HABERLER>POLİTİKA
4 Mayıs 2011 Çarşamba - 18:21

Çelik: Operasyonu biz yapmadık

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik polis operasyonunun seçime 40 gün kala yapılması nedeniyle töhmet altında kalan AK Parti’de üst düzey isimler açıklama yapmaya devam ediyor.

Çelik: Operasyonu biz yapmadık

İZMİR - Büyükşehir operasyonunun ardından ‘AKP İzmir’i almak için yaptı’ şeklindeki algıyı kaldırmak için açıklama üstüne açıklama yapan AK Parti’de son açıklama Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’e ait.
 
İzmir adayları Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Binali Yıldırım’ın üst üste yaptıkları ‘biz yapmadık, operasyonun zamanlaması bizi de şaşırttı. Hatta operasyon CHP’ye değil AK Parti’ye karşı’ yapıldı açıklamalarından sonra Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de bir açıklama yaparak, olayın sorumluluğunun AK Parti olmadığını açıkladı.
 
Son açıklama ise bir süre önce İzmir’de yaptığı konuşmada kente ‘Nur topu gibi ama sümüklü çocuk’ benzetmesinde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’e ait.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen operasyonun, hükümet tarafından kurgulandığı şeklideki değerlendirmeleri hatırlatarak, "Böyle bir ithamı kesinlikle reddediyoruz." dedi. Ortada yolsuzluk varsa, bununla ilgili gerekli soruşturmanın yapılmasının yargının görevi olduğunu belirten Çelik, "Kimse, 'Seçime gidiyoruz, biraz bekleyelim' diyemez" diye konuştu. Gaziantep'te seçim çalışmalarını sürdüren Çelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde önceki gün gerçekleştirilen operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
AKLIMIZDAN BİLE GEÇMEZ
Operasyonun yargı tarafından gerçekleştirildiğini ve polisin de adli kolluk görevini üstelendiğini hatırlatan Çelik, "Ancak özellikle CHP'li arkadaşlarımız tarafından bu meselenin sanki AK Parti tarafından kurgulandığı, hükümet Parti tarafından gelen operasyon olduğu değerlendiriliyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Böyle bir ithamı kesinlikle reddediyoruz. Biz maç başlarken rakiplerimize çelme takmayacak kadar bu işin ahlakına sahip olan insanlarız. Böyle bir şey aklımızdan bile geçmez. 6-7 ay önce başlamış olan bir prosedür var, operasyon var. Savcılığın talimatı üzerine polis meseleye el koymuş." şeklinde konuştu.
 
SAVCILARA ÇAĞRI: BİZİ İTHAMDAN KURTARIN!
İşi yürüten savcıdan ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da beklentilerini açıklayan Çelik, "Bu mesele neyin nesidir? Doğrusu nedir? Eğrisi nedir? Gerçekten bu insanla ne ile itham ediliyorlar? Ortada somut deliller varsa kamuoyuna bunu açıklasınlar. Hükümetimizi de partimizi de böyle bir ithamdan kurtarsınlar. Bu da yargının güvenilirliği açısından ve insanların adalet duygusunun rencide edilmemesi açısından hem kamuoyunun beklentisidir hem de bizim parti olarak, hükümet olarak beklentimizdir. Neticede kamuoyunda bizim aleyhimize bir algı meydana geliyorsa, biz kendi aleyhimizde olabilecek olan bir şeyin içerisinde olmayız. Bu anlamda da siyasi akla sahip olan insanlarız. Bugüne kadar böyle bir şeye tenezzül etmedik, tevessül etmedik. Bundan sonra da etmeyiz. Ama ısrarla parti binalarımız önünde protestolar yapılıyor. Hükümetimiz bu konuda itham ediliyor. Partimiz itham ediliyor. Bunları kesinlikle kabul etmiyoruz, reddediyoruz." dedi.
 
BÖYLE BİR TEZGÂHIN İÇİNDE OLMAYIZ
Ortada gerçekten yolsuzluk ve ciddi manada bir usulsüzlüğün olması halinde, meseleye yargının el atarak gerekli soruşturma ve kovuşturmayı yapmasının yargının görevi olduğuna dikkat çeken Çelik, "Kimse 'Seçime gidiyoruz biraz bekleyelim', 'Seçim vakti de geldi diyemez.'" ifadelerini kullandı. Ortada somut bir şey varsa bir an önce ön soruşturmaların bitirilerek kamuoyunu tatmin edecek bir açıklamanın yapılması siyasi parti olarak beklentileri olduğunu anlatan Çelik, "Çünkü bunun sonuçları bizim aleyhimizeyse ve aleyhimize kullanılıyorsa bizim böyle bir tezgâhın içinde olduğumuzu birilerinin söylemesi akılla bağdaşır bir şey değildir. Biz böyle bir şeyin içinde olmayız. Olmadık ve olmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Baykal aday o hanım neden değil?'
Kastamonu mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, CHP’ye Hacı Bektaş-ı Veli’yle ...
Baykal'dan Günay'a operasyon yanıtı
Baykal, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik polis baskınının ardından ...
Saadet Partisi'nden İzmir çıkarması
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, ''Milletimize ...
 
MHP'den de operasyona tepki geldi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir Büyükşehir Belediyesindeki aramaya ...
Günay: Operasyon bize yapıldı!
Büyükşehir’e yönelik polis baskınının yarattığı siyasi atmosferden yara ...
Aksünger Torbalı'da halkla buluştu
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger dün Torbalı esnafıyla ve halkla buluştu.
 
Moroğlu'ndan görkemli katılım töreni
CHP Çandarlı Belde Teşkilatı’na 132 yeni üyenin katılımı nedeniyle düzenlenen ...
Çam: Ülkenin kaderini kadınlar belirleyecek
CHP İzmir Adayı Musa Çam, 12 Haziran’da ülkenin kaderinin oylanacağını ...
Günay’ın ‘karargahı’ hazır
Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Ertuğrul ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva