HABERLER>POLİTİKA
1 Eylül 2023 Cuma - 10:09

Kaya’dan Sertel’in ‘Yaşam tarzına müdahale’ iddiasına yanıt: Bozulan yaşam kalitesine bak!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “İzmir’de AK Parti’nin iktidar olduğunu düşünsenize… Kordon’da çimlerde oturanların yaşam tarzına müdahale ederler, zabıta gönderirler” diyen CHP eski Milletvekili Atilla Sertel’e sert yanıt verdi: “Altyapı çökmüş, trafik çökmüş, koku var ve insanların yaşam kalitesi düşmüş. Yaşam tarzını konuşmayı bıraksın Atilla Sertel, İzmir’de yaşam kalitesinin hangi noktaya geldiğine baksın. İnsanlar kokudan balkonda oturamıyor.”

Kaya’dan Sertel’in ‘Yaşam tarzına müdahale’ iddiasına yanıt: Bozulan yaşam kalitesine bak!

EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın programında, CHP İzmir geçmiş dönem Milletvekili Atilla Sertel’e yüklendi. Sertel’in, “AK Parti’nin İzmir’de iktidar olduğunu düşünsenize… Yaşam tarzına kesin müdahale ederler. Kordon’da oturan gençlere müdahale ederler, zabıta gönderirler” şeklindeki sözlerini eleştiren Kaya, “Bunlar senelerdir söyledikleri bir şey, boş laflar. Yaşam tarzını konuşmayı bıraksın Atilla Sertel, İzmir’de yaşam kalitesinin hangi noktaya geldiğine baksın. İnsanlar kokudan balkonda oturamıyor” dedi.

BİZİM KARŞIMIZA, İZMİR’E ŞU ESERLERİ KAZANDIRACAĞIZ, DİYE ÇIKIN!
Mahmut Atilla Kaya, şunları söyledi:

"Böyle bir şey olabilir mi? Yeni bir şey söylemiyorlar zaten. Yeni bir şey söylemeden başarı elde edebileceklerini düşünüyorlar. Biz bugün kurulmuş bir parti değiliz. Biz kurulur kurulmaz iktidar olmuş bir partiyiz. Sadece Türkiye’de genel iktidar değil, yerel iktidar olarak neredeyse bütün büyükşehirleri yönetmiş bir partiyiz. Türkiye’nin en büyük ilçelerini yöneten yine AK Parti’dir. 21 yıldır bir yönetim tarzımız, bir anlayışımız var. Sanki bu 21 yıl hiç yaşanmamış gibi, icraatlarımız ortada değilmiş gibi düşünüp bunları söylemek, İzmirlilerin aklıyla alay etmektir. Sayın Atilla Sertel, İzmir’de uzun süre milletvekilliği yaptı. Bırakın lafı, İzmir’e şu eserleri kazandıracağız, şu altyapı sorununu çözeceğiz, deyin. Bunlarla gelin karşımıza. Yine klasik söylem; İzmirli bunu yutar diye düşünüyorlar! Yutmaz artık, çünkü şehri kokuttular.”

YAĞMUR YAĞSIN, İKİ GÜN SONRA KOKU SORUNU YİNE ORTAYA ÇIKAR
İzmir’de körfezdeki kokunun yüzde 90 azaldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne süren AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “5 bin kilometre yağmur suyu ayrıştırma kanalı yapmak lazım ama şu ana kadar 820 kilometresi yapılmış” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir de kokuyu bitirdik falan diyorlar. Şehirdeki kokunun sebebi, yağmur ayrıştırma kanallarıyla kanalizasyon kanallarının ayrı ayrı yapılmamış olmasındandır. 5 bin kilometre yağmur ayrıştırma kanalı yapmanız lazım. Tunç Soyer geçenlerde duyurdu; Aziz Kocaoğlu bıraktığında 700 kilometreydi, şimdi 820 kilometreye çıkmış! 5 bin kilometre nerede, 820 kilometre nerede? Yapılan da şehrin çeperinde; körfezin etrafında değil. Yağmur ayrıştırma kanalı neden önemli? Çünkü, yağmur yağdığında yağmur ayrıştırma kanalı olmadığı için sular, kanalizasyon kanalına akıyor, gidiyor Çiğli’deki tesise…  O tesisin de bir kapasitesi var. Kapasite yetmeyince, maalesef körfeze kanalizasyon atıklarını basmak zorunda kalıyorsunuz. Soyer, burada da İzmirlilerin aklıyla alay ediyor. Bu kanalları şimdiye kadar yapman lazımdı! Yapmak gibi de bir niyeti yok. Bu altyapı yatırımlarını yapmazsan, ilk yağışta, bir iki gün sonra pis kokuyu duymaya başlayacağız. Bugün koku yoksa, yağmur yağmadığı için yok. CHP’ye oy verme alışkanlığı olan vatandaşlarımızdan da ciddi bir şikayet var bu konuda. CHP’nin İzmir’e hiçbir şey vermediğini söylüyorlar. Bizim anketlerimizde de şikayet edenlerin sayısı çok fazla. Algı oyunu oynuyorlar, yapmadıkları şeyleri yapmışlar gibi anlatmaya çalışıyorlar. Bundan sonuç alamazlar çünkü insanlar ne yaşadıklarını pekala çok iyi biliyorlar. Altyapı çökmüş, trafik çökmüş, artık insanların yaşam kalitesi düşmüş. Yaşam tarzını konuşmayı bıraksın Atilla Sertel, İzmir’de yaşam kalitesinin hangi noktaya geldiğine baksın! İnsanlar balkonlarında oturamıyorlar kokudan."

 
Menemen'de iki büyüleyici konser!
 
Kanlı savaştan Dünya Barış Günü'ne!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selahattin Güzel 2 Eylül 2023 Cumartesi 08:59

Sayın AKP vekili, biz yeni parti değiliz diyor. Doğru. İzmir şöyleymiş böyleymiş diyor. Sen Türkiye nasıl? Gel bunu konuşalım.Yoksulluk, işsizlik, hiper enflasyon almış başını gidiyor. Bir avuç zengin yarattınız. 80 milyon insan sıkıntılı bir hayat yaşıyor. Esas muhabbet bu.Muhabbete gelelim. Bak İstanbul''a ne görüyorsun? Sizin eseriniz. İARABİAİSTANBUL...İstanbul sanki bir Arap şehri. 8 milyon göçmen Ülkeyi işgal etmiş. Asıl Muhabbet bu sayın vekil.

Yorumu oyla      3      4  
yüzsüz vekil 1 Eylül 2023 Cuma 14:57

ınsanda bıraz utanma olur.. turkıye 1 mılyoncu dukkanı gibi olmuş gıren çıkan bellı değil yaşam kalitesi dıyo..

Yorumu oyla      5      4  
Kesin bilgi; yayalım! 1 Eylül 2023 Cuma 14:15

Yaşam kalitesini AKP artıyor, Tunç Soyer azaltıyor. Tunç Soyer'i kınıyorum.

Yorumu oyla      5      4  
Sallamak serbest 1 Eylül 2023 Cuma 13:25

Balkonlarında kim oturamıyor?

Yorumu oyla      7      4  
MUHTAR 1 Eylül 2023 Cuma 12:37

izmirdeki yasam tarzını bırak türkiyenin yasam tarzına baksın önce insanları 21 yılda perişan ettiniz vatandaşlık satmak sızde ülkemize ait ne varsa satmak sizde boş boş konuşuyorsunuz gelmiş izmiri ne hale getirdiniz diye soyleniyor

Yorumu oyla      7      4  
laf çok, icraat yok 1 Eylül 2023 Cuma 12:15

30 sene İstanbul'u yönettiniz; trafik, altyapı sorunları dağ gibi, niye çözmediniz? Üstelik hem belediye hem de bakanlıklar, hazine her şey elinizdeydi. Çevre Bakanı açıklama yapıyor; depremi bırak, rüzgarda yıkılacak apartmanlar var diye. 30 yılda niye dönüşüm bitmedi? İstanbul gibi bir şehirde 2019'a kadar kaç km metro yaptınız? Koku sorunu, sel-taşkın sorunu İstanbul'da yok muydu? Niye çözmediniz? Daha düne başta Kurbağalıdere'nin hali neydi öyle? Biz başka bir ülkede mi yaşıyoruz? İzmir'de olan sorunları vatandaş eleştirir ama siz eleştirip, biz çözeriz diyemezsiniz. Karneniz zayıf. Yapamamışsınız. İzmir karneniz de zayıf. 1,6 km'lik Konak Tüneli 4 yılda, Sabuncubeli Tüneli 7 yılda bitti. Hızlı tren(ler), şehir hastaneleri, Çandarlı Limanı, lojiktik köy, otogar metro , Karabağlar dönüşüm fiyasko ... 13 yıldır İZBAN diyorsunuz. 13 yıl yahu!

Yorumu oyla      8      4  
izmirli 1 Eylül 2023 Cuma 11:27

sen de ülkenin bozulan hatta yok olan yaşam kalitesine bak.. çıkıp konuşmaya utanmıyorsunuz...

Yorumu oyla      7      4  
1 Eylül 2023 Cuma 10:54

Valla koku falan yok artık. Bütün yaz da olmadı. Yaşam kalitesini dolayısı ile ekonomiyi belediye mi belirliyor ? Bırakın artık sağa sola sataşmayı da sizde elinizi taşın altına koyun bir şeyler yapın ki İzmirliden oy isterken yüzünüz kızarmasın.

Yorumu oyla      8      4  
Asım 1 Eylül 2023 Cuma 10:43

Bu Halkı 21 yıldır Pahalılıkla-enflasyonla- faizle-KKM- baskıyla -korkuyla yaşamayı zehir ettiniz. Böyle afilli konuşmalarla suçsuz olamazsınız sayın Kaya. Çarşıda -pazarda bi dolaşın görün neler olduğunu. Geçinemiyoruz kulakarınızı sese açın, görün artık lütfen..

Yorumu oyla      8      4  
gültepeli 1 Eylül 2023 Cuma 10:39

sayın atilla kaya 21 yıldır bu ülkeyi siz yönetiyorsunuz insanlar yarınlarına umutla bakamıyor karnını doyuramıyor memur emekli askeri ücretli aclıkla savaşıyorsiz hala kokudan bahsediyorsunuz okoku insanların aclıktan miğdesinden geliyor

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan adli yıl mesajı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni adli yıl mesajında "Türkiye Yüzyılı'nın ...
CHP’li Sertel net konuştu: Kemal Bey olmasaydı bizi vekil yapmazlardı!
“Değişim” sürecinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğunu ...
Erdoğan duyurdu: Balıkçılara destek verilecek!
Su ürünleri av sezonu açılış programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
Mustafa Destici'den hükümete zam 'tavsiyesi'
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bugün belli olan memur ve memur emeklisi ...
'Enflasyonla mücadele politikamız devam edecek'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yüzde 3,8'lik büyüme rakamına ilişkin, ...
Şakir Başak yola çıktı... CHP İzmir'de adaylık yarışı kızışıyor
CHP İzmir İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Tahıl Anlaşması çıkışı: Yoğun çaba harcıyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği ...
AK Partili İnan: Cumhurbaşkanımız İzmir için dertleniyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e bakışı hakkında çarpıcı ...
'Türkiye hamleleriyle kendinden söz ettiriyor'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kaosun ve belirsizliğin arttığı bir ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva