HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ekim 2013 Cuma - 12:44

Bardakçı'dan Büyükşehir'e jet yanıt: İpe un seriyorlar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerilime neden olan okul servislerinin kaldırılması tartışması sürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin “sorumluluk bizim değil, sizin” diyerek gündeme getirdiği konuda Milli Eğitim’den yanıt geldi. İzmir İl Müdürü Vefa Bardakçı, “Yasal olarak, belediye ve kooperatiflerin taşıma yaptığı yere servis koyamıyoruz. Belediye ulaşım saatlerinde düzenleme yapsa sorunun yüzde 90’ı çözülür. İpe un seriyorlar” dedi.

Bardakçı dan Büyükşehir e jet yanıt: İpe un seriyorlar!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Bütünşehir Yasası nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanının 2014 Mart seçimlerinden sonra il sınırı haline gelmesinin ardından başlayan süreç devam ediyor. Belediyenin yerel seçimleri beklemeden başta altyapı hizmetleri olmak üzere ulaşım, otobüs ve yollarda yaptığı çalışmalar ise sürüyor. 2013-2014 eğitim öğretim yılı başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yasayı gerekçe göstererek okullardaki servis taşımacılığının bir bölümünü iptal etmesi krize neden oldu. Milli Eğitim’in belediyenin otobüs hizmeti verdiği, kooperatifler aracılığıyla taşıma yapılan ilçe ve eski beldeler başta olmak üzere köy statüsünden mahalleye geçen yerlerdeki taşımalı sistemi iptal etmesi belediyenin tepkisini çekmişti. Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada “Köylerinde okul bulunmayan öğrencilerin merkezi ilköğretim okullarına taşınmasını esas alan Taşımalı Eğitim modelinde, ulaşım hizmetinin sağlanması Milli Eğitim müdürlüklerinin görevidir. Yapılan değerlendirmelerle hedef gösteriliyoruz” ifadelerine yer verilmişti.

ESHOT'TAN ÇOK SERT 'TAŞIMALI EĞİTİM' AÇIKLAMASI

HER GÜN 28 BİN ÖĞRENCİ TAŞINIYOR
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında krize neden olan taşımalı eğitim iptalinin ardından yeni bir açıklama geldi. Milli Eğitim, yasa ile köy statüsünden mahalleye çevrilen, belediyenin ve kooperatiflerin taşıma yaptığı yere yönetmelik ve kanunlar gereği hizmet veremeyeceklerini ifade etti. Egedesonsöz’e konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, “Yeni Bütünşehir Kanunu’na göre köyler mahalle oldu. Buralara hizmet vermemiz imkansız. Yasal düzenleme olmadığı için bunu yapamıyoruz. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı bir yönetmelik üzerinde çalışma yapıyor. Bu yönetmelik taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilerin durumları ile ilgili. Bizim hizmet götüremediğimiz yer belediyenin otobüs seferi yaptığı ve taşıma kooperatiflerinin araçlarının çalıştığı yerler. Yoksa diğer yerlerde sıkıntı yok” dedi. Bardakçı, şu anda 28 bin öğrenciyi her gün taşımalı sistemle okullarına götürüp getirdiklerini de sözlerine ekledi.

BELEDİYE SAATLERİ AYARLASIN
Bardakçı, özellikle ailelerden ve velilerden taşıma sisteminin saatleri konusunda şikayet aldıklarını söyledi. Bardakçı, “Maddi durumu olmayan öğrencilerimize kaymakamlıklar vasıtasıyla zaten yardım yapıyoruz. Ailelerine aylık olarak periyodik şekilde bir yardım gidiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs hizmeti verdiği yerlerde saat sorunu var. Veliler de en çok bundan şikayetçi. Örneğin bir yerde otobüs saat sabah 09:00’da kalkıyor. İyi de bu öğrencilerin saat 08:00’de derste olması lazım. Biz, ‘saatleri biraz geri çekin’ dedik ama dinletemedik. Milli Eğitim Müdürlüğü  olarak belediyeye yazdığımız yazıya gelen cevapta  ‘saat ve tarifelerimiz internet sitemizde mevcuttur’ yazıyordu.  Yani her şey bu kadar. Sorunun çözülmesine yardımcı olmak başka, meseleye gözlerinizi kapatmak başka bir şeydir. Büyükşehir Belediyesi ve ulaşım hizmetini veren kuruluşun yetkilileri oturup otobüs saatlerini sabah öğrencilerin okula gideceği, akşam da çıkacağı zamana göre ayarlasa bu meselenin yüzde 90’ı çözülmüş olur. Ama yapmıyorlar” dedi.

SORUN KALICI DEĞİL GEÇİCİ
Belediyenin yaptığı açıklamadaki “hedef gösteriliyoruz” sözlerine katılmadığını da ifade eden Bardakçı, kimseyi hedef göstermediklerini, kurumları sorumlu olmaya davet ettiklerini dile getirdi. Bardakçı, “Belediyenin otobüs seferi koyduğu yerlerde sadece ilk günler birinci sınıfa başlayan çocuklarımız sıkıntı çeker. Zaten onların da yanında mutlaka velisi, yakını bulunuyor. Bir süre sonra aynı otobüste büyükler ve üst sınıftakilerle gitmeye başlarlar. Bunda bir problem olmaz.  Bugün okullarına giden öğrencilerimiz kendi başına hafta sonu ya da okul saatinin dışında dolmuşa, otobüse, şehir içindeki ulaşım araçlarına binmiyorlar mı? Bunu hemen hemen hepsi yapıyor. Belediye yaptığı açıklamalar ile ipe un seriyor. Böyle şey olmaz.  Yerel seçimlerden sonra belediyelerin yetkileri ve sorumlulukları tam olarak oturacağı için sadece geçiş sürecinde problem yaşanıyor. Aslında 3-5 ay sonra bir problem kalmayacak. Herkesin biraz daha hassasiyet gösterip öğrencilerin mağdur olmaması yönünde çalışması gerekir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SERDAR 18 Ekim 2013 Cuma 23:52

taşımalı eğitim belediyenin değil meb in fantazisi...okulları kapat 60 aylık çocuğuda belediye otobüsüyle yolla. sanki otobüs durağı okulun dibinde...yazıktır yapmayın..etmeyin..

Yorumu oyla      15      5  
vatandas 18 Ekim 2013 Cuma 21:13

o zaman dolmus ları da kaldırsınlar trafıgı felc edıyolar aynı sekılde beledıye soforlerıne daha duzgun sekılde arac kullanmayı ogretebılırler ızmır trafıgı dolmus ve beledıye otobuslerınden az cekmıyo

Yorumu oyla      14      5  
Sinan ÖZTAN 18 Ekim 2013 Cuma 18:28

Asıl ipe un seren Sayın Bardakçı, İyide kent içindeki servisler neyin nesi.

Yorumu oyla      28      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornovalılar’a ayrıcalıklı sağlık hizmeti
Bornova Belediyesi Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi, her yaştan binlerce ...
Hasanağa sağlıklı yaşamın yeni mabedi oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden düzenleyerek Bucalıların hizmetine ...
Fatima ile Selçuk kardeş şehir oluyor
Portekiz Ankara Büyükelçisi Jorge Cabral ve Portekiz İzmir Fahri Konsolosu ...
 
Bornova'dan üniversitelilere eşya desteği
Üniversiteler açıldı, Bornova Belediyesi’nin Eşya Bankası’na olan talepler ...
Büyükşehir suya ve ulaşıma zam yapacak mı?
İZSU'nun içme suyuna öngördüğü yüzde 5'lik zam, Kocaoğlu'nun talimatıyla ...
Aliağalı çocuklara bayram hediyesi Sinan Amca'dan
Aliağa Belediyesi’nin güz dönemi kültür sanat etkinlikleri tiyatrolarla ...
 
İzmir onların 'totem'ini yemeyi seçti!
Türkiye’de dünyaya gelen ilk fil olma özelliğini taşıyan İzmir, çocuklara ...
ESHOT'tan çok sert 'Taşımalı eğitim' açıklaması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, ulaşım hizmeti verdiği ...
Başkan Solak yaşlıları yalnız bırakmadı
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak bu bayram da yaşlıları unutmadı. Başkan ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva