HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2011 Pazartesi - 14:53

Bakan Günay: Bu maaş zammı benim de içimi burktu

Kültür Bakanı Günay, milletvekili emekli maaşlarının artırılmasına ilişkin düzenlemeden, 'içinin burkulduğunu' ifade ederek, ''Bir milletvekilinin, aynı zamanda emekli maaşını kesintisiz almasını, genel uygulamaya aykırı sayarım. Sayın Cumhurbaşkanı, sanıyorum bunu dikkate alacaktır'' dedi.

Bakan Günay: Bu maaş zammı benim de içimi burktu

ANKARA- Milletvekili emekli maaşlarının artırılmasına yönelik düzenlemeye ilişkin sorular üzerine Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Meclisin yaptığı düzenlemelerden, itiraz eden etmeyen herkesin yararlandığını söyledi. Günay, ''Kabul etmiyoruz, asıyorum kesiyorum'' diyenlerin, gayet güzel aldıklarına yönelik geçmişte örneklerin bulunduğunu kaydetti.
 
Günay, bu nedenle karar Meclisten çıktıktan sonra kolaycı kahramanlık yapanlardan olmak istemediğini belirterek, ''Ancak biraz içim burkuldu demezsem, kendime karşı saygısızlık etmiş olurum'' dedi.
 
'BİR MİLLETVEKİLİ KİTLESİ RAHATSIZ OLUYOR'
Uzun yıllar parlamento dışında olduğunu, bir eski milletvekilinin yaşama intibakının çok kolay olmadığını bildiğini dile getiren Günay, bu nedenle eski milletvekilleriyle ilgili düzenlemelerin daha makul bir ölçüde yapılmasını kabul edebileceğini vurguladı. Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Mademki bir emekli çalıştığı zaman ondan kesinti yapılıyor, bir eski milletvekili çalıştığı zaman ondan da kesinti yapılması gerektiğini düşünürüm. Bir eski milletvekili, milletvekiliyken (benim durumunda olanlar) hem milletvekili maaşı hem emekli maaşı alıyorsa, yine emekli maaşından makul kesinti yapılmasını doğru bulurum. Umuyorum ki böyle düzenlemeler yapılacaktır. Bir milletvekilinin, aynı zamanda emekli maaşını kesintisiz almasını, genel uygulamaya aykırı sayarım. Sayın Cumhurbaşkanı, sanıyorum bunu dikkate alacaktır.''
 
Bir milletvekilinin aylık ne kadar harcamasının olduğuna ilişkin soruya Günay, ''Bunları Meclis Başkanı'na sorun. Bundan fazlasını konuştuğunuz zaman genel bir milletvekili kitlesi rahatsız oluyor'' karşılığını verdi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
emel öztürkoğlu 27 Aralık 2011 Salı 23:48

siz aslında sosyal demokratsınız size diyemiyorum içinizmi almıyor zamları cebinizmi delik neden hayır demediniz .aş evlerinin kapısında bir kase çorba bekleyen vatandaşını görmüyormusun.maaşını alma .emekliler yasasına onay ver 3600 günden emekliye 10 tl artış sayın vekilim o da sizin olsun .ben vatandaşı bu duruma getirenleri vicdanınla baş başa kalsın size de helal olsun unutmayın burası izmir bornova

Yorumu oyla      12      6  
27 Aralık 2011 Salı 00:30

sayın bakan siz hiç 700 tl ile bir ay kıra verip 3 çocuk okuttunuzmu hani en az üç çocuk yapın deyen başbakana da bu sorum .ya ya ilaçlarda kesilen katkı payı ağlama sayın bakan bu gün bana yarın sana diycem ama senin emkliligin ölüsüde para diriside ya benim yaşarkenede vitrin seyrettim ölüm yakışıklı olsun hiç deyilse arkamdan yetim hakkı yedi dedirtmedim .ağlıycana tepki ver gerekeni yaptır milletin vekilisin .ama dersen elimden bir şey gelmiyor sanada bu maaşın sana anamın ak südü gibi helal

Yorumu oyla      13      6  
Şakir Turan 26 Aralık 2011 Pazartesi 21:56

Sayın bakanım vermiş olduğunuz hizmetler ülkeye katkınız düşünülünce bu paranın lafı edilmez.Size ananızın sütü gibi helal olsun,ben hakkımı helal ediyorum sizlere.Güle güle harcayın.

Yorumu oyla      13      11  
KAMİLE 26 Aralık 2011 Pazartesi 19:48

YAZIKKK İÇİ BURKULMUŞ, "YAN CEBİME KOY" MANTIĞI ÇALIŞMIŞTIR

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 26 Aralık 2011 Pazartesi 18:08

35 PROJEDEN EN ÖNEMLİSİ BUYDU. BIRAKIN İZMİR KÖY KALSIN. SİZİNLE İFTİAR EDİYOR AKP LİLER. KÖYDES PROJESİ BU, ÖNCE CAN SONRA CANAN. BİZİM İZMİR'E AYIRACAĞINIZ PARALARI, İSTANBUL VE ANKARA YA VERİN. MUHHALEBİCİLER RANT BEKLİYOR. DEĞERLERİ GÖKÇEKLER, KİŞİYE ÖZEL KANUN İSTİYOR. SİZDE 550 YE KIYAK YAPIYORSUNUZ. ÜSTÜNLERİN HUKUKU TIPKI FRANSA ÖRNEĞİ GİBİ. ASLI AÇ YATARKEN VEKİLİ DAHA FAZLA DOYSUN. ZATEN BİZİM KAMU DÜZENİNDE VEKALET VAR. VEKALET VARKEN, ASLINA KİMSE BAKMAZ.

Yorumu oyla      16      6  
yazıklar olsun 26 Aralık 2011 Pazartesi 18:01

bırak bu işlerı sn günay içini burkmuş çok üzülmüş vah vah bırak bu timsah gözyaşlarını sayin bakan şimdi ayda 20.000 tl alaçaksın ya ben ne olaçağım bende 700 tl ye talimat edeçeğım utanın

Yorumu oyla      15      6  
26 Aralık 2011 Pazartesi 15:54

sayın bakan samiyseniz bu yasayı acilen düzeltirsiniz.gerçekten acımasızlık bu.650 tl ye insanlar geçinmeye çalışırken sizin buyaptığınızı millet affetmez.bumu milletin partisiyiz demek

Yorumu oyla      18      6  
emekli vatandaş 26 Aralık 2011 Pazartesi 15:41

hiç içiniz burkmasın timsah gözyaşları dökmeyin sn. bakanım. 930 tl emekli maaşı ile ev kirası verip il dışında çocuk okutan(üstelik devlet yurdu çıkmadı) biz ne yapalım. gelip meclis önünde kendimizi yaksak yeridir. bunu sizin 276 vekiliniz gündeme aldı bir iki muhalefet partili destek verdi. şimdi bu parayı hepiniz afiyetle yiyeceksiniz. bakalım yeni yılda emekliye zam verirken o kendinize bol kepçeniz bizlere ne kadar adil davranıp bütçe hazretlerinden ne pay verecek merakla bekliyoruz. z.z.o

Yorumu oyla      17      6  
Işık Dikicigil 26 Aralık 2011 Pazartesi 15:33

SAHİ BU KADAR ÜZÜLMEYİNDE , ELEKTRİK FATURALARINDAN ALINAN KAÇAK KULLANIM BEDELİ, TRT PAYI GİBİ VERGİLER ÜZERİNE YOĞUNLAŞSANIZ. BAKIN SAĞLIK BAKANIMIZ DA , REÇETELERDE ISRAFI ÖNLEME PAYI ÇIKARDI. İANANIN BAZI İNSANLAR 3-5 LİRAYI DENKLEŞTİRİP DOLMUŞA VERECEĞİNE ÇOCUĞUMA HARÇLIK VEREYİM DİYE DÜŞÜNÜYOR. GERÇEK ISRAF SANIYORUM 550 VEKİLİMİZ. MİLLETİ ENAYİ YERİNE KOYANLAR SONUNA KADAR ISRAF, BAKANIM EMİNİM SİZ MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ, ÖĞRETMENLERE BAŞKA İŞ YAPSINLAR DEDİĞİNDE DE ÜZÜLMÜŞSÜNÜZDÜR.

Yorumu oyla      16      6  
O.T 26 Aralık 2011 Pazartesi 15:33

Konuyu sulandırmışsınız Sayın Bakan.Kesinti dediğiniz bilemediniz 1000 TL. Halkın tepkisi asgari ücretin 30 katını aşan vekil maaşları. Kişi başı milli geliri 50 bin doları aştığı ülkelerle kıyaslama yapıyor Meclis Başkanı ve vekiller. 'İş takibimi yapayım' diyen var içinizde. Emekli, asgari ücretli hırsızlık mı yapsın o mantığa göre. Maaşı yetmeyen memur rüşvet mi alsın? Ne diyorsunuz Sayın Bakan?

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Karabağlar ve Narlıdere'de ipi kimler göğüsledi
Mevcut İlçe Başkanı Kadir Uçar’ın kongreyi kazandığı Karabağlar’da eski ...
Birgül Ayman Güler'den yoğun Aliağa mesaisi
Aliağa’da kurulması planlanan termik santraller CHP kurmaylarını da harekete ...
Meclis tatilde, Moroğlu mesaide
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu bütçe mesaisi ardından, İzmir mesaisine ...
 
CHP'li vekilden Menderes için ilginç iddia
'Menderes CHP'ye katılacaktı' Eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in geçtiğimiz ...
Çıray: 500 metrelik cinayetin sorumlusu kim?
Tiresporlu genç futbolcu Serkan Tuğal’ın maç sırasında hayatını kaybetmesini ...
Bülent Arınç'tan MHP’ye 'kart kurt' yanıtı
Başbakan Yardımcısı Arınç, Meclis’te yaptığı ve BDP’liler tarafından da ...
 
Bakan Zafer Çağlayan: Onlar artık Türk şirketi
Ekonomi bakanı Çağlayan, S. Arabistan’dan seslendi: Türkiye’de faaliyet ...
Babacan: Fransa'da yaşanan akıl tutulması
Başbakan Yardımcısı Babacan, Fransa'da Türkiye aleyhinde yaşanan gelişmeleri ...
'Gece yarısı operasyonuyla zam yapılmaz'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, milletvekili maaşlarına yapılan düzenlemeyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva