HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ağustos 2011 Pazartesi - 16:23

İşte Başkanların Kocaoğlu raporu

Kocaoğlu'na bayrak açan ilçe belediye başkanları Tekin ve Canalioğlu ile görüşmeden önce son kez bir araya geldi. Genel Merkez'e sunulmak üzere son şekli verilen raporu Egedesonsöz ekibi ele geçirdi.

İşte Başkanların Kocaoğlu raporu

Can Özlü/Fatih Yapar/Egedesonsöz/ÖZEL- İzmir’de, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile partili 8 belediye başkanı arasında süren tartışmaya Genel Merkez el koydu. Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu İzmir’e gelerek temaslara başladı. Tekin ve Canalioğlu, ilk olarak CHP İzmir İl Başkanlığı’nda, İl Başkanı Tacettin Bayır ile durum değerlendirmesi yaptı. Kocaoğlu’na bayrak açan 8 belediye başkanı da bu süreçte boş durmadı. Kendi aralarında son kez toplanan belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Toplantısı’nda, Genel Başkan Yardımcılarına sunulacak rapora son şeklini verdi. 14 maddeden oluşan rapora, Egedesonsöz.com ekibi ulaştı.

CHP İzmir'de ateşkes mesaisi başladı haberi için tıklayın

14 maddeden oluşan raporda, başkanlar, Kocaoğlu’ndan istediklerini sıraladı. Raporun ilk maddesinde, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeler arasındaki koordinasyon eksikliğine dikkat çekildi. İlçe belediyeleri ilgilendiren yatırım ve projelerin, sadece bürokratlar ile değerlendirilmesi eleştirildi. Başkanların en çok şikayet ettikleri konu ise, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan maddi yardımların, ilçelerin nüfusları ile doğru orantılı olmadığı noktası oldu. 5216 sayılı Pergel Yasası’ndan bahseden başkanlar özellikle büyükşehir sorumluluğunda olan su, kanalizasyon, zabıta gibi konularda, ilçe belediye başkanlarının mağdur edildiğini öne sürdü.
 
Yine gizli zirve
Daha önce farklı yer ve zamanlarda gizli zirvelerde bir araya gelen başkanlar, Genel Başkan Yardımcıları Tekin ve Canalioğlu ile görüşmeden önce son kez buluştu. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün ev sahipliğindeki toplantıda, sunulacak rapora son şekli verildi. Başkanlar ayrıca bu zamana kadar açıklama yapmayan fakat genel başkan yardımcılarının İzmir ziyareti öncesinde, başkanlara “Konuşmayın” talimatı veren İl Başkanı Tacettin Bayır’ın da durumunu masaya yatırdı. İzinde olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın yerine, Başkan Yardımcısı ve Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan toplantıya katıldı.

İşte o rapor!


 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Osman 12 Ağustos 2011 Cuma 01:03

Her şey İzmir için.Tüm Başkanlarımıza güveniyoruz.

Yorumu oyla      12      6  
10 Ağustos 2011 Çarşamba 12:26

memurların pasolarını gündeme getirdikleri için teşekkürler başarılarının devamını dileriz.

Yorumu oyla      12      6  
Aziz Kocaoğluna DESDEK 9 Ağustos 2011 Salı 13:50

Başda Buca Belediyesi olarak 8 belediye başkanıda 2.5 yıllık bütçelerinden hangi yatırımları yaptılar yüzleri kızarmıyormu.Neyse göre sy Kocaoğlundan desdek bekliyorlar.Önce kendi hesaplarını versinler...

Yorumu oyla      14      6  
Alfasilin 9 Ağustos 2011 Salı 12:46

Demekki yol parası olmadığından demmeki hizmet veremiyorlar. Bu yol parası bu kadar önemli de bazı belediye başkanları çalştırdıkları taşeron işçilerin yol paralarına hiç baktılar mı ? Rakam vermiyeceğim ama çok komik rakamlar.Gerçek cevabı halk verir. Gürsel Tekin'i Volkan canalioğlu'nu caddelere , sokaklara gerçek haklıyı öğrenmeye davet ediyoruz.Yoksa bu iş tepeden sofra başında çözülmez .

Yorumu oyla      14      6  
xfrost 9 Ağustos 2011 Salı 11:55

başka??? bu kadar mı ekmek var sofra kurulu bedava yemek istermisiniz.. Büyükşehir'e bunları yazan sayın yetkili veya kendini yetkili zannedenler bu kadar madde var ama yine kendinizi unutmamışsınız... bravoo..alkışlıyorum sizleriii..

Yorumu oyla      14      6  
ayıp 9 Ağustos 2011 Salı 11:49

DEMEK BELEDİYE MECLİLİ ÜYELERİ İÇİN BELEŞ ULAŞIMİSTİYORSUNUZ? AYIP AYIP YAHU!!!!1

Yorumu oyla      15      7  
ANKETYAPSINLAR 9 Ağustos 2011 Salı 11:44

BAYRAKLIDA ANKET YAPSINLAR ŞİMDİ SEÇİM OLSA VE HASAN KARABAĞ BAĞIMSIZ OLSA OY VERİRMİYDİNİZ DESELER.NASIL YERLERDE OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ.BUNLAR CHP OLMADAN BİR HİÇ.PARTİ ÜSTÜ GÖRÜYORLAR ÇÜNKÜ YAĞDANLIKLARI ÖYLE DİYOR.SENSİZ BİR HİÇİZ HASAN BAŞKAN.SEN OLMASAN NE YAPARIZ SAYIN BAŞKAN.SEN NE YAPARSAN EN GÜZELİNİ YAPARSIN BAŞKAN.HALKÇI BAŞKAN...ONLARDA HAKLI YAĞDANLIKLAR YAĞDANLIĞINI YAPACAK.İNANAN DÜŞÜNSÜN..

Yorumu oyla      24      8  
feti deniz 9 Ağustos 2011 Salı 11:11

chp ye oy vermiş vede chp üyesi olarak utanıyorum ya,, bucaya ne verdınki aglıyorsun sayın tatı

Yorumu oyla      18      8  
özbucalı 9 Ağustos 2011 Salı 04:35

bu haberler bu toplantılar, gündem saptırmaktan başka birşey değil? yani böyle yapmakla çok mu çalışmış oluyorlar? dur bakalım altından neler çıkacak? gizli belgeler,gizli toplantılar yahu bunlar chp'li belediyeler değil mi? neyi kimden gizliyorlar HALK SİZİ SEÇMİŞ ÇALIŞIN YAHU NE GEREK VAR BÖYLE ŞEYLERE TABİ BU MİLLETTE APTAL YEDİ..beyler bırakın kapalı kapılar ardında görüşmeleride hizmet yapın biraz hizmet, 28 ilçe sizde daha ne bekliyorsunuz..Bu millet, 2014 seçimlerinde size öyle hesabını sorarki bu günlerin sonra ah vah etmenin faydası yok...

Yorumu oyla      20      12  
BUCALI 9 Ağustos 2011 Salı 03:33

ERCAN TATİ BUCALILAR KONSER İSTİYOR LÜTFEN AMA ÜCRETSİZ OLSUNKİ BALDAN DAHA TATLI OLUR .HANİ BİRDE ŞU KONSERLERE BELEDİYE KASASINDAN ÖDENEN ŞU ÜCRETSİZ ADI ALTINDAKİ ŞOVA DÖNÜK YAPMIŞ OLDUĞUNUZ KONSERKERE YANİ SANATÇILARA ÖDENEN MİKTARLARI LÜTFEN BELİRTİNİZ .

Yorumu oyla      18      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramazan eğlencesi Çiğlilileri coşturdu
Çiğli Belediyesi ile Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi tarafından ...
Alyanak vapuru 10 günde çıkarılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayı ortalarında, 2000 yılında Türkiye ...
İftarını engelli vatandaşlarla açtı
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı’da yaşayan engelli vatandaşlarla ...
 
Kocaoğlu, yeni vagonlar için Çin’e gidiyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki metro sisteminde ...
Büyükşehir’den Ulukent’e köprülü kavşak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulukent’e köprülü kavşak yapıyor. İhale 19 Ağustos’ta yapılacak.
Tarihi kitaplık yenileniyor
Atatürk Kitaplığı olarak kullanılan köşkün yıpranması nedeniyle restorasyon ...
 
Balçova’ya jeotermal müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balçova ziyaretinde jeotermal ...
Naldöken Pazaryeri kuraları çekildi
Mevlana ve Doğan Mahallesi pazaryerlerinden sonra Bornova Belediyesi tarafından ...
Mülkiyeliler binası nefes alacak
Konak Belediyesi’nin başlattığı çalışmayla İzmir Mülkiyeliler Binası’nın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva