HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2024 Çarşamba - 18:00

Başkan Oran adaylık için pimi çekti... Çeşme'den ültimatom!

Aday gösterilmemesi sonrası Çeşme Meydanı'nda miting düzenleyen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Çeşme için benimle birlikte her yolda yürümeye var mısınız? Hiçbir şey yapamıyorsanız bile hodri meydan, ön seçime gidelim! 2600 üyeden 2 binden az oy alan Ekrem Oran'ın adaylığını da kabul etmeyin! Büyük Çeşme hayalimiz için hangi koşulda nerede olursa olsun birlikte hareket etmeye var mısınız?Baba ocağımızın sesimizi duyacağını umuyoruz. Eğer duymazsa Çeşme için yola devam etmeye var mısınız? Lütfen bizi baba ocağımızdan ayırmayın, 6 okumuzdan ayrılmak zorunda bırakmayın" ifadelerini kullandı.

Başkan Oran adaylık için pimi çekti... Çeşme den ültimatom!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi’nde geçtiğimiz günlerde açıklanan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye adayları sonrası kritik gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Mevcut belediye başkanlarında büyük oranda revizyona gitme kararı alan CHP Genel Merkezi’nde, yeniden aday gösterilmeyen isimler isyan bayrağını açmış durumda. Bu kapsamda yeniden aday gösterilmeyen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Meydanı’nda miting düzenledi.

Yoğun katılım ile gerçekleştirilen mitingte CHP Genel Merkezi tarafından aday gösterilen Lal Denizli'yi 'ithal aday istemiyoruz' diye protesto eden Oran, genel merkeze istifa resti çekti.

AYIRMADAN HİZMET YAPTIK 
Sözlerine dedesinden CHP'li olduğunu belirterek başlayan Oran, "Yanlış hesap Bağdat'tan döner diyerek bugün buradayız. Bu kavga, bu çağrı Ekrem Oran’ın çağrısı değil, bu kavga, çağrı benim büyük Çeşme ailemin çağrısı. Mesele sadece sizin Eko’nuzun meselesi değil. Çeşme vesayeti, ipoteği, emanetçi başkanı kabul eder mi! Çeşme’nin geleceği, Çeşme Belediyesi’nin yönetimi, Çeşmelilere rağmen burada olan binlere rağmen belirlenebilir mi? Hiçbir adayı küçümsemiyoruz. Kimsenin karşısında değiliz. Biz 5 kişi Çeşme’de başvurduk. 5 kişiyi de tek tek aradım. Onlardan herhangi biri bugün aday ilan edilmiş olsaydı, bana Muhittin Dalgıç’ın yaptığını asla yapmayacak, onlarla sokak sokak, kahve kahve 6 oklu bayrağı dalgalandırmak için çalışacaktım. Ben İsmet Paşa’nın 2 dönem milletvekilliğini yapmış CHP’nin öz evladı Ekrem Oran’ım. Sizlerin oylarıyla 10 sene belediye meclis üyeliği, 5 sene gururla ilçe başkanlığınızı yaptım. 5 senede Çeşmeyi sizlerle birlikte baş olmadan, yoldaş olarak 'sen ben yok biz varız' diyerek hep beraber yönettik.  Bunu yaparken ilhamımı Cumhuriyetimizin ve CHP’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldım.  Bir an olsun onun ilke ve devrimlerinden ayrılmadan,  sonsuza kadar mücadele ettik. 2019 seçimlerinde dedim ki sen ben yok, biz varız. Biz işte böyle hep birlikte güzeliz.  Hepimiz bir bütünüz ve çeşme ailesiyiz. Yeryüzündeki cennet Çeşme'de yaşayan herkesin işini ve alanını büyütmek için çalıştık. Kimseye sen şuralısın, sen buralısın demedik. Kapıdan içeri giren tüm vatandaşlara elimizden geleni kanunlar çerçevesinde yaptık. Sen oy verdin, vermedin demedik. 9 milimlik kurşunlar benim Çeşme Belediyesi'nin ve Çeşmelilerin çıkarını koruduğum için zarf içinde bana geldi. Bir kez bile korkmadık, namluların üstüne yürüdük" dedi.

İşçi ücretlerine yapılan zammı da açıklayan Oran, "Çeşme’de en düşük ücreti bugünden itibaren 30 bin TL yapıyoruz. Aynı şekil yükselişi de Çeştur çalışanlarına yapıyorum. Çeşmede bizim kahrımızı çeken emekçilerimiz ezdirmem, ezdirmeyeceğim" diye konuştu. 

ÇEŞME İTHAL ADAY İSTEMİYOR
Diğer aday adaylarına da çağrıda bulunduğunu belirten Oran, "Siz beni tanıyorsunuz, siz Eko’nuzu tanıyorsunuz! Buradan sesleniyorum sayın Genel Merkez, yanlıştan dönün. Bu bir yanlıştır. Genç hanımefendiye karşı bir lafımız yok. Ancak 5 aday varken, Çeşme'nin 25 mahallesinden 15'ini ezbere sayamayacak Çeşme'yi tanımayan, Çeşmelinin tanımadığı adayı kabul etmemiz mümkün mü? İthal aday istemiyoruz! 4 yılımızın yarısı pandemi ve ekonomik krizlerle geçti. Birlikte Çeşme'de görülmemiş hizmetlere imza attık ve atmaya da devam edeceğiz. En umutsuz anlarımızda, karamsar günlerimizde mavi gözlü Selanik'te doğan liderimizin izinde yürümeye devam edeceğiz. Benim yolum Çeşme'ye hizmetin yolu. Benimle bu yolda yürümeye var mısınız? Bugüne kadar 1 kere bile ben böyle yapacağım demedim. Benim çıkarım bunu gerektiriyor demedim. Çeşmelilerin çıkarı için mücadele ettim ve etmeye devam edeceğim. Buraya gelmeden Çeşme'mizden aday olan tüm aday adaylarını buraya çağırdım. Gelin beraber isyan edelim, ithal adaya karşı birlikte isyan edelim dedim. Çok geç olmadan genel merkezin bu yoldan dönmesini isteyelim. Çünkü Çeşme ithal adayı istemiyor" dedi.

NEREDE OLURSA OLSUN BİRLİKTE MÜCADELE ETMEYE VAR MISINIZ?
Üstü kapalı şekilde 'başka partiden adaylık' çağrısında bulunan Oran, "Burada her partiden vatandaşım var. Benim burada Çeşme ailem var. Çeşme aileme rağmen ithal adayı kabul etmiyoruz. Bu hizmet yolculuğu yarım kalmasın, bu şarkı yarım kalmasın diyorsanız, alınması gereken bir karar varsa bu kararı yine sizlerle birlikte alacağız. Çeşme için benimle birlikte her yolda yürümeye var mısınız? Hiçbir şey yapamıyorsanız bile hodri meydan, ön seçime gidelim! 2600 üyeden 2 bin den az oy alan Ekrem Oran'ın adaylığını da kabul etmeyin! Büyük Çeşme hayalimiz için hangi koşulda nerede olursa olsun birlikte hareket etmeye var mısınız?Baba ocağımızın sesimizi duyacağını inanıyoruz. Eğer duymazsa Çeşme için yola devam etmeye var mısınız? Lütfen bizi baba ocağımızdan ayırmayın, 6 okumuzdan ayrılmak zorunda bırakmayın unutmayın Oran'ın Arnavut inadı var. Sevdası Çeşme için hiçbir şeyden vazgeçmeyecek. Eskilerde MHP eski ilçe başkanı benim için demiş ki 2020-2021 yılında 210 milyon TL Sayıştay raporunda zimmet var. Be şerefsiz, be yalancı! Asla böyle bir şey yok! Herkes bilsin bu şarkı burada bitmez! Biz kazanacağız. Gözünüz kulağınız burada olsun. Sosyal medyadan Eko’yu takip edin. Ankara Ankara duy sesimizi, bu yükselen Çeşme’nin ayak sesleri!" diye konuştu.

Aday gösterilen Lal Denizli’ye seslenen Oran “15 arabayla Çeşme’ye gelip kalabalıktan korkup ilçe başkanlığı ziyaretini iptal edenlere sesleniyorum. Sevgili Lal Denizli kardeşim. İstanbul’da doğmuş büyümüş kardeşim, gel benim yaptığım gibi benim geçtiğim yollardan geç. Gel bizim meclis üyemiz ol, sen de öğren meclis üyeliğini” dedi.

 
Türkiye, iki yılda 1 milyar dolarlık kahve içti
 
Uluslararası Adalet Divanı'dan 'Rusya' kararı!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fuat 1 Şubat 2024 Perşembe 14:35

Bu koltuk işgali nedir dublo ekrem bırak yapamıyorsun bu işi cesmeli mağdur edildi imar yok altyapı yol temizlik yok turuzim berbat hala daha başkan olcam diye diretmek şaka gibi

Yorumu oyla      1      1  
oy verici 1 Şubat 2024 Perşembe 11:49

Herkes kendi penceresinden haklı ancak atlanan bir şey var hep. Ekremin performansı nasıldı? hep belediyeyi kazanmak, aman parti 1. olsun derdinde herkes ama çeşme halkı geçen 5 seneden memnun kaldı mı, Ekremin perfomansı iyi mi, belediyecilik anlamında bişey kattı mı kimse bunu konuşmuyor nedense. işin Lal'inde veya Ekrem'inde değilim vatandaş halk ne gördü veya görecek onun derdine düşün bir kere de ya

Yorumu oyla      1      1  
Doğrucu Davut. 1 Şubat 2024 Perşembe 11:13

Bence Uluslararası adalet divanına gitmelisin. Orada ara hakkını.

Yorumu oyla      1      1  
baran 1 Şubat 2024 Perşembe 11:12

Şu çirkinliğe bakar mısınız?

Yorumu oyla      1      1  
1 Şubat 2024 Perşembe 04:52

Az bilmiş, akp aday gösterse gidip oy verirsin. Gençlik kolları başkanı kaç yaşındaki vekil seçtiniz?

Yorumu oyla      2      2  
Çiğli gençleri 31 Ocak 2024 Çarşamba 23:35

Helal Eko başkana. Özgür Özel İzmir''e hiç hakim değilsin. 15 ilçeyi zor alırız.

Yorumu oyla      8      7  
Reha Kurt 31 Ocak 2024 Çarşamba 22:27

Sn.Ekrem Oran adayımdır…

Yorumu oyla      4      9  
0rhan Tungaç 31 Ocak 2024 Çarşamba 21:17

Seçim kazanma olasılığı sıfır - rakamla -0 olan partiler var ya, hani % 0.1, %0.8, %1.3 gibi oranlarla anılan, işte bu partilerin ne işe yaradığını sorar durur halkımız. Yanıtını canlı canlı göreceğiz önümüzdeki haftalarda. Pazar kuruldu. Küskünlerin, kızgınların rağbet ettiği pazar kuruldu. Hayırlı alışverişler.

Yorumu oyla      7      2  
çeşmeli... 31 Ocak 2024 Çarşamba 20:58

Ekrem bey hodri meydan bağımsız olun görelim... zaten çeşmeye başkan lazım değil kendi kendini yöneten bir ilçe...

Yorumu oyla      16      2  
İz 31 Ocak 2024 Çarşamba 20:20

SHOWMAN EKREM ORAN SHOW unu yapmasaydı zaten yadırgardım. Oranın bütün yaptığı show du zaten.

Yorumu oyla      16      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İYİ Parti afişleri sökülüyor' iddiasına CHP'den yanıt!
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ...
Konak adayı Mutlu partililerle buluştu: İzmir’in kalbinde tarih yazacağız!
CHP Konak İlçe binası önünde partililerle bir araya gelen Konak Belediye ...
AK Parti adayı Dağ’dan kan bağışı çağrısı!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Bayraklı Kızılay ...
 
Araştırmacı Yaldız’dan CHP İzmir adayları için değerlendirme: Ödül de var ceza da!
Gazeteci, Araştırmacı ve Bir TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, CHP Genel Başkanı ...
Eski başkan rest çekti, Balcı’ya kapıları kapadı: Acilen istifa edin!
Karaburun Belediye eski Başkanı Serdar Yasa, ilçeye başkan adayı yapılan ...
BAL-GÖÇ Başkanı bağımsız aday
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı ...
 
'2 milyon insanın ölüme terk edilmesine sessiz kalamayız'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "2 milyon insanın bombardıman altında açlık ...
DEVA Partisi İzmir’de 18 adayını açıkladı
DEVA Partisi üçüncüsünü düzenlediği tanıtım toplantısında İzmir’de belediye ...
CHP adayı Tugay süreci yorumladı: Parti içerisinde olumlu havayı yakaladık!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay aday belirleme ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva