HABERLER>POLİTİKA
9 Aralık 2015 Çarşamba - 21:18

CHP’de önemli gelişme: Kocaoğlu’nun seçimi…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 20 Aralık’ta yapılacak il kongresinde destekleyeceği ismi belirledi. Kocaoğlu’nun Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’da karar kıldığı öğrenildi. Kavalar, ilçe başkanlığının ardından kısa süre sonra il kongresinde aday olacak.

CHP’de önemli gelişme: Kocaoğlu’nun seçimi…

EGEDESONSÖZ -  CHP’de delege seçimlerinin ardından tamamlanan ilçe kongresi sonrasında gözler 20 Aralık’ta yapılacak il kongresine çevrildi. Birçok adayın yarıştığı süreçte çalışmalar devam ederken mevcut İl Başkanı Bedri Serter “devam etmek istiyorum” diyerek yola çıktı. Serter’in ardından diğer isimler de nabız yoklamayı sürdürürken süreçte ne yapacağı en çok merak edilen isim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu fotoğrafı netleştirdi. Kongrelerde seçilerek koltuğa oturan ilçe ve belediye başkanlarını arayan Kocaoğlu’nun bazı isimleri telefonla sormasının ardından çalışmalarda sona gelindi. Kocaoğlu’nun il kongresi yarışında Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’a destek vereceği öğrenildi.



Geçtiğimiz Pazar günü yapılan ilçe kongresinde “ağabey” formülüyle Kavalar’ı Bornova’da destekleyen Kocaoğlu, ekibi içinde yaşanan çatlağa rağmen kararından vazgeçmemişti. Birlikte siyaset yaptığı bazı isimlerin rakip aday Kudret Yiğit’e destek vermesi sonucu değiştirmedi. Kavalar, sandıktan Bornova’nın yeni ilçe başkanı olarak çıkarken kısa sürede daha önce niyetlendiği il başkanlığı için bir adım daha öne çıkmış oldu.  Kavalar’ın il başkanlığı sürecinde Kocaoğlu’ndan tam destek gördüğü dile getirildi.



KARABAĞ VE ŞAHİN FORMÜLÜ
Kavalar’ın ilçe başkanlığından sonra il başkan adaylığı için ismini ön plana çıkartan ilk isimlerin Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin olması dikkat çekti. Karabağ-Şahin ikilisinin formülü ile yarışa giren Kavalar’ın daha sonra Kocaoğlu’nun onayına sunulduğu, Kocaoğlu’nun da Bornova’da destek verdiği bir isim olduğu için “hayır” demediği öğrenildi. CHP Genel Merkezi’nde üst düzey bazı isimlerde de karşılık bulan Kavalar’ın bir sorun çıkmazsa kararını resmen açıklaması bekleniyor.

BAŞKANLAR NE YAPACAK?
İlçe kongrelerinin ardından çıkan sonuçlara göre delegasyon yapısının büyük bölümüne hakim olan belediye başkanlarının Kocaoğlu’nun kesin kararını bekliyordu. Birçok isim son gelişmenin ardından yeniden süreç analizi yaparken diğer adaylar da çalışmalarını şekillendirecek. Başkanların büyük bölümü 2019 yerel seçim sürecinde Kocaoğlu ile karşı karşıya gelmek istemezken delegasyon yapısını da ona göre yönlendirebileceği ifade ediliyor. 

Öte yandan, İzmir’de delege seçimlerinde ve ilçe kongrelerinde Kocaoğlu’nun desteklediği adaylar karşısında siyaset yapan isimlerin ise yeni bir rakip aday çıkarması bekleniyor. Karşı cephe henüz bir aday ismi üzerinde anlaşmazken destek arayan Dr. Ülkümen Rodoplu, Çiğli eski İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı, eski Milletvekili Mustafa Moroğlu ve Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin gibi isimlerin kararlarını yeniden gözden geçirme kararı alabileceği dile getiriliyor. 
 

 
Meclis'te gerginlik: HDP'li vekiller divana yürüdü
 
Erdoğan-Barzani görüşmesi sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar 10 Aralık 2015 Perşembe 10:00

Madem kafanizda il baskan adayi nevzat abimiz var.neden bornovada aday yaptiniz diyer adaya saygisizlik olmadimi bu kafalarin deyismesi lazim.bu sadece menemenle bayraklinin vereceyi karar olmamali sagduyulu il delegelerimiz gereyini yapacaktir

Yorumu oyla      17      5  
Orhan 9 Aralık 2015 Çarşamba 21:51

Nevzat Abi yolun açık olsun. Başarılar seninle olsun. Örgütün içinden gelen Ağabeyimiz olarak gönülden destekliyoruz İl başkanlığına adaylığını.. Hayırlısı olsun..

Yorumu oyla      15      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis'te gerginlik: HDP'li vekiller divana yürüdü
HDP milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu’nda Mardin Valisi’nin randevu taleplerine ...
Flaş! Kılıçdaroğlu'ndan İzmir Örgütü'ne 20 Aralık mesajı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 20 Aralık'ta gerçekleşecek İzmir ...
Davutoğlu: Rusya Suriye'de etnik temizlik yapıyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul’da yabancı basın kuruluşlarının temsilcilerini kabul etti.
 
Davutoğlu’ndan İzmir milletvekiline özel görev!
Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan’ı ...
Bayılan polise ilk müdahale Sare Davutoğlu’ndan
Başbakan Davutoğlu kürsüde konuşurken ayakta duran kadın koruma polislerinden ...
Kocaoğlu’ndan kongre için tele-nabız: Kimleri sordu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu il kongresi öncesinde ...
 
CHP İzmir’de kadınlar ve gençler yeni başkanlarını seçti
İlçe kongreleri tamamlayan örgütte kadınların ve gençlerin sandık mesaisi ...
CHP İzmir'de başkan ve eski başkan ifade verdi!
Delege seçimlerinde Balçova ve Çiğli'de yaşanan olaylar nedeniyle disipline ...
Roman Vekil Purçu’dan ‘çingene’ tepkisi!
Türkiye’de Meclis'e giren ilk Roman olan CHP İzmir Milletvekili Özcan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva