HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ağustos 2009 Pazartesi - 00:00

Başkan, ‘Ragıp Paşa’yı’ inceledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Körfez’deki su sirkikasyonunu sınırlayan Ragıp Paşa Dalyan’ında bir dizi incemelede bulundu. ’

Başkan, ‘Ragıp Paşa’yı’ inceledi



 
İZMİR - Başkan Aziz Kocaoğlu, Körfez’deki su sirkülasyonunu sınırlayan Ragıp Paşa Dalyanı’nda incelemelerde bulundu. Uydudan alınan Körfez haritası ve fotoğraflar eşliğinde bilgi alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Dalyan’ın olduğu bölgede uygun bir derinlikte sirkülasyon kanalı yapacağız. Bu sayede hem suyun kalitesinin hem de biyolojik çeşitliliğin artırılmasını hedefliyoruz” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Körfezi ve Ragıp Paşa Dalyanı’nda incelemelerde bulunarak Körfez’de su sirkülasyonu sağlayacak yeni proje hakkında bilgi aldı.  Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü ile imzalanan protokol kapsamında İzmir Körfezi’nin tüm özelliklerinin ortaya konacağını ve ardından hazırlanacak projeye göre yapılacak kanal ile İç Körfez ile Dış Körfez arasındaki su sirkülasyonunun sağlanacağını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Bu araştırma, İzmir’e can veren Körfez ve Liman hayatını devam ettirmek için bugüne kadar yapılmış en detaylı çalışma olacak. Hem Liman arkasının derinleştirilmesi ve geliştirilmesi hem de İç ve Orta Körfez’deki yeterli sirkülasyonun sağlanabilmesi ve belki de denize girilmesinin sağlanması için bir kanal açacağız. Üniversitemiz ile birlikte Körfez’i adeta yeniden yaratmak için yola çıktık” diye konuştu.
 
İZSU Genel Müdürü Ahmet Alparslan ve Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Faruk İşgenç ile birlikte hem Körfez’de hem de Ragıp Paşa Dalyanı’nda incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalışmaların tamamlanmasının ardından Körfez’deki su sirkülasyonunu sağlayacaklarını söyledi.

En detaylı çalışma
 
Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi tarafından başlatılan inceleme çalışmalarının önemine değinen Başkan Kocaoğlu, protokol kapsamında, İzmir Körfezi’nin tüm özelliklerinin ortaya konacağını ve Körfez’deki aktif fayların da belirleneceğini ifade etti. Çalışmaların Körfez’in farklı bölgelerinde yapılacağını ve numuneler alınacağını belirten Başkan Kocaoğlu, “Yenikale önlerinden denizin iç körfezine akıntı girişi var. Bu akıntı Ragıp Paşa Dalyanı’nın oradan çıkamadığı, yeterli sirkülasyon olmadığı için tam temizlik sağlanamıyor. Orada uygun bir derinlikte sirkülasyon kanalı yapacağız. Bu sayede hem suyun kalitesinin hem de biyolojik çeşitliliğin artırılmasını hedefliyoruz. Araştırma ile Körfez çevresindeki, deniz kenarındaki ya da deniz üzerindeki tüm verilere sahip olacağımız için, iskele-yat limanı-marina yapmak için en uygun yerleri de tespit edeceğiz. Körfez’in hangi noktasına ne yapılması gerekiyor, bunu da net olarak görmüş olacağız” dedi.
 
Sirkülasyon artacak
 
Dokuz Eylül Üniversites, Deniz Bilimleri Enstitüsü ile yapılan protokol çerçevesinde, İzmir Körfezi’nin akıntı sistemi ile sismik ve batimetrik (derinlik) özellikler ortaya çıkarılacak. Körfez’in ayrıca derinlik haritası ile jeolojik ve deniz tabanı morfolojisi de ölçülerek aktif tektonik özellikleri saptanacak, sıcak su çıkışları belirlenecek. Akıntı modelinin oluşmasının ardından derinleştirme, kanal açma ve batık gemilerin çıkarılması gibi uygulamalarla İç Körfez ile Dış Körfez arasındaki sirkülasyon artırılacak. Çalışmalar yaklaşık 12 ay sürecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in yarısı 4 gün susuz!
İZSU Tahtalı Barajı’ndaki onarım nedeniyle kentin büyük bölümüne ...
İZSU’nun önceliği Körfez
İZSU Genel Müdürlüğü, gerçekleştirilen plan ve yatırımların odak noktasında ...
Konak-Giresun yardım hattı
İlçe belediyesi Giresun’da yaşanan sel felaketi mağdurlarına ulaştırılmak ...
 
Tartan’dan ruhsat uyarısı
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, iş yeri ruhsatı alacak vatandaşların ...
Karşıyaka’da stratejik mesai
İlçe Belediyesi personeline stratejik eğitim programı veriyor. Program ...
Aliağa konseyine ‘güç’ geldi!
İlçenin kent konseyi başkanlığına Sedat Güç seçildi. ’
 
Uluslar arası gençlik kampı sona erdi
Aliağa’da 8 ülkeden 20 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ...
Ödemiş’e Saracoğlu büstü
İlçenin Ulus Meydanı’na koyulacak Şükrü Saracoğlu büstü tamamlandı. ’
Aliağa’da sahte müfettiş uyarısı
ALTO Başkanı Saka, son dönemde kendilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva