HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Mayıs 2013 Pazar - 15:59

Buca’da 19 Mayıs'a sivil kutlama

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın çağrısı üzerine ikinci kez kutlandı. Kutlamaya sivil toplum örgütleri ve Bucalılar katıldı.

Buca’da 19 Mayıs a sivil kutlama

İZMİR - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nnda genel törenlerin yasaklanması, Atatürk anıtına sadece Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk koyma kararına Bucalılar bu yıl da tepki gösterdi. Alternatif bir kutlama yapan Buca’daki sivil toplum örgütleri, Belediye Başkanı Ercan Tatı ile birlikte anıta çelenk koydular.

Buca’da yıllardan beri Stadyumda yapılan törenler bu yıl Şirinyer Anadolu Lisesi’ne alındı. Çevik Bir Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na sadece Milli Eğitim Müdürü çelenk koyarken, Belediye Başkanı Ercan Tatı burada yapılan törene katıldı. Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu’nun da katıldığı Şirinyer Anadolu Lisesi’ndeki törenlere katılım halk düzeyinde gerçekleşmedi ve kısa sürede bitti.

BAYRAMLARIMIZI UNUTTURAMAYACAKLAR
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP İlçe Başkanı Bektaş Gül, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Buca ADD Başkanı Şahin yücel, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur’un da aralarında bulunduğu birçok kuruluşun katıldığı yürüyüşle Heykel’den Çevik Bir Meydanı’na eşi Oya Tatı ile birlikte yürüyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Cumhuriyet değerlerine yönelik saldırılara dikkat çekti. Tatı, en önemli günlerimizi unutturmaya çalıştıklarının altını çizdi şunları söyledi:  “Önemli bir soğutma politikası var. Bu bayramın adı Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Ama bir haftadır okuyoruim Gençlik ve Spor Bayramı yazıyor gazetelerde. Adını söyletmemekle unutturamazsınız hala bunu anlamadılar. Kutlamalar, 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim alanlarda meydanlarda yapardık coşkuyla yapardık. Ama her ne hikmetse iki yıldır kıyıda köşede yapıyoruz. Sabah saat 09.00’da sizleri temsilen geldim. 25 -30 kişi bir çiçek koydu. Daha sonra da geçen sene bir sosyal tesiste bu yılda bir okulda kutlandı. 19 Mayıs’ı böyle kutlamak Mustafa Kemal’in çocuklarına yakışmıyor. Bizi böyle kutlamaya yöneltenler utansın. İçimizdeki heyecanımızı bastırıp bizim de unutmamızı bekliyorlar. Ama 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Samsun’a çıkarken hangi heyecanı duyuyorsa biz de aynı heyecanı duyuyoruz. Sakarya’daki Dumlupınar’daki heyecanla yaşıyoruz. 9 Eylül’de İzmir’e girerken neysek şimdi de oyuz. TBMM kurulurken o heyecanı yaşayanlarla aynı heyecanı şimdi de yaşıyoruz. 29 Ekim’de Cumhuriyet ilan edilirken nasıl elleri titriyorsa bizim kalbimiz elimiz ayağımız hala titriyor. Lozan’ı imzalatırken İsmet Paşa, Sevr’i yırtıp Avrupa’yı diz çöktürürken, nasıl heyecanlanıyorsa aynı heyecanı biz de yaşıyoruz. Bizim heyecanımızı bitiremezler. Ama bu heyecan onları boğacaktır buna emin olun arkadaşlar.”

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Atatürkçülüğün, laikliğin kendileri için bir söylem olmadığını da anımsattı. Tatı, “Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ya yürürüz ya ölürüz başka çaremiz yok. Cumhuriyetimiz daha da büyüyecek, bayrağımız daha fazla dalgalanacak” dedi.

Buca CHP İlçe Başkanı Bektaş Gül de yaptığı konuşmada AKP Hükümeti’nin meydanları halka kapatmaya çalıştığını, bunun nedeninin de halktan korkmak olarak değerlendirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC DEMOKRAT 19 Mayıs 2013 Pazar 17:12

Yüce Allahım bektaş gül'ü Sanki, CHP mizi Kurtarsın Diye Özene Bezene Yaratmış.Boy,Pos,Karizma,Bilgi,Yakışıklılık Daha Ne Ararsan Var.Bir İnsan Bu Kadarmı Başarılı Olur. Allahım Onu Nazarlardan Saklasın.İnanın Onun Sayesinde Buca'da CHP nin Sırtı Yere Gelmez.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiçekseverler Karşıyaka'ya akınt etti!
Karşıyaka Belediyesi 12. Çiçek Festivali Bostanlı Pazaryeri’nde açıldı. ...
Narlıdere'de 19 Mayıs coşkusu
Narlıdere 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını, Demokrasi ...
Çiğli'de 19 Mayıs yürüşüne büyük ilgi
Çiğli’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, ...
 
Güzelbahçeliler 19 Mayıs için meydana koştu
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Güzelbahçe'de de törenlerle ...
Doğal Yaşam yavru ceylanlarla şenlendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'ndaki hamile ceylanlar peş ...
SÜMER'in kursları üç nesli buluşturuyor
Karşıyakalı ev hanımları Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Sürekli ...
 
Ve Özgüven ‘koltuğunu’ geri istedi!
İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Dikili eski Belediye ...
İzmirli sporcular 19 Mayıs için koştu
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı 4 günlük bir programla ...
Şampiyon folklorculardan Başkan Sındır’a teşekkür
İki yıl üst üste Türkiye birincisi olan Bornova Halk Oyunları Gençlik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva