HABERLER>GÜNCEL
23 Temmuz 2011 Cumartesi - 14:04

Sağlığa siyaset bulaştı

Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı, İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan’ı Sağlık Bakanlığı’na şikayet etti.

Sağlığa siyaset bulaştı

FATİH YAPAR/Egedesonsöz/Özel - Sağlık camiasında uzun süredir devam eden sendikalar arasındaki mücadele Ankara’ya taşındı. Hükümete yakınlığı ile bilinen Sağlık-Sen’in İzmir Şubesi, İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Mehmet Özkan ve ekibini Sağlık Bakanlığı’na şikayet etti. Ankara’ya giderek Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun’u ziyaret eden Atçı, İl Sağlık Müdürü Dr. Özkan ve yönetimin Türk-Sağlık-Sen’e hizmet ettiğini öne sürdü.Yaklaşık 2 saat boyunca İzmir’de yaşanan problemleri anlatan Atçı, gerekenin yapılmasını istedi. Sağlık Bakanlığı Müşteşarı Nihat Tosun’a Sağlık Sen’in çalışmalarının İzmir’de Sağlık Müdürlüğü tarafından engellendiğini anlatan Atçı, üyelerine baskı yapıldığını, çalışmalarının engellendiğini dile getirdi. Atçı ayrıca müsteşara İzmir ile ilgili bir dosya da verirken bakanlık ziyaretinin ardından sorunu Ankara'da AK Parti milletvekilleri Nesrin Ulema, Ali Aşlık ve İlhan İşgören ile de paylaştı. Atçı’nın konuyu Ankara’ya taşımasının ardından Müdür Özkan’a yakınlığı ile bilinen bir diğer Milletvekili Mehmet Tekelioğlu’na sıkıntının aktarıldığı ve gereğinin yapılması gerektiği bildirildi. İki sendikanın müdürlük üzerinden yürüyen rekabeti İzmir’i de karıştırdı.
 


HUSUMET VAR
Sağlık Bakanlığı Müşteşarı Nihat Tosun'a İzmir'deki Sağlık Sen'in sıkıntılarını anlattığını ifade eden Atçı, “Sağlık Sen Türkiye'de yetkili ve etkili sendikadır. İzmir'de Sağlık Sen istediği yerde olmayışının sebeplerini ve sendikamıza İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından alınan pozisyonu izah ettim. İzmir'de Sağlık Sen, Sağlık Müdürlüğü tarafından bloke ediliyor. Biz yeni yönetim olarak hiçbir zaman sürekli iletişime açık, diğer kurumlarla da seviyeli bir iletişim içinde olduk. Sağlık Müdürlüğü'nde Sağlık Sen'e hala bir blokaj, olumsuz tavır devam ediyor. Ben bunu müşteşara açık açık ilettim. İl Sağlık Müdürlüğü Türkiye'nin yetkili bir sendikasını muhatap almıyor. Sendikamıza karşı eskiden olan husumetini devam ettiriyor. Tarafını belli etmiş bir sağlık müdürü istemiyoruz.” diye konuştu.
 
HERKES İŞİNİ YAPACAK
Sağlık Müdürlüğü’nün artık tarafını belli ettiğini ve alenen belli bir sendikaya yönelik çalışmalar yaptığını anlatan Atçı, “Maalesef Sağlık Müdürlüğü belli bir sendika lehine örgütlenmiş pozisyonda. Yani Sağlık Müdürlüğü taraf olmuştur. İzmir sağlık camiası içerisindeki bir sendikanın kalesi konumuna gelmiştir. Burada bir tarafsızlık görmüyoruz. Tüm tercihler o sendika lehine kullanılıyor. Müsteşar Bey de bu konunun ciddi olduğunu, birebir ilgileneceğini söyledi. Bu durum İzmir'de ciddi bir problem. Müdürlük müdürlüğünü, sendikacılar sendikacılığını yapacak. Müdüre sorduğumuzda herkesin likayatına göre görevlendirildiğini söylüyor ama bunların hiçbirisi doğru değil.”dedi.
 
SÜRGÜN GİBİ TAYİN İDDİASI
Özürlü yakını olan sağlık çalışanlarına günde 2 saat izin hakkı verildiğini anlatan Atçı, sadece kendi sendikalarına üye olduğu için bir sağlık çalışanının mağdur edildiğini ifade etti. Yaşanan olayı anlatan Atçı, “Gaziemir'deki Toplum Sağlığı Merkezi'nde çalışan bir hemşirenin özürlü bir kardeşi var. Bu hemşireyi Gaziemir'den alıp başka bir bölgeye vermek istediler. Hemşire Hanım, İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşüp, kardeşinin durumu nedeniyle hiç olmazsa Yeşilyurt veya Bozyaka hastanelerinde görevlendirmesini istedi. Ancak müdürlük engelli kardeşi olan hemşireyi Alsancak'taki Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne görevlendirdi. Defalarca uyarmamamıza ve yardım istememize rağmen bizi dinlemediler. Kadının iki saatlik izni yolda geçiyor. Engelli kardeşini eve kapatıp hastaneye geliyor. Buna insanlık mı denir. İl Sağlık Müdürü’nün yaptıklarına anlam veremiyoruz” diye konuştu. Atçı ayrıca Türk Sağlık-Sen genel merkezinden hastane başhekimliklerine gönderilen resmi olmayan bir yazının ardından iki kişinin arşive kapatılarak kendi sendika üyelerinin kontrol ettirildiğini iddia etti. Atçı, “Bu yazı tüm illere gitti fakat sadece Yozgat ve İzmir’de bizim kayıtlarımızı incelemeye aldılar. Buna da izin veren il sağlık müdürünün kendisidir” diyerek duruma tepki gösterdi.
 
TÜRKAV’A İNCELEME
Öte yandan Ankara’ya götürülen en önemli konular arasında Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı’nın (TÜRKAV) İzmir yapılanması oldu. Türkav’ın İzmir temsilciliğini yapan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Şenol Sarıavcı da Ankara’da incelenen kişiler arasında yer aldı. TÜRKAV’ın başkan yardımcısı olan İl Sağlık Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Tuncer Arı da Ankaya taşınan isimler arasında yer alıyor. TÜRKAV İzmir Şubesi’nin WEB sitesinde yer alan “Türk Büyükleri” bölümü ise dikkat çekiyor. Bu bölümde sırasıyla Atatürk, Alparslan Türkeş, Devlet Bahçeli ve Fatih Sultan Mehmet’in isimlerinin geçmesi dikkatlerden kaçmıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Temmuz 2011 Çarşamba 16:56

MEMUR SEN'İN SAĞLIK SEN'İN yaptığı zaten sendikacılık değil. biz AKP'liyiz diye ortalıkta gezen sendika ...! SÖZDE ÇALIŞANI TEMSİL EDEN SENDİKACININ DA PARTİ İL BAŞKANLIĞI DA İLÇE BAŞKANLARI DA İL MÜDÜRLERİNİ EMİR ERİ ZANNEDİYOR... GEÇMİŞTEKİ BU VE BUNA BENZER UYGULAMALARI ELEŞTİRDİKLERİ HALDE AYNI YOLDAN GİTMELERİ FARKLARININ OLMADIĞINI GÖSTERİR...

Yorumu oyla      13      6  
SAĞLIK ÇALIŞANI.. 24 Temmuz 2011 Pazar 23:21

HABERDEKİ FOTOĞRAFI DİKKAT EDİN. ÇALIŞANI TEMSİL EDEN SENDİKACININ ELLERİ BACAKLARININ ARASINDA CEKET BAŞTAN SONA DÜĞMELİ BU VATANDAŞLAR SİYASİ İKTİDARA GEBE KARŞI ÇIKAMAZLAR.. BU GÜNE KADAR DA HÜKÜMETİN HİÇ BİR UYGULAMASININ KARŞISINDA OLMADILAR... LÜTFEN ARAŞTIRIN YALANLARINA KANMAYIN

Yorumu oyla      20      6  
KARDELEN 24 Temmuz 2011 Pazar 23:11

AKP'liz diye ortalıkta gezen sendika objektif yönetici istemiyor. biz ne dersek onu yapacak bürokratlar istiyor. MEMUR SEN'İN SAĞLIK SEN'İN yaptığı zaten sendikacılık değil. biz AKP'liyiz diye ortalıkta gezen sendika sendika mıdır. sendikacılığın ruhuna ters. TÜRK SAĞLIK SEN şube başkanı ahmet doğruyol beyİ tanırım ilimizde sendikacılığı en doğru yapan yada yapmaya çalışan bir arkadaş. sağlıksen yaptığı yanlışları örtmeye çalışıyor. makam dağıtarak sendikacılık yapılmaz. bildiklerimi yazdırmayın...

Yorumu oyla      19      6  
fanatik ak partili 24 Temmuz 2011 Pazar 09:08

NE HÜKÜMETE YAKINLIĞI BE AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI DA İLÇE BAŞKANLARIDA BU MÜDÜRDEN YAKA SİLKİYOR BU ADAM BİLDİĞİNİ OKUYAN İMAMDAN FARKSIZ SENDİKA HAKLI.MEHMET ÖZKAN NE HASTALARI NE ÖZÜRLÜYÜ SEVMİYOR ONUN TEK SEVDASI KOLTUK

Yorumu oyla      17      14  
sendika ??? 23 Temmuz 2011 Cumartesi 23:57

arkadaşlarla mavra yaparken çıktı yandaş sendika yerine ak sendika daha uygun olur sanırım böylece literatüre bizdende bir katkı olsun :))

Yorumu oyla      20      8  
hüseyin ahmetoğlu 23 Temmuz 2011 Cumartesi 21:44

konu abartılı geldi bana.sendika salık müdürlüğünü yönetmeye kalkmayacak

Yorumu oyla      20      10  
haberci 23 Temmuz 2011 Cumartesi 15:22

Kamu kurumları sendikalara eşit mesafede durmalıdır. Sağlık Müdürlüğü'nün taraf olması nedeniyle sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar çok üzücü.

Yorumu oyla      23      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in turizm potansiyelini anlatacaklar
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Kültür ve Turizm ...
Sakız Adası’na ‘sakız’ seferi
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nce hazırlanan, İzmir Kalkınma Ajansı'nın ...
F tipinde şüpheli ölüm
8 aydır tutuklu bulunan öğrenci, lehine olan kamera kayıtları dosyaya ...
 
Denetim ordusu Ramazan'da göz açtırmayacak
İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri Ramazan Ayı’nda ...
Bu sıcakları bile arayacağız!
Ülke genelinde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde olan hava sıcaklığı ...
Bornova'da trajik kaza: 1 ölü
Bornova’da karşıdan karşıya geçmeye çalışana Sevim Genç, bir otomobilin ...
 
SES: 1 pratisyen 300 hastaya bakıyor
SES İzmir Şubesi, Urla Devlet Hastanesi’nde yaşanan doktor sıkıntısı ve ...
Havuzlu villada yakalandılar
İzmir'in Bayraklı ilçesinde 3 ay önce akaryakıt istasyonuna silahlı saldırıda ...
Ediz: Yıkılması gerekenler yıkılır
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ''Tescilli kültür varlıklarındaki izinsiz ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva