HABERLER>SPOR
13 Nisan 2023 Perşembe - 23:02

Alsancak'ta kıran kırana derbi... Kazanan Altınordu!

Spor Toto 1. Lig'de 32. haftanın son maçında Altınordu, Altay'ı 2-1 mağlup etti.

Alsancak ta kıran kırana derbi... Kazanan Altınordu!

STAT: Alsancak Mustafa Denizli

HAKEMLER: Kutluhan Bilgiç, Gökmen Baltacı, Şenol Bektaş

ALTAY: Eren Karataş - Onur (Dk. 52 Ceyhun), İbrahim, Sefa (Dk. 52 Björkander), Efe (Dk. 65 Özgür), Murat Berkan (Dk. 80 Yusuf), Tolga, Zeki, Deniz (Dk. 80 Arda), Naderi, Paixao

ALTINORDU: Ali Emre - Kerim, Kubilay (Dk. 62 Volkan), Alperen, Ali Dere, Kürşad (Dk. 46 Metehan Yılmaz), Recep (Dk. 62 Ali Özgün), Emirhan, Emircan (Dk. 80 Şeref), Metehan Mimaroğlu, Hüsamettin (Dk. 77 Ahmet Dereli)

GOLLER: Dk. 46 Emircan, Dk. 90+7 Ali Özgün (Altınordu), Dk. 54 Naderi (Altay)

KIRMIZI KART: Dk. 49 Zeki (Altay)

SARI KARTLAR: Efe (Altay) - Kerim, Kürşad, Kubilay, Emirhan (Altınordu)

Spor Toto 1’inci Lig’de 32’nci haftada alt sıralardan uzaklaşma mücadelesi veren iki İzmir ekibinin karşı karşıya geldiği derbide Altınordu, ikinci yarının büyük bölümünü 10 kişi oynayan Altay’ı uzatmada bulduğu golle 2-1 mağlup etti.

Altınordu’nun gollerini 46’ncı dakikada Emircan, 90+7’nci dakikada Ali Özgün atarken, Altay’ın tek golü 54’üncü dakikada Naderi’den geldi. Altay’da Zeki, 49’uncu dakikada kırmızı kart gördü. Bu sonuçla Altınordu 29 puana ulaşırken, Altay 31 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

20’nci dakikada Altınordu atağında soldan Ali Dere’nin ortasında ceza sahasında Emircan kontrol edip bekletmeden vurdu, kale önünde topa son ayak koyan Hüsamettin meşin yuvarlağı üstten dışarı yolladı.

26’ncı dakikada Emirhan’ın uzun pasında soldan ceza sahasına giren Metehan Mimaroğlu, dar açıdan sert vurdu, kaleci Eren’in çeldiği topu Altay defansı uzaklaştırdı.

32’nci dakikada Kürşad’ın kendi yarı sahasından ara pasında defansın arkasına sarkan Metehan Mimaroğlu ceza sahasına girdi. Karşı karşıya pozisyonda kaleci Eren, Metehan’a gol izni vermedi. Bu futbolcunun dar açıdan ikinci şutunda top yan ağlarda kaldı.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

46’ncı dakikada Altınordu golü buldu. Orta sahaya yakın bir bölgede topla buluşan Emircan, çalımlarla iki rakibinin arasından sıyrılarak sağdan ceza sahasına girdi. Emircan, düzgün bir vuruşla topu uzak köşeye yolladı: 0-1.

Golün ardından sevinç yaşayan Altınordu futbolcular ile Altaylı oyuncular arasında gerginlik yaşandı.

49’uncu dakikada VAR uyarısıyla görüntüyü izleyen Hakem Kutluhan Bilgiç, Altınordulu Metehan Mimaroğlu’nun yüzüne elini savuran Altaylı Zeki’yi kırmızı kartla cezalandırdı.

54’üncü dakikada Altay skora denge getirdi. Sağdan Paixao’nun ortasında arka direkte Naderi kafayla topu filelere yolladı: 1-1.

84’üncü dakikada Ali Özgün’ün ceza sahası dışından sert şutunda top üst direğe çarparak auta çıktı.

87’nci dakikada Emirhan’ın sağdan ortasında Volkan kafayı vurdu, kaleci Eren çizgi üzerinden topu çeldi.

90+7’nci dakikada Altınordu tekrar öne geçti. Emirhan’ın ara pasında soldan ceza sahasına giren Ali Özgün’ün vuruşunda savunmanın çıkardığı topu Ahmet Dereli tamamlamak istedi. Bir kez daha Altay defansından dönen topu Ali Özgün kalabalığın arasından ağlara yolladı: 1-2. Altınordu derbiyi 2-1 kazandı.

ALT TARAF CADI KAZANI GİBİ!
Spor Toto 1’inci Lig’de İzmir derbisinde Altay’ı 2-1 mağlup eden Altınordu’nun teknik direktörü Hasan Özer, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında ligde kalma adına çok önemli bir 3 puan aldıklarını dile getirdi. Ligde 2 sezon önce Play-Off finali oynayan iki takımın bu sezon kümede kalma mücadelesi vermesinin güzel bir görüntü olmadığını söyleyen Hasan Özer, “İlk yarıda net pozisyonlar bulduk. Topa sahip olduk. Rakibe ciddi pozisyon vermedik. Çok yetenekli oyuncularımız var. İkinci devreye golle başlamak güzel bir olaydı. Kırmızı kartla 10 kişi kalan Altay takımında Paixao şapkadan tavşan çıkarır gibi Naderi’ye asist yaptı” dedi.  

Altay’ın beraberlik golünün ardından kapandığını, kendilerinin çift forvete dönerek golü aradıklarını anlatan teknik patron Özer, “Volkan’ın kafa vuruşunu kaleci çıkardı. Ali Özgün’ün şutu direkten döndü. Soldan etkili ataklar yaptık. Son dakika da olsa attığımız golle aldığımız 3 puan bizim için hayati konumdaydı. Çok değerleydi. Altay da iyi mücadele etti. Tebrik ediyorum. Alt sıralarda işler kızıştı. Gençlerbirliği iyi takım, Erzurumspor var zorlanacağız. Alt taraf cadı kazanı gibi. Altınordu bu ülkenin en önemli kulüplerinden bir tanesi. Bu ligde kalması gerekiyor, kalacağımıza inanıyorum. Ayrıca Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Samsunspor’u ve teknik direktör Hüseyin Eroğlu ile ekibini tebrik ediyorum. Bu oyunu sürdürdüğümüz sürece kalıcı olacağımızı düşünüyorum” yorumu yaptı.

ALTAY TELAFİ EDECEK
Altay Teknik Sorumlusu Dilaver Mutlu ise yerel derbiyi kaybettikleri için çok üzgün olduklarını belirterek, “Puan ya da puanlar alarak Altınordu ile aramızdaki puan farkını korumak istiyorduk. İlk yarı iyi oynadık skoru tutmuştuk. İkinci yarıda erken gol yemek ve 10 kişi oynamak planlarımızı bozdu. Golü bulduk ama maçı bitiremedik. Bu maç burada bitti takımı toparlayıp Gençlerbirliği maçında iyi bir skor alıp bu mağlubiyeti telafi etmeye çalışacağız” diye konuştu.

 
Büyükşehir’in iftar sofraları binlerce aydınlıyı bir araya getirmeye devam ediyor
 
HDP Grup Başkanvekili Beştaş kaza geçirdi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Büyük Altay 14 Nisan 2023 Cuma 09:42

Hakem faktörüyle kazanan k.ordu. kümede kalma umutları arttı ama işi zor.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'nın hedefi şaştı
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta hafta sonu sonuncu Yomraspor'la evinde golsüz ...
Ebrar Karakurt'un takım arkadaşının sır ölümü!
Milli voleybolcu Ebrar Karakurt'un takım arkadaşı Julia Ituma (19) Üsküdar'da ...
Altekma'da küme düştü!
AXA Sigorta Efeler Ligi ekiplerinden Altekma, üçüncü sezonunda son 2 takım ...
 
Arkas Spor'da ilk 4 sevinci
AXA Sigorta Efeler Ligi'nde dün normal sezonun son haftasında evinde Galatasaray ...
Göztepe'de teknik ekip gönüllere taht kurdu
Spor Toto 1'inci Lig'de son olarak deplasmanda Ankara Keçiörengücü'nü ...
Mane ve Sane yumruk yumruğa birbirine girdi!
Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Manchester City'nin Bayern Münih'i 3-0 ...
 
6 hafta kala ilan edildi... Samsunspor Süper Lig'de!
Spor Toto 1. Lig'in 32. haftasında Eyüpspor'un Gençlerbirliği'ne 2-0 yenilmesiyle ...
Beşiktaş ve Atletico Madrid depremzedeler için oynadı
120. yaşlarını kutlayan iki dev depremzedeler için sahaya çıktı. Beşiktaş, ...
Eczacıbaşı Dynavit CEV Şampiyonlar Ligi'nde finalde!
EV Şampiyonlar Ligi'nde Eczacıbaşı Dynavit, Igor Gorgonzola'yı 3-0 mağlup ederek finale yükseldi.
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva