HABERLER>DÜNYADAN
3 Mayıs 2010 Pazartesi - 00:00

Amerika bu adamı arıyor!

New York'taki ünlü Times Meydanı'nda ele geçirilen patlayıcı yüklü aracın sırrını çözmeye çalışan ABD polisi, güvenlik kameralarında belirlenen bir şüpheli şahıs üzerinde yoğunlaştı.’

Amerika bu adamı arıyor!



New York polis komiseri Ray Kelly, terör eylemi girişimi olduğundan kuşkulanılan patlayıcı yüklü araç ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve bölgedeki kamera görüntülerinde 40'lı yaşlarında beyaz bir şüphelinin belirlendiğini ifade etti.
 
Görüntülerdeki kişi, bulunan aracın çok yakınlarında üzerindeki koyu renkli gömleği çıkarıp bir çantaya koyuyor. Koyu renkli gömleği çıkardıktan sonra üzerinde kırmızı bir gömlek kalan şüpheli şahıs, olay yerinden uzaklaşırken birkaç kez de arabanın olduğu yere dönüp bakıyor.
 
Yetkililer şimdi bu kişinin kimliğini saptamaya ve bomba yüklü araçla ilgisi olup olmadığını bulmaya çalışıyor.
 
TALİBAN ŞÜPHESİ
ABD'yi ayağa kaldıran saldırı girişimini Pakistan Talibanı üstlendi. İslami bir web sitede yayımlanan açıklamada, ’“Pakistan Talibanı New York saldırısının Irak’’ta öldürülen iki lideri El Bağdadi, Ebu Hamza Muhacir ve Müslüman şehitlerin intikamı olduğunu duyurdu’” denildi.
 
Ancak New York polis komiseri Kelly şu an itibarıyla ellerinde Taliban’’ın iddialarını destekleyecek ’“bir kanıt olmadığını’” söyledi.
 
Bir teröristin illa bir örgüte bağlı olması gerekmediğini söyleyen Kelly, "Tek başına bir kişi de bunu yapabilirdi" dedi.
 
Kelly, saldırının hedefinin Times Meydanı'ndaki Viacom Şirketi'nin binası olup olmadığı ilgili soruya ise, "Şimdilik hiçbir şeyi reddetmiyoruz" diye cevap verdi. Viacom Şirketi'nin yapımcısı olduğu "South Park" çizgi filmi dizisinde geçtiğimiz günlerde Hz.Muhammed'e hakaret içeren görüntüler kullanılmıştı.
 
ABD Ulusal Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ise olayı ’“potansiyel bir terörist saldırı’” olarak nitelendirdi ancak bunun İslamcı bir grubun işi mi yoksa ülke içinden bir saldırganın işi mi olduğunu netleştirmedi.
 
BÜYÜK PANİK
Times Meydanı’’nda hayat önceki akşam yerel saatle 18.30’’da (TSİ dün 01.30) durdu. Barut kokusu alan bir tişört satıcısının ihbarı üzerine tiyatrolarıyla ünlü Broadway’’in merkezine gelen atlı bir polis memuru, içinden dumanların yükseldiği yeşil Nissan Pathfinder’’ın etrafında güvenlik kordonu oluşturdu. Kısa sürede onlarca polis otosu ve itfaiye aracı bölgeye geldi. Dünyanın en çok ziyaret edilen mekanlarından olan Times Meydanı’’ndaki binlerce turist tahliye edildi, birçok cadde trafiğe kapatıldı.
 
Bomba uzmanlarının araçta yaptığı aramada, ABD’’de özellikle barbekülerde kullanılan üç adet propan tüpü, 20’’şer litre benzin dolu üç bidon, havai fişekler, zaman ayarında kullanılan elektronik devreler ve iki saat bulundu. Güvenli mesafede tutulan halkın meraklı bakışları altında kontrollü bir patlamayla bomba etkisiz hale getirildi.
 
NEW YORK'U KURTARAN TEZGAHTARLAR
Vietnam’’da savaşmış olan Lance Orton’’un tanıdık olduğu barut kokusu, New York’’u büyük bir saldırıdan kurtardı. Tişört sattığı tezgahın yanına park edilmiş araçtan duman yükseldiğini gören Orton ve çanta satıcısı Duane Jackson’’ın ihbarı üzerine gelen polis, aracın patlayıcı yüklü olduğunu gördü. Saatler boyunca polise ifade vermek zorunda kaldığı için canı sıkılan Orton, röportaj isteyen basını da tersledi.
 
ÇOK ÖLÜMCÜL OLABİLİRDİ
Olay yerinde basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Michael Bloomberg, ’“Çok ölümcül olabilecek bir eylemi önlediğimiz için çok şanslıyız. Kanlı bir olayı atlattık. Bomba ev yapımı ve amatörce görülüyor, ama kuşkusuz patlayabilirdi’” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Malikane fiyatına kafes ev!
Hong Kong’’ta kafes adamlar olarak adlandırılan yoksullar, şehrin ...
’‘Sol’’ yerine ’‘sağ’’ dedi 114 kişi öldü!
Kamerun'daki korkunç uçak kazasında 114 kişi hayatını kaybetmişti. ...
New York'ta bomba paniği!
Times Meydanı'nda propan gazı, benzin dolu tüpler ve patlatma düzeneği ...
 
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin yazılı basınından öne çıkan başlıklar, manşetler, haber ve haber özetleri’…’
Çamlıkule’’de kavga: 1 ölü, 2 yaralı!
Çamlıkule Mahallesi’’nde gece yarısı iki grup arasında neden çıktığı bilinmeyen ...
Dar kot giyene tecavüz serbest!
Avustralya'da bir kadına tecavüz etmekle suçlanan adam, kadının ...
 
Beyaz Saray’’ı sarsacak iddia!
ABD Başkanı Barack Obama'nın kampanyasında finans yöneticisi olan ...
Obama ve Bono ’‘Afrika’’yı konuştu
U2'nun solisti Bono ve ABD Başkanı Obama Beyaz Saray'da bir ...
Somali'de camiye saldırı: 30 ölü
Somali'nin başkenti Mogadişu'da bugün bir camiye düzenlenen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva