HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ekim 2013 Cuma - 09:37

Hasanağa sağlıklı yaşamın yeni mabedi oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden düzenleyerek Bucalıların hizmetine sunduğu Hasanağa Bahçesi, adeta cennetten bir köşeye dönüştü. İçinde tartan pist, basket sahaları, tenis kortu, kaykay pisti ve çocuk trafik oyun alanı oluşturulan bahçedeki asırlık ağaçların gölgesi, sağlıklı yaşam için spor yapanların yeni gözdesi oldu.

Hasanağa sağlıklı yaşamın yeni mabedi oldu!

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından modern bir anlayışla yeniden düzenlenen Hasanağa Bahçesi, Bucalılardan tam not aldı. Uzun süren yenileme çalışmalarının ardından adeta bir spor kompleksine dönüşen bahçede yürüyüş ve egzersiz yapmak için buluşan bölge sakinleri, “Beklediğimize değdi. İlçemiz eski haliyle kıyaslanmayacak kadar güzel bir tesis kazandı” diye konuştu.  

Bucalıların nefes aldığı simge mekanlardan biri olan Hasanağa Bahçesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, toplam 96 dönümlük alanda doğal doku korunarak yenileme çalışması yapıldı. Bahçedeki asırlık ağaçların arasında gezinti ve dinlenme alanları yeniden düzenlendi. 1400 metrelik tartan pist, 1000 metrelik bisiklet yolu, 2 adet basketbol sahası, tenis kortu, duvar tenis kortu, kaykay pisti ve tuvalet binası yapıldı. Ayrıca 50 araçlık açık otopark, 2 adet çocuk oyun alanı ile çocuk bisiklet ve küçük araba pisti oluşturuldu. Düzenlemede engellilerin kullanımı da göz önüne alındı. Toplam maliyeti yaklaşık 5,5 milyon TL’yi bulan çalışmalar kapsamında Hasanağa Bahçesi, yeni şehir mobilyaları ile süslendi, vatandaşların geceleri de huzur içinde kullanabilmeleri için dekoratif bir anlayışla yeniden ışıklandırıldı.
 


Herkes memnun
Yeni görünümüyle büyük beğeni toplayan Hasanağa Bahçesi, her gün sabahın ilk ışıklarından itibaren sağlıklı yaşam için yürüyüş ve egzersiz yapan Bucalıların akınına uğruyor. Tartan pist ve bisiklet pistinde ter atanlar ve parka yerleştirilen kondisyon aletlerini kullananlarla Hasanağa Bahçesi bir spor kompleksini andırıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bahçedeki düzenlemeler nedeniyle teşekkür eden Bucalılar, yapılanların korunması konusunda ise vatandaşların duyarlılık göstermesini istiyor.
 


Bahçenin tarihçesi
Buca’nın en önemli yeşil alanlarından biri olan Hasanağa Bahçesi’nin, İtalyan asıllı Levanten işadamı Aliotti'nin ölümü üzerine, mülk varisleri tarafından satılığa çıkarıldığı ve 1926 yılında Ödemiş eşrafından Sarıgöllü Hasan Ağa tarafından satın alındığı biliniyor. Hasan Ağa, biri bahçenin kuzey, diğeri güneybatı köşesinde iki konut inşa ettirmiş, esas köşk ile diğer servis lojmanlarını ve bağ köşkünü konut olarak kiraya vermiş. 1930'lu yılların başlarında köşk yanmış. Bahçe ise Hasan Ağa ailesinin mülkiyetinde bulunduğu sürede halka açık tutulmuş, Bucalılar için bir mesire yeri olarak kullanılmış ve Hasan Ağa Bahçesi olarak adlandırılmış. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2003 yılında bahçeyi çevreleyen duvarları yıkarak yeşil dokunun ilçeyle bütünleşmesini sağlamıştı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR VİZYONU 19 Ekim 2013 Cumartesi 08:50

Ne yazık ki belli paradigmaya zihnini haps etmiş insanların düşün dünyası köreliyor. Yaratıcılık yok olma noktasına geliyor. Var olan projeler üzerinden hizmet ediyormuş gibi yapmanın anlamsızlığını dile getirenleri anlamıyorlar. Çok güzel olmuş methiyeleri diz boyu, zaten yeni yapılanın güzel olması doğaldır, tabi ki güzel olacaktır. İzmir'in yeni projelere ihtiyacı var mı yok mu? eskinin üzerinden geç, göz boya, hizmet diye pazarla, mevzu bu, anlayan var mı, yok mu? yok güzel oldu, olmasın mı? dünyanın parası harcanmış güzel olmasın mı? o kadar olacak, olmalı, bizler başka bir şeyi dile getiriyoruz, yeni parkları, yeni rekreasyonları, yeni projeleri dile getiriyoruz. O kadar ideolojiye kendinizi haps etmeyin, dünyayı algılayacak, doğru değerlendirecek açılar bırakmalısınız. Devrimcilik yeniliktir, yeni şeylerdir, çağdaş değerlerdir. Bizler devrimciyiz, statükoyu aşalım...

Yorumu oyla      14      9  
Adem BALCI 19 Ekim 2013 Cumartesi 07:01

SAYIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIM ÇOK GÜZEL VE SEFFAH OLMUŞ SAĞOLUN VAROLUN FEN İŞLERİ DAİRE BAŞKANIM FAZIL BEY VE EKİBİNE DE İŞÇİ ARKADAŞLARIMADA VERMİŞ OLDUKLARI EMEKLERDEN DOLAYISIYLA ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BUCAYA BÜYÜKŞEHİR EL ATMADIĞI MÜDDETÇE BUCADA ADAM GİBİ BİR İŞ YAPILMAZ SAYGILAR

Yorumu oyla      12      10  
Teşekkür 18 Ekim 2013 Cuma 18:28

Hasan Ağa Bahçesini her gün spor amaçlı kullanıyorum.Tartan pisti, Bisiklet yolu,Kay kay pisti,spor alanları, banklar,çimlenen yeni bahçe otomatik sulamaçok modern ve güzel oldu.Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere Emeği geçenlere teşekkür ederim.Bir de eleştirenlere Teşekkür etmeyi de bilin diyorum.

Yorumu oyla      22      11  
ercan35 18 Ekim 2013 Cuma 16:52

eski bozuk yapıları tamir etmek yeniden halkın kullanımına sunmak da suç olmuş.

Yorumu oyla      20      10  
Sadece yapmak yetmez 18 Ekim 2013 Cuma 16:42

Belediyemiz iyi yapmış güzel ama önemli olan orayı o şekilde koruyabilmek için önlem almak..Akşamları ayyaşlar gidip ateş yakıyor orada,1 ay sonra gidin bakın her yer pislik içinde olacak,tıpkı şu an inciraltı kent ormanında olduğu gibi yapmak yetmez aynı zamanda korumakta gerekir boş oturan bir ton memur var 3-4 tanesini buraya bekçi yapın ama işini adam gibi yapsın gerçekten orayı sahiplensin aman bana ne maaşımı alır yan gelir yatarım demesin varmı öyle biri acaba?

Yorumu oyla      23      6  
18 Ekim 2013 Cuma 15:58

dr erdem belediyenin yaptığı rekreasyon alanlarını ya hiç bilmiyorsun ya da iş olsun diye yazıyorsun.11bin hime başvuru olmuş burayı yenileyin diye.yapsa ayrı yapmasa ayrı eleştiriyorsunuz.sanki hükümetin bir faydası var izmire.bir konak tüneli yapalım dediler 4 yıldır bitiremediler.ver evini o zaman yıksınlar yeni meydan açsınlar.sosyal tesis diyorsun tınaztepe ye yapılan tesis ne?uçan yol ne?14 yıldır devlet bucaya ne yapmış?

Yorumu oyla      22      8  
DR ERDEM 18 Ekim 2013 Cuma 15:23

İzmirim ben simli yorumcu halkın dikkatini önemli bir noktaya çekiyor. İzmirin yeni yatırımlara, alanlara ihtiyacı var, ancak maalesef ciddi bir boz-yap süreci yaşanıyor. İzmirin her yerinde eski park, sosyal tesis, kaldırım sökülüyor, bozuluyor tekrar yapılıyor. Eskisi çok mu kötüydü, belki onarımı yapılması gereken yerler olabilir. Yazık ki bozup yeniden yapılıyor. Yeni hizmet alanları, sosyal tesisler yapılması gerekirken bu ne iş, kolay iş, var olan projeyi yenileme işi, yeni bir yer ve proje olması gerekmez mi? Yazık dostlar İzmire çok yazık...

Yorumu oyla      21      15  
18 Ekim 2013 Cuma 13:28

eziklik görmek istiyorsanız 10.58 de ki yorumu okuyun.yazık valla

Yorumu oyla      19      12  
18 Ekim 2013 Cuma 12:30

izmirim ben zavallı kim acaba:))

Yorumu oyla      16      15  
ASLI 18 Ekim 2013 Cuma 12:20

Bucamıza hayırlısı olsun...Teşekkürler.

Yorumu oyla      28      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatima ile Selçuk kardeş şehir oluyor
Portekiz Ankara Büyükelçisi Jorge Cabral ve Portekiz İzmir Fahri Konsolosu ...
Bornova'dan üniversitelilere eşya desteği
Üniversiteler açıldı, Bornova Belediyesi’nin Eşya Bankası’na olan talepler ...
Büyükşehir suya ve ulaşıma zam yapacak mı?
İZSU'nun içme suyuna öngördüğü yüzde 5'lik zam, Kocaoğlu'nun talimatıyla ...
 
Aliağalı çocuklara bayram hediyesi Sinan Amca'dan
Aliağa Belediyesi’nin güz dönemi kültür sanat etkinlikleri tiyatrolarla ...
İzmir onların 'totem'ini yemeyi seçti!
Türkiye’de dünyaya gelen ilk fil olma özelliğini taşıyan İzmir, çocuklara ...
ESHOT'tan çok sert 'Taşımalı eğitim' açıklaması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, ulaşım hizmeti verdiği ...
 
Başkan Solak yaşlıları yalnız bırakmadı
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak bu bayram da yaşlıları unutmadı. Başkan ...
Selçuk tarife fiyatlarını belirledi: Katı atık bedeli müjdesi
Selçuk Belediye Meclisi, 2014 yılında uygulanacak tarife cetvelini belirledi. ...
Bornova enerjisini 'boşa' harcamıyor!
Bornova Belediyesi, uygulamaya koyduğu farklı projeler sayesinde giderlerini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva