemize gideceğim. Orda asfalt çalışmaları yapılıyor. Tüm mahallelerde çalışmalarımız devam ediyor. Tümü bizim kendi imalatımız. Eğer gerektiği gibi çalışırsanız piyasadan ucuza getirebilirsiniz. Mevcut tesisimiz vardı bunu revize ettik ve doğalgaza bağladık. Petrol ve mazottan ayırdık. Böyle yapmamız ile maliyetimiz düştü. Bütçemizde de ciddi oranda düşüş yaşandı. 2 yıldır fiilen tüm Karabağlar’da her sokakta yapıyoruz. Büyükşehir'den hiçbir destek almıyoruz, asfalt konusunda herhangi bir ihtiyacımız yok. Biz yapabildiğimiz ölçüde büyükşehir ilçe diye bakmıyoruz. Sorun olan yer varsa biz gerekirli işlemi yapıyoruz. Vatandaş da zaten ayrım olarak bakmıyor. İlk olarak fatura bize kesiliyor vatandaş tarafından” diye konuştu.



KENDİ GÜCÜMÜZE GÜVENMEK ZORUNDAYIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘yerelde tek başımıza gireceğiz’ sözleri sonrası başlayan ‘ittifaksız seçim’ yorumlarını değerlendiren Selvitopu, “İttifak olmadan da seçime girdim, ittifakla da seçime girdim... 2014 seçimlerde ittifaksız seçime girdim. Tabloya baktığımızda 2011 seçimlerine oranla biz 2’nci parti konumuna düşmüştük ve 11 bin oy farkı vardır AK parti ile. Biz geriden geldik. Biz çalışmalarımıza yoğunlaştık, 2014'de seçimi 12 bin oyla farkla kazandık. 2019'a geldiğimizde İYİ Parti ile ittifakımız vardı yüzde 54 civarı 34 bin oy farklı ile seçimi kazandık. Ben Karabağlar'da ittifaksız da olsa seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Yeter ki sağlıklı ve disiplinli bir çalışma yapılsın. Ancak ittifaklar olursa tabii ki iyi olur. Daha fazla güçle seçime girmiş oluruz. Bunu partimizin genel merkezi değerlendirecektir. Bunlar kongre süreci tamamlandıktan sonra netleşecektir. İttifak olmayacakmış gibi bizim seçimlere hazırlık yapmamız gerekir. Önce kendi gücümüze  güvenmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

İzmir Karabağlar Belediyesi 91. İEF'de

BİRÇOK KONUDA TASARRUF YAPIYORUZ
İzmir Enternasyonal Fuarı’na bu yıl katılamadıklarını dile getiren Selvitopu, “Bu yıl biz katılamıyoruz. Maliyeti yüksek stantların. Biz bütçeye baktık, teklif de geldi. Ancak bütçe imkanlarımız dardı. Bu tür benzer birçok konuda tasarruf yapıyoruz. Maliyetler çok yüksekti. Bütçemize dikkat ediyoruz” diye konuştu. 

GELMEZSE PEŞİNE DÜŞERİZ
Özellikle CHP’li belediyelerin İller Bankası ve Belediyeler Birliği gibi kurumlara yönelik eleştirilerinde haklı olduklarını belirten Selvitopu, “Belediye başkanlarımız haklı. Pay gönderilmek zorunda. Kimse bağış yapmıyor. Gelmezse peşine düşer alırız onu. Ancak İller Bankası bize şunu sağlamıyor; projeler ile ilgi  destek verilmesi  için başvuru yapıyoruz. 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum bir iki projeye destek verildi onun haricinde hiçbir projeye destek alamadık. İller Bankası niye var? Belediyelere destek vermek için... Ekonomi o kadar bozuk ki. Bankalara borcumuz yok, kredi çekmek istiyoruz bankalar kredi veremiyor. Bu yerel yönetimleri zorluyor. Bu sıkıntıları tüm belediyeler çekiyor. İktidar belediyeleri ile farklılık ne? Onlara baksa kaynaklardan destek oluyorlar. İzmir’de iktidarda olan belediyelere bakarsanız hangi kaynakları kullandıklarına bakarsanız bunu herkes görür” dedi.

 
DEÜ’lü profesöre ABD'den liderlik ödülü!
 
Yerlikaya: Gençlerimizi zehirleyenlere göz açtırmayacağız
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yılmaz 4 Eylül 2023 Pazartesi 14:55

Karabaglar içler acısı bunu söylemek Bi haber olduğundur maalesef 30 senedir izmir yokuş aşağı gidiyor berbat yönetimler yerel başkanlar da dahil izmirin karabaglarin bu hali sizin eserinizle beceriksizlik abideleri konuşuyor oy cepte nasi olsa

Yorumu oyla      2      5  
İZMİRLİ 4 Eylül 2023 Pazartesi 12:09

SENİ SEVİYORUZ BAŞKANIM ..DÜRÜST BAŞKAN ÇALIŞMALARINIDA TAKİP EDİYORUZ CPK ĞÜZEL İŞLERE İMZA ATIYORSUN

Yorumu oyla      6      7  
PARTİLİ 4 Eylül 2023 Pazartesi 12:08

BENCE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLCAK ADAMSIN

Yorumu oyla      6      7  
karabaglar halkı 4 Eylül 2023 Pazartesi 12:07

BAŞKANIM SENİN GİBİ DÜZGÜN CALIŞAN İŞ YAPAN BİR ADAM YOK RÜZGAR KAYADAN SADECE TOZ ALIR BİR DÖNEM DAHA KARABAGLARDA SENİNLE ÇALIŞMANIN GURURUNU YAŞAYACAGIZ İNŞALLAH ..

Yorumu oyla      6      7  
vatandasa cevap 4 Eylül 2023 Pazartesi 11:45

her secım donemı aynı muhabbetı yapmaktan bıkmadınız oy vermeyecegız dersınız her zaman rekor oyla secılır gecın artık bunları

Yorumu oyla      4      4  
Vatandaş 4 Eylül 2023 Pazartesi 10:37

Evet sizin kalabalık belediye kadrosu oy verirse seçim kazanırsınız, seçmen ve parti üyeleri oy vermeyi düşünmüyor çünkü aynı çıkar gurbu belediyeyi işgal etmiş durumdadır,

Yorumu oyla      8      8  
Yusuf 4 Eylül 2023 Pazartesi 10:15

Yusuf, Yusuf, Yusuf, Yusuf. Son 7 ayın makamının tadını çıkartmaya çalış.

Yorumu oyla      10      8  
tuna 4 Eylül 2023 Pazartesi 10:05

muhittin kazanırsın ittifaksız esegın semerını koltuga koysanız kazanırsınız ızmırde lakin icraat yok

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den Filenin Sultanları'na tebrik mesaj: Umutlarımızı büyüten bir zafer
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilk kez Avrupa Şampiyonu ...
Aydınlılar tek yürek olup şampiyonu destekledi
“Filenin Sultanları” Belçika’nın Brüksel kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda ...
İZSU standına İEF’de büyük ilgi!
92. İzmir Enternasyonal Fuarı “Gençlik: Bugünün öncüsü” temasıyla 1 Eylül’de ...
 
Beydağ'da Gece Yolcuları coşkusu
Beydağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünde müzik grubu ...
Ödemiş’te kurtuluşun 101. yılı coşkusu
Kuvayı Milliye’nin temellerini işgale karşı İlkkurşun Direnişi ile atan ...
Menemen'de Murat Boz rüzgarı!
Menemen Belediyesi, Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlediği ...
 
Filenin Sultanları için Gündoğdu’da dev ekran!
A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın bu akşam Sırbistan’la oynayacağı Avrupa ...
Bayraklı'dan festivale davet!
Bayraklı Belediyesi, bu yıl ikincisi düzenlenecek Uluslararası Homeros ...
Karşıyaka 7'den 77'ye kurslarda buluştu!
Sosyal belediyecilik anlayışıyla toplumun tüm kesimlerine yönelik hizmetlerini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva