HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Nisan 2023 Cumartesi - 11:14

Narlıdere’nin Yaşam Vadisi yola çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi'nin ortaklığı ile hayata geçirilen Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma töreninde konuşan Başkan Soyer, “Pir Sultan Abdal bir deyişinde dertsiz bir bülbül gül dalına konar mı diyor bizim de hayalimiz ve derdimiz İzmir ve Türkiye. Göreceksiniz çok yakında çok renkli çok nefesli şahane bir ülkeye kavuşacağız” dedi. Ali Engin ise, “Tarihin en büyük ekonomik krizi ile karşılaştık. İhaleyi alanlar ihaleden çekildi. Yeniden ihaleye verdik yaklaşık 2 yıl gecikmeyle hızla yapımına şuanda başlıyoruz” dedi.

Narlıdere’nin Yaşam Vadisi yola çıktı!

Ahmet Can KARATAŞ/EGEDESONSÖZ-İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi'nin ortaklığı ile hayata geçirilen Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’nin temel atma töreni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile çok sayıda Narlıdereli vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

 

12 bin metrekarelik alanda yapılacak ve modern yapısıyla ilçeye prestij katacak olan Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Projesi’nde; çok amaçlı salonlar, 7 bin metrekare yeşil alan, bisiklet ve yürüyüş yolları, kafeterya, çocuk oyunları ve dinlenme noktaları yer alacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi'nin ortaklığı ile hayata geçirilen proje tamamlandığında ilçenin en büyük sosyal donatı alanı olacak. Yeşil Narlıdere kimliğine katkı sağlayacak Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi, kültürel ve sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Proje ayrıca estetik, erişilebilir ve sürdürülebilir yapısıyla ön plana çıkacak. 

TARİHİN EN BÜYÜK EKONOMİK KRİZİNE RAĞMEN…
Tören Narlıdere Belediyesi çocuk senfoni orkestrasının müzik dinletisi ile başladı. Müzik dinletisinden sonra açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Göreve geldiğimizden beri Tunç Soyer Başkanımızla yaptığımız toplantılarda şehirlere yeni alanlar kazandıralım diye konuştuk. Bu güzel parkı Tunç Soyer’le birlikte yapıyoruz kendilerine teşekkür ediyorum. Pir Sultan Abdal Parkı yıllar önce bir şehir parkı olarak yapılmış önceki belediye başkanlarımızın emekleri ile yaptıkları parkı yeniden projelendirdik. Vadimizi yaparken zorluklarla karşılaştık. Önce pandemi dönemi sonrasında ise tarihin en büyük ekonomik krizi ile karşılaştık. İhaleyi alanlar ihaleden çekildi. Yeniden ihaleye verdik yaklaşık 2 yıl gecikmeyle hızla yapımına şu anda başlıyoruz. Ocak ayında hep beraberce bu parkı açacağımızın sözünü veriyoruz. Şehre nefes aldırarak şehrin gelecek planına uygun harika bir alan olacak. Ocak ayında tekrar buluşmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.

ÇOK YAKINDA ÇOK RENKLİ ÇOK NEFESLİ ŞAHANE BİR ÜLKE OLACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Pir Sultan Abdal bir deyişinde dertsiz bir bülbül gül dalına konar mı diyor bizim de hayalimiz ve derdimiz İzmir ve Türkiye” dedi. Başkan Soyer, “Buradan Sivas’ın Banaz’ına selam olsun. Ruhu şad olsun ismi sonsuza kadar yaşayacak Pir Sultan Abdal’a. Pir Sultan Abdal bizim yürüyüşümüze ikrarı ve sözümüzden dönememeyi yakıştırmış. Asaleti sözüyle özüyle başka olanları. Kuzu kılığına giren kurtları tek gözünüzle ayırın demiş. Toz duman ve karmaşanın içinde iyiliğe adanmış bir yol yürümek her zamankinden çok zor. Elbette yorulacak değiliz. Yorulan yorulsun biz yorulmayız. Biz ya başka bir yol açacağız ya da başka bir yol yapacağız. Yaşam vadisi ismi Pir Sultan’a çok yakılıyor. Burası da Narlıdere’ye çok yakışacak burada yaşamı bir arada tutan öz saygı sevgi cesaret Pir Sultan’ın deyişleri ile çoğalacak. Bu parkta her ağaç yoldaşımız olacak. Kuşların sesini her işittiğimizde iyilik yolunu hatırlayacağız. Bugün yaşamın kentsel ve ekolojik katmanları arasında güzel bir bağ korumayı başarmış olduğumuzu görmek çok önemli. Pir Sultan Abdal bir deyişinde dertsiz bir bülbül gül dalına konar mı diyor bizim de hayalimiz ve derdimiz İzmir ve Türkiye. Göreceksiniz çok yakında çok renkli çok nefesli şahane bir ülkeye kavuşacağız. Bu toprakların bereketini çoğaltıp hakça paylaşacağız. Yaşam vadisinin Narlıdere’ye Narlıderelere hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 
Başkan Soyer duyurdu... Narlıdere Metro'da ilk deneme!
 
Zehir aracı... 105 bin hap çıktı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
“ Sana söz “ müş 8 Nisan 2023 Cumartesi 11:52

İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; İzmir merkez ilçeler , İzmir kırsal ilçeler ayrımcılığı yapıyor . İzmir merkez ilçelerindeki belediyeye ait metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda 120 dk. aktarma haklı toplu ulaşım hizmeti verilirken , İzmir kırsal ilçe otobüslerinde ( ESHOT ) 120 dk. aktarma hakkı yok . Kırsal ilçelerdeki belediye otobüslerini tamamen hizmetten çekerek ; toplu ulaşımı İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) adı altında özelleştirmekten vazgeçilmezse İzmir kırsal ilçelerine belediye otobüsü ( ESHOT ) dahi yok . CHP Genel Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili , 6 ‘lı masa Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu İZMİR ‘de temsil eden CHP’li İzmir BB’si İzmir toplu ulaşımında adil ve eşit hizmeti sağlamış mı ? “ Sana Söz , Yine Baharlar Gelecek “ miş. İzmir BB’nin bu hizmet anlayışına göre Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermem için bir neden söyleyiniz . 20 yılın sonunda İzmir halk ekmek ‘in Ramazan pidesi çıkaracak alt yapısını çöktürdünüz mü ? İzmir halk ekmekte Neden pide yok ?

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer duyurdu... Narlıdere Metro'da ilk deneme!
Başkan Soyer, Narlıdere Metrosu'nda ilk deneme seferlerinin başladığını duyurdu.
Torbalı’da dayanışma iftarı!
6 Şubat tarihinde yaşanan çifte deprem felaketi sonrasında elini hem bölgedeki ...
Karabağlar'ın Mobilya Akademi'sine yoğun ilgi
Karabağlar Belediyesi'nin İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası (İZMOD) ...
 
İzmir'in havası İZDENİZ'le daha temiz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımında yaptığı atılımlar sayesinde, ...
Soyer'den 'seferberlik' çağrısı: İzmir'de ekmek yiyen kim varsa...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Vakfı’nın 2022-2023 ...
Büyükşehir’in iftar sofraları binlerce Aydınlıyı buluşturmaya devam ediyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu geleneksel iftar sofraları, binlerce ...
 
Karşıyaka'da yüksek tansiyon.. Tugay: Kusar gibi konuşmak istiyorum!
Karşıyaka Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu ...
Kronik sorunda mutlu sona doğru… Harmandalı çöplüğü kaldırılıyor!
2022 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında konuşan ...
Başkan Selvitopu’ndan bakanlığa acil çağrı: Karabağlar’da 50 bin kişi ölebilir!
Karabağlar Belediyesi Nisan ayı olağan meclis ikinci oturumunda 265 Milyon ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva