HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
28 Aralık 2010 Salı - 00:00

Balçova sanatla ’‘Allianoi yok olmasın!’’ diyor

Termal kenti Balçova, Yortanlı Barajı Gölet Alanı’’nın tam ortasında kalması nedeniyle Allianoi’’nin suya gömülecek olması öncesinde yaşananları protesto eden anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor.’

Balçova sanatla ’‘Allianoi yok olmasın!’’ diyor


Atıkların sanat eserine dönüştürüldüğü 2010’’un son sergisi, Şiir Tiyatrosu Topluluğu’’nun karma bir etkinliği olarak Balçova Belediyesi Kültürevi’’nde yıl sonuna kadar açık kalacak.
İZMİR - Balçova Belediyesi Kültürevi, Şiir Tiyatrosu Topluluğu’’nun sergisine ev sahipliği yapıyor. ’“Neydik, ne olduk? Allianoi Yok Olmasın’” konulu sergide alka gelebilen tüm atıkların sanat eserlerine dönüşmüş halleri sergileniyor.

Zeytin çekirdeğinden bulaşık teline, plastikten kuş pisliğine, eski kumaştan atık kağıda her türlü atık bir resim ya da bir heykel oluyor. Yapılan kazı çalışmaları sonrasında edinilen bulgular çerçevesinde, dünyanın ilk sıcak su tedavi merkezi olarak kabul edilen Allianoi’’nin killi toprakla kaplanması ardından protesto niteliğindeki bu özel sergi, 2010 yılının son günü olan 31 Aralık tarihine kadar Türkiye’’nin en önemli sağlık turizmi ve termal merkezlerinden Balçova’’da İzmirli sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
 Sevil Yalçınduran, Gündüz Badak ve Sema Aslan’’ın ortak projesi olan sergide, ünlü ressamların resimlerinden uyarlamalar, özgün çalışmalar İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
 Emekli Sandığı Narlıdere Dinlenme Evi sakinlerinin onur konuğu olarak katıldığı serginin açılışı mini şiir dinletisine ve çevre duyarlılığı mesajlarının verildiği teatral bir gösterime de ev sahipliği yaptı. Sergi açılışında Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Başkanı Mustafa Moroğlu ve Balçova Belediyesi’’nin Şair Kültür Müdürü Tuğrul Keskin, Şiir Tiyatrosu Topluluğu sanatçılarını yalnız bırakmadı.

 Topluluk adına konuşan Sevil Yalçınduran, sergiyi düzenleme amaçlarının Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’’nin bir dünya değeri olan Allianoi’’ye sahip çıkması konusundaki duyarsızlığını protesto etmek olduğunu söyledi. Yalçınduran, ’“Atıkların geri dönüşümü mümkün olabilir, ancak Allianoi gibi bir tarihi değerin kaybedilmesi ardından geri dönüşümünün imkansız olacağını vurguladı. 
 Mustafa Moroğlu, atıklar kadar hayatın kendisinin de dönüştürülebilir olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, sanatçıları eserleri nedeniyle kutladı. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya adına sanatçılara çiçek takdim eden Balçova Belediyesi Kültür Müdürü Şair Tuğrul Keskin de, Allianoi’’nin sahiplenilmesinin sadece sanatçıların değil her kesimin sorumluluğunda olması gerektiğine dikkat çekti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hediyelik eşya fuarında ’‘Balkan rüzgarı’’
’‘6. Balkanlılar Halka Dansları Festivali’’ için 10 ayrı ülkeden İzmir’’e ...
Konak’’ta yeni yıl coşkusu başladı
Konaklılar yılbaşını Alsancak Vapur İskelesi önünde düzenlenen Grup ...
Karşıyaka’’da kızılderili resitali
’“Alışverişinizi Karşıyaka’’da yapın, karlı çıkın’” kampanyası çerçevesinde ...
 
Peri bacası çöktü!
Dünyanın en önemli yeryüzü şekillerinden biri olarak kabul edilen Nevşehir'deki ...
Bilgilendirme kitapçıkları kadınların hayatını değiştirdi
İzmir'in Bergama ilçe Belediyesinin belde ve köylerde ''Aile ...
İzmir’’in otelleri 2011’’i karşılamaya hazır
İzmir'de oteller ve eğlence yerleri 2011'i evlerinden farklı bir ...
 
Orgeneral Berk Başbakan’’a hakaretten yargılanacak!
Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi, Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla ...
Grup Yorum İzmir’’e geliyor
25.yılını İnönü Stadı’’nda muhteşem bir konserle kutlayan protest halk ...
İzmir Balkan müziğiyle coştu
Büyükşehir Belediyesi tarafından, düzenlenen 6.Bakanlılar Halk Dansları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva