HABERLER>POLİTİKA
4 Eylül 2023 Pazartesi - 09:45

AK Partili Kaya’dan büyükşehir adayı vurgusu: CHP’den önce belli olur!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı ile ilgili "Geçmiş seçimlerde de önce biz adayımızı belirledik, CHP daha sonra adayını açıkladı. CHP, her seçimde adayını bize göre belirledi. Tahminim, yine bizim adayımız, CHP’nin adayından önce belli olacağı yönünde." değerlendirmesinde bulundu.

AK Partili Kaya’dan büyükşehir adayı vurgusu: CHP’den önce belli olur!

EGEDESONSÖZ – SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu olan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti İzmir'deki temayül yoklamaları ve yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

AK Partili Kaya dan Büyükşehir e Harmandalı vetosu: Yeri sen bulacaksın!

GENEL MERKEZ VE İL BAŞKANLIĞI, YEREL SEÇİM SÜRECİNİ HEMEN BAŞLATTI
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP'nin ilçe kongrelerini tamamladığı süreçte AK Parti'nin yerel seçim öncesi ne yaptığıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Biz kendi işimize bakıyoruz. 17 seçimdir Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her seçimi kazanarak yolumuza devam ettik. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini milletimizin teveccühüyle kazandık. Seçimden önce çok şeyler konuşuluyordu muhalefet cephesinde, yüzde 60 ile kazanıyorlardı! Milletimizin kalbine kim girebilirse, neticeyi o alıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, milletimizin kalbindeki yerini koruyarak 28 Mayıs’ta yeniden Cumhurbaşkanı oldu. Bizde bir seçim bitiyor, yeni bir seçimin hazırlıkları başlıyor. Son seçimlerin hemen akabinde hem genel merkezimiz, hem il başkanlarımız yerel seçimle ilgili çalışmaları başlattılar. Önce teşkilat revizyonlarımızı yapacağız İzmir’de. İl başkanlığımız bu konuda adımlarını attı. Önümüzdeki yerel seçimlerde pek çok ilçede ilçe başkanlarımız belediye başkanlığını, meclis üyeliğine aday olmak istiyorlar. Haklarıdır. Dolayısıyla adaylık düşünen arkadaşların önünü açıyoruz. Haliyle teşkilatlarda boşalmalar oldu bu süreçte. İlçe başkanlarımızın yerlerine gelecek isimleri belirleyecek temayül yoklaması gerçekleştirdik. Bu haftada da ilçe başkanlığına getirilecek arkadaşlarla ilgili süreç tamamlanmış olacaktır. Sonrasında önemli olan iş, yerel seçimlerde adayları belirlemek olacak elbette. Geçmişte yaptığımız uygulamalarda olduğu gibi hem teşkilatımızın, hem şehrimizin, vatandaşlarımızın nabzını tutarak, İzmir’in önüne adaylarımızı çıkaracağız."

Konak'ta Özkan'a soğuk duş... Kongrede arbede!

CHP'DE TEK ADAYLI KONGREDE BİLE KAVGA ÇIKTI
Milletvekili Kaya, belediye başkan adaylarının nasıl bir profilde olacağını şu sözlerle anlattı:

"Bu konuda sistemimiz belli aslında. Cumhuriyet Halk Partisi’nin çıkardığı adaylardan farklı olarak bizde, eser siyaseti ortaya koyan arkadaşlarımız hem ilçelerde hem de Büyükşehir’de aday oldu. Gerçekten Türkiye’ye mal olmuş, büyük hizmetler yapmış, son Başbakanımız Binali Yıldırım, sonrasında eski bakanlarımızdan Nihat Zeybekci  aday oldu. İzmir’de çeyrek asırdır bir CHP büyükşehir belediyeciliği  ve ilçe belediyelerindeki yönetimler var. Ancak İzmir, bu eser siyasetinden uzak kalmıştır. CHP’nin bugünkü kongrelerine bakınca aslında ortadaki tablo çok belli. İzmirli hemşehrilerimizin iradesini çantada keklik görüyorlar. Her ilçe kongresine bir paylaşım, bir rant kavgası yansımış durumda. Tek adaylı kongrede kavga çıkar mı? CHP’nin tek adaylı kongrelerinde bile kavga çıktı. Bir paylaşım, bir bölüşüm var. Tek adaylı kongrede neden kavga olur diye bakıyorsunuz, şu yönetime giremedi, şu delege şuraya giremedi, gibi şeyler görüyorsunuz. Bunlar neden bu kadar önemlidir? CHP’deki rahatlık şu: Nasıl olsa İzmir bana oyunu verir, irade çantada keklik! Bu kavgaların sebebi, belediyeye işçi sokmak, ihaleler noktasında paylaşmak, belediye başkanını, meclis üyelerini belirlemek… Kavga, tamamen İzmirlinin sırtından rant devşirme kavgasıdır. Sizin derdiniz eser olsa, şehre eser kazandırmak olsa, bunun için yarışsanız kongrelerde bu tür tablolarla karşı karşıya kalmazsınız.”

BİZ UYARMIŞTIK AMA İNANMADILAR; ŞİMDİ BAS BAS BAĞIRIYORLAR!
“Geçtiğimiz dönem de gördük, CHP’nin adaylarını… Farklı ilçelerde siyaset yapanlar, başka ilçelerde aday gösterildi. Yukarıdan adaylar geldi. En son milletvekili seçimleri yapıldı. CHP’den milletvekili olamayan arkadaşlar söyledik; bakın genel merkez sizin üstünüze birini getirir, iradesini koyar, İzmirli olmayan kişileri seçtirir, diye. Hayır, olmaz öyle şey dediler, genel başkanımıza güveniyoruz, bizim partimizde demokrasi var, siz kendi işinize bakın,  falan dediler. Şimdi bas bas bağırıyorlar. Boşuna konuşuyorlar, çünkü atı alan Üsküdar’ı geçti! AK Parti’de siyaset yapan bizler için derler ki, bunlar el kaldırmaktan başka bir şey bilmezler! Hatırlayın, 2018 seçimlerinden önce bunlar kendi partilerini bırakıp başka partilere gittiler! Siyasette böyle bir şey, böyle bir yaklaşım olabilir mi? Doğrusunu İzmir’le paylaşmazsan, bugün olduğu gibi ithal milletvekilleri gelir. Onu da geçelim, bugün İzmir’de CHP’nin milletvekili sayısı 10’a düştü. Seçimden önce 14 milletvekilin vardı, şimdi 10’a geriledi. Seçimde farklı partilerden 4 kişi seçildi, seçimden sonra CHP’den ayrıldı. Bu arkadaşlar tamamen siyasi ikbal hesabı yaptıkları için kendileri bu noktaya gelmiş oldu. Artık bas bas bağırmalarının bir anlamı yok, çünkü atı alan Üsküdar’ı geçti. Karabağlar Belediye Başkanı sandıktan çıkamıyor. Kılıçdaroğlu, bu arkadaşı buna rağmen yine belediye başkanlığına aday yapar. Karabağlar kongresinde beni konuşmuşlar. TOKİ'nin yapacağı konutlar, dar gelirli vatandaşlara, dezavantajlı vatandaşlara, şehit ailelerine yapılacak konutlar. Hak sahipleri de belli, listeleri yayımladık. Hepsi Karabağlar’da ikamet eden insanlar. İnsan utanır bunları konuşmaya. Bize gerek kalmadan, kendi partisinin üyeleri sandıkta O'na gereken cevabı vermiş! Kimin haklı olduğu da orada ortaya çıkıyor. Çünkü bizim Karabağlar ile ilgili söylediğimiz üniversite, TOKİ, kentsel dönüşümün, her şeyin önünde Karabağlar Belediye Başkanı set oldu, engelledi. Karabağlar’a 10 yıl kaybettirdi. CHP’li delegeler de aynı kanaatte olduklarını sandıkta ifade etmiş oldu."

AK PARTİ, İZMİR BÜYÜKŞEHİR'E KİMİ ADAY GÖSTERECEK?
İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına aday gösterileceği yönündeki iddiaları da yanıtlayan Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "AK Parti'nin İzmir Büyükşehir'e adayı kim olacak? Mahmut Özgener, Mehmet Kasapoğlu, Hamza Dağ, Eyyüp Kadir İnan ve sizin de adınız geçiyor" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Hepsi birbirinden kıymetli arkadaşlarımız. Hepsi, eser siyasetiyle İzmir’i buluşturabilecek arkadaşlar. Geçmiş seçimlerde de önce biz adayımızı belirledik, CHP daha sonra adayını açıkladı. 2014 yılına dönelim. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın adaylığı açıklandı, hemen ardından Aziz Kocaoğlu adaylık  dosyasını verdi, daha sonraki süreçte aday ilan edildi. Son seçimde Nihat Bey’in adaylığı açıklandı, ardından Tunç Soyer’in adaylığı açıklandı. CHP, her seçimde adayını bize göre belirledi. Tahminim, yine bizim adayımız, CHP’nin adayından önce belli olacağı yönünde. 7 Ekim’de büyük kongremiz yapılacak. Sonrasında yeni seçilecek MKYK, adayı ilan edecektir. Şunu ifade etmem lazım; CHP İl başkanının, milletvekillerinin açıklamalarını görüyorum, İzmir’in sahibi gibi konuşuyorlar. CHP’nin 10 milletvekili var, bizim de 8 milletvekilimiz var. İki bölge için söylüyorum, İzmir’deki oylara baktığımız zaman, 40 bin oy, yüzde 1’e tekabül ediyor; 3,5 milyon seçmenin olduğu göz önünde tutulduğunda… Yani oyda yüzde 1’lik bir geçişkenlik olsa, bizim 10, CHP’nin 8 milletvekili olacaktı; ya da 9-9 milletvekili olacaktı. İzmirli hemşehrilerimiz ilçelerdeki rant kavgalarını görünce, CHP’nin artık İzmir’e hiçbir vermeyeceğini de bir şekilde görmüş oldular. CHP’nin İzmir’e vereceği hiçbir şey kalmamıştır. İzmirlilerin hassasiyetlerini taşıyan, en önemlisi eser siyasetiyle tanışmamış ve bu noktada Türkiye’deki yatırım hamlesinden yerel manada bu CHP üzerinden mahrum kalmış hemşehrilerimizin inşallah 2024 seçimlerinde bunlara kavuşmuş olacağını düşünüyorum.  Bana gelince. Ben milletvekili görevi yapıyorum.Benim adaylığımla ilgili iddialara ilişkin olarak şunu söylemek istiyorum, ben milletvekili olarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğim."

YEREL SEÇİMLERDE DAHA BÜYÜK HÜSRANA UĞRAYACAKLAR
AK Parti'nin belediye başkan adaylarını geçmişte olduğu gibi belli takvimde, kendi usullerine göre belirleyeceğini anlatan Kaya, "Adaylarımızı, geçmişte olduğu gibi belli takvimde kendi usullerimize göre belirleyeceğiz. CHP, bunu hep yaptı, Büyükşehir’de, ilçelerde. Sanırım yine aynı şeyi yapacaklar. Biz masalarla falan birleşik siyaset yapmıyoruz! O masalar darmaduman oldu. Birbirlerine söylemedikleri laf kalmadı. Oyu kim aldı, onun da kavgasını yapar hale geldiler. CHP diyor ki, bunların faydası olmadı! DEVA’ya bakıyorsunuz, oy benim, diyor! Gelecek öyle! İYİ Parti, asıl benim sayemde buralara geldik, diyor. Seçimi kaybettiniz! Yine kaybedeceksiniz. Yerel seçimlerde bunlar çok daha büyük hsürana uğrayacaklar. 24 Mart’ta onları daha büyük bir hüsran bekliyor olacak" diye konuştu.

 
Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı
 
Adını kullanıp vatandaşları dolandırmışlardı... Avukattan suç duyurusu!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Işık 4 Eylül 2023 Pazartesi 19:34

tahsin oy vermeyenlere hizmet götürülmemesini gayet doğal karşılamış. Izmir Büyükşehir belediyesinde İzmirli yokmuş. Git bak bakalım Petkim'de kaç tane İzmir'li var?

Yorumu oyla      2      3  
Oğuz Kaan 4 Eylül 2023 Pazartesi 17:56

AKP aday çıkarmasın CHP ile İYİ Parti yarışsın. Görelim neler olacak.

Yorumu oyla      2      3  
tahsin 4 Eylül 2023 Pazartesi 16:32

Arkadaşlar buraya yorum yaparken düşünün biraz ya 25 sene izmir bir defa bile iktidara sans vermemıs nedne oturup otogarının metrosuyla uğrassın neden oturup hızlı trenıyle ugrassın tabi ki yavastan alacak tabii ki oncelikle kendısını destekleyenlere hızmet goturmede oncelıklı olacak izmirde 30 senedir chpye iktidar fırsatı verılmıs chp ne yapmıs belediyeye gidin izmirli calısan bulamazsınız hep dogulular işgal etmıs durumdalar bunlarla ilgilenin siz

Yorumu oyla      2      4  
laf çok, icraat yok 4 Eylül 2023 Pazartesi 14:44

Hızlı trenin 2028 yılına kalmasını nasıl değerlendiriyormuş? Otogar metrosu da bu gidişle bir 5 yıl daha yapılmaz. Metro konusunda otogar yenilenmedi bahanesi var, hızlı tren de nasıl bir bahane var? İzmir'e hızlı tren garı yapılmayacak mı?

Yorumu oyla      5      3  
4 Eylül 2023 Pazartesi 13:06

Kendine güvenen varsa aday olsun.

Yorumu oyla      6      3  
Asım 4 Eylül 2023 Pazartesi 13:02

Gücün yetiyorsa,İzmir akp adayı ol, veya Torbalı çocuğuyum diyorsun ya hadi gel Torbalı'lıdan aday ol. Başkaları nasıl boyunun ölçüsünü aldıysa sende al. Yatıyorsun- kalkıyorsun varsa yoksa CHP-CHP-CHP senin başka işin yokmu sn. kaya..

Yorumu oyla      8      3  
:) 4 Eylül 2023 Pazartesi 12:32

AKaPe gelirse ülkeyi istanbulu Anklara da yaptığınız gibi bir çok yerleri satarsınız veya Tügva tarikat cemaat gibi vakıf ve derneklere peşkeş çekersiniz izmirin mallarını. O yüzden İzmiri alamazsınız. İşiniz sadece CHP ye laf atmak, Adama sorarlar peki siz ne yapıyorsunuz diye. Koca bir HİÇ..

Yorumu oyla      6      3  
izmirli 4 Eylül 2023 Pazartesi 12:11

ambarlar ve tavuklar ha ha ha ha ha.....

Yorumu oyla      4      3  
Nereye yapılsın? 4 Eylül 2023 Pazartesi 10:55

AKP'li biri seçilirse Ak Parti olarak çöp tesisini nereye yapacaksınız? Hangi ilçeyi çöpe layık görüyorsunuz? Sabah akşam CHP diyorsunuz ama bunun cevabı yok.

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Sağanak değil ama parçalı bulutlu!
Mehmet KARABEL yazdı... Sağanak değil ama parçalı bulutlu!
Kemal ANADOL yazdı... CHP'li olmak!
Kemal ANADOL yazdı... CHP'li olmak!
Meral Akşener'den yerel seçim açıklaması
Bir düğün törenine katılmak için Bursa'ya gelen Akşener, partisinin il ...
 
Fatih Erbakan'dan Yerel Seçim kararı!
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçime tüm il, ...
Kılıçdaroğlu: Mesajlarını bilseydim atamazdım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Perinaz Mahpeyker Yaman’ın genel ...
Erdoğan'a 'Hatay' yanıtı: Utanmasını beklemiyorum!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Seçim döneminde depremzedelere bedava ev sözü ...
 
CHP'li Öztrak'tan danışman iddialarına yanıt
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "4 Haziran tarihinden itibaren Genel Başkanımız ...
AK Parti İzmir’de temayül mesaisi!
AK Parti’de belediye başkanlığı ve meclis üyesi aday adaylığı için görevinden ...
'Yeni reformların ortaya konulması kaçınılmazdır'
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Uşak’ta düzenlenen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva