HABERLER>SPOR
11 Ağustos 2013 Pazar - 10:21

Bakan Kılıç’tan tribünlere ‘Gezi’ tehdidi!

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 'Stadyumları şiddetin, siyasi gösterilerin merkezi haline getirenler hukuki bedelini öder' dedi.

Bakan Kılıç’tan tribünlere ‘Gezi’ tehdidi!

İSTANBUL - Süper Lig’in başlamasına sayılı günler kala Gezi Parkı olaylarına değinen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, statlardaki tansiyonun artması halinde bunun bedelini kulüplerin ağır şekilde ödeyeceği uyarısını yaptı.

“Stadyumları şiddetin, siyasi gösterilerin merkezi haline getirenler hukuki bedelini öder” diyen Kılıç, ‘kargaşanın Türk futbolunu, kulüpleri ve yöneticileri bitireceği’ uyarısında bulundu. Suat Kılıç, yasadaki yaptırımların işletileceğini, olaylar bitmedikçe elektronik biletin olacağını ve spor savcısının göz açtırmayacağını öne sürdü.
 
‘STADYUMLAR SİYASET YERİ DEĞİL’
Gezi Parkı olaylarının tribünlere taşınması durumunda sporun ciddi zarar göreceğini ifade etti. Zaman gazetesinden Zekai Özçınar ve İsa Yazar’ın sorularını yanıtlayan Kılıç, “Futbol taraftarı arasına siyasi nifak sokanlar, bedelini öder. Kanunda bedeli neyse... Stadyumlar siyaset yeri değil. Kaldı ki, kulüp başkanı ve yöneticilerinin bilgisi dışında bu tür kitlesel eylemlerin yapılabilmesi mümkün değil. Statlarda güvenliğin sağlanması kulüplerin sorumluluğunda... Çakmak, taş, şişe nasıl girer?” dedi.

‘KULÜPLERİ VE KENDİNİZİ ATEŞE ATMAYIN’
Gezi olaylarının çevreyi unutan bir duyarlılığa dönüştüğünü savunan Spor Bakanı, uyarılarını şöyle sürdürdü: “Taraftar gruplarının arasına birileri sızmak isterlerse burası muz cumhuriyeti değil. 30 senedir terörle mücadele eden bir devletiz. Bir-iki, yaşanır. Üçüncüde kontrol altına alınır. Olayların arkasında kim var, tahrik eden kim, kulüpler nereye kadar içinde? Devlet, 24 saat içinde lamba gibi ortaya koyar. Polisle, yargıyla kimseyi korkutmuyorum ama bir eylem için senelerce men cezası almak, kulübü ve kendini ateşe atmak kimseye bir şey kazandırmaz. İnsanlar çocuklarını maça, cepheye mi korkusuyla gönderir hale gelirse bu durum Türkiye’de futbolu, kulüpleri, yöneticilerini bitirir.”
 
‘SPOR SAVCILARI YERİNDE İZLEYECEK’
Kılıç, Sporda Şiddeti Önleme Yasası’nın tam manasıyla uygulanmamasını sorunun sebepleri arasında gösterdi. Bakan Kılıç, “Tahrikkâr konuşan kulüp başkanı bir yaptırıma maruz kalmayacak mı? Yayınlar, yazılar, kışkırtılan kitleler. Bir sorumluluk oraya çıkmayacak mı?” diye sordu. Spor savcısı, kamera ve elektronik bilet uygulamalarına da değindi. Sporun tepesindeki isim, “Kanunun uygulanacağını herkes bilecek. Temennim can yanmaması ama yanabilir. Uyarıyorum, radar var.” ifadelerini kullanarak ekledi: “Spor savcıları, müsabakaları yerinde izleyecek. Doğrudan görecek. Raporlar, görüntüler önüne gelecek. Kimin hangi koltukta oturduğunun tespiti için elektronik bilet uygulamasına geçiyoruz. Burada bir fişleme yok. Elektronik bilet tribünlerde yaşanan olaylardan çıktı. Olaysız bir sezon geçirebilirsek zannediyorum bir daha konuşulabilir. Elektronik bilet güvenlik, suç işleyeni bulmak ve bir daha stadyuma girmesini engellemek amaçlı.”

‘KİMSE HAYATINI KARARTMASIN’
“Gezi eylemlerini üniversitelerde de deneyebilirler. İstediğimiz, öğrencilerin karşı karşıya gelmemesi. Birisi eğitim almama hakkını kullanmak istiyorsa bahçede oturur, boykot hakkını kullanır. Ama amfide ders yapan öğrencinin hakkını kısıtlamaya kalkarsa devlet gereğini yapar. Eylemciler, eyleme katılmayanların bu hakkını kısıtlayamaz. Çağrım şu: Kimse hayatını karartmasın, geçmişine sabıka kaydı düşürmesin.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Ağustos 2013 Pazar 14:31

Şanzımanı iyice dağıtmış bu"şeddetli konuşan" acemi bakan.Şimdi de diktatörlüğe soyunmuş,tehdir ediyor kendi "halk"ını.Densiz'liğin bu kadarı görülmemiştir.Maçlar başlayınca ve okullar açılınca Halk'ın hükümet aleyhindeki protosto dolu haykırışlarından korkuyorlar.Bırakın be kardeşim;halk içini döksün.Kendileri"camilerde içki içtiler"yalanını söylemişlerdi.

Yorumu oyla      16      6  
baytak 11 Ağustos 2013 Pazar 13:59

o gençler, insanlar ÖZGÜRLÜKLERİ için her bedeli ödemeye hazır. O duvar / o duvarınız, / vız gelir bize vız! / Bizim kuvvetimizdeki hız, ne din adamının dumanlı vaadinden, / ne de bir hülyanın gönlü yakışındandır. O yalnız / tarihin o durdurulmaz akışındandır. / Bize karşı koyanlar, Karşı koymuş demektir: / Maddede hareketin, / yürüyen cemiyetin ezeli kanunlarına. / Sükun yok, hareket var / bugün yarına çıkar yarın bugünü yıkar / ve durmadan akar / akar / akar. Biz bugünün kahramanı, / yarının / münadisiyiz / Biz durmadan akan, / yıkıp yapan / akışın çizgilenmiş sesiyiz. / Biz, / adımlarını tarihin akışına uyduran temelleri çöken emperyalizme vuran, / yarını kuranlarız O duvar, / o duvarınız, / vız gelir bize vız! 1925 - Nazım HİKMET

Yorumu oyla      16      6  
ali çelik 11 Ağustos 2013 Pazar 11:34

genç bakanım ne diyorsa doğrudur

Yorumu oyla      12      13  
ozer 11 Ağustos 2013 Pazar 11:10

çok korkmuş iktidar Tribünlerden. Ama tribünler vatanseverdir. Tribünler talimatla bağırmaz. Adam gibi yönetin ülkeyi tribünlerde tepki vermesin.

Yorumu oyla      23      7  
O.T 11 Ağustos 2013 Pazar 10:44

Eleştiri ve protesto sizin nefesinizi kesiyor, sizde toplumun. Kaç dakikada bir nefes alalım Sayın Bakan?

Yorumu oyla      22      6  
MADALYA 11 Ağustos 2013 Pazar 10:35

SİLAHLI BİR ÖRGÜTTE MUCADELE VERİP **SABIKA**ALANLARIN BAZEN BEYANLARINI OKUYORUM,O SABIKA BENİM MADALYAMDIR DİYE,,HAYAT KARARTMA İLE İLGİSİNİ ÇÖZEMEDİM,BELKİDE BİRAZ**TEHDİT**KOKTUĞU İÇİN...SEVGİLER..

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konaklı Kadınlar destan yazdı: 2-1
Konak Belediyespor UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi Eleme Turu A Grubu’nda ...
Buca’da Kılıç’tan istifa sinyali
PTT 1'inci Lig’de sezonun başlamasına 1 hafta kala ayrılan oyuncuların ...
Kaf-Kaf eldivenlerine güveniyor
Karşıyaka teknik direktörü Sait Karafırtınalar yeni sezonda file bekçileri ...
 
Marsel İlhan finalde, Çağla elendi
İzmir Uluslararası Tenis Eğitim Merkezi'nde (UTEM) devam eden ITF Futures ...
Lawal'dan Karşıyaka'ya kötü haber
Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'nın prensip anlaşmasına ...
Konaklı Kadınlar kritik galibiyet: Hedef gruplara kalmak
UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi ön eleme grubu ilk maçında dün NSA Sofya'yı ...
 
Kaf-Kaf Gurur'la yolları ayırıyor
Karşıyaka, geçen sezon devre arasında Samsunspor'dan dönen 26 yaşındaki ...
Süper Lig'de sezon başlamadan ilk ayrılık
Bursaspor'un Vojvodina'ya elenerek Avrupa kupalarına veda etmesi ardından ...
Takımlarımızın Avrupa’daki rakipleri belli oldu
UEFA Avrupa ve Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakiplerimiz belli ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva