HABERLER>GÜNCEL
16 Haziran 2024 Pazar - 23:45

Bakan Fidan'dan dikkat çeken uyarı!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna Barış Konferansı'nda konuşma yaptı. Bakan Fidan, "Bu savaş giderek Rusya ve Ukrayna arasındaki bir savaş olmaktan çıkıyor" diye konuştu.

Bakan Fidan dan dikkat çeken uyarı!

Bakan Fidan, İsviçre'de düzenlenen Ukrayna Barış Konferansı'nda konuştu. Bakan Fidan, iki yılı aşkın bir süredir Ukrayna'nın işgali sonucunda Avrupa'nın ortasında yıkıcı bir savaş yaşandığını belirterek, “Bazı tahminlere göre kayıpların sayısı 500 binden fazla ve savaş şimdiden bir yıpratma savaşına dönüşmüş durumda” dedi.

“BU SAVAŞ GİDEREK RUSYA VE UKRAYNA ARASINDAKİ BİR SAVAŞ OLMAKTAN ÇIKIYOR”
Savaşın her geçen gün daha da kötüleşebileceğini ve söz konusu konferansın zamanlaması daha iyi olamayacağını aktaran Bakan Fidan, “Savaş devam ettikçe iki büyük riskle karşı karşıyayız. Coğrafi olarak bu savaş Ukrayna'nın ötesine geçebilir. Şimdiden toplumlar arasında krizin derinleştiğini ve küresel düzeyde kutuplaşmanın körüklendiğini görüyoruz. Bu savaş giderek Rusya ve Ukrayna arasındaki bir savaş olmaktan çıkıyor. İkinci olarak, bu yıkıcı konvansiyonel savaşın doğasında kitle imha silahlarını içerme riski var. Bugün burada bu iki riskten kaçınmak ve savaşa son vermek için bulunuyoruz” dedi.

Rusya'nın da barış için öne sürdüğü koşullar olduğunu hatırlatan Bakan Fidan, “Bunlar önemli adımlar ve başlangıç için bir umut ışığı. Ancak her iki taraf da diğer tarafın adımlarını daha geniş bir savaş çabasının uzantısı olarak görüyor” dedi.

Söz konusu konferansı tüm umutlar sona ermeden önce son çıkış olarak nitelendiren Bakan Fidan, “Şunu da belirtmeliyim ki bu konferans, çatışmanın diğer tarafı olan Rusya'nın da salonda bulunması halinde daha sonuç odaklı olabilirdi” dedi.

Türkiye'nin diplomasi ve müzakereler yoluyla kapsamlı ve kapsayıcı bir stratejiye duyulan ihtiyacın giderek arttığına inandığını dile getiren Bakan Fidan, “Türkiye diplomatik çabalara aktif olarak katılmaktadır. Mart 2022'deki İstanbul görüşmeleri ve Karadeniz Tahıl Girişimi, diplomasi ve müzakerelerin gerçekten ilerleme sağlayabileceğinin işaretleridir. Türkiye her zaman olduğu gibi süreci kolaylaştırmaya hazırdır. Burada bir hususun altını çizmek isterim. Tahıl girişimini başarılı ve benzersiz kılan kapsayıcı niteliğiydi. Her iki taraf için de öngörülebilirlik sağladı ve deniz ihracatı için seyir güvenliğini temin etti. Bu örnekten öğrenilecek çok şey var. Benzer bir mekanizmayı hayata geçirmeye yönelik son girişimimiz neredeyse olumlu bir sonuç verdi. Daha fazla çaba sarf etmekten çekinmeyeceğiz. Türkiye, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığına olan desteğini kararlılıkla sürdürmektedir. Barış vizyonumuz gerçekçi, kapsayıcı ve pratiktir. Bu amaçla ileriye dönük bir yol oluşturmaya kararlıyız. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da belirttiği gibi barışın kaybedeni olmayacaktır” dedi.

İsviçre'de dün başlayan konferansa 92 ülke ve 57 lider katılırken, Çin, Rusya'nın davet edilmemiş olması nedeniyle konferansa katılmadı.

 
50 bin emekliye maaş şoku!
 
Bayram günü acı haberi geldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
50 bin emekliye maaş şoku!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), usulsüzlük gerekçesiyle 50 bin kişinin maaşının ...
Husiler: Üç gemiyi vurduk
Yemen’deki Husiler, Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde füze ve insansız hava ...
Yumaklı'dan Filistin açıklaması: Olay sadece soykırım değil Anadolu'nun savunması
Bakan İbrahim Yumaklı, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin ...
 
Eylem Tok ve oğlunu bir imza yakalattı!
Firari olan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, Boston'da yakalandı. Yakalanmalarında ...
Karganın yardımına polis yetişti
Yalova'da çatıdan sarkan ipe dolanan karganın yardımına vatandaşların ...
Otobüsün altında kalan motosikletli öldü
Karabük'te otomobile çarpan ve savrularak otobüsün altına giren motosiklet ...
 
Yol yardım aracı beklerken otomobil çarptı: 1 ölü, 4 yaralı
Samsun'da arıza yapan otomobilini emniyet şeridine çeken Atilla Atasoy’a, ...
Yerlikaya: Dünyanın en güvenli şehirleri bizim şehirlerimiz olacak
Kurban Bayramını baba ocağı Konya’da geçiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ...
Hayvanlarını terk edenlere ceza artacak!
Mevcut, 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma kanununun bazı maddelerinde ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva