HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ekim 2013 Pazartesi - 09:23

Başkan’dan Ege Mahallesine bir ziyaret üç müjde

Kahramanlar bölgesinde Roman vatandaşların yoğun olarak oturduğu Ege Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, defalarca kırılan üstgeçit asansörünü bu kez çelik konstrüksiyondan yapacaklarını söyledi. Başkan ayrıca, kentsel dönüşüm çalışmalarında kısa sürede hızlı mesafe aldıklarını ve Akıncılar Karayolu Altgeçidi’ni yüzde 90 oranında tamamladıklarını açıkladı.

Başkan’dan Ege Mahallesine bir ziyaret üç müjde

İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiği Ege Mahallesi’nde “çifte müjde” verdi. Kahramanlar ile Ege Mahallesi’ni birbirine bağlayan Akıncılar Mahallesi yaya üstgeçitinde kapalı asansörlerin yenileneceğini ve çelik konstrüksiyondan üretilen, paslanmaz çelik saç kaplı kapılarla değiştirilerek hızla servise alınacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Asansörün yeniden kırıldığını haberini alınca, ilgili arkadaşları arayıp sordum. Gelen bilgi beni çok üzdü. 62 üst geçidimizde 78 kez asansör kapı panel camı kırılmış, sayısız elektronik ve mekanik asansör parçası zarar görmüş. Artık buna bir son verelim, İzmirliler olarak İzmir’in malına sahip çıkalım. Bitsin artık bu vandalizm” dedi.
 
Defalarca onarılmasına rağmen kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zarar gören asansörlerin yenilenmesi için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacaklarını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Asansör kapıları bu kez çelik konstrüksiyondan oluşacak. Paslanmaz çelik saç kaplı kapılarla değiştirilecek ve hızla servise alınacak” şeklinde konuştu.


 
ÖRNEK DÖNÜŞÜM OLACAK
Ege Mahallesi ziyareti sırasında vatandaşların kentsel dönüşüm ile ilgili sorularını da yanıtlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi: “7 hektarlık alanda yerinde dönüşüm için çalışıyoruz. Önce mevcut durum tespiti yaptık.  591 yapının ölçümünü tamamladık. Tapu bilgilerini alarak veri tabanını oluşturduk. Bu arada imar planı, mimari proje ve kentsel tasarım projeleri için hizmet alımını da gerçekleştirdik. Bu çalışmalar, oluşturulan danışma kurulu gözetiminde sürdürülüyor ve tamamlanma aşamasına gelindi. Ege Mahallesi’nin örnek bir yerleşim merkezi olması için elimizden geldiğince ve süratle çalışıyoruz.”
 
Başkan Kocaoğlu, mahalle turunun ardından, yapım çalışmaları süren Akıncılar Karayolu Altgeçidi’nde de incelemelerde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, yağmur suyu drenaj çalışmalarının devam ettiği alt geçidin yüzde 90 oranında tamamlandığı müjdesini de verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
reD 29 Ekim 2013 Salı 02:10

alt üst geçit + tüm otobüslere + duraklara gizli kameralar lazım.. bazı insan olmayan türler.. asansörleri parçalıyorlar.. otobüslere yazılar yazıp kirip döküyorlar.. nafiz gürman,yamanlar gibi yerlerde her zaman duraklar parçalanıyor.. bu tür zihniyet olan bölgelere yapmıyacaksın arkadaş..

Yorumu oyla      12      5  
miisafiir 28 Ekim 2013 Pazartesi 15:02

alt ve üst geçitlere acilen kamera takılıp 24 saat izlenmeli.ülkü sinemasının önüne yapılan kemer alt geçidi mandalina kabuğu ve sigara dolmuş.atmayın kardeşim şunları.bu kadar ... olunmaz ki.atana basacaksın cezayı.başka türlü adam olmaz bunlar.konak meydanı kül tablosuna dönmüş.yiyen-içen yere atıyor sonra belediye süpürsün.başka?

Yorumu oyla      19      5  
28 Ekim 2013 Pazartesi 13:50

ihsan alyanak seçim kazanacağım diye anadolu dan izmir e kamyon kamyon insan taşıyan,heryere gecekondu yapılmasına sebep olan eski belediye başkanı değil mi?

Yorumu oyla      19      7  
işçi 28 Ekim 2013 Pazartesi 13:29

BAŞKANIM BİR MÜJDEDE ÇALIŞANLARA VER...MEZARLIKLAR VE ÇEVRE SAĞLIK DAİRE BAŞKANLIĞINI DENETLE

Yorumu oyla      15      6  
miisafiir 28 Ekim 2013 Pazartesi 12:57

12.16 ege mahallesinde apartman blokları var da biz mi görmüyoruz.adamlar şimdi eski gecekonduları yıkıp modern apartman ve çevre düzenlemesi yapacaklar.mecbur mu?hayır.bedava kim kime iş yapıyor bu devirde.asansör olayını okumadın galiba.78 kez asansörlere zarar verilmiş.tamir etmesin mi?üs-alt geçitlere emniyetin tedbir alması lazım.saat kulesinin çeşmeleri çalınır nerede belediye.asayişi ne zamandan beri belediye sağlıyor.

Yorumu oyla      19      5  
MUSTAFA KEMAL ALBAYRAK 28 Ekim 2013 Pazartesi 12:16

MÜJDE ÖYLEMİ BU MAHALLEYE TAM 40 YIL ÖNCE NUR İÇİNDE YATSIN İHSAN ALYANAK YÜZLERCE KONUT YAPTI İZMİR MERKEZDE İLK DÜNYADA İLK ŞEHİR MERKEZİNDE APARTMAN BLOKLAR ŞİMDİ ŞİMDİ ASANSÖR TAMİRİ ONARIMINI LÜTÜF İHSAN MÜJDE OLAARK GÖRÜLÜYOR

Yorumu oyla      15      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğretmenlerin gözünden BELGEM
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, BELGEM’in öğretmenleri ...
Aliağa 29 Ekim'i kutlamaya başladı
Cumhuriyetin kuruluşunun 90.yılı, İzmir’in Aliağa ilçesinde minik öğrencilerin ...
İzmir’e 2 müjde birden: 2 büyük projenin önü açıldı
Kıyı Tasarım Projesi’nde iki bölümün imar onayı tamam! Tramvay projesi için kredi zamanı…
 
İzmir ulaşımında bir engel daha kalktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, engelli dostu uygulamalarına ...
Türk ve Alman gençler Seferihisar'da buluştu
Seferihisar Belediyesi'nin yaklaşık üç yıldır kardeş belediye olarak belirlediği ...
Karşıyaka 3 gün boyunca 'kırmızı-beyaz'a boyanacak
Karşıyaka Cumhuriyet’in 90. Yılında, önce 1000 kişi ile “Efelenecek”. ...
 
Brezilya'dan İzmir'e: Hem uzağız hem de yakın
Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Antonio Luis Espinola Salgado, İzmir Büyükşehir ...
Bornova 29 Ekim coşkusunu Duman'la kutlayacak
Cumhuriyet Bayramı Bornova’da ünlü rock grubu Duman ile kutlanacak. Bornova ...
Başkan’dan haftasonu mesaisine tarih molası
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bütünşehir Yasası ile ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva