HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Haziran 2010 Cuma - 00:00

500 Bürokrat İzmir’’de buluştu

İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediye Birliği ve Ege Belediyeler Birliği’’nin işbirliğinde düzenlenen ’“Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı’” Türkiye’’nin çeşitli kentlerinden 500 bürokratı İzmir’’de buluşturdu. ’

500 Bürokrat İzmir’’de buluştu


 
İZMİR -Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Kocaoğlu, son günlerde arda arda verdiğimiz şehitlere dikkat çekti. Başkan Kocaoğlu, ’“Bunun tek çaresi birlik ve beraberlik içerisinde olmamız. Biz belediye başkanları yerel yöneticiyiz, kendi ilçelerimizde, beldelerimizde yerel liderleriz. Bize birlik ve beraberlik içinde, dayanışma içinde olmamız için harç olma görevi de verilmiştir’” diye konuştu. İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Ege Belediyeler Birliği işbirliğinde düzenlenen ’‘Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı’” Çeşme Altınyunus Otel’’de başladı.

Toplantının açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ege Belediyeler Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Okay Memiş, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Vekili Cevdet Sökmen, Narlıdere Belediye Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Prof. Kamil Okyay Sındır, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ile Türkiye’’nin çeşitli kentlerinden gelen belediye başkanları ve bürokratları katıldı.
 
 
Toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, terörü karşı birlik ve beraberliğin önemine değindi. Son günlerde sürekli şehit verdiğimizin altını çizen Kocaoğlu, ’“Tek çaresi Türkiye Cumhuriyeti 73 milyon insanı ile birlik ve beraberlik içerisinde olmamız. Devletin milletimizin menfaatini korumak durumdayız. Hepimiz yerel yöneticiyiz,  yerel lideriz. Beldemizdeki,  ilçemizdeki insanların oylarıyla seçilmişiz.  Bize bu memlekette birlik ve beraberlik olması için dayanışma içerisinde olmamız için harç olma görevi de verilmiştir aynı zamanda’” dedi. Bir belediye başkanını herkesin belediye başkanı olduğunu ve siyasi parti ayrımı yapmadan çalışması gerektiğinin de altını çizen Kocaoğlu, ’“ Geçtiğimiz dönem 57, bu yıl 21 belediye başkanı ile birlikte çalışıyorum. Bunlar canlı şahidimizdir. Böyle yapmak durumundayız.  Hangi sokak hangi partiye oy verdi demek doğru değildir. Siyaseti böyle yapmak durumundayız. Bir belediye başkanı herkesin belediye başkanıdır. Bir tanedir.  Başbakan herkesin Başbakanı, Bakan herkesin Bakanıdır. Hepimizden sorumludur’” diye konuştu.
 
 
GELİRLER ARTIRILMALI
Belediyelere verilen görevlerin gerçekleşebilmesi için belediye gelirleri yasasında değişiklik olması gerektiğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerin gelir düzeyinin düşük olduğunu belirterek büyük bir darboğaz içinde olduklarına dikkat çekti.
 
Kalkınma Ajansları’’nın yerelde kalkınmayı sağlamak için önemine değinen Başkan Kocaoğlu, kalkınma ajanslarının görevinin yerel yönetimlerin ufkunu açmak, yerelde düşünmeyi, topyekün düşünmeyi sağlamak olduğunu belirtti. Bir kentin özelliklerini, kentin yerel yöneticisi kadar Ankara’’nın bilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, şöyle konuştu;  ’“O yörenin özelliklerine göre Ankara’’nın politika yapması mümkün değildir. Kimseye laf söylemek için değil, evrensel kurallar doğrultusunda konuşuyorum. Hangi devir, hangi yönetim olursa olsun Ankara’’dan İzmir’’i tanımak, nasıl kalkınacağını tanımak mümkün değildir. Yerel yönetimlerle birlikte çalışılıp, onlarla tartışılarak sonuca ulaşmak, kaynakları ona göre yönlendirmek gerekir. Yerelde insiyatifi artırma, yerel yönetimleri güçlendirme sadece bugünün iktidarının konusu değildir. Kim Ankara’’da erki ele geçirirse ’‘yerel yönetmelere yetki veriyorum,  yerelleştiriyorum’’ söylemi altında son kararı İçişleri Bakanı, Bakanlar Kurulu veya Başbakan’’a bırakır. Bunun adı yerelleşme değildir. Bunun adı yerelleşiyormuş gibi yapmaktır. İnsiyatifi,  son imzayı kendinde tutmaktır’”.
 
Belediyelere yönelik inceleme yapan müfettişlerle ilgili sıkıntılara da değinen Başkan Kocaoğlu, ’“ Madem ki belediye başkanıyız; müfettiş gelecek hesap soracak. Hesap vereceğiz. Bunu sorumluluk bilinciyle yapacağız. Müfettiş gelmese dahi biz mevcut yasalara, kurallara uymak zorundayız. Ancak kontrol mekanizması olmasında büyük fayda var. Ama bu iş belli noktalarda gerçekten samimiyetten uzaklaştı. Tarihsiz, isimsiz, hiçbir şeyi olmayan, beyaz bir kağıda yazılmış örnekler var. Şikayet mektubu geliyor, adres yok, tarih yok. Bununla ilgili soruşturma başlatılıyor’” dedi.
 
 
TÜTÜNCÜOĞLU EŞİTLİK İSTEDİ 
Toplantıda konuşan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ise merkezi hükümetten Türkiye’’nin her yerinde belediyelere eşit davranmasını istedi.

Aynı hatayı yapan memurun birine soruşturma açılırken diğerine açılmadığını, her gün bir müfettişin belediyeye geldiğini belirten Tütüncüoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği’’nden bu konuda destek istedi. TBB Genel Sekreter Vekili Cevdet Sökmen ise birliğe 2951 belediyenin doğal üye olduğunu belirterek görevlerinin belediye lehine düzenlemeleri takip etmek, aleyhine olanlar için belediye menfaatlerini korumak olduğunu söyledi. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Okay Memiş de 2000’’li yıllardan bu yana demokratik reformların devreye girdiğini belirtti ve kaynakların etkin, verimli kullanılmasını sağlayan bu tür eğitim çalışmalarının belediyelere büyük katkı koyduğunu söyledi.
Çeşme Altınyunus’’ta gerçekleştirilecek Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı,  27 Haziran tarihine kadar sürecek.
 
Oturumlarda, ’“Belediyelerde Hizmetlerin Özelleştirilmesi’”, ’“Belediyelerde Personel İstihdam Modelleri’”, ’“Belediyelerde Organlar Arası İlişkiler’”, ’“İhale Mevzuatı’”, ’“NLP Tabanlı İleri İletişim Becerileri’”, ’“Performans Yönetimi’”, ’“Taşınır Mal Yönetmeliği’” ve ’”İç Kontrol-İç Denetim’” başlıkları altında sunumlar yapılacak.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartan: Kadın güçlü olursa toplum güçlü olur
Konak Belediye Başkanı, el sanatları kurslarında 16 binin üzerinde genç ...
Buca'da Kaya'nın yerini Yaşar aldı
Büyük soruna mini operasyon
Konak Belediyesi, Murat Reis Mahallesi’’nde trafik akışını engelleyen, ...
 
Deprem Dede’’den Kemeraltı'nda deprem vaazı
Bayraklı Belediyesi’’nin konuğu olarak yeniden İzmir’’e gelecek olan Türkiye’’nin ...
Bornova Belediyesi’’nden eğitim atağı
Bornova Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve BELGEM( Bornova Belediyesi ...
Buca’–Mar’’a Kara’’nın Avukatı bakacak
Buca Belediyesi'n de tutuklu bulunan Buca Belediyesi Başkanvekili ...
 
Dikkat: Hemzemin geçitler kapanıyor!
Güney hattında başlayacak deneme seferleri nedeniyle Alsancak-Menderes ...
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
İzmir’’in ekolojik pazarı oluyor
İzmir’’in ilk ekolojik pazarı 25 Haziran Cuma günü açılıyor. Sadece ürünler ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva