HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Temmuz 2023 Çarşamba - 18:19

Başkan Kılıç'tan İller Bankası'na 'ödenek' tepkisi: Geçen yılın altında kaldı!

Buca Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis 1'inci oturumu gerçekleştirildi. Meclise Buca Belediyesi çalışmaları ve iller Bankası'ndan gelen ödenek damga vurdu. İller Bankasına tepki gösteren Başkan Kılıç, "İller Bankası'ndan gelen payımız bir önceki senelere göre daha düşük" dedi.

Başkan Kılıç tan İller Bankası na  ödenek  tepkisi: Geçen yılın altında kaldı!

Ahmet Can KARATAŞ/EGEDESONSÖZ- Buca Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Oturumu belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın yönetiminde gerçekleşen oturumda ilçe adına önemli kararlar alındı.

İYİ PARTİ'Lİ MECLİS ÜYESİ PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ!
Meclis başlamadan önce Başkanlık Divanından yapılan bilgilendirmede, İYİ Parti'nin Buca Belediye Meclis Üyesi Mehmet İnan Gülçek, gördüğü lüzum üzerine İYİ Parti Meclis Üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. İstifa sonrasında ise Buca Meclis Üyeliği görevine Bağımsız üye olarak devam edeceği belirtildi. 

AK PARTİLİ SELVİ'DEN BAŞKAN KILIÇ'A TAVSİYE
AK Partili meclis üyesi Burçin Kevser Sevil, Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın yapmış olduğu instagram paylaşımı üzerinden eleştirdi. AK Partili Sevil, "İnstagram hesabınızdan ufak bir paylaşım yaptınız. Siz sorun ben cevaplım diye, Meclisin görevinde olmayan yönetimle ilgili olan konular ile ilgili... Yaklaşık 24 saat kalan bir paylaşımda toplam 5 soru paylaştınız. 2022 yılı nüfus sayısına göre 521 bin olan nüfusun ilçe belediye başkanımıza gelen hepi topu 6 soru yoktur diye düşünüyorum. Gelen 6 sorunun da olumlu olması çok mümkün değildir diye düşünüyorum. Bence siz soru cevap gibi bir başlıkla vatandaşların nabzını yoklamak yerine projeleri paylaştığınız, paylaşımların yorumlarına bakarsanız daha sağlıklı bir şekilde sorunları görürsünüz. Gelen yorumların, genel olarak yüzde 60'ı sivrisinek ve ilaçlama ile ilgili diğer yorumlarda temizlik çöp koku ve parklarla alakalı yatırımlar. Benim tavsiyem gönderi altı yorumlarınıza bakın ve sorunları görün. Ve belki bir gün çözüm üretirsiniz. Sosyal medyada dolaşan anket sonucu vardı. Bu ankete göre, 10 ilçe belediye başkanları sırasında 5'inci sırada Erhan Kılıç 6'ncı sırada ise Utku Gümrükçü var. Bu sonuçlar Buca da yaşayanları bırakın, Buca'nın trafiğinden geçenler için dahi inandırıcı değil. Başlığa bakınca bunu düşündüm belediye başkalarının iyi insan olması konusunda bir değerlendirme varsa bu iyi olabilir ama hizmetler yönünden yapılırsa bu sonuca bakılırsa iyi olduğunu düşünmeyelim. Biz bu anketten sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan araştırmaya bakalım. Konak Belediyesi 1'inci sırada bu sıralamada beni Buca Belediyesi ilgilendiriyor. Buca genelde 92'inci olmuş, İzmir'de ise 12'nci sırada" ifadelerini kullandı.  

BAŞKAN KILIÇ: YILLARDIR KONAK HEP İLK SIRADA!
AK Partili Burçin Kevser Sevil'e cevap veren Başkan Erhan Kılıç, "Bu yaklaşık olarak yapıldığından beri her zaman Konak hep ilk sırada. Oradaki yaşayan vatandaşların konut fiyatları, toplanan vergilere kadar ortalaması alınarak gelişmiştir deniliyor. Türkiye'nin en büyük, en gelişmiş ilçesi Şişli Belediyesi gözüküyor. Sosyal yardım verilmesi orada olumlu bir gösterge değil" dedi. 

BUCA BELEDİYESİ BANA HİZMET ETMEK İÇİN NE KADAR PARA HARCIYOR?
Yeniden söz alan AK Partili Selvi sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Tane, tane değişkenler var. Yaşam kalitesi kişi başına düşen yardım tutanağı, belediye gideri de önemli. Buca Belediyesi benim için ne kadar kişi başı gider çıkarıyor cebinden? Ben neden bu sonuç var diye bunu size sormuyorum ama bu yukarıdaki anketin karşılığında sonuç iyi değil diyorum. Belediyeyi ilgilendiren çok şey var. Biz dönüp dolaşıp aynı şeyleri tekrarlıyoruz. İlçenin hak ettiği hizmetleri belediyeden alamıyoruz"

HERŞEY PARA İLE OLUYOR!
AK Partili Burçin Kevser Sevil'den sonra tekrar söz alan Başkan Erhan Kılıç belediye hizmet işlerinde her şeyin para ile olduğunu belirtirken şu cümleleri kullandı:

"Biz de çalışma yapalım her şey para ile oluyor. Bizim İller Bankası'ndan gelen payımız bir önceki senelere göre daha düşük. Mart-mayıs arası kesintisiz dönemdi. Sadece olağan, belediyeler birliği payı kesiliyor. Eğer kesinti yapsalardı belediyelerin birçoğunu kapatmak zorunda kalırlardı. Bir yıl sonraki bütçe nasıl yapılır? Hükümet Eylül- Ekim ayında yeniden değerleme oranı açıklar bizde bunu baz alarak bir hesap çıkarırız. Bırakın o miktarda artmayı geçen yıl aldığımız pay kadar bile yatmadı bize. Gerçek sorun bu, bir şey yapmak istediğin zaman her şey para ile oluyor. Borç stoğumuzu yapılandırmalarımız ile birlikte 112 milyon bankaya faiz borcu kaldı. Piyasa borcu da hemen hemen bitti. Sürekli geldiğimizden beri kesintiler ile kamu borcumuz bile bitti sayılır. Geçen ay bizden 20 milyondan fazla kesinti oldu. İnstagramdaki hikaye işe samimi bir şekilde demo alışmaydı. Bunu bundan sonra tekrar yapacağım. Demo çalışmasıydı samimice söylüyorum. Ancak bunu sürekli hale getireceğiz. Sorular oluyor. Buca'da nüfus olarak 700 binlere yaklaşıyoruz. Buca'da yaşıyosa kaydını Buca'ya alsın çalışmasını yapmayı düşünüyoruz. Çok uzun süredir plansız yapılan işlemlerle dolu belediye. Bir çırpıda düzelmesi çok zor problemler var. İmar planında park olarak görülen mülkiyet sorunu olmasaydın neresi varsa her yeri park yaptık. Bu elimizdeki planlar bunlarda 30 yıl önce 50-60 bin kişi düşünülerek yapılmış planlar. Planlama çok önemlidir. İlerleyen aşamalarda gelecek yıllarda bu sorunlar da hallolmuş olacak. Depreme gerçeği var bu gerçek ile birlikte yenilenme yeniden başlayacak. Geniş bulvarlar bol otoparklar, bol geniş yeşil alanlar ile birlikte gelecek kentimizi tasarlayacağız  Bu sivrisinek ve haşere ile mücadele Büyükşehir belediyemiz ile organize bir şekilde çalışıyoruz. Yakında sonuç alacağız.

52 AYDA BUCA'YA NE YAPTINIZ?
Buca Belediyesi'nin asfalt sorununa değinen AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, "Soyut şeylerden değil de somut şeylerden konuşmak gerekir. Sayın Bşakanım 52 ayı doldurdunuz.6 aylık süreciniz var. Buca'ya biz ne yaptık. 52 ay geçti. Buca'nın yolları aynı yol, köstebek yuvası asfaltlama yok. Yollara bakınca içim cızlıyor. Sanayiye gidiyorum araçlarda ne alt takım kaldı ne sustası kaldı.Vatandaşlarımız gerçekten Buca Belediyesi'ni mahkemeye verse bu yollardan dolayı davayı kazanır. Gelirken projelerinizden birisi Çamkule ile Otokent arasını bağlantı yapacaktınız. 52 ay geçti hiçbir icraat yok. Seçim zamanı istediğin gibi konuşun vaatler verin kazanınca hiç birini yapmayın. Hastanemiz açıldı bu hastanenin etrafında trafik yoğunluğu var. Şehitler parkını boşalttık. Yolu açamadık. İlla büyük bir facia olması mı gerekiyor. Sitenin karşısının açılması gerekir. Belediye Başkanımızın bir girişim yok. İlle bir trafik kazası olacakta yollar öyle açılacak. Kırklar köyündeki 5 vatandaşımız öldü içimiz acıdı. İlla biri ölünce mi yolları açacaksınız. Bu yollara bir çözüm bulmalıyız. Makamlar gelip geçici önemli olan hizmet" dedi.

O YOLU DA AÇACAĞIZ
Asfalt için çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kılıç,"Buca Belediyesi olarak tam ideal noktada mıyız değiliz. Birçok  cadde ve sokak var. Bunu  Büyükşehir belediyemiz ile yavaş yavaş yapıyoruz, halledeceğiz inşallah. Otokent yolu bizimde çok istediğimiz bir yol Büyükşehirde şuan, hastane yolunu da biz trafiğe açılacak hale getirdik. Orada ki anıtımızın yerini değiştirdik UKOME'den bir cevap gelmediği için biz trafiğe direk açamıyoruz. Geldiğinde o yolu da açacağız" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Buca Belediyesi yarın gerçekleştirilecek olan meclis toplantısında 490 milyon TL'lik ek bütçe talebinde bulunacak. 

 
Davutoğlu'ndan Akşener'e 'Hayırlı olsun' ziyareti
 
Büyükşehir ihaleye çıktı... Karaburun'a Şeyh Bedreddin heykeli!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz Akademisi’nin yol haritası belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İzmir Akdeniz ...
İzmir Metro'da adım adım anlaşmaya!
İzmir Metro’da devam eden TİS sürecinde bugün işçi ve işveren tarafları ...
İzmir’le Latin Amerika arasında bağlar güçleniyor
Venezuela’nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, İzmir Büyükşehir ...
 
Büyükşehir'deki 'sayı krizi'nde karar... AK Parti'ye mahkemeden ret!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 16 Eylül 2022 tarihli oturumunda ...
Torbalı'da Madımak katliamı unutulmadı!
Türkiye tarihinin kanlı lekesi olan, 2 Temmuz Sivas Madımak Katliamı’nda ...
İZTAŞIT Ödemiş Kaymakçı’da yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Seferihisar’da hayata geçirdiği İZTAŞIT ...
 
İZSU yargıya taşımıştı… İzmir’in suyunu kurtaran karar!
İzmir’in içme suyu kaynakları arasında yer alan Tahtalı Barajı koruma ...
Çeşme'de yaz okuluna büyük ilgi!
Çeşme Belediyespor Yaz Spor Okulları büyük bir coşkuyla başladı. 17 branşta, ...
Konak’ın müzelerine yoğun ilgi
Konak Belediyesi’nin kent kültürüne önemli katkı sunan Ümran Baradan Oyun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva