HABERLER>POLİTİKA
26 Şubat 2022 Cumartesi - 10:13

AK Partili Kaya'dan Büyükşehir'e Menderes tepkisi: Düşmanlığınızı da gördük!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes'te kurmayı planladığı Katı Atık Entegre Tesisi projesinin ÇED süreci durdurulması hakkında yaptığı açıklamaya AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya tepki gösterdi.

AK Partili Kaya dan Büyükşehir e Menderes tepkisi: Düşmanlığınızı da gördük!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes'te kurmayı planladığı Katı Atık Entegre Tesisi hakkında yaptığı açıklamasına tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehrin atığını çevreye zarar vermeden ayrıştırmak için harekete geçmiş, bunun için de Menderes'te kolları sıvamıştı. Yapılması planlanan Katı Atık Entegre Tesisi ise şehrin genelinde büyük yankı uyandırmış, birçok Menderesli vatandaşın tepkisi toplamıştı.

ÇED süreci başlatılan projeye ilişkin Ankara'da yapılan toplantıda ise kurum görüşleri kısmında bulunan eksikliklerin giderilmesi için süreci durdurma kararı alınmıştı. Bunun üzerine AK Parti ve Büyükşehir cephesinden karşılıklı açıklamalar gelmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ankara’daki toplantıda alınan karar doğrultusunda, ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerinin ışığında, projenin teknik hususlarının değerlendirileceği bildirilerek, kamu yararı niteliğindeki tesisin kente kazandırılması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğine dikkat çekilmişti.

Büyükşehir'in bu açıklamasına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya tepki gösterdi. Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Çevreye ve tarıma kötü etkilerinden ÇED süreci durdurulmuş, CHP'li Soyer "çöp tesisini yapacağız" diyor. Çevreye düşmanlığınızı biliyorduk, şimdi Menderes'e olan düşmanlığınızı da gördük. Suyumuzun kaynağı, tarımın merkezi ve turizm cenneti Menderes'i çöpkent yapamayacaksınız!" dedi.

 
Rus askerleri Melitopol şehrini ele geçirdi
 
Tır şoförleri Kapıkule'de 3 gündür bekliyor
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şaka gibi! 26 Şubat 2022 Cumartesi 13:35

Karşıyaka'da yapılsın diyen arkadaş sanırım magarada yaşıyor. Kardeşim Karşıyaka Yamanlar bölgesinde yapılacak tesise de o zamanın AKP'lileri itiraz ediyordu. Torbalı, Menemen bu yerlere de hep itiraz edildi. Dalga mı geçiyorsunuz! Manisa'ya mı yapılsın? Menderes ve çevresinde OSB'ler yok mu? Proje tamamen siyasete kurban gidiyor. Bu projeyi AKP yapsa eminim ki bugün itiraz edenler projeyi en başta yapılsın diyenler olur.

Yorumu oyla      8      5  
Serdar 26 Şubat 2022 Cumartesi 12:59

Tarımın ortasında olan, turizmin yapıldığı ve içme suyu kaynağının olduğu ilçede çöp tesisi kurmak milletle dalga geçmektir, konakta Bornova da  Karşıyaka da yapılsın bu tesis kamu yararı varsa!!

Yorumu oyla      7      8  
Ercan 26 Şubat 2022 Cumartesi 12:57

Hem böyle bir tesis yok diye yerel yonetime en agir eleştirilerde bulunacaksin hem de engelledik deyip ovuneceksin.Izmirin sinirlari belli.Boyle bir tesisin yapılacağı bölgeler de oldukça sınırlı olduğu bilinen bir gerçek ama artik bizdeki siyasi anlayışin malesef gerçeklikten kopmuş durumda olmasindan dolayi ,çözüm degil sorun yaratır hale gelmesi esas mesele.

Yorumu oyla      8      6  
Beyin Bedava 26 Şubat 2022 Cumartesi 12:35

Şehrin göbeğinde çöp tesisi yapacak geniş alan mı var? Belediye kendine bina yapacak yer bulamıyor yahu! İzmir'de 5 bölgede katı atık tesisleri planlanıyor. Ödemiş, Bergama tesisleri yapıldı. Her geçen zaman ekonomik kayıptır. Çöp atma-toplama kültürü değişmelidir. Almanya vb. ülkelerdeki sistem bizde de olmalı.

Yorumu oyla      4      6  
Bülent ışık 26 Şubat 2022 Cumartesi 11:32

AKP milletvekilinin önerisi tesisin nereye yapılması acaba? Çevre demişken Özelleştirme idaresi Çiğli'de bulunan Büyük Gül Parkını 3.5 milyon liraya satışa çıkarmış.

Yorumu oyla      7      7  
Tahtalı Barajı 26 Şubat 2022 Cumartesi 11:17

Viyana’da şehrin göbeğine yapılmış sa ; İzmir’de neden şehrin göbeğine yapılmıyor ? Hem akaryakıttan , hem zamandan tasarruf sağlanmaz mı ? Narlıdere nire , Menderes Çakaltepe nire .

Yorumu oyla      6      7  
İstemezük! 26 Şubat 2022 Cumartesi 10:37

Bu mantıkla bu tesisin yapılmaması gerekiyor. Çevreye nasıl bir zararı olacak, alatabilir misiniz? Bilimsel verilerle beraber bir sunum bekliyorum. Şu şu veriye dayanarak bu projenin yapılmaması gerekiyor denebiliyor mu yoksa kulaktan dolma bilgilerle mi bu işe siyasi nedenlerle her zaman olduğu gibi engel olmaya çalışılıyor. Viyana'da şehrin göbeğine yapmışlar, bedava çöpten elektrik üretiyorlar; biz ise Rusya'dan doğalgaz alıp, uçuk fiyatlara halka kullandırıyoruz.

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu, Roman vatandaşlarla bir araya geldi
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Tepecik Mahallesi’nde İzmir Büyükşehir ...
Çavuşoğlu: Ukrayna'dan tahliyeler başladı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'daki tahliyeler ile ilgili ...
'Batı'nın yaptırımlarına yanıt vereceğiz'
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin yaptırımlarına yanıt ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan ...
MHP'li Şahin: Teşkilatımız 2023 yolunda nöbette!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve ...
Karaburun'u teslim alan enerji santralleri meclis gündeminde
Yüzde 70’inin rüzgar ve güneş enerji santrallerine ayrılan Karaburun Yarımadası’nda ...
 
CHP’li Sertel Bahçeli’ye sözünü hatırlattı: Sizin adımınızı bekliyorlar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz koruma ...
Mehmet Ali Çelebi Memleket Partisi'nden istifa etti!
İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, kurucuları arasında yer aldığı Memleket ...
AK Partili Sürekli Seferihisarlılarla buluştu
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Seferihisar ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu.
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva