HABERLER>GÜNCEL
8 Temmuz 2010 Perşembe - 00:00

7 askerin şehit olduğu saldırıda korkunç şüphe!

İskenderun'da 7 askerin şehit olduğu saldırıya birlik içinden destek mi geldi? 7 askerin şehit olmasına yol açan roketatarlı saldırıya birlik içinden de destek verildiği iddiaları gündeme geldi.’

7 askerin şehit olduğu saldırıda korkunç şüphe!

İskenderun'da 7 askerin şehit olduğu saldırıya birlik içinden destek mi geldi? 7 askerin şehit olmasına yol açan roketatarlı saldırıya birlik içinden de destek verildiği iddiaları gündeme geldi.’
 
İSTANBUL - İskenderun’’daki Deniz Üs Komutanlığı Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası’’nda 7 askerin şehit olmasına yol açan roketatarlı saldırıya birlik içinden de destek verildiği iddiaları gündeme geldi.
 
Cumhuriyet Gazetesi'nden Akın Bodur ve Barkın Şk'ın haberine göre; saldırının nöbetçi kulübesinin göremeyeceği tek noktadan yapılması iddiaları güçlendirirken olaydan 15 gün sonra İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı’’ndaki ankesörlü telefonlardan İskenderun Emniyet Müdürlüğü’’nün aranarak ’“Sıra size geldi’” diye tehditler savrulması da kafaları karıştırdı.
 
Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası’’na 30 Mayıs’’ta düzenlenen PKK saldırısıyla ilgili inceleme sürerken çeşitli iddialar da ortaya atıldı. Bir askeri yetkili, saldırıya birlik içinden de destek verildiğini belirlediklerini söyledi.
 
Saldırının nöbetçi kulübesinin göremeyeceği tek nokta olan bir insan boyu uzunluğundaki sazlıkların arasından yapılmasının iddiaları güçlendirdiğini belirten askeri yetkililer, PKK’’lilerin tel örgüleri keserek önce roketatar attıklarını, ardından da silahla taradığını anlattı. Bir yetkili, teröristlerden birinin çatışma sırasında mevzi almaya çalışan askerlere ’“Nereye kaçıyorsunuz, oyun oynamıyoruz burada’” dediğini söyledi.
 
GÜVENLİK DUVARI
Deniz Kurmay Albay Metin Şentürk tarafından 6 Ocak 2009’’da yazılan denetleme raporunda da şu ifadeler yer almıştı: ’“Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası’’nın kuzeyinden geçen İskenderun-Hatay otoyolunun kışlaya hakim bir km’’lik bölümünde kışlaya karşıdan yapılacak terörist saldırılara (Roketatar, havan vb.) karşı açık konumda bulunduğu ve bölgenin terörist faaliyetlere açık olması nedeni ile mevcut durumun kışla güvenliğini tehdit ettiği tespit edilmiştir. Karayolları sorumluluk sahasında yer alan bahse konu bölgenin terörist faaliyetlere engel olacak şekilde tahkim edilmesi (duvar ile örülme vb.) maksadıyla Karayolları Genel Müdürlüğü ile koordine kurulması, bu yöntem ile gereği yapılamadığı takdirde DKD kapsamında yapılması için üst makama teklifte bulunulması sağlanacaktır.’” Raporun, basına yansımasının ardından ’“Asker neden gerekli tedbirleri almadı?’” tartışması yaşanmıştı. Ancak, Türk Silahlı Kuvvetleri’’nin, Karayolları Genel Müdürlüğü’’nden, ’“güvenlik duvarı’” örülmesi için başvurduğu öğrenildi.
 
Genelkurmay Başkanlığı kaynakları da Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılan yazışmaları doğruladı. Bu gelişmelerin ardından belediye devreye girdi. İskenderun Belediye Meclisi, Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası’’na güvenlik duvarı yapılmasını kararlaştırdı. Belediye Meclisi, bu kararı oybirliği ile kabul etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli ünlü mimarın bitmeyen miras davası!
Kentteki birçok önemli yapının mimarı İsmail Harbi Hotan’’ın ilk eşinden ...
CHP’’li Buca Meclis üyelerinden ’‘o yoruma’’ suç duyurusu
CHP’’li 7 Buca Meclis üyesi Bir internet sitesinde meclis oturumunu ...
50 lira yüzünden öldürmüş!
Menderes'te, 50 TL borcunu ödemeyen bir kişiyi öldürüp bir kişi yaraladıktan ...
 
Bornova metroda bir klasik: 525 isyanı!
Bornova metrodan kalkıp üniversite içi sefer yapan Büyükşehir Belediyesi'ne ...
Doktordan değil sanatçıdan kiralık dükkan!
70'li yıllarda birçok filmde görev alan ve bir diğer adı "Bakan ...
Vova’’yı yıkan mektup
Annesi öldükten sonra akrabaları sahip çıkmadığı için Türk üvey babası ...
 
Bornova’’da hatalı sollama faciası
İzmir'in Bornova ilçesi, Altındağ semtinde meydana gelen trafik ...
Karabağlar’’da intihar: Çamaşır ipiyle canına kıydı
Eskiizmir semtinde 29 yaşındaki işsiz adam, girdiği bunalım sonucu evinin ...
ESHOT şoförü alkollü çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Eshot'ta belediye otobüsü şoförlüğü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva