HABERLER>POLİTİKA
25 Mayıs 2024 Cumartesi - 17:35

Dervişoğlu: Tencerede yemek değil, dert kaynıyor!

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, "Emekli tenceresini kaynatamıyor. Tencerelerde yemek değil, dert kaynıyor dert. Çiftçinin derdini, emeklinin derdini, iş adamının derdini, esnafın derdini çözmek için, atanamayan öğretmenlere istikbal kapılarını açmak için kurduk biz bu partiyi" dedi

Dervişoğlu: Tencerede yemek değil, dert kaynıyor!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Kurulduğumuz gün mevcut bulunan sorunlar, 7 yıl geçti hala aynı duruyor. Çiftçinin dertleri karşımızda büyüyerek bir dert yumağına dönüşmüş. Gençler geleceklerine dair ümitlerini yitirmiş. Emekli tenceresini kaynatamıyor. Tencerelerde yemek değil, dert kaynıyor dert. Çiftçinin derdini, emeklinin derdini, iş adamının derdini, esnafın derdini çözmek için, atanamayan öğretmenlere istikbal kapılarını açmak için kurduk biz bu partiyi” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin yerel seçimlerde 1 oy farkla kazandığı, AK Parti Adayı Ünal Demircioğlu’nun 'kısıtlı seçmenlerin' oy kullandığı gerekçesiyle yaptığı itirazla İlçe Seçim Kurulu’nun seçimlerin yenilenmesine karar verdiği Aksaray’ın Güzelyurt ilçesini ziyaret etti.

2 Haziran’da yeniden sandık başına gidecek ilçede partililere seslenen Dervişoğlu, “Başkanımız bana ‘Bu seçimi geçen sefer 1 oyla kazanmıştık. Şimdi büyük bir oy farkıyla kazanacağız. Çünkü ben Güzelyurt’a sadece inanmıyorum. Aynı zamanda da güveniyorum’ dedi. Onun için bu güvenin 2 Haziran'da taçlandırılması lazım. Sizin mübarek oylarınızın artık gasbedilemeyeceğinin artık hakkımızın, hukukumuzun çiğnenemeyecek olacağının farkında olmanız lazım. Biz milletin iradesinin dışında başka bir güç tanımıyoruz” diye konuştu.

‘VATANDAŞIN ÖZLEDİĞİ VE ARADIĞI BİRİ OLMAYA ÇALIŞIYORUM’
Geçmişteki siyasi liderlerden esinlendiğini belirten Müsavat Dervişoğlu, “Ben siyasette emek sarf etmiş bütün siyasi büyüklerime saygıda kusur etmeyen biriyim. Vatandaşın özlediği ve aradığı bir olmaya çalışmamda da onların yaşantılarından, onların konuşmalarından, onların sözlerinden ve icraatlarından esinlenmeye çalışırım. Vatandaş arıyor. Vatandaş Süleyman Demirel'in samimiyetini arıyor. Bugün siyasette samimiyet olmadığı için arıyor. Yine rahmetli Bülent Ecevit'in nezaketini arıyor. Siyasette nezaket olmadığı için. Bugün yine Necmettin Erbakan’ın imanını arıyor. Siyaset imanını yitirdiği için. Ve yine bugün siyaset Turgut Özal'ın çalışkanlığını arıyor, siyasiler tembelleştiği için. Ve yine bugün vatandaş siyasetçide Alparslan Türkeş'in mücadeleciliğini ve imanını arıyor. İYİ Parti'nin yöneticileri olarak bizler, genel başkanı olan bendeniz de bu memlekette taş üstüne taş koymuş bütün siyasi önderlerin ve liderlerin yolunu takip ediyorum. Çünkü o yol, Cumhuriyet’in yoludur ve biliyorum ki, o yol Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur” ifadelerini kullandı.

‘PARTİYİ KURDUĞUMUZDA OLAN SORUNLAR HALA AYNI DURUYOR’
İYİ Parti’nin zorlu bir dönemde kurulduğunu söyleyen Dervişoğlu, “Kurulduğumuz gün mevcut bulunan sorunlar, 7 yıl geçti aradan hala aynı ile duruyor. Çiftçinin dertleri karşımızda büyüyerek bir dert yumağına dönüşmüş. Gençler geleceklerine dair ümitlerini yitirmiş, üniversitelerini bitirmişler, vize kuyruklarında yabancı ülkelerde istikbal arıyor. Emekli tenceresini kaynatamıyor. Tencerelerde yemek değil, dert kaynıyor dert. Çiftçinin derdini, emeklinin derdini, iş adamının derdini, esnafın derdini çözmek için, atanamayan öğretmenlere istikbal kapılarını açmak için kurduk biz bu partiyi. Ama biz partinin sadece kurucularıyız. Partimizin gerçek sahibi sizlersiniz. Biz sadece tabelayı asanlarız. Onun için siz olmadan biz bu yolculuğu sürdüremeyiz” dedi.

 
Paris'te kritik 'Gazze' zirvesi!
 
Cipin koltuk altında göç!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Dövizde karamsar senaryolar gerçekleşmedi!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrasında dövizde karamsar senaryoların ...
Asgari ücret sorusuna yanıt: Gerekli katkıları sağlarız!
Ülkü Ocakları Eğitim Toplantısı'nda konuşan MHP lideri Bahçeli "Onun için ...
Kurtulmuş'tan yeni anayasa mesajı!
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa hakkında, "Buna karşıyım, engelleyeceğim, ...
 
'Ülkücü hareketin veremeyeceği hesap yoktur'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Derelerin sığ yerlerinde balık avına ...
TİP eski vekilinin annesi CHP'de kadın kolları başkanı oldu
CHP Selçuk Kadın Kolları yeni Başkanı siyaset dünyasının ünlü ismi eski ...
AK Parti binası saldırganına 9 yıl hapis istemi
Adana'da AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı’na girip gitar çantasında taşıdığı ...
 
İki memur, belediye başkanını makamında dövdü!
Trabzon'un Tonya ilçesinde AK Partili Belediye Başkanı Osman Beşel (61), ...
Atama kararları Resmi Gazete'de!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı bakanlık ve kamu ...
AK Partili İnan, vatandaşlara Efes Antik Kenti daveti
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva