HABERLER>POLİTİKA
8 Haziran 2024 Cumartesi - 18:06

Özel kritik zirve öncesi İzmir'de net konuştu: Masaya asgari ücrete zammı getireceğiz!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programında Ege Belediyeler Birliği’ni ziyaret etti. Özel, ziyareti sırasında 11 Haziran’da CHP’ye iade-i ziyaret gerçekleştirecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacakları görüşmeye dair detaylardan bahsetti. Özel, görüşmede ekonomik krizin masaya yatırılacağını belirterek, “Erdoğan’la yapacağımız görüşmede de bu krizden çıkmanın yolunun krizi yaratanlardan bir şeyler almak olduğunu söyleyeceğiz. Türkiye demokratikleşse, hukuki öngörülebilirlik olsa böyle olmayacak. İzmir’den bir kuvvetli itiraz üretiyoruz." dedi.

Özel kritik zirve öncesi İzmir de net konuştu: Masaya asgari ücrete zammı getireceğiz!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programında Ege Belediyeler Birliği’ni ziyaret etti. Özel, ziyareti sırasında 11 Haziran’da CHP’ye iade-i ziyaret gerçekleştirecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacakları görüşmeye dair detaylardan bahsetti. Özel, görüşmede ekonomik krizin masaya yatırılacağını belirterek, “Erdoğan’la yapacağımız görüşmede de bu krizden çıkmanın yolunun krizi yaratanlardan bir şeyler almak olduğunu söyleyeceğiz. Türkiye demokratikleşse, hukuki öngörülebilirlik olsa böyle olmayacak. İzmir’den bir kuvvetli itiraz üretiyoruz. Haziran ayının sonunda asgari ücrete zam yapmamayı düşünenler bir kez daha düşünsünler. Asgari ücreti güncellememeyi düşünmesinler” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2 günlük İzmir Programının ilk gününü Ege Belediyeler Birliği’nde noktaladı. Özel, Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i yanındaki heyetle birlikte ziyaret edip açıklamalarda bulundu. Özel’in yanında CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu katıldı.

ZEYREK: FONLARLA BİRLİKTE BELEDİYELERİN DERTLERİNE DERMAN OLACAĞIZ
Zeyrek, yaptığı açıklamada; “6 Haziran günü Ege Belediyeler Birliği’nin seçimi oldu. Delegeler takdiri sayesinde birliğimizin başkanı olduk. 127 tane belediyeden oluşan bir birliğimiz var. Bu birliğimizde bütünlüğü sağlamak adına bir yola çıktık. Bu yolda bizlere destek veren ve oy kullanan tüm başkanlarımıza teşekkür ederiz. Sizin de takdir ettiğiniz ve söylediğiniz üzere Ege Planlama Ajansı’nı hep beraber kurmak, belediyelerin sorunlarını çözmek, birlikteliği sağlamak, AB’nin fonlarını kullanmak ve diğer fonlarla beraber belediyelerin dertlerine derman olmak görevlerimizin arasında yer alacak. Bizlere oy veren vermeyen herkesin başkanı olarak bu yolda hep birlikte olacağız. Birliğimiz ve bütünlüğümüz herkes tarafından takdir görecek” dedi.

ÖZEL: CHP SADECE KIYILARA SIKIŞMIŞ GÖRÜNTÜDEN ÇIKTI
Zeyrek’in ardından açıklamalarda bulunan Özel ise şunları söyledi:

Bugün Ege Belediyeler Birliği seçimlerinden sonra sizleri başkan olarak ziyaret etmenin memnuniyeti içerisindeyim. Ege Belediyeler Birliği 1986 yılında İzmir’de kurulmuş olmakla beraber merkezi Manisa’ya taşınmış bir birliktir. Manisa’da ilk kez ilçe belediyelerini ve büyükşehir belediyesini kazanan ilk belediye başkanı olarak bu göreve layık görülmeniz çok onur vericidir. Ege Belediyeler Birliği’ni de Manisa’ya taşımak gibi bir niyetimiz yok. İzmir’e en yakın il olarak Ferdi Başkan’ın bu görevi üstlenmesinin son derece anlamlı olacağını konuştuk. Tüm belediyelerin CHP’de olması son derece mutluluk verici bir durumdur. CHP sadece kıyılara sıkışmış bir görüntüden Ege’nin neredeyse tamamını, Anadolu’dan da birçok kenti kazanan bir noktaya geldi.

‘ÇOĞUNLUK OLMASINA RAĞMEN CUMHUR İTTİFAKI’NDAN ÇOK OY ALDIK, KARŞI TARAFTAKİ DAĞINIKLIĞI GÖSTERİYOR’
Hem Ege hem de Türkiye Belediyeler Birliği’nde CHP’li belediye başkanlarımız var. TBB seçimini Ekrem İmamoğlu kazandı. Orada AKP ve MHP’nin yaşattığı geçmiş pratiklerden farklı olarak dedik ki, ‘Herkes kendi gücünde temsil edilsin’. Onlar kendi listelerini çıkardılar ama biz diğer partileri de dahil ederek bir yönetim oluşturduk. O gün söylemiştik, biz, orada CHP’nin çoğunluğu yoktu. Sonuçlar biraz önce ortaya çıktı, çok memnuniyetle değerlendiriyorum. Delege sayımızdan fazla oy alarak orayı kazandık. Tarihi Kentler Birliği Seçimleri’nde Mansur Yavaş’ı aday olarak gösterdik. Delege sayımız AKP ve MHP’den az olmasına rağmen seçimi kazandık. AKP ve MHP alması gereken oydan 216 oy eksik aldı. Bu, karşı taraftaki dağınıklığı ve bizim tarafta işlerin ne kadar iyi gittiğini gösteriyor.

‘EGE BELEDİYELER BİRLİĞİ’NDEN TUGAY VE ZEYREK BİRLİKTELİĞİ OLACAK’
SODEMSEN ve SODEM’in oluşturduğu yeni yapılar CHP’nin eş güdümünü sağlarken, Belediyeler Birliği üzerinden de çok önemli çalışmaları, denetimleri ve eğitimleri hep birlikte sağlamak niyetindeyiz. Ege Belediyeler Birliği’nde de Cemil ve Ferdi Başkan’ın birlikteliğiyle çok iyi çalışılacağına inanıyorum.

‘ARTAN OTOBÜS FİYATLARINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ’
Geçen bayramdan bu bayrama otobüs bilet fiyatlarının 2 kat arttığını üzülerek takip ediyoruz. İnsanların ailelerine, öğrencilerin evlerine ulaşmasını zorlaştıran bir ortamdayız. Aslında çözüm son derece basit, geçmiş dönemde KKM’den kim kazandıysa, hazineden aktarılan 1 trilyonu kim cebine indirdiyse, uygun kredileri kimler gayrimenkule çevirdiyse onlardan almak lazımken KKM’yi ödeyenlere yüklenmek, işçiden almak, emekliye zam vermemek, çiftçiye zam vermemek vicdani ve insani değildir

ERDOĞAN İLE YAPILACAK GÖRÜŞMEYE DAİR DETAY VERDİ
Erdoğan’la yapacağımız görüşmede de bu krizden çıkmanın yolunun krizi yaratanlardan bir şeyler almak olduğunu söyleyeceğiz. Türkiye demokratikleşse, hukuki öngörülebilirlik olsa böyle olmayacak. İzmir’den bir kuvvetli itiraz üretiyoruz. Haziran ayının sonunda asgari ücrete zam yapmamayı düşünenler bir kez daha düşünsünler. Asgari ücreti güncellememeyi düşünmesinler. Asgari ücreti enflasyon artışından düzenlersek küçük esnaf ve bazı ihracatçıları da desteklemek gerekiyor. Yarattığınız krizin yükünü emekçiye yükleyemezsiniz. Çay taban fiyatını 25 TL, buğday taban fiyatını da 15 TL bekliyoruz. Bu milletin sesini duyuracağız.

 
Yavaş'a güzel haberi Başkan Demir verdi!
 
9. Yargı paketi TBMM'ye geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cevdet Yılmaz: Dezenflasyon dönemine giriyoruz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Programımızın ilk yılı bütçe ve dış ...
Erdoğan: Dezenflasyon sürecine giriyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonda en zor dönemin artık geride ...
İşten atma krizine Özel el koydu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından ...
 
Özgür Özel: 1 yıl sonra Menemen adayını duyuracağız!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de katıldığı programda konuştu. Özel, ...
AK Partili Dağ 'nedeni tasarruf tedbirleri' dedi: Yeni Çevre Yolu seneye kaldı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, ...
AK Partili Dağ, büyükşehirin iki ayını yorumladı: Tugay’ın Özel’e karşı duruşu doğruydu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, ...
 
Özel ve Kılıçdaroğlu nikah şahidi oldu
CHP lideri Özgür Özel ile partinin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Özgür Özel, İzmir'de!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iki günlük program kapsamında İzmir’e geldi.
Bakan Fidan'dan kritik telefon
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva